Dodaj do ulubionych

optymistyczniej troche

25.02.03, 23:08
Wiecie co?
Każdy niby narzeka na Białystok, że dziura, nic tu nie ma itd, ŚLEDZIE...
itd... ale je jest tak zupełnie tragicznie. Jeździłem troche po kraju i
Białystok wcale nie jest taki jak sie slyszy.
Wyjechac wystarczy z Warszawy w kierunku Katowic i obraz Polski zmienia sie.
Nie widać już domów takich jak tu, ładnych obejść, podwórek. Wszystko szare
i takie same. A Radom, Kielce... Traktory , Syrenki, Trabanty po ulicach
jeżdżą, U nas tego nie widać. Tam bieda aż piszczy. Góry.... rolnictwa
praktycznie tam nie ma, tylko łowiecki siem pasom. Dymu tam pełno, kopalnie
zamykają , pracy ni mo. Bida az piszczy. Gdzie powietrze i lasy, jeziora,
świeże powietrze ? tylko u nas!
Wszyscy wyjeżdżają na zachód Polski, po co? Tu robic kariera!
Obserwuj wątek
    • vxy Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 07:55
      Może to nie optymistyczzne - ale tu też bieda aż piszczy. Pozytywne jest to, że
      tutejsi ludzie już do tego przywykli i są zaparci. Radzą sobie. Może dlatego,
      że te tereny nigdy nie były hołubione przez żadne władze. Popatrz na statystyki
      bezrobocia. Przecież u nas jest pracy prawie tyle co na mazowszu z Warszawą (wg
      statystyk). To śmieszne. Ale jak wyżej - ludzie sobie radzą. I chwała im za to.
      pa
    • zaklinacz_koni Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:16
      A ja Ci muszę powiedzieć, że jeszcze do niedawna (to znaczy do wyjazdu do
      Warszawy), myślałem, że Białystok to zapadła dziura. Zresztą teraz też tak
      myślę, ale zdecydowanie wolę tę zapadłą, ale czystą, zieloną dziurę, w której
      nikt nigdzie się nie spieszy, od naszej brudnej, szarej, wiecznie zabieganej
      stolicy.
      • poziomk Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:25
        Ale pragne zauwazyc , ze w `Stolycy mieszkania nie kupisz za tyle za ile bys
        kupil TU. Wszystko drozsze, zycie tez jest drozsze fakt , ze tu sie mniej
        zarabia :(
        • zaklinacz_koni Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:33
          poziomk napisał:

> Ale pragne zauwazyc , ze w `Stolycy mieszkania nie kupisz za tyle za ile bys
          > kupil TU. Wszystko drozsze, zycie tez jest drozsze fakt , ze tu sie mniej
          > zarabia :(

Ale przecież napisałem, że wolę Białystok!!! :[[
      • aand Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:25
        Podobno wydzial informatyki na Polibudzie Bialostockiej tez jest niezly. Nie
        wszyscy musza sie pchac na PW. No i nie mozna tam dojechac koniem...
        • zaklinacz_koni Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:40
          aand napisał:

> Podobno wydzial informatyki na Polibudzie Bialostockiej tez jest niezly. Nie
          > wszyscy musza sie pchac na PW. No i nie mozna tam dojechac koniem...

To fakt, jest niezły. Ale i tak lepiej studiować na wydziale bardzo dobrym
          (PW) niż niezłym (PB).
          Największym mankamentem Wawy jest jej wielkość. W Białymstoku z centrum do
          dowolnego miejsca dojeżdża się w 20 - 25 minut. W Wawie tyle minut zajmuje
          opuszczenie centrum. Po prostu wszędzie daleko. A poza tym Białystok
          (zwłaszcza w nocy) jest o wiele bezpieczniejszy.
          Ale stolica ma jeden duży +. Większość warszawiaków (nawet wykładowcy) szybko
          zgaduje, żem podlasiak (śledzikowanie) i zaczyna mnie traktować z większą
          pobłażliwością i przymykaniem oczu na błędy, gdyż wiadomo - prowincjusz musi
          się jeszcze wiele nauczyć o życiu w stolicy, więc bardzo chętnie pomagają, etc.
          • Gość: anka1 Re: optymistyczniej troche IP: 212.33.74.* 26.02.03, 08:45
            Poziomk masz racje !
            poza tym w jakim miescie bazanty przyjda co twojego ogrodka, a wiewiorki laza
            sobie glowkami w dol po scianach domu ?
            • poziomk Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:50
              Bazanty to nawet teraz je widze-przez okno, codziennie przychodza pod
              nasze okna...
              • Gość: anka1 Re: optymistyczniej troche IP: 212.33.74.* 26.02.03, 08:54
                a nie mowilam ?:)))
                • poziomk Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 08:58
                  Gdzie je widujesz? bo ja miedzy Agnella a Gielda RT.
                  • Gość: anka1 Re: optymistyczniej troche IP: 212.33.74.* 26.02.03, 08:59
                    na Jagiellonskiej.
                    na razie Poziomku. musze znikac.
            • Gość: ormond Re: optymistyczniej troche IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 26.02.03, 12:46
              Duzo sie musialo zmienic, bo ja bazantow sobie nie przypominam. Pawie jednak
              sie jednak widywalo i to nie tylko w ogrodkach ;)

> poza tym w jakim miescie bazanty przyjda co twojego ogrodka,
              • divis Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 12:49
                A teraz to tylko posumy trzeba przeganiac z balkonu, co? :))
                • ormond Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 12:54
                  Balkonu nie mam. Ale za to strasznie halasuja biegajac po blaszanej czesci
                  dachu.
                  • divis Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 13:00
                    A w Whitestocku siedzialyby cichutko jakby im dupki troche pomarzly :)
          • aand Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 09:43
            zaklinacz_koni napisał:

> Ale stolica ma jeden duży +. Większość warszawiaków (nawet wykładowcy) szybko
            > zgaduje, żem podlasiak (śledzikowanie) i zaczyna mnie traktować z większą
            > pobłażliwością i przymykaniem oczu na błędy, gdyż wiadomo - prowincjusz musi
            > się jeszcze wiele nauczyć o życiu w stolicy, więc bardzo chętnie pomagają,
            etc.

Ladnie powiedziane :) Troche optymizmu w tym narzekaniu na Warszawe. Powodzenia
            w stolicy Wolfie! Na pewno jakas warszawianka Cie zaoczy i zauroczy...:)
    • Gość: dakota Re: optymistyczniej troche IP: *.ld.euro / 10.100.1.* 26.02.03, 09:26
      Śledzia to ja mam we własnym /spółdzielczym/ domu.
      Moja córka, osoba przemiła w stosunku do obcych i posługująca się piękną
      polszczyzną /pisaną/, do mnie puszcza jeden wyuczony tekst: "Wyjccc' stąd,
      doccc'jera do ccc'jebie/"
      Do Białegostoku jestem bardzo przywiązana, mieszkam tu niemal przez całe
      życie, choć pochodzę z większego miasta.

Niedawno skończyłam studia podyplomowe na UJ. Ludzie z tzw. górnej półki
      musieli się ostro tłumaczyć, jeśli z drugiego końca Polski spóznili się
      kilkadziesiąt minut. Mnie nikt nie śmiał zwrócić uwagi. Jeśli przyjechałam w
      połowie zjazdu, to jeszcze mi gratulowano, że w ogóle dotarłam z tak daleka.
      • poziomk Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 10:49
        Moze troche glupie co teraz powim, ale....
        Przydal by sie w White100q taki Malysz, zrobil by troche reklamy, promocji,
        moze w koncu zaczelo sie u nas dziac. Klonowanie w modzie, moze
        sklonowac pana Adama?:))
        • vxy Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 12:00
          Nie tylko Adama, jeszcze Tajnera.
          pa
          • Gość: anka1 Re: optymistyczniej troche IP: 212.33.74.* 26.02.03, 13:48
            Tomek Baginski oskara dostanie ! i bedziemy mieli reklame :)))
            • kalisia Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 16:45
              A ja Białystok kocham i już:)
              • aand Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 16:50
                Tak bez uzasadnienia? :) Po prostu?
              • lukasz.m Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 19:41
                kalisia napisała:

> A ja Białystok kocham i już:)

a ja dopisze, ze kazda moja podroz, kazdy wyjazd z miasta konczy sie w Odeonie,
                gdzie moge latem na park popatrzec i spotkac kupe radosnych ludzi.

I jeszcze jedna optymistyczna mysl: jezdzac po warszawie doszedlem do wniosku,
                ze najbardziej to mi sie podoba na saskiej kepie - i teraz juz wiem dlaczego:
                bo bardzo przypomina bialystok. Nasz Kochany Maly Bialystok.

Pozdrawiam goraco
                maz
                • alex.4 Re: optymistyczniej troche 26.02.03, 20:03
                  Cenny w Białym jakby niższe niż w Wawie. spokojniej jakby. To co spotkało mnie
                  w Whitestocku nie spotkałoby mnie w wawie, kiedy wracałem około 2 do domku z
                  przywitania miasta z kolegą, spotkał nas patrol policji i legitymował.
                  Następnego dnia gdy wracalismy znowu nad 2, patrol przejechał obok, policjanci
                  się uśmiechneli i pojechali dalej. Pełna kultura. W Wawie policje trudniej
                  spotkać ....
                  Biuały jest fajny i ma swoje klymaty
                  Pozdr
                  • Gość: aand Re: optymistyczniej troche IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 21:20
                    W Wawie wszystko jest trudniejsze. Chocby ja...;))
                    • Gość: chatka_ Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.piasta.pl 27.02.03, 12:50
                      Wlasnie! zdarzaja sie fajne imprezki, chwala za to Bok-owi!
                      Dotre na tance, do zobaczenia!

28 lutego 2003 (piątek), godz. 19.00, FAMA
                      "Wieczór bałkański - bułgarska martenica" (wstęp 7zł)

w programie:
                      1. Bułgarska martenica - pokaz slajdów - (Teodora Dimitrova-Grekow)
                      2. Koncert zespołu SARAKINA (Jan Mlejnek - klarnek, tambura; Jacek
                      Grekow - gajda, kaval, akordeon, Karol Sypytkowski - kontrabas)
                      3. Pokaz i nauka tańców bałkańskkich (Teodora Dimitrova-Grekow +
                      Białostocka Grupa Tańców Bałkańskich)
                      4. Ethno Party – gra DJ Xawery

Jacek Grekow Studiował informatykę w Sofii, a następnie ukończył w 1996
                      Konserwatorium Wiedeńskie na Wydziale Pedagogiki Instrumentalnej. Jest
                      współautorem płyty CD "Kyrillikata", która powstała przy współpracy z "Kultur
                      Kontakt Austria" i "Wiener Integrationsfonds". Współautor muzyki do filmu "The
                      Punishment" w reżyserii Gorana Rebicza (Wiedeń).
                      Jan Mlejnek Obecnie studiuje w Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w
                      Białymstoku. Współpracował z jednym z najlepszych polskich teatrów "Wierszalin".
                      Karol Sypytkowski Student Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w
                      Białymstoku.
                      Zespół Sarakina wykonuje stylizowaną muzykę etniczną, wspierającą się motywami
                      słowiańskimi , głównie bułgarskimi i macedońskimi.

MARTENICA
                      Jednym z najbardziej rozpowszechnionych i od wieków przekazywanych rytuałów
                      związanych z 1 marcem w Bułgarii jest noszenie martenicy. Martenica to amulet
                      mający przynieść zdrowie. Jest ona również znakiem symbolizującym koniec zimy i
                      przyjście wiosny. Martenice robi się najczęściej z białej i czerwonej włóczki.
                      Tradycyjnie wykonuje się je dzień przed lub rano 1 marca i wręcza się je
                      najbliższym i znajomym. Nosi się je na ubraniu lub na ręce do momentu
                      zobaczenia pierwszego wiosennego ptaka, bociana lub jaskólki.
                      • Gość: chatka_ Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie 2 IP: *.piasta.pl 27.02.03, 13:37
                        i jeszcz jedno na dzisiejszy wieczor:

27 lutego (czwartek) godz. 18.00 FORUM, FAMA - Wernisaż wystawy "CIAŁO, JA"
                        Wystawa prezentuje prace wykonane przez uczniów IV klasy VII Liceum
                        Ogólnokształcącego w Białymstoku pod kier. mgr Renaty Łuba. Ekspozycja zawiera
                        prace plastyczne,ceramikę, pokaz mody, mini etiudy - slajdoloty oraz koncert na
                        bębnach.

• aand Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 13:46
                          Witaj Chatko! Od razu zrobilo sie cieplej i weselej. Klimat Forum to takze Ty!
                          I powialo wiosna... :) Dziekuje za zaproszenia, niestety nie dotre ale b.
                          prosze o relacje. Koniecznie! :)
                          • chatka_ Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 13:58
                            Co Ty, ja tu tylko kawe parze i to coraz rzadziej bo mi zima nie sluzy :(
                            Jesli aand nie dotrze do Bialegostoku to moze Chatka na weekaand. Pozyjemy
                            zobaczymy :)

• akir Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 14:26
                              Ostatnio będąc w Warszawie postanowiłem pójść na piwo wieczorkiem, przelazzłem
                              z trzy kilometry zanim znalazłem jakąś knajpę ( hotele i dworzec PKP odpadał ze
                              zrozumiałych względów, trochę wcześniej była jeszcze jedna, ale piwo po 15 pln
                              więc mi nie pasowało). Niech żyje białystok kraina knajp.
                            • aand Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 14:27
                              To moze zorganizujemy jakis komitet powitalny na Centralnym? Habitus, Ralston,
                              Wolf-Z i ja? :)) Czekamy...:))
                              • Gość: habitus Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) IP: *.zigzag.pl 27.02.03, 15:17
                                aand napisał:

> To moze zorganizujemy jakis komitet powitalny na Centralnym? Habitus,
                                Ralston,
                                > Wolf-Z i ja? :)) Czekamy...:))
                                Aand, i gdzie pójdziemy? Ostatnio byłam w "Magellanie". Z zamkniętego klubu
                                biznesowego stał się przyzwoitym pubem. W piątki gra zespół bluesowy różne
                                mruczanki. Chatko, zorganizuj wycieczkę i przyjeżdżajcie!
                                • lukasz.m Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 19:00
                                  Ale wiecie co?
                                  Bialy ma ten minus, ze wieczorem i w nocy kolo dworca pkp brak otwartych
                                  sklepow, ze o knajpce z dobra i tania kawa nie wspomne.
                                  • alex.4 Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 19:26
                                    lukasz.m napisał:

> Ale wiecie co?
                                    > Bialy ma ten minus, ze wieczorem i w nocy kolo dworca pkp brak otwartych
                                    > sklepow, ze o knajpce z dobra i tania kawa nie wspomne.
                                    Alex: Ale pójdziesz kilkaset metrów i jesteś w centrum gdzie piwo kosztuje ok.
                                    5 zł. Tym czasem w Wawie poniżej 9 zł to chyba nie znajdziesz.
                                    Pozdr
                                • alex.4 Re: Optymistyczniej troche, mnostwo, bardziej! :) 27.02.03, 19:24
                                  Gość portalu: habitus napisał(a):

> aand napisał:
                                  >
                                  > > To moze zorganizujemy jakis komitet powitalny na Centralnym? Habitus,
                                  > Ralston,
                                  > > Wolf-Z i ja? :)) Czekamy...:))
                                  > Aand, i gdzie pójdziemy? Ostatnio byłam w "Magellanie". Z zamkniętego klubu
                                  > biznesowego stał się przyzwoitym pubem. W piątki gra zespół bluesowy różne
                                  > mruczanki. Chatko, zorganizuj wycieczkę i przyjeżdżajcie!
                                  Alex: Ja też się mogę ptrzyłączyć... Jeżeli ktoś lubi modernistyczne klimaty to
                                  znajdzie kilka knajpek w okolicy Foksal, jak np. Soma. Można też trafić do
                                  Redakcji (GW) w Al.Jerozolimskich
                                  Pozd
                      • Gość: Stanislaw Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.03, 11:49
                        Gość portalu: chatka_ napisał(a):

> Wlasnie! zdarzaja sie fajne imprezki, chwala za to Bok-owi!
                        > Dotre na tance, do zobaczenia!
                        >
                        >
                        > 28 lutego 2003 (piątek), godz. 19.00, FAMA
                        > "Wieczór bałkański - bułgarska martenica" (wstęp 7zł)
                        >
                        > w programie:
                        > 1. Bułgarska martenica - pokaz slajdów - (Teodora Dimitrova-Grekow)
                        > 2. Koncert zespołu SARAKINA (Jan Mlejnek - klarnek, tambura; Jacek
                        > Grekow - gajda, kaval, akordeon, Karol Sypytkowski - kontrabas)
                        > 3. Pokaz i nauka tańców bałkańskkich (Teodora Dimitrova-Grekow +
                        > Białostocka Grupa Tańców Bałkańskich)
                        > 4. Ethno Party – gra DJ Xawery
                        >
                        > Jacek Grekow Studiował informatykę w Sofii, a następnie ukończył w 1996
                        > Konserwatorium Wiedeńskie na Wydziale Pedagogiki Instrumentalnej. Jest
                        > współautorem płyty CD "Kyrillikata", która powstała przy współpracy z "Kultur
                        > Kontakt Austria" i "Wiener Integrationsfonds". Współautor muzyki do
                        filmu "The
                        > Punishment" w reżyserii Gorana Rebicza (Wiedeń).
                        > Jan Mlejnek Obecnie studiuje w Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w
                        > Białymstoku. Współpracował z jednym z najlepszych polskich
                        teatrów "Wierszalin"
                        > .
                        > Karol Sypytkowski Student Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w
                        > Białymstoku.
                        > Zespół Sarakina wykonuje stylizowaną muzykę etniczną, wspierającą się
                        motywami
                        > słowiańskimi , głównie bułgarskimi i macedońskimi.
                        >
                        > MARTENICA
                        > Jednym z najbardziej rozpowszechnionych i od wieków przekazywanych rytuałów
                        > związanych z 1 marcem w Bułgarii jest noszenie martenicy. Martenica to amulet
                        > mający przynieść zdrowie. Jest ona również znakiem symbolizującym koniec zimy
                        i
                        >
                        > przyjście wiosny. Martenice robi się najczęściej z białej i czerwonej
                        włóczki.
                        > Tradycyjnie wykonuje się je dzień przed lub rano 1 marca i wręcza się je
                        > najbliższym i znajomym. Nosi się je na ubraniu lub na ręce do momentu
                        > zobaczenia pierwszego wiosennego ptaka, bociana lub jaskólki.

Zazdroszcze Wam tego bulgarskiego wieczoru i od razu po tym poscie wlaczylem
                        sobie moj jedyny CD z bulgarska muzyka.Jest to: Bulgarian Voices.
                        Na tym krazku mam takie ludowe kawalki:
                        Pirin Horo
                        Oi,Dano, Dano
                        Bre Ovcharche
                        Aide Horo
                        Tragna Moma Za Voda
                        Mladezhiko Horo
                        Proletni Pesni
                        Altun Maro
                        Oplakva Se Ptichka
                        Doidi Ludo
                        Raiki V Grandina
                        Kavali Svirat
                        Na Megdana
                        Zvonche Dranka
                        Mori Aresah Si
                        Vila Se Gora
                        Zycze milego wieczoru i zapytajcie tam w moim imieniu jaki wplyw na muzyke
                        mialy w Bulgarii tureckie podboje. Pozdr. Stanislaw
                        • aand Re: Optymistyczniej troche: Bulgarian Voices 28.02.03, 11:57
                          Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> Zazdroszcze Wam tego bulgarskiego wieczoru i od razu po tym poscie wlaczylem
                          > sobie moj jedyny CD z bulgarska muzyka.Jest to: Bulgarian Voices.
                          > Na tym krazku mam takie ludowe kawalki:
                          > Pirin Horo
                          > Oi,Dano, Dano
                          > Bre Ovcharche
                          > Aide Horo
                          > Tragna Moma Za Voda
                          > Mladezhiko Horo
                          > Proletni Pesni
                          > Altun Maro
                          > Oplakva Se Ptichka
                          > Doidi Ludo
                          > Raiki V Grandina
                          > Kavali Svirat
                          > Na Megdana
                          > Zvonche Dranka
                          > Mori Aresah Si
                          > Vila Se Gora
                          > Zycze milego wieczoru i zapytajcie tam w moim imieniu jaki wplyw na muzyke
                          > mialy w Bulgarii tureckie podboje. Pozdr. Stanislaw

Stanislaw Bulgarian Voices wypuscili 3 plyty! Szukaj w katalogach wytworni
                          plytowej 4AD.
                          PS.
                          a ja sluze jeszcze plyta Bulgarian Voices+spiewacy z Tuwy. Odjazd totalny!!!
                          :)))
                        • Gość: habitus Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.zigzag.pl 28.02.03, 11:57

> Zycze milego wieczoru i zapytajcie tam w moim imieniu jaki wplyw na muzyke
                          > mialy w Bulgarii tureckie podboje. Pozdr. Stanislaw

No to ja sobie włączam płytę z turecką muzyką ludową.
                          • Gość: Stanislaw Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.03, 19:25
                            Gość portalu: habitus napisał(a):

> Gość portalu: Stanislaw napisał(a):
                            >
                            > > Zycze milego wieczoru i zapytajcie tam w moim imieniu jaki wplyw na muzyke
                            >
                            > > mialy w Bulgarii tureckie podboje. Pozdr. Stanislaw
                            >
                            > No to ja sobie włączam płytę z turecką muzyką ludową.
                            Dosc czesto mam takowa przyjemnosc: w korku ulicznym przesuwa sie
                            nowy lsniacy Merc kabrio z dudniaca na pol ulicy muzyka turecka.
                            Brrrr jakos nie moge sie przyzwyczaic - to rasizm?
                            Ale moze wybiore sie na jakis festiwal ktore tu diaspora
                            turecka czesto organizuje, to moze polubie:-)
                        • Gość: Stanislaw Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.03, 11:58
                          Przepr. tak glupio sluzbiscie na Wy napisalem
                          chociaz konkretnie Chatce postowalem.
                          pozdrawiam Chatko i obiecuje, ze w maju
                          wpadne na kawe - ciekawe czy mnie poznasz ;-))
                          • chatka_ Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie 28.02.03, 13:57

> Przepr. tak glupio sluzbiscie na Wy napisalem
                            > chociaz konkretnie Chatce postowalem.
                            > pozdrawiam Chatko i obiecuje, ze w maju
                            > wpadne na kawe - ciekawe czy mnie poznasz ;-))

to my sie znamy? Zaraz sie okaze ze wujku powinnam sie do Ciebie zwracac!
                            Dziekuje za podrowienia i na kawe oczywiscie zapraszam, jeszcze marokanska!
                            • Gość: Stanislaw Re: Optymistyczniej troche: zaproszenie IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.03, 19:18
                              chatka_ napisała:

> Gość portalu: Stanislaw napisał(a):
                              >
                              > > Przepr. tak glupio sluzbiscie na Wy napisalem
                              > > chociaz konkretnie Chatce postowalem.
                              > > pozdrawiam Chatko i obiecuje, ze w maju
                              > > wpadne na kawe - ciekawe czy mnie poznasz ;-))
                              >
                              > to my sie znamy? Zaraz sie okaze ze wujku powinnam sie do Ciebie zwracac!
                              > Dziekuje za podrowienia i na kawe oczywiscie zapraszam, jeszcze marokanska!

No nie, nie znamy sie ale 2 miesiace jestem na forum.
                              A tak nawiasem to dziesiatki razy bylem tam w kinie a nie
                              wpadlo do glowy by wejsc do Famy. Na kaffe. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka