Gość: roy IP: router:* / 10.102.3.* 11.03.03, 09:28 Takie są wyniki badań w woj. podlaskim. Zasiane ziarno przez Rydzyka i księży katolickich dało owoce. Jakie to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 09:50 jakie to radosne... a na poważnie drogi kolego - to nie żadne ziarno zasiane przez księży powoduje że mamy takie a nie inne poparcie tylko chłodna kalkulacja, bez żadnych zabarwień religijnych czy politycznych jak chciałbyś to widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 09:53 Wydaje mi się, że Roy przecenia rolę ks. Rydzyka w tym względzie. O takim a nie innym poparciu decyduje z pewnością wiele różnych czynników. Ja nie słucham Radia Maryja a obaw i wątpliwości mam wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 12:45 Rzeczywiscie... a te slowa bp Edward Frankowski na Jasna Górze w czasie pielgrzymka rolników to "chlodna kalkulacja bez zabarwień religijnych czy politycznych" (ponizej). A ciagle judzenie radia z ryjem... "Nie! Dla telewizji, która chce zniewolić naszego ducha. Nie! Dla bezbożności w Unii Europejskiej. Nie oddać ziemi w obce ręce! Nie poddamy się naszym krzywdzicielom, tym, którzy nam szkodzą. Naszym zadaniem jest pójść do czerwcowego referendum. Skoro nie ma w Unii miejsca dla Boga, tym samym nie może tam być miejsca dla mnie." > to nie żadne ziarno zasiane przez księży powoduje > że mamy takie a nie inne poparcie tylko chłodna kalkulacja, bez żadnych > zabarwień religijnych czy politycznych jak chciałbyś to widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 13:25 ty Ormond wiesz co ? weź ty się....... OK ? ty już dawno pokazałeś kim jesteś tylko tyle mam ci do powiedzenia a propos - dalej masz w pokoju ołtarzyk ze zdjęciem Dzierżyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 13:45 Mozesz sie po mnie przejechac, mnie to az tak nie rusza, ale znaj czas i miejsce... w poprzednim poscie dalem slow w slowo cytat z wypowiedzi biskupa Frankowskiego w zasadzie bez interpretacji i oceny. Zakladam, ze nie jestes kompletnym idiota aby nie rozymiec, ze taka wypowiedz biskupa na Jasnej Gorze i w dodatku w trakcie pielgrzymki rolnikow, jest aktem sensu stricto politycznym. Przeczy to w oczywisty sposob twojej porzedniej wypowiedzi... a ty co, glos ci odjelo chyba... wiec wyjezdzasz z Dzierzynskim. Zalosne > ty Ormond wiesz co ? > weź ty się....... > OK ? > ty już dawno pokazałeś kim jesteś > tylko tyle mam ci do powiedzenia > a propos - dalej masz w pokoju ołtarzyk ze zdjęciem Dzierżyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzep na ogonie Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 14:03 Ormond, tobie już dziękujemy. Ty już dokonałeś wyboru. Wstąpiłeś do Unii, tyle że Brytyjskiej. No bo do takowej Australia, skąd piszesz o ile już nie należy, to przynajmniej należała. I nikt z nas do tego ani cię nie zachęcał, ani zniechęcał. Pozwól, że sami zadecydujemy o tak ważnym dla nas wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 11.03.03, 14:12 Ty mnie z narodu polskiego nie wypisuj bo mam polski paszport tak samo jak ty. A to, ze dzielisz ludzi na mieszkajacych tu i tam, swiadczy tylko o ciasnocie twojego endeckiego umyslu. Trudno sie dziwic, ze chcesz zmienic Polske w druga Albanie albo Bialorus. Rzeczywiscie w takim kraju, jakis LPR-owski Lukaszenko moglby zadekretowac, ze dla takich jak ja w Polsce nie nada. Nie mozesz sie juz doczekac...? > Ormond, tobie już dziękujemy. Ty już dokonałeś wyboru. Wstąpiłeś do Unii, tyle > że Brytyjskiej. No bo do takowej Australia, skąd piszesz o ile już nie należy, > to przynajmniej należała. I nikt z nas do tego ani cię nie zachęcał, ani > zniechęcał. Pozwól, że sami zadecydujemy o tak ważnym dla nas wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 14:24 Gość portalu: ormond napisał(a): > Ty mnie z narodu polskiego nie wypisuj bo mam polski paszport tak samo jak ty. > > A to, ze dzielisz ludzi na mieszkajacych tu i tam, swiadczy tylko o ciasnocie > twojego endeckiego umyslu. Trudno sie dziwic, ze chcesz zmienic Polske w druga > Albanie albo Bialorus. Rzeczywiscie w takim kraju, jakis LPR-owski Lukaszenko > moglby zadekretowac, ze dla takich jak ja w Polsce nie nada. Nie mozesz sie > juz doczekac...? > > > Ormond, tobie już dziękujemy. Ty już dokonałeś wyboru. Wstąpiłeś do Unii, > tyle > > że Brytyjskiej. No bo do takowej Australia, skąd piszesz o ile już nie > należy, > > to przynajmniej należała. I nikt z nas do tego ani cię nie zachęcał, ani > > zniechęcał. Pozwól, że sami zadecydujemy o tak ważnym dla nas wyborze. Nikt cię nie wypisuje, sam tego dokonałeś. Myślę, że z niewielką stratą dla "narodu polskiego". Reszta twojej wypowiedzi to już tylko głupie insynuacje. Idź się wyśpij, strasznie późna pora tam już u was. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 14:41 Tacy jak ty dziela Polkow na lepszy i gorszych. Prawdziwych i mniej prawdziwych. Tych co sie wypisali z narodu i nie wypisali. Ale nie ma czemu sie dziwic, to lezy w tradycji orientacji politycznej, ktora reprezentujesz. To co napisales jest ohydna, uwlaczajaca godosci kazdego Polaka potwarza... Mysle, ze tym zdaniem wystawiles sobie trwale swiadectwo! > > Nikt cię nie wypisuje, sam tego dokonałeś. Myślę, że z niewielką stratą > dla "narodu polskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 14:44 ormond napisał: > Tacy jak ty dziela Polkow na lepszy i gorszych. Prawdziwych i mniej > prawdziwych. Tych co sie wypisali z narodu i nie wypisali. Ale nie ma czemu sie > > dziwic, to lezy w tradycji orientacji politycznej, ktora reprezentujesz. > > To co napisales jest ohydna, uwlaczajaca godosci kazdego Polaka potwarza... > Mysle, ze tym zdaniem wystawiles sobie trwale swiadectwo! > > > > Nikt cię nie wypisuje, sam tego dokonałeś. Myślę, że z niewielką stratą > > dla "narodu polskiego". ****************************************************************************** z całym szacunkiem ormondzik ale jaki z ciebie Polak ? gdzie ta twoja polskość i w czym się przejawia ? mówisz po polsku that's it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 14:57 ormond napisał: > Tacy jak ty dziela Polkow na lepszy i gorszych. Prawdziwych i mniej > prawdziwych. Tych co sie wypisali z narodu i nie wypisali. Ale nie ma czemu sie > > dziwic, to lezy w tradycji orientacji politycznej, ktora reprezentujesz. > > To co napisales jest ohydna, uwlaczajaca godosci kazdego Polaka potwarza... > Mysle, ze tym zdaniem wystawiles sobie trwale swiadectwo! > > > > Nikt cię nie wypisuje, sam tego dokonałeś. Myślę, że z niewielką stratą > > dla "narodu polskiego". NIE dzielę, nie wypisuję, nie reprezentuję, nie spotwarzam. Ale w twoich postach takowe elementy dostrzegam. Typowy syndrom źdźbła i belki. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 14:59 Niech to juz czytelnicy forum sami ocenia. Ty napisales: > > > > > > Nikt cię nie wypisuje, sam tego dokonałeś. Myślę, że z niewielką stra > tą > > > dla "narodu polskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzep Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 15:04 na 38% możesz liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 15:10 Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni... > na 38% możesz liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 13:57 ormond napisał: > Rzeczywiscie... a te slowa bp Edward Frankowski na Jasna Górze w czasie > pielgrzymka rolników to "chlodna kalkulacja bez zabarwień religijnych czy > politycznych" (ponizej). > A ciagle judzenie radia z ryjem... > > "Nie! Dla telewizji, która chce zniewolić naszego ducha. Nie! Dla bezbożności w > > Unii Europejskiej. Nie oddać ziemi w obce ręce! Nie poddamy się naszym > krzywdzicielom, tym, którzy nam szkodzą. Naszym zadaniem jest pójść do > czerwcowego referendum. Skoro nie ma w Unii miejsca dla Boga, tym samym nie > może tam być miejsca dla mnie." OK, przeczytałem to, nawet bardzo uważnie i wiesz co?? Zgadam się z tym w zupełności. Jak rozumiem tobie nie zależy na polskiej ziemi - mi zależy aby była ona polska Jak rozumiem przeszkadza ci sprzeciw katolickiego biskupa, który zabiera głos w sprawach społeczno-politycznych - mi nie przeszkadza. Zresztą kościół w Polsce ma wspaniałą tradycję ( patrz chociażby ks. Popiełuszko ) Wiesz czym się różnimy? Tym że ja byłem na jego pogrzebie a tobie to najprawdopodobniej "wisiało" I zastanawiam się jeszcze jakie radio ma ryja? Dobrze się czujesz, lepiej ci z tym? Wiesz co ormondzik ?? Zawsze mieliśmy w narodzie takich bolszewizujących typków. Na szczęście dla Polski zawsze byli w mniejszości > > to nie żadne ziarno zasiane przez księży powoduje > > że mamy takie a nie inne poparcie tylko chłodna kalkulacja, bez żadnych > > zabarwień religijnych czy politycznych jak chciałbyś to widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 11.03.03, 14:06 jesli sie zgadzasz, to przeczysz swojej tezie z poprzedniego postu > > > > to nie żadne ziarno zasiane przez księży powoduje > > > że mamy takie a nie inne poparcie tylko chłodna kalkulacja, bez żadny > ch > > > zabarwień religijnych czy politycznych jak chciałbyś to widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 14:20 ormondzik.... dziecko biedne..... ja niczemu nie przecze naprawdę ciężko z tobą....rozmawiać, wiesz ?? czy ty aby nie przeceniasz roli Kościoła w Polsce ? już nie te czasy jak kiedyś, wiesz? już w Niedziele nie są pełne kościoły, wiesz? już we wszystkich mediach atakują na kościół, wiesz ? spójrz w lustro już naród nie wsłuchuje się tak jak kiedyś w głos Kościoła w Polsce, wiesz ? reasumując: ty naprawdę twierdzisz że takie a nie inne poparcie społeczne dla przystąpienia do Unii jest wynikiem jakiejś, szeroko rozumianej, akcji kościelnej ????? bo Jeśli naprawdę tak uważasz to sądzę że obrażasz te 62 procent społeczeństwa polskiego odmawiając im prawa do samodzielnego myślenia kiedyś atakowałeś Kościół i teraz też to robisz na odległość ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 14:08 Gość portalu: mini napisał(a): > Zresztą kościół w Polsce ma wspaniałą tradycję ( patrz chociażby ks. Popiełuszko ) > Wiesz czym się różnimy? > Tym że ja byłem na jego pogrzebie a tobie to najprawdopodobniej "wisiało" Z tego co mówiles wczesniej o swoim wieku, wynika ze na pogrzebie ks. Popieluszki miales 13 lat. Czyli raczej z woli rodziców, ze pozwolili gówniarzowi pójsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 14:26 jaaasne.... gówniarzowi powiadasz nie sądzisz że to jednak dobrze świadczy o gówniarzu że idzie na pogrzeb zamordowanego księdza a nie na przykład na zebranie TPPR i co to ma wspólnego z tym wątkiem ?? alexik..... a może aleksy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 14:46 Ty ksiedza Popieluszki w swoje machinacje nie mieszaj. Plugawisz jego imie. Ksiadz Popieluszko nie odbieral nikomu prawa bycia Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: router:* / 10.102.3.* 11.03.03, 14:58 Jak widać z ziarna nastąpiły bardzo duże zbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: Ormond, IP: router:* / 10.102.3.* 11.03.03, 15:07 a może jesteś Żydem, masonem albo gejem. Jeżeli tak to się przyznaj bo zaraz "prawdziwi Polacy" Ci to przypną. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Ormond, 11.03.03, 15:14 To nie wiesz jak to jest... "Oni" zawsze wiedza lepiej. A tak miedzy nami, to oczywiscie ze jestm zydem (prwdziwi Polacy pisza slowo Zyd z malej litery), masonem i gejem... > a może jesteś Żydem, masonem albo gejem. Jeżeli tak to się przyznaj bo > zaraz "prawdziwi Polacy" Ci to przypną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 15:13 ormond napisał: > Ty ksiedza Popieluszki w swoje machinacje nie mieszaj. Plugawisz jego imie. > Ksiadz Popieluszko nie odbieral nikomu prawa bycia Polakiem. ***************************************************************************** Jak ktoś to czyta to rozumie że masz najwidoczniej problemy natury emocjonalnej. I to całkiem spore problemy! A w którym momencie plugawię Jego imię ?? Ty człowieku skończ z tym bredzeniem i zacznij odpowiadać na pytania i argumenty. Krótko i rzeczowo. Zastanawiam się co robiłeś jak byłeś w Polsce ? Gdzie pracowałeś ? Dlaczego wyjechałeś ? Dlaczego drwisz i szydzisz z kościoła katolickiego ? Dlaczego przekręcasz moje słowa ? Dlaczego nie odpowiadasz treściwie na pytania ? Co to za mowa - plugawisz ? machinacje ? Ja ci ormondzik nie odbieram prawa bycia Polakiem. Ja się pytam jakim ty jesteś Polakiem ? Spróbuj odpowiedzieć na te pytania. Szczerze. I na koniec jedna prośba: nie pisz że jakieś radio ma ryja bo to świadczy o braku JAKIEGOKOLWIEK poziomu Nie bądź kołek, please OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 15:19 Ty widze jestes przyzwyczajony do zadawania pytan jakbys byl z UB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: 213.77.24.* 11.03.03, 15:34 ormond napisał: > Ty widze jestes przyzwyczajony do zadawania pytan jakbys byl z UB? ********************************************************************* przegiąłeś CIULU żegnam cię australijska glebo ostatecznie i nieodwołalnie pracujesz pewnie pajacu gdzieś przy kompie po nocy i cieciujesz i tak ci latka lecą i co ci z tego ? i co masz ? jesteś australijska gleba nie piszę do ciebie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 15:35 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) > przegiąłeś CIULU > żegnam cię australijska glebo > ostatecznie i nieodwołalnie > > pracujesz pewnie pajacu gdzieś przy kompie po nocy i cieciujesz > i tak ci latka lecą > i co ci z tego ? > i co masz ? > jesteś australijska gleba > nie piszę do ciebie więcej > Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 15:31 Cytuje z jednego z twoich postow: "jaki z ciebie Polak ? gdzie ta twoja polskość i w czym się przejawia ? " Niech czytelnicy ocenia sami. > Ja ci ormondzik nie odbieram prawa bycia Polakiem. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 16:34 Jakie to są badania? przez kogo robione? Czy mógłbyś podać źródło tej radosnej informacji? (to do załozyciela wątku) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bialystok Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 17:16 jeśli za chwilę nie zakończycie tej bezsensownej przepychanki i wzajemnego obrażania się cały wątek wyląduje w Oślej ławce... Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 21:22 A mnie sie takie podejscie nie podoba.... Jak nie do "przepychanek" to po co jest to forum...? > jeśli za chwilę nie zakończycie tej bezsensownej przepychanki i wzajemnego > obrażania się cały wątek wyląduje w Oślej ławce... > Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 21:25 ormond napisał: > A mnie sie takie podejscie nie podoba.... Jak nie do "przepychanek" to po co > jest to forum...? No nie wiem, może do kulturalnej wymiany myśli, bez obrażania i wyzywania? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 21:36 Zgoda, ale czasami "w ogniu walki" ukazuje sie prawdziwe oblicze "dyskutantow". To tez jakas wartosc. > No nie wiem, może do kulturalnej wymiany myśli, bez obrażania i wyzywania? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: 38% popiera wstąpienie do UE 11.03.03, 21:41 ormond napisał: > Zgoda, ale czasami "w ogniu walki" ukazuje sie prawdziwe > oblicze "dyskutantow". > To tez jakas wartosc. To fakt, ale wartość osób, z którymi przyszło Ci tu polemizować jest już od dawna znana. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 17:48 1. Drobna uwaga do mini: Kościół Katolicki pisze się z dużej litery. 2. Co według was oznacza: być prawdziwym Polakiem? Gdyż z większości Waszych postów zrozumiałem, że być prawdziwym Polakiem oznacza nienawidzić innych narodowości, homoseksualistów, a także osób wyznających odmienne od Waszych poglądy polityczne (no i oczywiście należy mieszkać w Polsce, co z grona prawdziwych Polaków według Was wyklucza m. in. Mickiewicza, Chopina, Słowackiego, Czartoryskiego), nie mówiąc już o fakcie, że za jedyny autorytet moralny należy uznawać Kościół. 3. Chciałbym zauważyć, że oficjalnym stanowiskiem Kościoła Katolickiego jest, iż księża nie mają prawa w żaden sposób mieszać się do polityki (czyli między innymi zabierać głosu w sprawie wstąpienia Polski do UE). Tu zaznaczę, że jestem osobą wierzącą ale niepraktykującą, gdyż jedyną zwierzchność w sprawach wiary, jaką nad sobą uznaję jest Bóg, ponieważ uważam, że ksiądz, który sam nie przestrzega zaleceń własnych zwierzchników, nie ma prawa wypowiadać się o mojej moralności (poza tym wolę dać te parę złotych osobie w potrzebie, czekającej na dobre serce pod kościołem, niż księdzu na tacę na nowe BMW). 4. Co do UE to te 38% wynika głównie ze strachu przed nieznanym, a to z kolei wynika z braku rzetelnej informacji o UE ze strony władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 18:02 freewolf napisał: > 1. Drobna uwaga do mini: Kościół Katolicki pisze się z dużej litery. -zależy wjakim konekście chcesz te słowa używać > 2. Co według was oznacza: być prawdziwym Polakiem? > Gdyż z większości Waszych postów zrozumiałem, że być prawdziwym Polakiem > oznacza nienawidzić innych narodowości, homoseksualistów, a także osób > wyznających odmienne od Waszych poglądy polityczne (no i oczywiście należy > mieszkać w Polsce, co z grona prawdziwych Polaków według Was wyklucza m. in. > Mickiewicza, Chopina, Słowackiego, Czartoryskiego), nie mówiąc już o fakcie, > że za jedyny autorytet moralny należy uznawać Kościół. - wcale nie ale nie uznajemy za autorytety osoby które niegdy.ś służyły totalitaryzmowi np Wisława Szymborska > 3. Chciałbym zauważyć, że oficjalnym stanowiskiem Kościoła Katolickiego jest, > iż księża nie mają prawa w żaden sposób mieszać się do polityki (czyli między > innymi zabierać głosu w sprawie wstąpienia Polski do UE). papież nie dawno mówił o angażowaniu się katolików w życuie społeczne..Poliytyka to roztropna troska o drugiego człowieka...tak przynajmniej powinno być a nie jak to lansujeą lewacy walka o zdobycie lub utrzymanie władzy Tu zaznaczę, że > jestem osobą wierzącą ale niepraktykującą, - cóż za absurd! jesteś letni a Pan Bóg powiedział że letni będą wyklęci z ust moich gdyż jedyną zwierzchność w sprawach > wiary, jaką nad sobą uznaję jest Bóg, ponieważ uważam, że ksiądz, który sam > nie przestrzega zaleceń własnych zwierzchników, nie ma prawa wypowiadać się o > mojej moralności (poza tym wolę dać te parę złotych osobie w potrzebie, > czekającej na dobre serce pod kościołem, niż księdzu na tacę na nowe BMW). - typowy język Urbana > 4. Co do UE to te 38% wynika głównie ze strachu przed nieznanym, a to z kolei > wynika z braku rzetelnej informacji o UE ze strony władz. - przeciwnie..to reakcja zdrowej części narodu na nachalną i prymitywną proganadę unijną ze strony rządu. To wielu eurofanó nie wie dlaczego chce być w UE bo tak po prostu im wmówiono że tak wypada. Ludzie na Podlasiu wiedzą co czeka ich w UE nie boją się UE mają odwagę się jej przeciwstawić! Odpowiedz Link Zgłoś
kl_audio Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 18:26 widze Oszolomie z RadioMaryja ze masz monopol na prawde od monopolu na prawde juz tylko krok do fanatyzmu a to patologia Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 19:13 My juz ustalilismy, że z Oszołomem się nie rozmawia, bo nie jest powazna osoba. Co to za badania. Wielkość próby, kto je robił itd. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 20:22 My? tzn kto? i twoje drugie ja?? z gościem z drgiej strony lustra to ustaliłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Oszol poszol.... 11.03.03, 23:45 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > My? tzn kto? i twoje drugie ja?? z gościem z drgiej strony lustra to ustaliłeś? np. ze mna, nie zauwales na jakim watku tchórzu???? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 19:53 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > papież nie dawno mówił o angażowaniu się katolików w życuie > społeczne..Poliytyka to roztropna troska o drugiego człowieka...tak > przynajmniej powinno być a nie jak to lansujeą lewacy walka o zdobycie lub > utrzymanie władzy Ależ ja o katolikach nic nie pisałem, a papież nie mowił nic o angażowaniu się duchownych w politykę. Uważam, że każdy, katolik czy nie, ma prawo angażować się w politykę zgodnie z własnym uznaniem i sumieniem, o ile jest osobą świecką. Księżom angażowania się w politykę zabraniają między innymi zażądzenia watykańskie. > - cóż za absurd! jesteś letni a Pan Bóg powiedział że letni będą wyklęci z > ust moich Chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że już w XIII wieku były wydane ukazy (czy jak to się tam nazywa) papieskie głoszące, iż zbawienia mogą dostąpić również innowiercy, o ile ich życie nie wykraczało poza normy i prawa chrześcijańskie. Ja z kolei innowiercą nie jestem. Wierzę w Boga jak najbardziej, Bóg jest wszędzie, w każdym człowieku, zwierzęciu, przedmiocie, to prawda - wiara, w moim przekonaniu, powinna wyrażać się w trosce o otaczający nas świat, wszystkie żywe stworzenia, bliźnich i życiu zgodnie z dekalogiem i pozostałymi przykazaniami boskimi, a nie w ślepym i bezkrytycznym słuchaniu tego co ksiądz mówi do mnie z ambony (a to tak naprawdę dla sporej grupy osób oznacza wiara), zwłaszcza, że sam Kościół przyznaje, że jedyną osobą, która jest nieomylna (i to tylko w sprawach wiary) jest papież. > - typowy język Urbana Gdyż użyłem tu argumentacji dość uproszczonej i skrótowej. Jeśli chcesz wiedzieć, to spotkałem się z przypadkami, gdy ksiądz wprowadzał w parafii dosłownie dziesięcinę, a później wyczytywał z ambony osoby, które nie chciały płacić. Widziałem, jak księża przeganiali osoby żebrzące pod kościołem, ale składam to na karb faktu, że w każdym (powiedzmy, choć w tym przypadku to dość nieścisła nazwa) zawodzie zdarzają się partacze, którzy nie umieją wykonywać powierzonej im roboty. > - przeciwnie..to reakcja zdrowej części narodu na nachalną i prymitywną > proganadę unijną ze strony rządu. To wielu eurofanó nie wie dlaczego chce > być w UE bo tak po prostu im wmówiono że tak wypada. Ludzie na Podlasiu > wiedzą co czeka ich w UE nie boją się UE mają odwagę się jej przeciwstawić! Za, ani przeciw UE nie będę argumentować, gdyż wiem, że Twoich poglądów na ten temat zmienić nie zdołam, napiszę (będzie to spore uogólnienie, ale to nie miejsce i czas na szczegóły) tak: UE to dla Polski albo olbrzymia szansa, albo całkowita katastrofa, pośrednich wyjść nie ma. To, jak nam będzie po wejściu do UE zależy tylko i wyłącznie od nas. Generalnie, żaden kraj nie wyszedł dotąd na tym źle, ale to dlatego, że zawsze znalazły się we władzach osoby, które zadbały o to, aby uświadomić obywateli, w jaki sposób można czerpać korzyści (finansowe i nie tylko - na przykład nowe technologie) z UE. W Polsce tego jak na razie nie widzę. Poza tym sam chciałbym, aby Polska weszła do UE, gdyż wtedy rozwinęłaby się może u nas wreszcie branża, w której się kształcę (obecnie w zasadzie nie istnieje, a to co się u nas tak szumnie nazywa przemysłem informatycznym to tylko jej powijaki) i chcąc pracować w zawodzie, do którego będę po studiach przygotowany, nie będę musiał wyjeżdżać na zachód. Twierdzenie, że Polska stanie się lokajem wielkich mocarstw europy prawdą nie jest, gdyż będziemy mieli bardzo liczną reprezentację w Parlamencie Europejskim i obie duże frakcje (które obecnie są mniej więcej w równowadze z lekką przewagą Francji i Niemiec) będą zabiegać o nasze głosy, które, o ile nasi politycy o to zadbają, możemy sprzedać bardzo korzystnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 20:00 Wilku nie dyskutujmy z Oszołomem. On robi sobie żarty udajac swoich prześmiewcó którzy podszywaja sie pod niego. Nie ma sensu rozmawiać z tym pajacem. Jeżeli będzie sie go bojkotowało, top nie bedzie robił sobie jaj Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kl_audio Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 20:03 > Chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt, że już w XIII wieku były wydane ukazy > (czy jak to się tam nazywa) papieskie głoszące, iż zbawienia mogą dostąpić > również innowiercy, o ile ich życie nie wykraczało poza normy i prawa > chrześcijańskie. Ja z kolei innowiercą nie jestem. Wierzę w Boga jak > najbardziej, Bóg jest wszędzie, w każdym człowieku, zwierzęciu, przedmiocie, > to prawda - wiara, w moim przekonaniu, powinna wyrażać się w trosce o > otaczający nas świat, wszystkie żywe stworzenia, bliźnich i życiu zgodnie z > dekalogiem i pozostałymi przykazaniami boskimi, a nie w ślepym i bezkrytycznym > słuchaniu tego co ksiądz mówi do mnie z ambony (a to tak naprawdę dla sporej > grupy osób oznacza wiara), zwłaszcza, że sam Kościół przyznaje, że jedyną > osobą, która jest nieomylna (i to tylko w sprawach wiary) jest papież. ja bym jeszcze dorzucil EKUMENIZM uwazam ze to najbardziej rewelacyjna idea czy inicjatywa Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 20:07 freewolf napisał: > > Ależ ja o katolikach nic nie pisałem, a papież nie mowił nic o angażowaniu się > duchownych w politykę. Uważam, że każdy, katolik czy nie, ma prawo angażować > się w politykę zgodnie z własnym uznaniem i sumieniem, o ile jest osobą > świecką. Księżom angażowania się w politykę zabraniają między innymi > zażądzenia watykańskie. > Obawiam się, że się Wolfie nieco w tym względzie mylisz. Od czasów Leona XIII i encykliki "Rerum Novarum" papieże zabierają głos w kwestiach społeczno- politycznych i bronią prawa katolików (w tym i księży) do wypowiadania się w tych kwestiach... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 20:40 ralston napisał: > freewolf napisał: > > > > > Ależ ja o katolikach nic nie pisałem, a papież nie mowił nic o angażowaniu > > się > > duchownych w politykę. Uważam, że każdy, katolik czy nie, ma prawo angażow > ać > > się w politykę zgodnie z własnym uznaniem i sumieniem, o ile jest osobą > > świecką. Księżom angażowania się w politykę zabraniają między innymi > > zażądzenia watykańskie. > > > Obawiam się, że się Wolfie nieco w tym względzie mylisz. Od czasów Leona XIII i > > encykliki "Rerum Novarum" papieże zabierają głos w kwestiach społeczno- > politycznych i bronią prawa katolików (w tym i księży) do wypowiadania się w > tych kwestiach... Szukam właśnie dokumentów obalających, ale może masz i rację, mea culpa. Co nie zmienia faktu (to do eurosceptyków), że stanowisko Kościoła wobec UE jest następujące: www.episkopat.pl/dokumenty/unia/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 20:20 freewolf napisał: > ! > > Za, ani przeciw UE nie będę argumentować, gdyż wiem, że Twoich poglądów na ten > temat zmienić nie zdołam, napiszę (będzie to spore uogólnienie, ale to nie > miejsce i czas na szczegóły) tak: > UE to dla Polski albo olbrzymia szansa, albo całkowita katastrofa, pośrednich > wyjść nie ma. - Zyskają nieliczni a większość straci na tym To, jak nam będzie po wejściu do UE zależy tylko i wyłącznie od > nas. - raczej od naszej pożal się Boże klasy politycznej Generalnie, żaden kraj nie wyszedł dotąd na tym źle, ale to dlatego, że > zawsze znalazły się we władzach osoby, które zadbały o to, aby uświadomić > obywateli, w jaki sposób można czerpać korzyści (finansowe i nie tylko - na > przykład nowe technologie) z UE. - bo dotychczas nikomu jeszcze UE nie zaproponowała takich warunków jak Polsce i innym krajom postkomunistycznych..dokonał się podział Europy na lepszą i gorszą...rolnicy z UE mają 100% dopłat a my 25% W Polsce tego jak na razie nie widzę. Poza > tym sam chciałbym, aby Polska weszła do UE, gdyż wtedy rozwinęłaby się może u > nas wreszcie branża, w której się kształcę (obecnie w zasadzie nie istnieje, a > to co się u nas tak szumnie nazywa przemysłem informatycznym to tylko jej > powijaki) i chcąc pracować w zawodzie, do którego będę po studiach > przygotowany, nie będę musiał wyjeżdżać na zachód. -przemysła infprmatyczny nie jest na szczęście póki co uzależbniony od brukselskich decydentów > Twierdzenie, że Polska stanie się lokajem wielkich mocarstw europy prawdą nie > jest, gdyż będziemy mieli bardzo liczną reprezentację w Parlamencie > Europejskim i obie duże frakcje (które obecnie są mniej więcej w równowadze z > lekką przewagą Francji i Niemiec) będą zabiegać o nasze głosy, które, o ile > nasi politycy o to zadbają, możemy sprzedać bardzo korzystnie. - jasne! Czyrak już kazał siedzieć nam cicho Schroeder top samo...UE de facto się na kanwie sprawy irackiej rozpadła na część francusko niemiecką i resztę podbnie zresztą NATO..pytanie więc do jakiej unii eurofani nas pchają? Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: A ja chciałbym podsumować dyskusję: 11.03.03, 20:56 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > - Zyskają nieliczni a większość straci na tym To jasne, że zyskają tylko Ci, którzy uwierzą, że można na UE zyskać i z wykorzystaniem tych możliwości wezmą się do roboty. Pieniądze nie spadają z nieba i zawsze trzeba na nie zapracować. W Polsce, niestety, wiele osób jeszcze tego nie potrafi (zgodnie z komunistyczną mentalnością: "czy się stoi..."). > - raczej od naszej pożal się Boże klasy politycznej Też. Ale są przykłady, że nawet przy tak rządzonym państwie radzić sobie można. > - bo dotychczas nikomu jeszcze UE nie zaproponowała takich warunków jak Polsce > i innym krajom postkomunistycznych..dokonał się podział Europy na lepszą i > gorszą...rolnicy z UE mają 100% dopłat a my 25% Warunków przystąpienia Polski do UE nie komentuję, gdyż też uważam, że dało się wywalczyć więcej. > -przemysła infprmatyczny nie jest na szczęście póki co uzależbniony od > brukselskich decydentów Przemysł informatyczny jest zależny przede wszystkim od sposobu, w jaki patrzą na niego firmy, które chcą wejść na ten rynek. U nas za informatyka uważa się (pożal się Boże!) faceta, który potrafi zmontować kompa w serwisie lub zarządzać siecią lokalną i na taką pracę mogą głównie liczyć absolwenci wyższych uczelni, podczas gdy to samo może robić facet po zawodówce. Jeśli chce się na poważnie zając programowaniem, projektowaniem sprzętu komputerowego czy badaniami naukowymi, niestety trzeba jechać na zachód. > - jasne! Czyrak już kazał siedzieć nam cicho Schroeder top samo...UE de facto > się na kanwie sprawy irackiej rozpadła na część francusko niemiecką i resztę > podbnie zresztą NATO..pytanie więc do jakiej unii eurofani nas pchają? To fakt, teraz trzeba obserwować, jaka Unia wyjdzie z kryzysu. Ale dopiero na tej podstawie będzie można wyciągać wnioski. Poza tym Francja i Niemcy boją się, że po wejściu krajów postkomunistycznych do UE małe i średnie państwa po raz pierwszy zyskają w Europarlamencie wystarczającą ilość głosów, żeby zepchnąć molochy do opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poziom [...] IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 22:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf A propos polemik z Oszołomem. 12.03.03, 21:31 Chciałbym tu oficjalnie oświadczyć, że nie mam najmniejszego zamiaru przyłączać się do bojkotu wyżej wymienionej osoby ani innych osób udzielających się na forum, jeśli te osoby w polemice ze mną nie obrażają ani mnie ani jakiejkolwiek innej osoby. Każdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: A propos polemik z Oszołomem. 13.03.03, 11:01 freewolf napisał: > Chciałbym tu oficjalnie oświadczyć, że nie mam najmniejszego zamiaru > przyłączać się do bojkotu wyżej wymienionej osoby ani innych osób > udzielających się na forum, jeśli te osoby w polemice ze mną nie obrażają ani > mnie ani jakiejkolwiek innej osoby. > Każdy ma prawo do głoszenia swoich poglądów. Wolfie chyba nie dokladnie czytasz Forum, inaczej chyba nie napisalbys tego... "Re: a to Durczok :) Autor: Gość: Oszołom z RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 08-03-2003 23:16 Nie lubiłem tego gościa za jego pieniactwo i pychę ze próbował sztorcować polityków i to tylko tych którzy nie zgadzają sie z wizją lansowaną przez SLD i UW..ale kiedy się dowiedziałem o tym że ma nowotwór jakoś żal mi się tego człowieka zrobiło...życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia pomyślnego leczenia i mam nadzieję że wyzbędzie się swojej pychy i buty że choć trochę spokornieje" Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: A propos polemik z Oszołomem. 13.03.03, 19:11 chatka_ napisała: > Wolfie chyba nie dokladnie czytasz Forum, inaczej chyba nie napisalbys tego... Ależ znam dokładnie wypowiedzi Oszołoma z różnych wątków i na różne tematy i wiem, jakie wyskoki mu się zdarzają. Ale potrafi też dyskutować nie obrażając nikogo (ot choćby w tym wątku). Dlatego nie widzę powodu bojkotu jego osoby, zwłaszcza, że Wojtek dość skutecznie łagodzi ostatnio co gorętsze dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
mvito Re: 38% popiera wstąpienie do UE 12.03.03, 21:42 Gość portalu: roy napisał(a): > Takie są wyniki badań w woj. podlaskim. Zasiane ziarno przez Rydzyka i księży > katolickich dało owoce. Jakie to smutne. Ziarno pewnie zasiane. Wynikiem kazdego badania da sie skutecznie manipulowac. ps. wczoraj podczas wizyty w PIH zauwazylem cos ciekawego - mianowicie mlodziezowe bojowki LPR mieszcza sie w jednym budynku z centrum informacji europejskiej. Ciekawe jak LPR znosi takie sasiedztwo ..... Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 12.03.03, 22:14 mvito napisał: > > ps. wczoraj podczas wizyty w PIH zauwazylem cos ciekawego - mianowicie > mlodziezowe bojowki LPR mieszcza sie w jednym budynku z centrum informacji > europejskiej. Ciekawe jak LPR znosi takie sasiedztwo ..... Bo te centrum pilnują bojówki UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: router:* / 10.102.3.* 13.03.03, 08:34 mvito napisał: > Gość portalu: roy napisał(a): > > > Takie są wyniki badań w woj. podlaskim. Zasiane ziarno przez Rydzyka i ksi > ęży > > katolickich dało owoce. Jakie to smutne. > > Ziarno pewnie zasiane. Wynikiem kazdego badania da sie skutecznie manipulowac. > > ps. wczoraj podczas wizyty w PIH zauwazylem cos ciekawego - mianowicie > mlodziezowe bojowki LPR mieszcza sie w jednym budynku z centrum informacji > europejskiej. Ciekawe jak LPR znosi takie sasiedztwo ..... > > Michal _________________________________________________________ Oni założyliby swoją siedzibę nawet w redakcji Urbana, gdyby z tego mieli korzyść. Znam osobiście pewnego przedsiębiorcę gorącego zwolennika a być może członka LPR, który wręcz nienawidzi Michnika. Niedawno w " Wyborczej" przeczytałem z nim wywiad. Żadnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: 38% popiera wstąpienie do UE 13.03.03, 13:44 Wyczytalem w Polityce na temat syboliki flagi UE. Co na to wiadome srodowiska? polityka.onet.pl/162,1114071,1,0,2392-2003-11,artykul.html "Atakowanie flagi unijnej jest o tyle niezrozumiałe, że ma ona rodowód chrześcijański. Krąg dwunastu pięcioramiennych gwiazd na błękitnym tle stanowi symbol Europy od 1955 r., pomysł poddali hiszpański dyplomata Salvadore de Mandariega y Rojo i francuski polityk Arsen Heitz. Przez lata spierano się, co właściwie symbolizują gwiazdy – godziny, miesiące, znaki zodiaku. Heitz wyjawił swój plan dopiero na łożu śmierci: gwiazd jest tyle, ile nad głową Marii Panny (z Objawienia św. Jana: „Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej stopami, a na głowie wieniec z gwiazd dwunastu”)." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: router:* / 10.102.3.* 13.03.03, 15:41 ormond napisał: > Wyczytalem w Polityce na temat syboliki flagi UE. Co na to wiadome srodowiska? > > <a href="polityka.onet.pl/162,1114071,1,0,2392-2003- 11,artykul.html"targ > et="_blank">polityka.onet.pl/162,1114071,1,0,2392-2003-11,artykul.html</a> > "Atakowanie flagi unijnej jest o tyle niezrozumiałe, że ma ona rodowód > chrześcijański. Krąg dwunastu pięcioramiennych gwiazd na błękitnym tle stanowi > symbol Europy od 1955 r., pomysł poddali hiszpański dyplomata Salvadore de > Mandariega y Rojo i francuski polityk Arsen Heitz. Przez lata spierano się, co > właściwie symbolizują gwiazdy – godziny, miesiące, znaki zodiaku. Heitz w > yjawił > swój plan dopiero na łożu śmierci: gwiazd jest tyle, ile nad głową Marii Panny > (z Objawienia św. Jana: „Niewiasta obleczona w słońce i księżyc pod jej > stopami, a na głowie wieniec z gwiazd dwunastu”)." -------------- Wiadome środowiska i tak te gwiazdy nazywają gwiazdami Dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 12:47 Oni nam ukradli tę flagę! spotwarzyli ją i nadali jej nowy negatywny sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 13:57 Gość portalu: roy napisał(a): > Takie są wyniki badań w woj. podlaskim. Zasiane ziarno przez Rydzyka i księży > katolickich dało owoce. Jakie to smutne. Nie bede na ten temat dyskutowal poki nie zobacze wiarygodnych zrodel tej informacji. Poki co jest tzw. propaganda szeptana - bujda...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 16:37 To było w białostockim dodatku do GW..ktoś tam mimochodem wspomina jednym zdaniem że na Podlasi wejscie do UE popiera najmniej % owo ludzi w kraju..musisz przewertować archiwum białostockiej GW...myślę że nie dalej niż do 1 marca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 22:32 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > To było w białostockim dodatku do GW..ktoś tam mimochodem wspomina jednym > zdaniem że na Podlasi wejscie do UE popiera najmniej % owo ludzi w > kraju..musisz przewertować archiwum białostockiej GW...myślę że nie dalej niż > do 1 marca No widzisz sam - mamy juz cos. Zrodlem te sensacyjnej wiadomosci byl - .."ktos tam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: 38% popiera wstąpienie do UE IP: router:* / 10.102.3.* 14.03.03, 08:20 Gość portalu: Stanislaw napisał(a): > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > > > To było w białostockim dodatku do GW..ktoś tam mimochodem wspomina jednym > > zdaniem że na Podlasi wejscie do UE popiera najmniej % owo ludzi w > > kraju..musisz przewertować archiwum białostockiej GW...myślę że nie dalej > niż > > do 1 marca > > No widzisz sam - mamy juz cos. > Zrodlem te sensacyjnej wiadomosci byl - .."ktos tam" ___________________________________________________________________________ Są to oficjalne wyniki podane w "Wyborczej". Jako ciekawostkę podam Ci wyniki głosowań przeprowadzone niedawno wśród młodzieży w szkołach woj. podlaskiego. Otóż za wstąpieniem do Unii było 52% młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś