anmato 20.10.10, 19:35 Witam, pytanie jest jasne, na roztocza skuteczny jest Xysal czy lepszy może Aerius? Proszę o opinie z własnej autopsji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillylive Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 20.10.10, 21:39 Córka brała 2lata zyrtec,potem 2lata aerius teraz od roku Xyzal-powiem tak akurat u nas bez róznicy-jeden wart drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 21.10.10, 11:19 Na roztocza działają pokrowce, a te leki o które pytasz na jednego działają lepiej na innego gorzej. Ogólnie - leki które podałaś stosowane są jako dodatek do właściwego leczenia. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 21.10.10, 16:38 Tzn. to co w pokoju mogłem wywalić i zmienić to zmieniłem, mam także pokrowiec na materac ale został mi tylko koc wełniany.. nie mam czym innym przykrywać łóżka, a ja mam takie nie składane. Biorę Aerius i widzę, że jest o 1000% lepszy od starego Zyrtecu, no ale piszemy tu o lekach III generacji więc Zyrtec nie wchodzi w grę. Hej a czy przy braniu tabletek, więcej kurzu lub mniej w otoczeniu ma jakiś znaczenia dla działania tabletki? Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies do kruffy 22.10.10, 09:43 a możesz napisać, co to jest właściwe leczenie? bo mój syn jest właśnie leczony na zmianę zyrteciem i aeriusem i na tym koniec a alergia się tylko nasila... Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: do kruffy 22.10.10, 10:42 Właściwe leczenie moja droga to odczulanie poparte dietą. W diecie jest wiele rzeczy na astmę i alergię. Zyrtec to stary lek, wyrzuć to. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: do kruffy 22.10.10, 13:16 właściwe leczenie, jeszcze dodam od siebie, to również właściwe otoczenie, w przypadku alergii na roztocza wręcz kluczowe. leki to tylko wspomagacz, dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: do kruffy 22.10.10, 19:14 tzn. odchody roztoczy są nawet na dworze i w powietrzu, w pracy, w banku, w urzędzie, w sklepie, nie da się ich unikać a sprzątanie pokoju to tylko cząstka. Tabletki, odczulanie + witaminy to sposób na alergię i astmę. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: do kruffy 25.10.10, 16:24 Owszem, ale zgodzisz się, że o wiele większe ich stężenie jest w domu, gdzie roi się od mebli tapicerowanych, dywanów, i mnóstwa kurzołapek na regale. Nie mówiąc już o materacach, gdzie mają idealne warunki do rozwoju i atakują nocą. Najważniejsza jest sypialnia w przypadku roztoczy, bo one są najbardziej uciążliwe nocą. Nikt nie mówi o całkowitej eliminacji, bo tak się nie da. Ale ograniczenie do minimum to podstawa... Odczulanie owszem. Tabletki-nadal uważam że to tylko wspomagacz, nie leczy on ani alergii ani astmy. To samo witaminy-preferuję te podawane w pokarmach, niż sztuczne z apteki. No i podstawia to właściwa dieta, bez niej można zapomnieć o wyleczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 25.10.10, 16:29 Ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenie na bazie tych dwóch leków i roztoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 25.10.10, 17:32 Uzywamy tez allergof do psiokania na materace, pokrowce nam lekarka odradziła. Wywaliłam dywany. Jest w porządku u małego. Odpowiedz Link Zgłoś
analist73 Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 27.10.10, 08:34 Mojemu pomógł Aerius, za to na Xysal reaguje osłabieniem i rozdrażnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 25.10.10, 17:30 Mój ma aerius, z efektów jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 25.10.10, 20:27 ale ma alergię m.in. na roztocza tak? Bo wiem, że oba leki sa najlepsze ale biorę Aerius już 3 tydzień i kurz dalej czasem powoduje u mnie swędzenie twarzy, wypryski, duszność lekką itp. i się zastanawiam czy dać mu szansę dłużej czy może kupić Xysal? Jeśli chodzi o dom/pokój, nie mam zasłon tylko roletę, pokrowiec na materacy, zmieniam pościel co tydzień, odkurzam, wycieram kurze na mokro Pronto, jadę mopem podłogę na mokro, nie mam żadnych suszonych kwiatów itp. trochę czytałem ale.. mam koc, którym przykrywam łózko ale jego piorę co 2 tygodnie też.. nie mam czym innym przykryć łóżka Witaminy naturalne - owszem, ale dziś w świecie chemii, spalin i syfu nikt nie jest w stanie spełnić zapotrzebowania na te wartości, tym bardziej żyjąc aktywnie tak jak ja Ludzie kochani, komu Xyzal lepiej pomógł na kurz niż Aerius? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkawawa Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 25.10.10, 22:43 anmato, obawiam się że nie otrzymasz na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi, bowiem na każdego leki działają inaczej. Jednym pomaga Aerius, a moje dziecko np. okrutnie uczula. Innym pomaga Xsyzal, a innym Claritine. U nas już nic nie pomaga na ten moment, te wszystkie leki to do kosza bym chętnie wywaliła bo nie widzę większych efektów działania. Żeby mi chociaż dziecko lepiej spało po nich, ale nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
anmato Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 27.10.10, 09:55 Rozumiem, czyli pozostają testy. W takim razie ile testować jeden lek by weryfikować skuteczność? Miesiąc? 3 miesiące? Claritine jest chyba lekiem II generacji, w III jest Xyzal, Aerius i Telfast. Odpowiedz Link Zgłoś
mania805 Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 02.11.10, 10:17 U nas Aeirus powoduje okropne uczulenie. Dziecko po godzinie od podania dostawała mega męczącego, duszącego kaszlu i zaczynało wymiatować ciągnącym się przezroczystym śluzem. Po Xyzalu nic jej nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tataantosi Re: Na roztocza Xysal czy lepszy Aerius? 03.11.10, 21:19 No to dołączam się do wątku. U naszej małej Xyzal spowodował takie uczulenie i rany, że płakać się chciało, Aerius nie pomagał też i dopiero zadziałał Ketotifen chociaż podajemy go z ogromnym bólem. Czekamy na testy, smarujemy skórę nawilżaczem, karmimy czym się da i na pocieszenie lekarz nam powiedział, że z uczuleniem na roztocza trzeba nauczyć się żyć i może, tak jak u starszej córki minie za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś