Dodaj do ulubionych

Spanie w łóżku

04.03.13, 13:52
Gdy Wasze dzieci przestały sypiać w łóżeczkach, to miały oddzielne łóżka czy na jedno większe? Pytam, bo jeśli obie będą chciały poleżeć wieczorem z mamą ( np. jak taty nie będzie w domu) to wtedy może być ciężko. I do jakiego wieku Wasze dzieci spały w łóżeczku?
Z góry dzięki za info smile
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: Spanie w łóżku 05.03.13, 22:56
      ale o jakie lozeczko Ci chodzi takie od urodzenia to roznie moje maja duze mozna w nich spac do 5 roku zycia. Mam jednak zamiar zakupic im w tym roku skonczyly juz 3 latka, lozko pietrowe.
      Wiadomo ze sie nie polozysz z nimi w ich lozeczkach. Mozesz je wziasc do swojego duzego. Ja mam fotel miedzy dwoma lozeczkami i moge na noc czytac im ksiazke lub rozmawiac z nimi, a jak chca to moga przyjsc do naszego duzego lozka, ale one nie sa z tych dzieci co lubia spac z rodzicami raczej trzymaja sie swoich.
      • kate.2 Re: Spanie w łóżku 12.03.13, 23:16
        nasi chłopcy spali w swoich przez pierwszy miesiąc wink teraz śpią z nami i z siostrą - lat 4 wink nasze łóżko ma teraz 200/300 cm wink
    • doti_2 Re: Spanie w łóżku 13.03.13, 17:59
      po łóżeczkach miały swoje dorosłe łóżka, wolą spać osobno, razem nigdy się nie wysypiają (mam nocne wiercipięty), ja też się z nimi nie wysypiam więc raczej odsyłam do swoich łóżek. Są jednak pewne odstępstwa gdy są chore - mogą spać ze mną (najczęściej śpi jedno).
      Bywało że córka przychodziła do nas w nocy, ale i nam było niewygodnie i jej... po półgodzinnym wierceniu się stwierdzała że jednak woli do swojego i wracała do siebie. W końcu wycieczki nocne ustały.

Jeśli one chcą razem być w łóżku, to siedzą sobie w którymś jak długo chcą, gadają, wygłupiają się, oglądają książki... dopóki właścicielowi nie odezwie się instynkt terytorialny i odeśle przybysza do swojego.

Jak były mniejsze, czytałam siedząc w fotelu między łóżeczkami, teraz czytamy u któregoś w łóżku. Bywało że leżałam na wykładzinie między łóżeczkami jak usypiały, ale to już dawno było i minęło, zasypiają same w ciemnym pokoju.

• doti_2 Re: Spanie w łóżku 13.03.13, 18:01
        a w łóżeczku spały do 2 lat (choć córce to nie służyło, niestety dopiero po wymianie łóżka okazało się że jej nocne pobudki to efekt obijania się o szczeble i należało jej dać większe łóżko rok wcześniej a nie szukać przyczyn i sposobów na przespanie nocy... - to taka refleksja po czasie....)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka