Dodaj do ulubionych

TURskolaski

23.11.06, 10:29
TURskolaski przekonał mnie, zagłosuję na niego.
Tylko pan TURskolaski otoczony ludźmi prezydenta TURa gwarantuje kontynuację
jego polityki stagnacji. Dodatkowo dałem się nabrać na mit bezpartyjności,
ale to stary numer PO. Nie ja jeden się nabrałem;-)
Obserwuj wątek
    • natt Re: TURskolaski 23.11.06, 10:46
      busiokiller napisał:

> TURskolaski przekonał mnie, zagłosuję na niego.
      > Tylko pan TURskolaski otoczony ludźmi prezydenta TURa gwarantuje kontynuację
      > jego polityki stagnacji. Dodatkowo dałem się nabrać na mit bezpartyjności,
      > ale to stary numer PO. Nie ja jeden się nabrałem;-)
      >
      Och dostrzegam wyraźny wpływ ostatniej reklamówki PiS. Pewnie cie to zupełnie
      nie interesuje, ale mnie ona nie przekonuje. Bo ma promować faceta który w
      przez osiem lat był wiceprezydentem miasta, w tym cztery zastępcą Tura. Facetem
      który osobiście powołał na stanowiska większość z obecnych naczelników
      wydziałów - chociażby słynną panią Sawicką z MOPR. Więc obecność Klima w
      urzędzie, który wyłącznie nadzorował pupilków Kozłowskiego to mały pikuś. Tak
      samo Tur - to właśnie Kozłowski jest z racji swojej dwukrotnej wiceprezydentury
      klamrą spinającą rządy PiS i ChRS.
      To poprostu zwykła hipokryzja
      • Gość: dozorca bloku Re: TURskolaski IP: *.piasta.pl 23.11.06, 10:55
        A ja głosuje na Kozłowskiego. Dlaczego? PiS bardzo szanuje ludzi pracy,np. mój
        kolega po fachu został został ministrem
    • Gość: MARTM! Re: TURskolaski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.11.06, 11:46
      busiokiller napisał:

> TURskolaski przekonał mnie, zagłosuję na niego.
      > Tylko pan TURskolaski otoczony ludźmi prezydenta TURa gwarantuje kontynuację
      > jego polityki stagnacji. Dodatkowo dałem się nabrać na mit bezpartyjności,
      > ale to stary numer PO. Nie ja jeden się nabrałem;-)

przekonałeś mnie, zagłosuję na kozłowskiego
      wolę mieć satysfakcję, ze słuchania farmazonów miłych dla ucha, niż mieć nowe ulice i żurawie na mieście :)
      • nekroskop88 Re: TURskolaski 23.11.06, 11:49
        Ty lepiej czekaj na nowy kościół na swoim osiedlu, a nie na jakieś głupoty.
        Dróg mu się zachciało. Phi.
        • Gość: dozorca domu Re: TURskolaski IP: *.koba.pl 23.11.06, 11:56
          A Ty nekro co masz przeciwko kosciołom? Kościóły powinny być na każdej ulicy a
          kapliczki w kazdym bloku
          • Gość: MARTM! Re: TURskolaski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.11.06, 12:05
            Gość portalu: dozorca domu napisał(a):

> A Ty nekro co masz przeciwko kosciołom? Kościóły powinny być na każdej ulicy a
            > kapliczki w kazdym bloku

nie wiele nam brakuje
            budowa kościołów = zatrudnianie pracowników = obrót kasy = rozwój i dobrobyt
            szkoda tylko, że dobrobyt ten bardziej udziela się czarnym niż biednym babciom, ociemnionym przez co bardziej sprytniejszych
            • bialostoczanin Re: TURskolaski 23.11.06, 12:27
              coraz bardziej klaruje się odpowiedź na pytanie " Czy u Was wszyscy wyglądają
              jak Kononowicz"
            • alex.4 Re: TURskolaski 24.11.06, 18:38
              cekawy jstem co będzie za 20 lat kiedy okaże się że w kościołach są pustki...
    • Gość: oka Re: TURskolaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:58
      turskolaski to Tur po liftingu, reklama mnie zaskoczyła...
      • Gość: MARTM! Re: TURskolaski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.11.06, 13:07
        Gość portalu: oka napisał(a):

> turskolaski to Tur po liftingu, reklama mnie zaskoczyła...

uwielbiam te hasła rzucane w eter i powtarzane bezwiednie
        dopiero po wygraniu wyborów i jakimś tam czasu urzędowania będziemy mogli zweryfikować faktyczny stan łże-elity i pseudoTURów, jak to niektórzy insynuują
    • alex.4 Czy T.Lipiec (PIS) wyprowadził pieniądzę z OSiR? 23.11.06, 13:11
      www.wprost.pl/ar/?O=97090&C=71
    • alex.4 P. Woyciechowski - likwidator WSI i jego ciemne.. 23.11.06, 13:13
      ... interesy...
      Gazeta Wyborcza str 9

Po co prezes Nafty dzwonił do Moniki Olejnik

Prezes Nafty Polskiej Piotr Woyciechowski dzwonił do mnie z pogróżkami po audycji w Radiu ZET - mówi dziennikarka Monika Olejnik. To już drugie takie oskarżenie pod adresem Woyciechowskiego. Wieczorem premier zapowiedział, że prezes Nafty Polskiej będzie odwołany
      Woyciechowski aroganckim tonem powiedział do mnie: „Co ty, królowo, myślisz, że się ciebie boję?". Przerwałam połączenie. Wcześniej zatelefonował, pytając, czy muszę o jego życiorysie mówić na podstawie relacji osób trzecich - opowiada Monika Olejnik. Prezes Nafty Polskiej dzwonił do niej po rozmowie, którą w Radiu ZET przeprowadziła z premierem Kazimierzem Marcinkiewiczem 20 stycznia.
      Konkurs czy egzamin
      Woyciechowski jest jednocześnie przewodniczącym rady nadzorczej Nafty Polskiej i tymczasowo prezesem tej państwowej spółki. I właśnie o to, dlaczego akurat Woyciechowski dostał to stanowisko, dziennikarka zapytała premiera. Stwierdziła, że „w konkursie zdobył on 13 na 100 punktów". Woyciechowski oskarża Olejnik o kłamstwo, bo na stanowisko szefa Nafty nie było żadnego konkursu. - Przecież nie powiedziałam, że chodzi o konkurs na prezesa Nafty Polskiej. Chodziło mi o egzamin na członków rad nadzorczych, z którego zaliczeniem pan Woyciechowski miał kłopoty - wyjaśnia dziennikarka.
      Egzamin na członka RN przeprowadzany jest w Ministerstwie Skarbu. Musi go zdać każdy, kto
      chce zasiadać w radzie nadzorczej państwowej spółki. Woyciechowski zdawał egzamin w 1998 r., gdy był dyrektorem departamentu kontroli Ministerstwa Skarbu. Z relacji dwóch ówczesnych wiceministrów tego resortu - Jacka Ambroziaka i Krzysztofa Łaszkiewicza - wynika, że faktycznie Woyciechowski miał problemy ze zdaniem egzaminu, chociaż ostatecznie go zaliczył. Woyciechowski nie chce tego komentować, mówiąc, że z Łaszkiewiczem miał osobisty spór.
      Nieweryfikowalne telefony
      Prezes Nafty nie chce też jasno odpowiedzieć na pytanie, czy po audycji w Radiu ZET dzwonił z pogróżkami do Olejnik. - Złożyłem przeciwko Monice Olejnik pozew o ochronę dóbr osobistych i skargę do Rady Etyki Mediów. Zarzucam jej pro­wadzenie zorganizowanej negatywnej kampanii przeciwko mnie - mówi. Naciskany, czy telefonował do dziennikarki, Woyciechowski stwierdza: - To jest nieweryfikowalne.
      O dziwnym zachowaniu Woyciechowskiego Olejnik poinformowała premiera Marcinkiewicza i Romana Giertycha (LPR), który jest szefem komisji ds. służb specjalnych. - Uznałam, że powinni o tym wiedzieć, bo odebrałam to jako pogróżki - mówi.
      Premier już zdecydował
      We wczorajszej „Gazecie" pisaliśmy o sporze Woyciechowskiego z Giertychem. W sejmowym wystąpieniu Giertych - który był wiceprzewodniczącym komisji ds. Orlenu - powiedział, że Woyciechowski, pracujący w komisji jako ekspert, został z niej wyrzucony. W odpowiedzi Woyciechowski miał grozić liderowi LPR. „Sugerował, że jeśli chcę wojny, to będę ją miał, oraz że wojna będzie ciągnęła się długo i będzie bolało" - napisał Giertych w skardze do premiera. Woyciechowski nie chciał tego wczoraj komentować. Na dzisiaj zwołał konferencję, na którą zaprosił byłego szefa komisji ds. Orlenu Andrzeja Aumillera. Po co?
      - Zgodnie z faktami powiem, że pan Woyciechowski nie był usunięty z grona ekspertów komisji - powiedział „Gazecie" Aumiiler.
      Wczoraj wieczorem w prowadzonym w TVP 1 przez Olejnik programie „Prosto w oczy" premier Marcinkiewicz, pytany o Woyciechowskiego, stwierdził: - Wniosłem do ministra skarbu o odwołanie prezesa Nafty Polskiej. Premier nie chciał ujawnić powodów. Powiedział tylko: - Ta kandydatura już wcześniej budziła moje wątpliwości.
      ¦ Piotr Woyciechowski kojarzony jest przede wszystkim z lustracją. W 1992 r., jako wysoki urzędnik MSW kierowanego przez Antoniego Macierewicza, przygotował spis polityków, którzy mieli być agentami SB. Ogłoszenie listy wywołało upadek rządu Jana Olszewskiego. Pracował potem w spółkach i instytucjach państwowych. Wierny Macierewiczowi, byl przez niego rekomendowany na eksperta komisji ds. Orlenu, w której były szef MSW zasiadał jako poseł. Karierę w Nafcie Polskiej również zawdzięcza swojemu układowi politycznemu
      - rekomendował go tam Piotr Naimski, w rządzie Olszewskiego kierujący UOP-em, dzisiaj wiceminister gospodarki
    • alex.4 A. Urbański (PIS) już wrócić do kancelarii prezyde 23.11.06, 13:14
      www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/urbanski;podal;sie;do;dymisji,96,0,162912.html
    • alex.4 Jak rządzi PIS - casus R. Sosnowskiego 23.11.06, 13:16
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3288521.html
    • alex.4 Bilans rządów PIS w Warszawie... 23.11.06, 13:40
      OBIECANO...

(fragmenty programu PIS-U i Lecha Kaczyńskiego z kampanii w 2002 roku)

... I EFEKTY :

Obietnica PiS:

1) „Położymy nacisk na utworzenie skoordynowanego systemu transportu zbiorowego (kolej, metro, tramwaj i autobus) w zakresie taryfowym, rozkładu ruchu, finansowania i zarządzania (...)

Efekty:

W 2003 roku Lech Kaczyński zerwał umowę z PKP w sprawie wspólnego biletu i do dziś nie stworzono skoordynowanego systemu transportu zbiorowego, nie tylko na terenie całej aglomeracji warszawskiej, ale również na terenie samej Warszawy. Wspólny bilet działa w bardzo ograniczonym zakresie i to nawet nie na terenie całej Warszawy. ZTM nie przejął funkcji rzeczywistego integratora wszystkich środków komunikacji zbiorowej.

Obietnica PiS:

2) „W aglomeracji warszawskiej należy wprowadzić wspólną taryfę i jeden system biletowy (...)”

Efekty:

Taryfa czasowo-strefowa w Warszawie nadal nie istnieje. Mimo, iż jest dobrym rozwiązaniem, które z powodzeniem stosuje się w wielu miastach europejskich, a także polskich, w Warszawie, poza deklaracjami wyborczymi Pana Lecha Kaczyńskiego, nie podjęto właściwie nawet próby wprowadzenia taryfy czasowej.

Obietnica PiS:

3) „Stworzymy lepszą organizację ruchu w mieście poprzez dokończenie systemu Cezar (...)”

Efekty:

Po latach prób i wyrzuceniu w błoto setek tysięcy złotych w połowie 2004 roku miasto wycofało się z planów wprowadzenia systemu Cezar, który usprawniłby sterowanie ruchem i niewątpliwie przyczynił się do sprawniejszego zarządzania komunikacją w Warszawie. Obecnie trwają prace nad przygotowaniem innego systemu zarządzania ruchem.

Obietnica PiS:

4) „Wprowadzenie wspólnego biletu sieciowego to zdecydowanie za mało. Działania miasta i PKP muszą być organizacyjnie zsynchronizowane (...)”

Efekty:

Wprowadzenie wspólnego biletu to zdecydowanie za mało. Okazało się jednak, że dla obecnych władz miasta to zdecydowanie za dużo. Wprowadzono w 2001 roku wspólny (ograniczony) bilet komunikacji miejskiej i kolejowej, ale zlikwidowano synchronizowanie działań miasta i PKP. Miasto zaś ograniczyło się do uruchomienia absurdalnego w treści i skandalicznego w formie pomysłu Szybkiej Kolei Miejskiej. Okoliczności uruchomienia SKM bada w tej chwili prokuratura.

Obietnica PiS:

5) „Odnosząc się krytycznie do sposobu realizacji inwestycji miejskich, usprawnimy te procesy. Będziemy je realizować nowocześnie, efektywnie i skutecznie (...)”

Efekty:

Bez cienia satysfakcji odnotowujemy, że za sztandarowe przykłady działania PiS-owskich władz miasta w dziedzinie inwestycji komunikacyjnych i transportowych uważane są: remont skrzyżowania przy Galerii Mokotów i Most Północny. Mostu Północnego nadal nie ma i cały czas obiecuje nam się, że powstanie za 4 lata. Natomiast wyremontowane skrzyżowanie przy Galerii Mokotów otwarto z wielką pompą z rocznym opóźnieniem. Nie dostrzegamy w tych działaniach ani nowoczesności, ani efektywności, ani tym bardziej jakiejkolwiek skuteczności.

Obietnica PiS:

6) „Będziemy działać na rzecz polepszenia dostępności komunikacyjnej Warszawy (m.in. lotnisko z dobrym dojazdem).”

Efekty:

Dojazd na Okęcie w godzinach szczytu, nie mówiąc już o godzinach szczytu w sezonie turystycznym jest traumatycznym przeżyciem. Mimo iż istnieje taka możliwość, nie uruchomiono chociażby prowizorycznego połączenia kolejowego z Dworca Centralnego lub Dworca Warszawa Zachodnia na Okęcie. O kilka lat opóźnia się budowa okołolotniskowej infrastruktury drogowej, która, wg porozumienia podpisanego przez ówczesnego Prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego z ministrem transportu, miała być już właśnie na ukończeniu. Tymczasem sfinalizowano dopiero aneks do porozumienia zakładający przesunięcie wszystkich prac.

Obietnica PiS:

7) „Wydatki na tabor autobusowy i tramwajowy to następne 500 mln zł, przy czym konieczne będą dodatkowe inwestycje w zintegrowanie systemu komunikacyjnego z uwzględnieniem transportu kolejowego (...)”

Efekty:

W ciągu ostatnich czterech lat nie wyjechał ani jeden nowy skład tramwajowy. Zakupiono i sprowadzono do Warszawy kilkakrotnie mniej nowych autobusów niż w latach poprzednich tzn. 1998-2002. Kilkadziesiąt milionów złotych wyrzucono na stworzenie SKM, która powszechnie jest dziś nazywana kolejką wyborczą Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Obietnica PiS:

8) „Trzeba też stworzyć system dojazdów do przystanków kolejowych i parkingów – mikrobusy osiedlowe, parkingi samochodowe i rowerowe (...)”

Efekty:

Wszystkie te deklaracje nadal pozostają niezrealizowane. Czekamy na stworzenie systemu dojazdów do przystanków kolejowych i parkingów – mikrobusy osiedlowe, parkingi samochodowe i rowerowe.

Obietnica PiS:

9) „Po stronie miasta leżą inwestycje, które powinny objąć budowę nowych przystanków, wraz z parkingami, pętlami autobusowymi, kładkami na perony. W ten sposób powinny powstać węzły przesiadkowe, takie jak Popiełuszki, Żwirki i Wigury, Powązkowska, Stalowa.”

Efekty:

Żadne nowe węzły przesiadkowe nie powstały.

Szczegółowa lista zaniechań transportowych ekipy PiS-u w latach 2002-2006:

1) Modernizacja Estakad Bielańskich
      2) Modernizacja ulicy Andersa i wiaduktu Mickiewicza
      3) Modernizacja ulicy Górczewskiej od Tesco do granicy miasta
      4) Budowa drugiej jezdni ulicy Bora Komorowskiego od ulicy Jugosłowiańskiej do ulicy Fieldorfa
      5) Zakończenie remontu Krakowskiego Przedmieścia
      6) Zakończenie budowy Trasy Mostu Północnego
      7) Zakończenie węzła Płowiecka na Trasie Siekierkowskiej (miało być w pierwszych miesiącach 2006)
      8) Budowa ulicy Wołoskiej od ulicy Wiktorskiej do ulicy Konstruktorskiej
      9) Budowa drugiego wiaduktu na ulicy Powstańców Śląskich
      10) Modernizacja kładek: Sobieskiego/Radosna, Sobieskiego/Czarnomorska, Sobieskiego / Kostrzewskiego, Sobieskiego/Truskawiecka
      11) Budowa ulicy Poleczki od ulicy Puławskiej do linii kolejowej Warszawa Radom
      12) Budowa drugiej jezdni Alei Wilanowskiej
      13) Brak możliwości parkowania za pomocą telefonu komórkowego
      14) Brak bramki interaktywnej na Rondzie Zesłańców Syberyjskich
      15) Przejścia podziemne od stacji metra Dworzec Gdański do dworca kolejowego Warszawa Gdańska oraz od stacji Centrum do dworca Warszawa Śródmieście
      16) Opóźnienia dostaw tramwajów wysokopodłogowych (30) i niskopodłogowych (15)
      17) Zakup tylko 80 autobusów dla MZA
      18) Opóźnienie modernizacji linii tramwajowej wzdłuż ciągu Grójecka/Al.Jerozolimskie/Waszyngtona/Grochowska
      19) Opóźnienie budowy stacji metra Marymont i stacji odcinka bielańskiego
      20) Brak zapowiadanego monitoringu wizyjnego
      21) Brak buspasów (ich liczba miała wzrosnąć kilkakrotnie)
      22) Zaniechanie budowy parkingów podziemnych
      23) Zaniechanie remontu ulicy Puławskiej
      24) Zaniechanie remontu ulicy Modlińskiej
      25) Modernizacja wiaduktu przy ulicy Powązkowskiej
      26) Zaniechanie modernizacji ulicy Emilii Plater
      27) Zakończenie węzła Marsa
      28) Remonty wiaduktów.
      • Gość: MARTM! Re: Bilans rządów PIS w Warszawie... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.11.06, 17:01
        tak jak śledziłem wątki warszawskie, rządy kaczyńskiego to była jedna wielka porażka, to nie ulega wątpliwości, z tym zgadzali się nawet zagorzali zwolennicy PiSu
        aż dziw bierze, że tyle ludu wciąż popiera marionetkę-marcinkiewicza
        • alex.4 Re: Bilans rządów PIS w Warszawie... 23.11.06, 19:33
          ładnie się usmiecha. Nic nie robi. To pewnie jest klucz do jego sukcesu:)
          • Gość: tidi Re: Bilans rządów PIS w Warszawie... IP: *.proxy.aol.com 24.11.06, 04:09
            alus , pilnuj lepiej swego nosa , czyli PD . Bo , gdy dowiesz sie jak to banki
            pod nadzorem p.Balcerowicza , slaly hojne datki fundacji p.Balcerowicz , to
            dostaniesz wytrzeszczu oczu jak Tusk .
            Tego wytrzeszczu , dostaniesz z wielu smierdzacych spraw w ktore byli
            zamieszani ludzie "rozumni', "uczciwi" i "gronko-tuski" .
            Tylko glupi da sie nabrac na te twoje socjotechniczne sztuczki , bo tylko glupi
            nie wie , ze nie zostalo do konca wymiecione towarzystwo zalegajace urzedy
            sprzed roku .
            • Gość: Kropka Re: Bilans rządów PIS w Warszawie... IP: *.csk.pl 24.11.06, 07:19
              Skoro PiS jest taki dobry w wymiataniu to czemu nie zatrudnia sie jako
              dozorcy... a to jeszcze sie co poniektorym prezydentem chce byc. Nauczyli sie
              zamiatac... to do roboty! Niedlugo spadnie snieg i bedzie duuuuuuuuuuuzo roboty.
              • alex.4 Re: Bilans rządów PIS w Warszawie... 24.11.06, 08:47
                Przez 4 lata PIS mógł zrobić wiele dla Warszawy. Nie zrobił nic oprócz małych kantów i zwiększenia długów miasta. PIS jest partią skrajnie nieudolną.
    • wioskowy Re: TURskolaski 24.11.06, 09:03
      WIOCHA WIOCHA WIOCHA KOZŁOWSKI KOZŁOWSKI KOZŁOWSKI na nikogo więcej nie można
      głosować żeby nie było niczego lotniska centrów galerii żeby ziomale przcowali
      na eatach żeby żeby żeby PIS PIS PIS ! Hej !
    • Gość: bengurion Re: TURskolaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:45
      alex co ty z tą listą z warszawy wyskoczyłeś jak filip z konopi zrób listę
      białostocką chyba jesteś inteligentny i potrafisz a może się mylę
    • wioskowy Re: TURskolaski 24.11.06, 09:58
      Bo ALEX to Warszawiak i sie wpierd.la w nasze WIOSKOWE sprawy ! Hej !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka