Dodaj do ulubionych

pytanie o AM

IP: *.eranet.pl 18.04.06, 09:35
Hej.Mam pytanie o AM w BiaŁymstoku jestem z poŁudnia Polski za bardzo nie
orientuję się w terenie BiaŁegostoku i chciaŁam zapytać w jakiej odlegŁości
AM znajduje się od dworca i czy przy AM są jakieś hotele akademik...Dzięki za
wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: pytanie o AM IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.04.06, 09:44
      Gość portalu: arytmia69 napisał(a):

> Hej.Mam pytanie o AM w BiaŁymstoku jestem z poŁudnia Polski za bardzo nie
      > orientuję się w terenie BiaŁegostoku i chciaŁam zapytać w jakiej odlegŁości
      > AM znajduje się od dworca i czy przy AM są jakieś hotele akademik...Dzięki za
      > wszelkie info.

Na dworcu wsiadasz w 4 i podjeżdżasz pod samą uczelnię (pod Collegium Universum,
      jeśli interesuje Cię Dział Rekrutacji to będziesz musiała się cofnąć jakies 100
      metrów do Pałacu - stojąc prazodem do Pałacu - na parkingu - Rekrutacja
      znajduje się w lewym skrzydle).
      Co do hoteli i akademików. AM posiada dwa akademiki. Jeden jest jakby
      przedłużeniem Collegium Universum, drugi (większy) znajduje się kawałek od
      Pałacu, ale za to przy samym DSK i niedaleko pozostałych szpitali. Czy teraz
      będą wolne miejsca? Tego nie wiem, musiałabyś dzownić i pytać. Numery telefonów
      do Akademików znajdziesz tu: amb.edu.pl/domy_stud/kontakt.htm

Pozdrawiam,
      Andrzej
      • nekroskop88 Re: pytanie o AM 18.04.06, 09:52
        Andy sprawdź jak możesz czy dobrze zrobiłem mapkę :-)
        Pozaznaczałem na niej dworzec kolejowy, dwa szpitale kliniczne, Pałac
        Branickich i budynki obok ;-)
        img151.imageshack.us/img151/8009/mapka2wh.gif
        • bad_habit Re: pytanie o AM 18.04.06, 09:55
          Nekro,ależ Ty uczynny;-)
          • nekroskop88 Re: pytanie o AM 18.04.06, 09:56
            Nie na darmo mam order Ekoludka :-)
        • Gość: |andy| Re: pytanie o AM IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.04.06, 09:56
          nekroskop88 napisał:

> Andy sprawdź jak możesz czy dobrze zrobiłem mapkę :-)

Bardzo ładnie. Swoją drogą w tym roku rozdawali jakieś poradniki dla studentów
          pierwszego roku (takie z wyjaśnieniem co to rok akademicki, kolokwium i te
          sprawy), tam chyba były mapki. Jak wygrzebię to zeskanuję.
        • Gość: |andy| Re: pytanie o AM IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.04.06, 09:57
          nekroskop88 napisał:

> Andy sprawdź jak możesz czy dobrze zrobiłem mapkę :-)
          > Pozaznaczałem na niej dworzec kolejowy, dwa szpitale kliniczne, Pałac
          > Branickich i budynki obok ;-)
          > img151.imageshack.us/img151/8009/mapka2wh.gif

Jednak nie. Mógłbyś zostawić trochę Mickiewicza.
          • bad_habit Re: pytanie o AM 18.04.06, 10:03
            Nekro,jeśli chcesz uniknąć krytyki,najlepiej zrób mapę centrum miasta...;-)
            • Gość: |andy| Re: pytanie o AM IP: *.koba.pl / *.koba.pl 18.04.06, 10:04
              bad_habit napisała:

> Nekro,jeśli chcesz uniknąć krytyki,najlepiej zrób mapę centrum miasta...;-)

I pisz jak masz coś konkretnego do napisania a nie żeby tylko pisać.
            • nekroskop88 Re: pytanie o AM 18.04.06, 10:04
              Och, och, jaka to wdzięczność drzemie w tym narodzie! :P
              • bad_habit Re: pytanie o AM 18.04.06, 10:05
                nekroskop88 napisał:

> Och, och, jaka to wdzięczność drzemie w tym narodzie! :P
                >
                >
                Nekro,uwzględnij też ul.Wołodyjowskiego z Halą sportową,etc.;-)
                • Gość: arytmia69 Re: pytanie o AM IP: *.eranet.pl 18.04.06, 11:17
                  dzięki za pomoc.pytam bo mam zamiar studiować ale to dopiero za rok-
                  stomatologia.Studiuje ktoś?jak wrazenia?jesteście zadowoleni z kursu
                  przygotowawczego na AM?
                  • bad_habit Re: pytanie o AM 18.04.06, 11:21

> dzięki za pomoc.pytam bo mam zamiar studiować ale to dopiero za rok-
                    > stomatologia.Studiuje ktoś?jak wrazenia?jesteście zadowoleni z kursu
                    > przygotowawczego na AM?
                    jest świetnie!!!Pytasz o kurs organizaowany na akademii ok. 2 tygodnie przed egzaminami???Jesli tak,mogę się podzielić "wrażeniami".:)
    • bad_habit Kursy przygotowawcze 18.04.06, 11:31
      Biologia-poniżej przeciętnej...Myślę,że sama się więcej nauczysz tego przedmiotu niż na kursach
      Chemia-także pozostawiała wiele do życzenia
      Fizyka-bardzo ciekawie opowiedziana,przypomniano nam podtawowe wzory,definicje,interpretowano wykresy,schematy,etc.,robilismy sporo zadań na zajęciach( a potem wedle własnego uznania kazdy indywidualnie powtarzał ten przedmiot...)Osoby prowadzące zwracały szczególną uwagę na zadania,które na 100% pojawią się na egzaminie i te,które najlepiej pominąć...
      Anatomia i fizjologia-też bez zarzutów,było sporo pisania,ale warto.
      Najwięcej korzyści na egzaminie przyniosły mi kursy właśnie z anatomii i fizyki:)

"Mieć nadzieję,znaczy wierzyć, że można przeżyć prawdziwą miłość."
      H.Camara
      • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 11:41
        bad_habit a jak Ci się studiuje?da się żyć?szczerze mówiąc waham się bo to jest
        niezŁy kawaŁek od Jaworzna.I na te kursy musiaŁabym wyjeżdżać w pt wieczór i
        wracać w niedzielę wieczór albo w pon rano i od razu do szkoŁy a to trochę
        męczące.U mnie w szkole na niezŁym poziomie jest chemia biologia pozostawia
        wiele do życzenia a fizyka-mam zdać na rozszerzonym a na 3lata mamy tylko
        4godziny fizyki..:/chodzę na korki z chemii i fizyki ale raczej zdecyduję się
        na ten kurs.szkoda że z tą biologią licho..
        • bad_habit Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 11:49
          Nie wiem,jaki poziom reprezentuje biologia w tym roku,ja chodziłam na kursy w 2004 i szczerze mówiąc,nie byłam z nich zadowolona.Brak organizacji ze strony prowadzących,poziom omawianych zagadnień również pozostawiał wiele do życzenia...
          Przyznam szczerze,że podobają mi się studia na AMB i myślę,że nie zmieniłabym tej akademii na żadną inną.Pozytywne jest to,że nie musisz się martwić,czy zdążysz dotrzeć z jednych zajęć na kolejne(jak to ma miejsce w Kraku,Łodzi czy Warszawie),bo praktycznie wszystkie Zakłady,Szpitale są położone blisko Akademii.
          • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:08
            bad_habit a jak z językami?jakie można wybrać?i najważniejsze-fajni są faceci??
            sorki że Cię męczę ale za bardzo nie ma kogo wypytać;)
            • bad_habit Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 13:13

na 1 roku uczysz się łaciny i angielskiego
              na 2 roku masz do wyboru:rosyjski lub niemiecki (w tym roku nie było lktora francuskiego,dlatego nikt się nie uczył tego języka).
              Łacina jest przez rok,angielski dwa lata,kończą się egzaminem.
              Dodatkowy język masz przez rok,kończy się zaliczeniem,chyba że wyrazisz chęć zdawania egzaminu(dodatkowy papierek,wielu się przydaje).
              Faceci-jak wszędzie,są i fajni i mniej rozgarnięci:/
              Zalezy co oznacza słowo "fajni":)
              Na 4-6 roku rzeczywiście są całkiem normalni,choć nie przeczę że wśród ludzi na roku też można takich spotkać.
              • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:34
                a jaki jest poziom angielskiego?można jakoś wybrać?z ruskim będę mieć problem
                :(syf
                • bad_habit Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 13:44

> a jaki jest poziom angielskiego?można jakoś wybrać?z ruskim będę mieć problem
                  > :(syf
                  angielski=> są dwa poziomy:podstawowy dla osób,które wcześniej nie miały styczności z językiem(zajęcia odbywają się raz w tygodniu przez 1,5 godziny)
                  i jak by go nazwać...poziom sredniozaawansowany-dla większości studentów(słownictwo i praca z tekstami medycznymi o różnych poziomach trudności-jedna godzina zajęć)
                  Jesli nie rosyjski,możesz też wybrać niemiecki:poziom podstawowy i średniozaawans.:-)
                  Na rozyjskim praktycznie nic się nie robi,poza tym wystarczy że chodzisz na zajęcia,masz obecności i coś tam robisz,nie ma problemów z zaliczeniem.Gorzej,jeśli rzeczywiście komuś zalezy na opanowaniu języka...
                  • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 14:13
                    no to cool..ruski na zaliczenie i bardzo dobrze.mnie wystarczy.a angielski z
                    Anglikami masz rację albo w ogóle kontakt z językiem czyli dużo dużo
                    gadania..najgorsze to jak nic nie gadasz nie piszesz to pozniej jazda-nic nie
                    pamietasz no jak ze wszystkim..
                    • bad_habit Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 14:16
                      Dokładnie,ale dobrze jest na stuediach zakręcić się wokół grupki anglojęzycznej,która studiuje medycynę na AMB,wynikają z tego same korzyści:
                      1.zyskujesz nowych zagranicznych znajomych
                      2.masz kontakt z żywym językiem(angielski,niemiecki,norweski lub ich narodowe)za który nie musisz płacić
                      :-)
                      • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 14:27
                        Już mam kilku zagranicznych i jak gadamy to się nie możemy nagadać.świetna
                        sprawa.
                        • bad_habit Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 14:45

> Już mam kilku zagranicznych i jak gadamy to się nie możemy nagadać.świetna
                          > sprawa.
                          :-)
                          JA też poznałam trzy osoby z grupy norweskiej,ponad rok utzrymujemy kontakt,są świetni,czasem bardziej normalni niż niejeden polski student...
                          • Gość: arytmia69 Re: Kursy przygotowawcze IP: *.eranet.pl 18.04.06, 21:47
                            No moi też są cool:)w związku z tym że nie ma wstępnych jest sens brać udziaŁ w
                            kursie przygotowawczym?dobre to jest?czy przydaje się tylko do dobrego zdania
                            matury a najważniejsze i tak są oceny ze świadectwa?przydaje się w przyszŁości?
                            • hratli Re: Kursy przygotowawcze 18.04.06, 21:51
                              moim zdaniem nie ma sensu chodzic na kurs przygotowawczy na am, lepiej ten
                              ktory przygotowuje do matury. i tak tylko oceny na maturze sa brane pod uwage.
        • hratli egzaminy.... 18.04.06, 12:27
          jesli piszesz nowa mature, egzaminow na AM nie zdajesz. rekrutacja jest na
          podstawie ocen na swiadectwie. jesli piszesz teraz mature, to lepiej isc na
          kurs przygotowujacy do MATURY
          • Gość: arytmia69 Re: egzaminy.... IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:02
            już się gubię w końcu jak to jest bo jedni mówią że wystarczą oceny ze
            świadectwa inni-że są wstępne.kurs i tak uważam że się przyda wŁaśnie chociażby
            do matury..
            • nekroskop88 Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:04
              To zależy od uczelni. O ile mnie pamięć nie myli, to w Białymstoku wstępne są
              tylko na wybranych kierunkach Politechniki i Uniwersytetu. Na Akademii
              Medycznej wystarczy chyba same świadectwo.
            • bad_habit Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:07
              jeśli zdajesz nową maturę,tylko oceny w przeliczeniu na punkty będą brane pod uwagę.W tym roku ma nie być testu kompetencji,co oznacza,ze można złożyć dokumenty na więcej niż jedną akademię.
              Egzamin wstępny dotyczy osób ze starą maturą,które nie dostały się na studia w latach ubiegłych.
            • hratli Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:19
              nie ma zadnych egzaminow na am dla nowych maturzystow. zadnych testow
              predyspozycji itp - jedynie wynik swiadectwa. lepiej znajdz kurs przygotowawczy
              do matury - osoby prowadzace takie kursy maja znacznie lepsza wiedze na temat
              formy egzaminow.
              • Gość: bad_habit Re: egzaminy.... IP: *.isb.com.pl 18.04.06, 13:21
                > do matury - osoby prowadzace takie kursy maja znacznie lepsza wiedze na temat
                > formy egzaminow.
                Niekoniecznie!Czasem zajęcia prowadzą osoby,które nie powinny tego robić...Smutne,ale prawdziwe!
                • hratli Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:27
                  masz racje :)
                  • bad_habit Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:31
                    hratli napisała:

> masz racje :)
                    i sama się o tym przekonałam...
                    • Gość: arytmia 69 Re: egzaminy.... IP: *.eranet.pl 18.04.06, 13:37
                      :/miaŁam kiedyś babkę na korkach z ang że szok.nie wiem skąd oni ją wzięli ale
                      jazda byŁa masakryczna.Zamiast poziomu intermediate miaŁam przedszkolny
                      plus...:/ zdarza się...
                      • bad_habit Re: egzaminy.... 18.04.06, 13:46
                        Gość portalu: arytmia 69 napisał(a):

> :/miaŁam kiedyś babkę na korkach z ang że szok.nie wiem skąd oni ją wzięli ale
                        > jazda byŁa masakryczna.Zamiast poziomu intermediate miaŁam przedszkolny
                        > plus...:/ zdarza się...
                        Angielskiego najlepiej nauczy Cię Anglik,bez względu na to czy ma przygotowanie pedagogiczne czy nie...Kontakt z żywym językiem przede wszystkim...A ja też trafiłam na kilku oszołomów,którym wydawało się,że umieją język angielski!!!Tak na prawdę nic soba nie reprezentowali...
                        • Gość: arytmia69 fiza:/ IP: *.eranet.pl 20.05.06, 13:31
                          czy sŁyszeliście coś na ten temat,że od przyszŁego roku ma nie być wymagana
                          fizyka w ogóle na medycynę?
                          • hratli Re: fiza:/ 21.05.06, 17:48
                            w zaleznosci od akademii medycznych - kazda ustala swoje zasady i moze np
                            zrezygnowac z fizyki, albo dac ludziom do wyboru. z 3 przedmiotow - 2.
                            • Gość: arytmia69 Re: fiza:/ IP: *.eranet.pl 21.05.06, 21:09
                              Mam świadomość,ale u mnie w liceum tegoroczni maturzyści z klasy bch
                              zastanawiali się czy zdawać w tym roku fizykę i dostać się lub nie na am lub
                              poczekać rok i zdawać maturę już bez fizyki..Nie wiem tylko skąd wiedzą o
                              takiej jezdzie..:/
                              • hratli Re: fiza:/ 22.05.06, 08:03
                                w kazdej uczelni oddzielnie trzeba sie dowiadywac. zasady rekrutacji na 07/08
                                beda wkrotce znane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka