Dodaj do ulubionych

Krócej na TBS-y

27.07.06, 07:28
oho, nareszcie
kto wie, może faktycznie przyspieszy to dojazd do miasta, tylko niepotrzebna
jest zmiana trasy autobusu nr 24, lepiej było zmienić 17-tkę, która i tak ma
poronioną trasę

www.wmpik.net
Obserwuj wątek
    • Gość: Żubr Re: Krócej na TBS-y IP: *.kp.pl 27.07.06, 08:29
      Dobry ruch z 18, autobusy nie powinny jeździć osiedlowymi uliczkami (ul. W.
      Pileckiego, Pietkuna). Czekamy teraz na zmianę 24 i 17 tak aby autobusy
      kursowały głównymi ulicami osiedla czyli ul. KEN i ul. Kołłątaja.
      • usianka Re: Krócej na TBS-y 27.07.06, 08:58
        dokładnie!!
    • Gość: Marek A gdzie mapka? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.07.06, 13:31
      Przydalaby sie mapka, bo mimo, ze jestem bialostoczaninem to nie bardzo wiem
      gdzie ta nowa ulica jest
      • kamilar Re: A gdzie mapka? 28.07.06, 13:49
        Ta na stronie ZDT jeszcze nie zaktualizowana
        www.wtm.bialystok.pl/flash/mapa.asp
        Ale tutaj ulicę już znajdziesz
        www.bialystok.pl/site.php?s=ZGUwYjM1MTUwMDAxNjU=#plan wpisz nazwę ulicy i
        wybierz sektor
    • wmpik Re: Krócej na TBS-y 27.07.06, 15:34
      właśnie przejechałem tą drogą po raz pierwszy !
      jaka szkoda że powstaje tak mało nowych dróg tak dobrze wyglądających.
      dobra robota ! tak trzymać !

www.wmpik.net
      • Gość: vlad79 Re: Krócej na TBS-y IP: 195.177.196.* 27.07.06, 18:23
        ta nowa ulica na pewno skróci podróż , teraz cały ruch w kierunku
        północno-wschodnim odbywa się "rozjeżdzonymi" i zakorkowanymi do granic
        mozliwości ulicami Antoniuk Fabryczny i Produkcyjna. Powinni także w okolicach
        TBS-ów (nie wiem czy jest w planach )wybudować pożądną pętlę nawrotową dla
        autobusów komunikacji miejskiej , aby nie jeżdziły po wąskich osiedlowych ulicach
        • Gość: Żubr Re: Krócej na TBS-y IP: *.kp.pl 28.07.06, 08:17
          Podobno taka pętla ma być na ulicy Herberta, plany oddania to jesień tego roku
          i w tym momencie znikną też 17 i 24 z osiedlowych uliczek (ul. Pileckiego)
    • Gość: gosc Re: Krócej na TBS-y IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.07.06, 18:52
      Szkoda, że linia 24 którą obecnie można dojechać z centrum do Auchan-a będzie
      kończyć swoją trasę na TBS-ach. Moim zdaniem powinna być przedłużona do
      Auchana - do pętli linii nr 9.
      • Gość: MS Re: Krócej na TBS-y IP: *.pool8716.interbusiness.it 27.07.06, 19:06
        z centrum do auchana dojezdza 9 i inne
        poza tym nie na auchan swiat sie konczy
        • Gość: wściekły Re: Krócej na TBS-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:06
          Bardziej poronionych zmian nie mogli już chyba porobić w kursach autobusów!!!

Dlaczego osiedle Bacieczki (domy a nie TBSy) straciło 2 autobusy które codzienie
          dowoziło ludzi do miasta. Teraz tam została tam wiecznie zapchana bydłem z
          auchana 9 i 101 ktora jezdzi w porywach 2 razy na godzine a w niedziele i swieta
          raz na 2 godziny. nie wspominam o 17 z najbardziej niedorzeczna trasą jaką ktos
          mogl wymyslic. Niech TBSy soie załatwiają swoje linie autobusowe bo osiedle się
          rozrasta do kolejnych 10cin a autobusów będzie brakowac w takim wypadku zostana
          kolejne linie zabrane z "prawdziwych" bacieczek???!!!
          • Gość: Żubrzyk Re: Krócej na TBS-y IP: *.kp.pl 28.07.06, 08:22
            A może nie autobusy a linia kolejowa (a może szybka kolej). Obok osiedla jest
            przecież stacja Bacieczki, z której można dojechać do centrum, na towarową, na
            starosielce.
            Abstrakcja - niestety w Białymstoku chyba tak ale może po wyborach to się
            zmieni....
          • kamilar Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 13:42
            bydło to może jesteś Ty.
            Wszystkie ludzie na Bacieczkach to takie chamy jak Ty?? Jeżeli tak, to powinni
            wam wszystkie autobusy zabrać, wtedy nie trzeba by z takim "bydłem" jak Ty żyć.

Dla wyjaśnienia, nie jestem z TBS-ów, na zmianie trasy również tracę, jednak nie
            widzę powodu, żeby obrazać ludzi tylko dlatego, ze robia zakupy w hipermarkecie.
            • Gość: wściekły Re: Krócej na TBS-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:08
              "Wszystkie ludzie na Bacieczkach..."
              Polski język trudna język hehehe

Żebyś mieszkał na Bacieczkach to byś wiedział o jakich ludziach mówię. Zero
              kultury i szacunku dla takich "egzemplarzy". Zreszta przejedź się kiedyś np 23
              grudnia 9 czy innym autobusem do Auchana to będziesz miał pełen przekrój takich
              ludzi.

Niech powstanie jakikolwiek inny hipermarket w Białymstoku to może się coś
              zmieni bo na komunikację miejską nie ma co liczyć.

Pozdrawiam
              • kamilar Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 19:45
                Gość portalu: wściekły napisał(a):

> "Wszystkie ludzie na Bacieczkach..."
                > Polski język trudna język hehehe

Taką przyjąłem konwecję wypowiedzi.

Co do ludzi w autobusie, to chyba nie oni odpowiadają za stan białostockiej
                komunikacji. To nie ich wina, że dyrekcja nie potrafi reagować na potrzeby
                konsumenta. Nie zasługują więc na to, żeby ich obrażać, w każdym razie nie wszyscy.

Co do sugestii, abym na święta wybrał sie do Auchana muszę odmówić, unikam tego
                miejsca w okolicach 1 września i okolicach wszystkich świąt.
                • Gość: Wściekły Re: Krócej na TBS-y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:12
                  No i właśnie o to mi chodzi... Ty możesz sobie pozwolić na to żeby tędy nie
                  jeździć a ludzie z tego osiedla muszą. A teraz jeszcze to będzie dodatkowo
                  "urozmaicone"(czyt. utrudnione). Walka w autobusie z moherowymi beretami to nie
                  jest to co lubię robić w drodze do domu - uwierz mi.
                  • kamilar Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 21:57
                    No, jak ja Ci współczuje, przecież autobusy lini 5,9,3 i wiele innych nie są
                    zatłoczone *sarkazm*.
                    Na zmianach skorzystają TBS-y, ucierpi Wierzbowa - autobus nr 7. Ucierpię ja,
                    ponieważ nie będę mógł pojechać bezpośrednio autobusem nr 24 na
                    piastowska/branickiego. Ale nie narzekam, czekam jedynie, aż zaczniesz się
                    wściekać na "bydło" wsiadające do 9,18,7 na ulicach: Swobodnej i Konstytucji.
                    Zawsze przez nich te autobusy takie zapchane, a bez nich byłoby tak fajnie.
    • kamilar Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 13:51
      Czy ja dobrze zrozumiałem, czy Wierzbowa "straci" siódemkę??
      • nekroskop88 Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 14:06
        Dobrze zrozumiałeś
    • nekroskop88 Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 13:51
      No, a pomijając teraz ulicę - mogliby tam zrobić na tych łąkach park jakiś, bo
      znając życie to zaraz tam się bloki pobudują.
      • kamilar Re: Krócej na TBS-y 28.07.06, 14:44
        Nie zapomnij też o kompleksie boisk:)
        Czemu TBS-y nie mają własnego centrum z dużym placem, parkiem itd.??
        • Gość: vlad79 Re: Krócej na TBS-y IP: 195.177.196.* 28.07.06, 15:34
          ^^^^ bo władzy na tym nie zależy
    • Gość: piterek Re: Krócej na TBS-y IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.07.06, 17:57
      Urzednikom gratuluje wyobrazni - zmienili - to pewnie slusznie - "łamane"
      pierszeństwo na skrzyzowaniu Kołłataja ze Swobodna, zapominajac jednak o
      ustawieniu sygnalizacji. Efekt - dzis tj. 28.07 były 2 kolizje/wypadki czy jak
      tam to policja zakwalifikuje. Warto by bylo gdyby policja zwrocila uwage na
      trudno powiedziec ze jadace, a w zasadzie szarzujace samochody jadace od strony
      TBS - 50km/h watpliwe ze tak sie ktos tam "toczy". Nie przekonuja mnie
      argumenty ze sa nowe znaki - bo pojawily sie na 3-4 dni przed otwarciem ulicy.
      Przez prawie 5 lat przejazd z pierwszenstwem wygladal inaczej i niestety sila
      przyzwyczajenia jest ogromna. Podobnym bardzo jest skrzyzowanie 11-listopada ze
      Zwierzyniecka, tam tez jest a w zasadzie bylo pierwszenstwo "łamane", ale jak
      widze ustawiana jest sygnalizacja, byc moze przejazd z pierwszenstwem tez i tam
      ulegnie zmianie, tyle ze tam wlasnie sygnalizacja sprawe rozwiaze.
      • Gość: sylwia mapka lini autobusowych IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.07.06, 21:12
        www.bialystokonline.pl/zokm.php
        Niestety nowych rozkładów jeszcze nie ma.
        • Gość: sylwia mapka lini autobusowych IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.07.06, 21:14
          www.wtm.bialystok.pl/news.asp?id=300
      • zlotkos Re: Krócej na TBS-y 30.07.06, 17:37
        Na KEN/Kołłataja tez nie jest lepiej, wszyscy jezdza na pamieć dziś o mały włos
        nie doszlo by do tragedii, jedzie gosc z cala rodzina i nawet na znaki nie
        zerknie, brakowalo cm a uderzyly by w niego 2 samochody jadace nowa Kołłataja a
        majace pierwszeństwo. Na znaki trzeba patrzec zawsze i wszędzie.
        • torontos Re: Krócej na TBS-y 01.08.06, 10:09
          Tam na tym skrzyżowaniu to powinny stać światła. No ale po co było myśleć przed
          budową prawda???
          • torontos Re: Krócej na TBS-y 01.08.06, 13:32
            No i wykrakalem... miałem dzis to szczescie jechac zapchana 9 na ktora trzeba
            bylo czekac okolo 20 minut... ale nie to jest wazne wazne jest to ze zabrakalo
            jakies 10 centymetrow aby ta 9 zderzyla sie czolowo z nadjezdzajaca ciezarowka
            ze strony tbsów na tym poronionym skrzyzowaniu... pytanie za 100 punktow - ile
            ludzi musi zginac aby jakiś leśny dziadek z urzedu miasta czy cholera wie skad
            zmądrzał??

druga sprawa to zmiany w rozkladach... to co dzis mozna uslyszec w autobusach
            jadacych nowymi trasami an temat tych zmian to poprostu porazka... nie spotkalem
            ani jednej osoby zadowolonej z tych zmian - ani jadacych z miasta ani jadacych
            do miasta z bacieczek i tbsow... szkoda tylko ze tymi autobusami nie jezdzi
            osoba ktora to ustalala bo ona zaloze sie wozi swoje dupsko jakims niekiepskim
            samochodem... Ehhhh zajebiste miasto...
    • inks Sygnalizacja świetlna 01.08.06, 18:42
      Mnie zdumiewa, że na skrzyżowaniu ul. Kołłątaja z ul. Bacieczki nie postawiono
      sygnalizacji świetlnej. Z góry było wiadomo, że natężenie ruchu będzie spore,
      duża część osób potraktuje ul. Bacieczki jako alternatywny dojazd na zaplecze
      osiedla TBS, ul. Kołłątaja pojadą ci, którzy chcą uniknąć dziur na Produkcyjnej
      i tłoku na trasie do Warszawy. Scenariusz na najbliższe miesiące?: urzędnicy raz
      za razem będą twierdzić, że wszystko jest ok, bo postawili znaki, wypadek będzie
      gonił wypadek, prasa będzie miała temat dyżurny, odpukać- oby nie- dojdzie w
      końcu do jakiejś poważnej kolizji, ktoś zginie i wtedy magistrat stwierdzi: "No
      tak, no tak,ale przecież są znaki, to ludzka bezmyślność jest powodem tej
      tragedii" a po jakimś czasie- "No tak, no tak, chyba nie da się inaczej i
      zobimy tu sygnalizację- jak budżet pozwoli, za 2 lata". To może zróbcie już te
      światła- raz a porządnie, dopóki nikt nie zginął.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka