marcelam 23.12.07, 20:15 Uśmiechnijcie się. To wyzwoli pozytywną energię. Wszystko jest robione dla Waszego dobra. Żeby się żyło lepiej. Wsztstkim! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Pikieta przed opłatkiem IP: *.osiedle.net.pl 23.12.07, 22:10 Szkoda ,że ojciec Konkol robi wiele pod publiczkę, a kiedy są ludzie potrzebujący to on tego nie widzi. Obejrzałam "Obiektyw", byłam tam przy demonstracji, była spokojna cicha. Szkoda, że ojciec Konkol tak się zachował jak się zachował, zniesmaczona zrezygnowałam z zakupów na stoisku "Drogi" :(( . Wstyd ojcze, dzielić ludzi na swoich i obcych, bo co z Łap? A zarzut o wykorzystywaniu Świąt, można zarzucić także ojcu, skoro walka o swój byt, o ludzi jest fe jeśli robią to inni nie ksiądz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e. Pikieta przed opłatkiem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 23.12.07, 22:34 Chciałbym jakoś wspomóc cukrowników z Łap. Chociażby dobrym słowem. Informuję również, że będę od dziś skrupulatnie oglądał opakowania cukru i kupował tylko ten z Łap. Za pieniądze, które dawniej przeznaczyłbym na stowarzyszenie księdza Konkola. Jak on może dzielić biednych na swoich i nieswoich, to chyba też. W końcu osoba nieduchowna i bardziej grzeszna jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotny Pikieta przed opłatkiem IP: *.bsk.vectranet.pl 23.12.07, 23:12 Też tam byłem słyszałem jak o. Konkol pytał się dlaczego go szybciej nie pinformowana. Wiem istnieją różni potrzebujący, ale są takie chwile gdy trzeba umieć się zachować. Te trasparęty i flagi przy stole wigilijnym były nie sympatyczne. Przecierz o. Konkol pomaga wszystkim którzy go proszą o pomoc, dlatego warto go szanować bo nie wielu takich ludzi pozostało wśród nas. Dziękuj ci o. Konkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pikieta przed opłatkiem IP: *.osiedle.net.pl 23.12.07, 23:49 Pikieta zakończyła się przed wigilią i tak miało być. Łapianie tłumaczyli wzburzonemu księdzu, że nie będą przeszkadzać, ale on ich nie słuchał i nie zachowywał się jak osoba duchowna działająca w obronie biednych, ale jak człowiek, któremu będzie brzydko w kadrze wyglądać manifestant. A nawet gdyby dalej tam stali, to mieli prawo, bo walczą o swój byt, o chleb dla rodzin. A to takie fe, bo w Święta będzie źle się kojarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotny Pikieta przed opłatkiem IP: *.bsk.vectranet.pl 24.12.07, 04:54 Byłem widziałem. Zwyczajna akcja polityczna z osobami z parlament z PIS. Jeśli to było OK to dzsiaj w nocy staniecie z transparentam przed ołtarzem w kościele w Łapach. Pani Ewo to była moja pierwsza Wigilia gdzie mogłem z innymi przełamać się opłatkiem. Wasz widok z flagami koło stoł wigilijnego naprawdę nie budził sympatii. Przecież mogliście przyjść każdego innego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pikieta przed opłatkiem IP: *.osiedle.net.pl 24.12.07, 10:43 Nie byłam po stronie pikietujących, przyszłam na wigilię i kupić ozdoby fundacji "Droga". Stałam ze sporą grupą znajomych których spotkałam. Nikomu nie przeszkadzali protestujący, jeśli prawdą jest to co mówisz i byli pisowcy, to jakieś kiepskie mają sposoby by się zareklamować, kompletnie ich nie widziałam. Wasz widok z > flagami koło stołu wigilijnego naprawdę nie budził sympatii. Przecież > mogliście przyjść każdego innego dnia. a to zdanie kojarzy się z polskim zwyczajem "gościa wigilijnego", w co 2 domu jest puste nakrycie dla gościa, ale gdyby się zjawił to won dziadu, boś śmierdzący i zakłócasz śliczny widok stołu wigilijnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bstok Re: Pikieta przed opłatkiem IP: *.csk.pl 24.12.07, 10:51 To była tania zagrywka Pisu. Obejrzyjcie video dołączone to tego artykułu: www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071223/BIALYSTOK/40194395 Członkowie Pisu wiedzieli, że na wigilii będzie prezydent Truskolaski i w ten sposób chcieli zakłócić jego wystąpienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilw Re: Pikieta przed opłatkiem IP: 80.50.231.* 01.01.08, 22:17 Z tego co mi wiadomo na pikietę byli zaproszeni politycy nie tylko z Pis`u. A że zjawił się tylko jeden poseł to już inna gadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychos Pikieta przed opłatkiem IP: *.csk.pl 01.01.08, 22:09 Cukrownicy niech sobie jadą pikietować do Torunia albo jeszcze lepiej do Brukseli tam będą lepiej słyszalni Odpowiedz Link Zgłoś