IP: *.* 30.07.02, 06:10
Witam witam !!!!Donosze Wam iż moje córki idą od listopada do żłobka :(. No cóż ja musze wracać do pracy, co prawda na pół etatu ale to dla nich i tak jakieś 5 do 6 godzin bez mamusi z obcymi babami. Pani dyrektor mnie pocieszała że one są dwie i bać się nie będą bo będą miały siebie, ale przecierz mamusi nie będą miały. Czy któraś z was oddawała maluszki do żłoba, bo nie wiem czy najpierw je stopniowo przyzwyczajać po 2 godzinki czy od razu na całość. Pani dyrektor mówiła żeby dać od razu ale czy nie będą za bardzo wystraszone nową sytuacją. Będą miały już 11 miesięcy więc będą kumate co się dzieje. Pocieszam się tylko że niektórzy rodzice zostawiaja pociechy na dłużej niż 5-6 godzin.Pozdrawiam przerażona Magda i nieświadome jeszcze niczego Zuza i Natalka
Obserwuj wątek
    • Gość: agagacek Re: Żłobek IP: *.* 30.07.02, 16:43
      Witaj!Jesteśmy w podobnej sytuacji, z tym że ja mam tylko jedną pociechę, którą od września zamierzam posłać do żłobka. Z punktu widzenia mojej małej to Twoje dziewczynki chyba faktycznie będą miec razem raźniej. A ja aż drżę jak Weronika poradzi sobie beze mnie. I też się zastanawiam na jak długo ją posłać, jak tam będzie ze spaniem ,jedzeniem itd. Boję się chyba bardziej niz ona, choć też ma już 18 m-cy i będzie świadoma że mamy nie ma...Będziemy się wspierać w razie kłopotów. Trzymajcie sięAgnieszka z Weroniką z Krakowa
    • Gość: Agnieszka_J. Re: Żłobek IP: *.* 30.07.02, 21:40
      Wiesz Madziu, moje panny mają właśnie 11 m-cy i kumate one są. Na dzień dzisiejszy nie muszę oddawać ich do żłobka, ale gdybym musiała, to myślę, że nie sprawiłoby im większej różnicy, czy zostaną na 2 czy 5 godzin. Jeszcze zrobiłyby mamusi pa-pa na pożegnanie i zostały z uśmiechem. Bo są właśnie w takim okresie, że idą do wszystkich i bez problemu można je zostawić na dłużej. Myślę, że o wiele gorzej jest ze starszymi dziećmi, które bardziej przeżywają rozstania (wiem, bo przerabiałam przdszkole starszej córci), wtedy stopniowa metoda jest konieczna. A tak na dzień dzisiejszy poszłabym na całość. Paa, pozdrawiam serdecznie, AgnieszkaJ.(mama Julki i Weroniki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka