Dodaj do ulubionych

Jednolite malowanie autobusów

IP: *.piasta.pl 13.04.03, 17:20
Co myślicie o tym aby wszystkie albo większość białostockich autobusów
przemalować na jednolity kolor. W tej chwili chyba tylko Many mają takie
same - zielone malowania. Przyznam że ZOKM mogłoby wpaść na lepszy pomysł i
pomalować swieżo kupione autobusy pomalować np. na kolor zołty i czerwony
czyli tak samo lub podobnie jak autobusy warszawskie. Moim zdaniem świetnie
to by wyglądało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: Jednolite malowanie autobusów IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 13.04.03, 21:50
      a niby czemu mamy wzorować się na Warszawie,zielone to odpowiedni kolor bo
      Podlasie to zileone płuca Polskii i ten kolor mi pasuje:))))
    • Gość: rowerzyk Re: Jednolite malowanie autobusów IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 13.04.03, 23:23
      Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Co myślicie o tym aby wszystkie albo większość białostockich autobusów
      > przemalować na jednolity kolor.

Przeciez tak sie wlanie dzieje.

> W tej chwili chyba tylko Many mają takie
      > same - zielone malowania.

Nowe jelcze chyba tez.

Przyznam że ZOKM mogłoby wpaść na lepszy pomysł i
      > pomalować swieżo kupione autobusy pomalować np. na kolor zołty i czerwony
      > czyli tak samo lub podobnie jak autobusy warszawskie. Moim zdaniem świetnie
      > to by wyglądało.

A moim zdaniem ochyda. Nasze bialostockie bialo zielone malowanie bardzo mi
      sie podoba. Chociaz widzialem jeden, (a moze i kilka) autobus malowany przez
      cala wysokosc na kolor zielony, ktory to dodatkowo przesowajac sie ku tylowi
      przechodzil plynnie w coraz ciemnniejsze odcienie. Mysle, ze bedzie to chyba
      jakas reklama, chociaz bylo by mi bardzo milo, gdyby takie mialy byc nowe barwy
      bialostockiej komunikacji miejskiej.
      • poziomk Re: Jednolite malowanie autobusów 14.04.03, 11:31
        I tak ma byc, w latach 70-tych tak bylo , ze zadnych reklam na autobusach
        nie bylo i byly waszystkie czerwone z zoltym. Zielone to byly w Poznaniu,
        Niebieskie we Wroclawiu. Nie wiem dlaczego teraz jak pisanki
        wielkanocne, kazdy inny :(
      • Gość: rowerzyk Re: Jednolite malowanie autobusów IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 14.04.03, 23:42
        > Chociaz widzialem jeden, (a moze i kilka) autobus malowany przez
        > cala wysokosc na kolor zielony, ktory to dodatkowo przesowajac sie ku tylowi
        > przechodzil plynnie w coraz ciemnniejsze odcienie. Mysle, ze bedzie to chyba
        > jakas reklama, chociaz bylo by mi bardzo milo, gdyby takie mialy byc nowe
        > barwy bialostockiej komunikacji miejskiej.

Widzialem dzisiaj taki autobus. Numer boczny 904 albo 905. (troche lipa ale
        zapomnialem)
        to tak na marginesie jak by kogos to zainteresowalo.
        • Gość: |andy| Re: Jednolite malowanie autobusów IP: *.com / 192.168.4.* 15.04.03, 11:28
          Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Widzialem dzisiaj taki autobus. Numer boczny 904 albo 905. (troche lipa ale
          > zapomnialem)
          > to tak na marginesie jak by kogos to zainteresowalo.

Wczoraj widziałem ten autobus na Białostoczku (na 27 lub 102 jeździł), to
          starszy jelcz, który wygląda jakby był pod reklame szykowany. A numerek
          wyleciał mi z głowy...

Pozdrawiam
          Andrzej
          • alex.4 Re: Jednolite malowanie autobusów 15.04.03, 20:51
            ja wolę jak są reklamy....
            Pozdr
          • Gość: |andy| Re: Jednolite malowanie autobusów IP: *.com / 192.168.4.* 16.04.03, 21:33
            Gość portalu: |andy| napisał(a):

>
            > Wczoraj widziałem ten autobus na Białostoczku (na 27 lub 102 jeździł), to
            > starszy jelcz, który wygląda jakby był pod reklame szykowany. A numerek
            > wyleciał mi z głowy...
            >
            A imię jego dziewięćset i cztery (904).

Pozdrawiam
            Andrzej
            • Gość: rowerzyk Re: Jednolite malowanie autobusów IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 16.04.03, 23:06

> > Wczoraj widziałem ten autobus
              (...)

> > to starszy jelcz,
              (...)

Czy to przypadkiem nie te autobusy sa nazywane MIG-ami?

> A imię jego dziewięćset i cztery (904).

Szukajcie a znajdziecie :)

Pozdro
            • Gość: rowerzyk Re: Jednolite malowanie autobusów IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 26.05.03, 14:45

> A imię jego dziewięćset i cztery (904).

Jak by to kogos zainteresowalo to widzialem dzis ten autobus juz oklejony
              reklamami jakiegos przedstawiciela elektronarzedzi, firma Polanica. I tak na
              marginesie to on jest chyba po jakiejs wiekszej naprawie, wymienione wykladziny
              i obicia, nie kopci...
    • Gość: Janusz_2 Re: Jednolite malowanie autobusów IP: *.osiedle.net.pl 17.04.03, 14:33
      Nie wydaje mi sie zeby sciaganie kolorystyki z warszawskich autobusow do
      Bialego bylo dobrym pomyslem. Wydaje mi sie ze te MAN-y i Jelcze malowane na
      zielono- bialo wygladaja fajnie i ludzie przyzwyczaili sie juz do nich. Z kolei
      nigdy nie widzialem jescze autobusu pomalowanego w ten zielony przechodzacy w
      inny odcien idac ku tylowi pojazdu kolor. Byc moze wyglada to niezle. Mi jednak
      podobaja sie nasze kolory zielono - biale i mysle ze szkoda pieniedzy zeby
      teraz zmieniac kolorystyke wszystkich autobusow. Lepiej w zamian za to kupic ze
      dwa trzy nowe Many albo wstawic automatyczne kasowniki, bo te na dziurki to po
      prostu sredniowiecze ;]
      Pozdr.
      • Gość: rowerzyk Re: Jednolite malowanie autobusów IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 17.04.03, 15:47
        Gość portalu: Janusz_2 napisał(a):

> Nie wydaje mi sie zeby sciaganie kolorystyki z warszawskich autobusow do
        > Bialego bylo dobrym pomyslem. Wydaje mi sie ze te MAN-y i Jelcze malowane na
        > zielono- bialo wygladaja fajnie i ludzie przyzwyczaili sie juz do nich.

Calkowicie sie z toba zgadzam.

> Z kolei nigdy nie widzialem jescze autobusu pomalowanego w ten zielony
        > przechodzacy w inny odcien idac ku tylowi pojazdu kolor.

Jak zobaczys to napewno bedziesz wiedzial, ze to ten :)

> Mi jednak podobaja sie nasze kolory zielono - biale i mysle ze szkoda
        > pieniedzy zeby teraz zmieniac kolorystyke wszystkich autobusow.

Racja. I mysle ze nikt by celowo kolorystyki nie zmienial, a jedynie przy
        okazji kupowania nowych, albo remontu starych autobusow. Bo jak zauwazyles
        troche to kosztuje.

> Lepiej w zamian za to kupic ze dwa trzy nowe Many albo wstawic automatyczne
        > kasowniki, bo te na dziurki to po prostu sredniowiecze ;]

MAN-y jak najbardziej, ale po co ta elektronika? "dziurkacz" jest tani, prosty
        w budowie i obsludzie, niezawodny. Jest tez ogolnodostepny. Niewierze, ze
        elektroniczne byly by montowane po 5-7 sztuk w kazdym autobusie, wlasnie z
        uwagi na ich koszt.

Pzdr.
    • akir Re: Jednolite malowanie autobusów 23.04.03, 12:26
      Nie wiem czy jeszcze ktoś oprócz mnie to pamięta ale kiedyś w autobusach były
      automaty do sprzedaży biletów, ( nie masz biletu to wsiadasz do autobusu i
      kupujesz bez latania po kioskach) to chyba byłoby lepsze niż elektroniczne
      kasowniki, choć i przeciw nim nic nie mam w końcu to 21 wiek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka