Gość: smerf IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.04.06, 16:50 Witam, proszę o polecenie fajnej knajpy w mieście z dobrym klimatem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamilar Re: knajpy w Białymstoku 23.04.06, 18:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=31445116&a=34830078 Miłego zagłębiania się w wątek, ale chyba warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: knajpy w Białymstoku IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.04.06, 18:06 spróbuj kawiarni lalek, bardzo domowa atmosfera i miejsce z klimatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: knajpy w Białymstoku IP: *.cable.mindspring.com 23.04.06, 18:59 Na tym forum czesto mam problem ze zrozumieniem prawidlowym tego co tu sie pisze, by moc zabrac glos i miec jakie takie przekonanie, ze nie taplam sie w czyms co byc moze jest ale tak naprawde to nie jest. Knajpa, to z niemieckiego "Kneipe" - "speluna gdzie mozna w miare tanio zjesc", a tu porada aby wpasc do kawiarni "Lalek" (przypuszczam, ze chodzi o kawiarnie przy Teatrze Lalek). Kawiarnia - to miejsce gdzie podaja kawe no i "to cos do kawy" co moze byc nawet napojem "wyskokowym". Skoro podaja tam dania obiadowe to wobec tego miejsce, tak naprawde, jest juz restauracja. P.S. Osobiscie nic nie mam przeciw "spelunom" (byleby tam nie byc otrutym, starym zlezalym miesem); ludzie czesto gesto szukaja z premedytacja miejsca niezbyt duzego, po ktorym nie oczekuja zbyt duzego standartu ale za to z odpowiednim cenowym upustem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 Re: knajpy w Białymstoku 23.04.06, 19:09 przejdz sie lipowa i rynkiem kosciuszki to zobaczysz co sie dzieje. ja z sentymentu polecam strych. pozdr m Odpowiedz Link Zgłoś