Dodaj do ulubionych

Ewolucje Wajraka

IP: *.euro-net.pl 24.02.07, 14:56
Gdy w 1998 roku "ekolodzy" przypinali się się do drzew ,żeby zaprotestować
przeciw budowie autostrady przez górę Św. Anny,redaktor gazety Wybiurczej
niemiłosiernie wyszydzał ich akcję.Kombatant tamtych bojów Olaf Swolkeń z
goryczą stwierdza ,że ówczesną postawę wajraka tłumaczy fakt,iż wtedy Unia
Wolności współtworzyła rząd i miała wiceministra od środowiska.Śledząc wrzawę
wokół Rospudy ,mam wrażenie uczucia deja vu.W 2001 roku przez Polskę
przetoczyła się podobna fala protestów w obronie zagrożonego Tatrzańskiego
PN.Powodem zagrożenia była zmiana na stanowisku dyrektora parku,a na czele
protestu stał redaktor wajrak.Ale po kilku miesiącach już nikt się tą zbrodnią
nie przejmował,gdyż w międzyczasie odbyły się wybory i do władzy doszedł SLD...

Niezłe ,prawda? Przecież ten cwaniaczek jest zupełnie niewiarygodny podobnie
jak gazetka która firmuje jego działalność.
Mam wrażenie że przeciwnicy szybkiej budowy obwodnicy Augustowa są
manipulowani na równi ze słuchaczami jedynego słusznego Radyjjjja
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz Re: Ewolucje Wajraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:07
      Tez mam takie wrażenie . A droga ma iść , jak najszybciej , a najszybciej to
      tam gdzie wszystko jest gotowe .
      • Gość: Włodek z Poznania nie znam pana Wajraka, ale to i tak nieistotne IP: *.icpnet.pl 25.02.07, 18:32
        Petycję o wstrzymanie budowy podpisało 200 tysięcy Polaków jeszcze w
        listopadzie. Z każdym tygodniem zwolenników ochrony/alternatywnego przebiegu
        trasy Augustów-Suwałki przybywa. A jeszcze szybciej przybywa wątpiących w to,
        czy wszystko zostało wykonane jak należy, czy wszystko sprawdzono.
        I mniejsza o pana Wajraka. Augustowianie zapiekli się zmanipulowani przez ludzi
        mających jakieś dziwne interesy w tym by trasa międzynarodowa biegła starym
        korytarzem, a nie przez Raczki. I przez to Augutowanie przyczynią się do
        zniszczenia czegoś czego ochrona jest ich obowiązkiem. Augustowskie noce staną
        się piosenką bez treści, a ludzie z Polski czuć będą podświadomą niechęć do
        spędzania wakacji w powiecie, który ma w nazwie coś z Aug....

Nie będę się powtarzać. Zapraszam do założonego przeze mnie wątku. Zadałem tam
        kilka pytań i podjąłem kilka wątków pod rozwagę. Nie twierdzę, że mam rację.
        Wiem jednak, że na razie nikt rzeczowo nie zaczął polemiki. Zapieklenie albo
        zmanipulowanie uczestników forum jest porażające.
    • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Ewolucje Wajraka 24.02.07, 19:13
      Ja bym wolał, żeby tej drogi tam nie było. Ale nie chciałbym też mieszkać przy
      tamtej drodze.

Jednak chciałbym aby ktoś wreszcie zadał pytanie Topczewskiemu.
      -czy wariant Raczki był rozpatrywany, czy były tam robione ekspertyzy?
      -jeżeli nie, to czemu, skoro o sprawie mówi się od kilku lat.

I pytanie do ekologów
      --czy wariant Raczki był rozpatrywany, czy były tam robione ekspertyzy, czy
      tylko rysujecie palcem po mapie?
      -czy estakada zniszczy Rospude, jak usiłujecie przekonywać?
      -co z wioskami na trasie waszego wariantu??
      • Gość: vlad79 Re: Ewolucje Wajraka IP: *.euro-net.pl 25.02.07, 15:30
        otóż Kamilarze rysują palcem na mapie niczym 5 letnie dzieci
        wiadomosci.onet.pl/1492768,11,item.html
        • Gość: Gucio Re: Ewolucje Vlada79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:54
          oto pierwsza forma przeistoczenie z poczwarki

www.rowerowy.bialystok.pl/img/ludzie/vlad.jpg
          • Gość: vlad79 Re: Kosno szmato nie podszywaj się IP: *.euro-net.pl 25.02.07, 17:56
            nie żaden gucio tylko zielony imbecyl kosno
            • Gość: jerzy Innej obwodnicy nie będzie IP: *.cnb.com.pl 25.02.07, 18:52
              Czyli potwierdza się, że nie ma realnej alternatywy dla realizowanego wariantu
              drogi. Warianty "ekologów" to tylko kreski na mapie, a nie projekty do budowy.
              Jeżeli teraz nie zostanie wybudowana obwodnica, na budowę której jest wydane
              prawomocne pozwolenie na budowę, to przez kolejne 15 lat ta groga nie powstanie.
              • Gość: Włodek z Poznania 3-4 lata przedłużenia IP: *.icpnet.pl 25.02.07, 18:53
                A w zamian dla Augustowa remont drogi, skrzyżowań i światła na przejściach dla
                pieszych.
              • Gość: Acro Re: Innej obwodnicy nie będzie IP: *.aster.pl 25.02.07, 20:01
                Zdziwiłbym się, gdyby istniał gotowy projekt wdrożeniowy. Przygotowanie czegoś
                takiego to masa pracy i koszt kilku milionów złotych. Ekolodzy własnym sumptem
                mogli co najwyżej projekt koncepcyjny zrobić.
                • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Innej obwodnicy nie będzie 26.02.07, 18:03
                  No tak, ale czemu kłamią, że obwodnica ma zniszczyć dolinę??
                  Dlaczego kłamią, że ich wariant omija Rospudę??
                  A ludzie którzy nie potrafią wskazać Rospudy na mapie wypowiadają się w temacie.
                  • Gość: Mycha Re: Innej obwodnicy nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:00
                    spiacy_z_otwartymi_oczami napisał:
                    > No tak, ale czemu kłamią, że obwodnica ma zniszczyć dolinę??
                    > Dlaczego kłamią, że ich wariant omija Rospudę??

Poznaję cie , to ty wczoraj w tej czerwonej kurtce krzyczałeś na ekologów.
                    • Gość: szerszeń_stepowy albo będzie inna, albo nie będzie wcale IP: *.chello.pl 26.02.07, 22:37
                      Szyszko się zbłaźnił, albo trzeba bedzie zapłacić karę, albo wstrzymać budowę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka