Dodaj do ulubionych

Refluks u 3 latki?

16.10.07, 23:25
Obserwuj wątek
    • agnesgie Re: Refluks u 3 latki? 16.10.07, 23:42
      Witam, za szybko mi się wysłało.Mam problem z moją córeczką: od ponad roku była
      na diecie z powodu grzybicy przewodu pokarmowego.Od ubiegłego roku jest znaczna
      poprawa, choć nadal nie dostaje nabiału.Nasz największy problem rozpoczął się
      wczoraj: córka zaczęła popłakiwać, że swędzi ją krocze tak mocno,że nie może
      wytrzymać.Do tego obudziła się w nocy i płakała,że ją piecze (pokazywała,że
      piecze ją w buzi).Ale sądząc po objawach wydaje mi się,że jedzenie cofa się jej
      do przełyku i dlatego ją piecze.Dzisiaj obudziła się z wielkim płaczem po dwóch
      godzinach od zaśnięcia i zwymiotowała.Nic nie pomagało, jak się tylko położyła,
      zaczynała płakać, że boli.Znalazłam w domu Rennie, rozkruszyłam tabletkę i dałam
      jej ok.1/3 dawki.Od tej pory śpi spokojne.Mam nadzieję,że do rana.
      W związku z tym moje pytanie: czy ktoś miał podobne doświadczenia?
      Podejrzewam,że trochę pofolgowałyśmy z dietą i rozrósł się grzyb.Już sama nie
      wiem jak ją leczyć.Kupki od stanu sprzed roku poprawiły się bardzo, są twarde,
      bez śluzu i krwi co nam się zdarzało.Jednak co jakiś czas przewód pokarmowy jej
      się podrażnia, co objawia się spadkiem apetytu,"kruczeniem" w brzuszku i
      chudnięciem.Lekarka gastrolog kazała dawać jej w takich przypadkach trochę
      kreonu wysypanego z kapsułki,ale od jakiegoś czasu przestałam jej go
      podawać,żeby jelita przyzwyczajały się do samodzielnej pracy.Czuła się dobrze,
      więc nie było potrzeby.
      Mam prośbę o pomoc w mojej sprawie.Co mogę zrobić,żeby ulżyć dziecku?Myślałam
      już o leczenie homeopatycznym, bo lekarze leczący konwencjonalnie uważają,że
      stwarzam sobie problem, którego tak naprawdę nie ma.Poczytałam jednak forum
      Candida i dowiedziałam się ,że wielu osobom przyniosło to więcej szkody niż
      pożytku?Co więc robić?Mam zamiar wybrać się do Pani dr Gajos ze Zgierskiej w
      Łodzi. Czy jest tu jakaś łodzianka, która leczyła u niej swoje dziecko?
      Pozdrawiam
      Agnieszka
      • sigvaris Re: Refluks u 3 latki? 17.10.07, 01:26
        Najprawdopodobniej macie owsicę. Masz jej większość objawów, nie wykluczając tu
        grzybicy.
        Rozważ odrobaczenie dziecka balsamem lub ziołami ojca Grzegorza na pasożyty.

Zauważ piszę MACIE. Owsica nigdy nie jest u jednego tylko domownika. Trzeba
        leczyć wszystkich.
      • 5_monika Re: Refluks u 3 latki? 17.10.07, 09:31
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka