roza114 05.01.08, 15:57 Witam Wszystkich!!! Mam pytanie o wózek KOLCRAFT zUSA!Moża go kupić na np na allegro!! Wydaje się być fajny ale jak jest w praktyce???? Bardzo proszę o pomoc!!!! Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roza114 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 05.01.08, 19:50 dokładnie chodzi mi o wózek KOLCRAFT CONTOURS OPTIONS TANDEM z kolekcji: Ruby!!! Na zdjęciu i opis super!!! Szkoda ze nie ma nikogo kto może doradzić!!!Aukcja kończy się jutro i nie wiem co zrobić!!! kupić czy nie! a z praktyki - jaki wózek lepszy : jeden za drugim czy obok siebie(spacerówka oczywiście)??? Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 05.01.08, 20:37 mieszkam w usa i tez pojawila sie kiedys opcja zakupu tego wozka. moim zdaniem ma slabe kola i musisz zlozyc siedzonko przednie aby zlozyc wozek, jest ciezki i gramotny jak popatrzysz na niego. poza tym ulozenie jeden za drugim nie wydaje sie byc dobre dla blzniakow ( dobre dla dzieci w roznym wieku). chcoiaz tutaj sa pozytywne opinie, poczytaj sobei co inni pisza www.babyage.com/products/zt001-rby_kolcraft_kolcraft_contours_options_tandem_stroller.htm? cp=goog43130&utm_source=goog&utm_medium=Comparison&utm_campaign=43130 ja mam Zippo i bardzo sobie cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapal Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 05.01.08, 22:08 to, ze konczy sie aukcja to zaden problem. napiszesz do sprzedawcy to wystawi nowa aukcje. ale mnie sie wydaje, ze te kolka to porazka. peg perego duette sw ma o wiele wieksze kolka a ledwo daje rade, wiec te male piankowe nie rokuja dobrze. jak dla mnie oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
roza114 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 06.01.08, 10:27 Witam!!! Dzięki dziewczyny!!! Może ktoś jeszcze coś wie na temet tego wózka??? Znalazłam kilka wcześniejszych wypowiedzi - jedni za inni przeciw!!! dużą zaleta tego wózka jest na pewno cena!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 10.01.08, 21:59 dzis odebrałam, złożony - fajny zobaczymy czy sprawdzi się na spacerku Odpowiedz Link Zgłoś
htuliszka Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 29.02.08, 04:04 Hej ? Przeczytałam,że już odebrałaś wózek Kolcraft.Napisz jakie są twoje wrażenia.Też wacham sie co do zakupu w/w wózka.Czy można go w sklepie obejrzeć,czy jest on tylko dostępny na aukcjach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 29.02.08, 07:55 witam, ja jestem z wózeczka bardzo zadowolona, jest zwrotny, łatwo sie prowadzi jego wada jest to ze foteliki nachodza na siebie i trzeba poprostu czasu zeby opanowac sposoby ich ustawiania wygodne dla ciebie i maluchów, jak juz pisałam wcześniej moim zdaniem nie bedzie nadawał sie dla noworodków, mimo ze ma wkladki dla nich, według mnie odpowiedni dla dzieciaczków powyżej 6-go miesiąca zycia duzy kosz na zakupy, duże kółka, łatwy do skladania , lekki, coz jeszcze moge dodać??? ja jestem zadowolona i moje dziewczynki też, od kiedy mamy ten wózeczek spacerki to przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 ewbert 29.02.08, 08:47 A czy przy ustawieniu jeden za drugim dziecko z tylu widzi cos i ma sporo miejsca? Ja na razie mam jeden obok drugiego, ale wkurza mnie, ze nigdzie sie nie miescimy Odpowiedz Link Zgłoś
htuliszka Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 29.02.08, 12:04 Dzięki za porady.No widzisz a ja chciałam z tyłu mieć noworodka a z przodu 1,5roczniaka.Wiadomo,że musiałabym włożyc jakiś śpiworek dla maluszka,bo bez tego ani rusz.Teraz to juz sama nie wiem.Musimy przemyśleć z mężusiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 29.02.08, 15:50 więc tak, moim zdaniem wózek rewelacyjnie bedzie sie nadawał dla malucha i 1,5 roczniaka Tusiu dugie dziecko ma sporo miejsca, ja dziewczynke która jest dalej spokojnie widze a ona mnie jeżeli jesteście z Warszawy bądź okolic to zapraszam ja mieszkam w Błoniu Odpowiedz Link Zgłoś
htuliszka Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 01.03.08, 11:18 Żałuję,że bliżej nie mieszkamy bo faktycznie na spacerku zobaczyłabym sobie wóziczek.Ja mieszkam w Poznaniu.ALe wiesz obejrzałam sobie twoje fotki i na jednym jest wózek z dziewczynkami.Wygląda fajowo,co prawda miałaś racje,że jak są rozłożone siedziska to blisko przylegają.No,ale jak ty sobie radzisz i dziewczynki zadowolone to dlaczego ja miałabym narzekać. Powiedz jeszcze on nic nie miał dodatkowego w wyposażeniu?? Przysłali ci tylko goły wózek?? Jak długo czekałaś? pozdrawiam Honorata Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 01.03.08, 21:04 dostałam wozek, jeden adapter do fotekija samochodowego, wkładki do fotelików dla niemowlaków ja dodatkowo zamówiłam folie przeciwdeszczową zapłaciłam 50 zł ale teraz sa dodawane gratis do niektórych aukcji mam kilka nowych fotek specjalnie zeby pokazac wózek wkleje i dam znac pozdrawiam Ewa.. Odpowiedz Link Zgłoś
montinta Do ewbert 01.03.08, 22:10 Z niecierpliwością czekam na fotki i Twoją opinię z użytkowania wózka. Mam na niego wielką ochotę, tylko nie wiem, czy zda egzamin przy noworodkach. Czy możesz też podać namiary na sprzedawcę? Dzięki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
montinta Jeszcze raz do ewbert :-) 01.03.08, 22:14 Zapomniałam jeszcze zapytać: czy adapter do fotelika samochodowego oznacza w tym przypadku to sama co baza do fotelika, którą montujesz i zostawiasz w aucie? Czy też adapter oznacza "mechanizm" do zamontowania fotelika w wózku Kolkraft? I jeszcze jedno pytanko: czy kupiłaś również foteliki do tego wózka? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq8 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 17.04.08, 09:58 a czy w tym wózku jest regulowana wysokość rączki - w większości wózków to już standart a tu ? - nie wydaje mnie się :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamrugala Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 09.03.08, 21:24 witam mam kolkrafta i jestem bardzo zadowolona! Między moimi dziećmi jest 13 miesięcy różnicy i wózek sprawdza się świetnie. Kółka dla mnie nie stanowią żadnego problemu. Przednie są mniejsze i skrętne BEZ możliwości zablokowania i to plus bo łatwiej się nim skręca-nie muszę podnosić wózka, ale podnoszenie zaczyna się przy naszych pięknych, polskich, wysokich krawężnikach ;/ ja już sie troszkę nauczyłam i układam Weronikę z przodu bo jest mniejsza, więc mam mniej do podniesienia Ogólnie duży plus dla wózka. Jeśli chodzi o minusy to dla mnie pasy, którymi dzieci są zapięte nie do końca zostały przemyślane-pasek który wychodzi między nóżkami dzieci nie ma możliwości regulacji, a to mnie denerwuje ;/ bo Krzyś który jest starszy zapięty jest na styk, a jak urośnie to już Go w ogóle nie zapnę ;/ I jeszcze mało miejsca na nóżki-dzieci lubią jeździć twarzą do siebie-Krzyś opowiada Weronice różne ciekawe historie i śpiewa, a Ona się cieszy_i wtedy pojawia się problem bo nóżki Krzysiowi zwisają i małej też-generalnie jest im wtedy troszkę ciasno w tych nogach, ale da się To tyle minusów-przynajmniej na razie. i jeszcze słówko do htiluszki spokojnie można z noworodkiem! Do wózka dołączony jest jeden adapter do nosidełka samochodowego i tak przewoziłam Małą-ten adapter pasuje do wszystkich nosidełek. Ja nie kupowałam specjalnego, mam firmy Coneco i było idealnie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
htuliszka Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 10.03.08, 02:54 Hej? Dzięki za wieści.Wiesz co najbardziej mnie irytuje,to to że muszę dokupić folię i jakieś śpiworki na nóżki.Będę rodzić na jesień, więc noworodka czeka calutka zima.Nasz pkrowiec od wózka Peg Perego watpię,żeby pasował a poza tym i tak byłby tylko jeden.Tylko taki mam problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamrugala Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 10.03.08, 23:01 Powiem Ci szczerze, że ja jeszcze nie kupowałam ani folii przeciwdeszczowej ani pokrowca. Mała urodziła się w sierpniu więc było cieplutko a zimą po prostu wkładałam do ciepłego śpiworka i to zupełnie wystarczyło. Mam letnie dzieci więc nie udało mi się ich jeszcze przegrzać Ale i tak bez sensu że nie ma tego w zestawie. I polecam jeszcze pytać o gratisy dla dzieci-mnie udało się dostać zabawki -nowe zupełnie gratis. Czasem trzeba po prostu zapytać, a dzieciaki będa mieć frajdę Pozdrawiam. PS gdyby byly jeszcze jakieś pytania to czekam Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Ile miejsca ma dziecko z przodu? 11.03.08, 14:59 Dziewczyny, napiszcie, jak sprawdza się ten wózek w porównaniu np. z Graco jeden za drugim - bo w Graco jest za mało miejsca dla dziecka z przodu. Oparcie się nie rozkłada, a na pupkę jest bardzo mało miejsca... czy ktoś rozkładał oba siedzenia na płasko przy dzieciach ponad rocznych? bo coś mi się nie chce wierzyć, że się zmieszczą, gdy każde ma 75-70 cm.... Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamrugala Re: Ile miejsca ma dziecko z przodu? 14.03.08, 22:21 ja nie mam porównania z innymi wózkami, bo to mój pierwszy podwójny wózek, ale z przodu dziecko ma sporo miejsca. Jeśli dzieci chcą razem-jednocześnie spać to jest problem bo pierwsze dziecko nie może spać na całkiem płasko, ale w pozycji pół leżącej-po prostu przygniata drugiemu nóżki. Ja nie mam z tym problemu bo mój Syn nie lubi spać w wózku więc nie było takiej sytuacji.W tej chwili synek (ma 19 miesięcy) jeździ z przodu i nóżki ma częściowo w bagażniku bo tak mu wygodnie, ale oparcie można zmieniać. Myślę że dzieciaki się zmieszczą, tylko temu drugiemu też nóżki będą opadać do bagażnika-jutro sprobuję starszego synka posadzić z tyłu i jednocześnie rozłożyć oba siedzonka to napiszę jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: Ile miejsca ma dziecko z przodu? 17.03.08, 13:39 Marysiu, będę Ci bardzo wdzięczna za takie zdjęcia! W ogóle napisz proszę, jak widzisz duże dzieci w tym wózku - 2 albo 3-letnie. Moje dziewczyny sporo śpią na spacerze. Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamrugala Re: Ile miejsca ma dziecko z przodu? 19.03.08, 21:50 ojej, dopiero dziś piszę, bo wcześniej kompletnie nie było czasu ;/ Zdjęć jeszcze nie mam, ale postaram się-obiecuję Najpóźniej wkleję coś po świętach bo teraz mam urwanie głowy z porządkami. Ewentualnie mogę posłać coś na e'mail tylko proszę o adres. Mój Krzyś ma teraz 20 miesięcy i jest dużym dzieckiem-urodził się z wagą 4.100 teraz waży ok 14 kg i nie jest źle. Siedzonka tylko wg mnie mogłyby być trochę szersze, ale Krzysiowi nie jest ciasno, tylko powiedziałabym na styk no i ciut wyższe bo dzieci szybko rosną a tu już ma daszek przy głowie, ale daszek można zdjąć no ale nie jest to do końca dobre rozwiązanie, bo daszek chroni przecież przed wiatrem i słońcem.. Jeśli Twoje dziewczynki sporo śpią to będzie problem żeby jednocześnie były całkiem na płasko-ale jedna może być na płasko a druga na pół siedząco o ile tak się wyśpi. Teraz zmykam, i pamiętam o fotkach Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabjk Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 17.04.08, 11:52 ja wczoraj zamówiłam ten wózek i czekam z niecierpliwością, ma przyjść ekspresem co kosztowało nas 300zl ale 7 tyg nie chciałoby mi się czekac Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq8 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 10.05.08, 18:34 chyba przepłaciłaś za ten expres bo ja płaciłam 190 zł za lotniczą i wózek już mam Odpowiedz Link Zgłoś
ewicab Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 14.05.08, 23:25 Dziewczyny mam ogromna prosbe... w sobote przyszedl mi wozek - Kolcraft oczywiscie - u mnie jest 2 lata roznicy, wszystko jest ok, tylko ze nie moge dopasowac fotelika do tego adapteru - u mnie w miescie ( 5 sklepow z takimi rzeczami) nie pasuje zaden !!! Jesli ktoras z Was moze mi podac linka do allegro z konkretnym fotelikiem ktory bedzie pasowal bede naprawde wdzieczna - najlepiej gdyby cenowo nie przekraczal 300 zł i btw. ktos tu pisal o foteliku Coneco, czy moglby byc taki? : www.allegro.pl/item357544947_coneco_fotelik_pionner_alu_okryci e_wkl_gratisy.html ( przepraszam za podanie linka) - ale to juz desperacja !! maz krzyczy, ze jak zwykle pokusilam sie na nowosci i teraz same problemy. Dodam ze za 2 tygodnie rodze, wiec chcialabym juz go miec, a boje sie ryzykowac i zamawiac w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
sroczka21 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 02.07.08, 10:09 Wózek mamy od 3 miesiecy , foteliki Graco polecam pasują do wózka i sa w przystępnej cenie. jeżeli chodzi o jakość wózka to nie jest to wózek przeznaczony na polskie chodniki (ale cena czyni cuda)ogólnie fajny ale na pewno moje dziewczynki długo w nim nie pojeżdżą... Odpowiedz Link Zgłoś
cola2-11 Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 04.08.08, 17:36 Też jestem zainteresowana tym wózkiem, ale foteliki chciałabym kupić już teraz, jaki konkretnie model fotelika Graco kupiłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
juddytha Re: wózek Kolcfraft z USA - czy jest dobry? 18.05.08, 23:00 witam znalazłam ten wątek na forum szukając informacji na temat wózeczka - prosze o informacje jak przyspieszyć wysyłkę i gdzie go można kupić Odpowiedz Link Zgłoś