agnesgie Re: Refluks u 3 latki? 16.10.07, 23:42 Witam, za szybko mi się wysłało.Mam problem z moją córeczką: od ponad roku była na diecie z powodu grzybicy przewodu pokarmowego.Od ubiegłego roku jest znaczna poprawa, choć nadal nie dostaje nabiału.Nasz największy problem rozpoczął się wczoraj: córka zaczęła popłakiwać, że swędzi ją krocze tak mocno,że nie może wytrzymać.Do tego obudziła się w nocy i płakała,że ją piecze (pokazywała,że piecze ją w buzi).Ale sądząc po objawach wydaje mi się,że jedzenie cofa się jej do przełyku i dlatego ją piecze.Dzisiaj obudziła się z wielkim płaczem po dwóch godzinach od zaśnięcia i zwymiotowała.Nic nie pomagało, jak się tylko położyła, zaczynała płakać, że boli.Znalazłam w domu Rennie, rozkruszyłam tabletkę i dałam jej ok.1/3 dawki.Od tej pory śpi spokojne.Mam nadzieję,że do rana. W związku z tym moje pytanie: czy ktoś miał podobne doświadczenia? Podejrzewam,że trochę pofolgowałyśmy z dietą i rozrósł się grzyb.Już sama nie wiem jak ją leczyć.Kupki od stanu sprzed roku poprawiły się bardzo, są twarde, bez śluzu i krwi co nam się zdarzało.Jednak co jakiś czas przewód pokarmowy jej się podrażnia, co objawia się spadkiem apetytu,"kruczeniem" w brzuszku i chudnięciem.Lekarka gastrolog kazała dawać jej w takich przypadkach trochę kreonu wysypanego z kapsułki,ale od jakiegoś czasu przestałam jej go podawać,żeby jelita przyzwyczajały się do samodzielnej pracy.Czuła się dobrze, więc nie było potrzeby. Mam prośbę o pomoc w mojej sprawie.Co mogę zrobić,żeby ulżyć dziecku?Myślałam już o leczenie homeopatycznym, bo lekarze leczący konwencjonalnie uważają,że stwarzam sobie problem, którego tak naprawdę nie ma.Poczytałam jednak forum Candida i dowiedziałam się ,że wielu osobom przyniosło to więcej szkody niż pożytku?Co więc robić?Mam zamiar wybrać się do Pani dr Gajos ze Zgierskiej w Łodzi. Czy jest tu jakaś łodzianka, która leczyła u niej swoje dziecko? Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Refluks u 3 latki? 17.10.07, 01:26 Najprawdopodobniej macie owsicę. Masz jej większość objawów, nie wykluczając tu grzybicy. Rozważ odrobaczenie dziecka balsamem lub ziołami ojca Grzegorza na pasożyty. Zauważ piszę MACIE. Owsica nigdy nie jest u jednego tylko domownika. Trzeba leczyć wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Refluks u 3 latki? 17.10.07, 09:31 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś