Dodaj do ulubionych

Pasażerowie do odpytania

IP: *.lublin.mm.pl 05.01.04, 22:24
Co tu fałszować przecież już są znane wyniki. Jeżdżę tylko z mpk - ONIE TO
JUŻ BYŁO JEŻDŻĘ TYLKO Z MKP. KOlejny ratuszowy pic na wode aby udowodnić
mieszkańcom że wszystkojest w pożądku i tomy pasażerowie ( w większości już
byli ) sobie ubzduraliśmy że MPK jest dla nas a nie my dla MPK.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lublinianin Re: Pasażerowie do odpytania IP: *.it-net.pl 05.01.04, 23:39
      A może zbada ktoś z ankieterów koneksje pana Prezydenta z panem Prezesem MPK?
      To byłaby ciekawostka i wyjaśnienie wielu kretynizmów.
    • Gość: Tomek Re: Pasażerowie do odpytania IP: *.it-net.pl 06.01.04, 06:45
      Znowu robią nam wodę z mózgu. Zamiast zlikwidować oczywiste absurdy, będą nam
      zadawać "dopracowane" pytania - tworzyć kolejny absurd. Wygonią na mróz 50 osób
      (amatorów), a niezależnie od wyników ankiety jedno jest pewne, opracowana
      również przez nieprofesjonalistów, nie może zawierać miarodajnych wyników.
      Panie Pruszkowski - to pan odpowiada za komunikację miejską. Dla czteroosobowej
      rodziny z uczącymi się dziećmi pańska reforma MPK to ok. 200 zł dodatkowych
      wydatków miesięcznie. Od początku roku szkolnego to już 1000 zł. Coś człowieku
      zrobił z tymi pieniędzmi? Kto cię wybierał? Wyjechałeś na stołek m.in.
      demagogią prorodzinną, bywasz... sam wiesz gdzie, a co robisz? ...zapomniałem,
      w pańskim wynagrodzeniu uwzględnia się inflację.
      • Gość: zxc Re: Pasażerowie do odpytania IP: *.it-net.pl 06.01.04, 12:13
        stażysci beda chodzic i wypytywac sie mieszkancow na przystankach co im sie
        podoba w mpk a co nie;) Zamiast ich szkolic do pracy w urzedzie:) A pozniej
        sie dziwimy ze urzednicy popelniaja bledy, ze sie nie usmiechaja do petentow
        itp.
    • Gość: stażystka Re: Pasażerowie do odpytania IP: *.czuby.net / *.czuby.net 06.01.04, 16:38
      To przykre, że do tak niewdzięcznej pracy wykorzystuje się właśnie studentów.
      No, ale po co kogoś zatrudniać i płacić za ankiety skoro stażyści zrobią to za
      darmo. gratuluję pomysłu !
    • 4gwiazdki Re: Pasażerowie do odpytania 06.01.04, 17:04
      Wydaje mi się,że w okresie ankietowania,pasażerami mpk będą w większości
      członkowie rodzin pracowników tej firmy.Oni już zostali "przeszkoleni" co
      należy wpisać do ankiety.Będą wyniki?
      Nie tak dawno Miłosz też zlecił holendrom opracowanie planu uzdrowienia mpk.I
      co z tego wyszło?Kasa poszła do Holandii,mpk mankrutuje a Miłosz się ośmieszył.
      • Gość: TOLUŚ Re: Pasażerowie do odpytania IP: *.lublin.mm.pl 06.01.04, 22:24
        Heh Gdybyś się nazywał jacek milosz i brał około 10 tysiali oficjalnie , zlecał
        tego typu badania kolegom/rodzinie ( niepotrzebne skreślić ) , pewnie czerpał
        mniej oficjalne kożyści z dawnego LKK które jeździ po liniach MPK , prowadził
        stołówki w szkołach i był prezesem jakiejś kolejej spółki ( np warsztawtów
        naprawczych , które dziłały od roku {kogo to inetresuje że był tylko zarząd })
        to bys też miał gdzieś co o tobie myśli to miasto. Ważne jest to że masz
        napchane juz kieszenie i bierzesz dalej ile wlezie ,,tyle razy sie udało to i
        teraz się uda, a jak nie to będziemy się martwić później '' Więc co mnie
        obchodza ludzie ważny jestem ja -,, kupa G w błyszczacym dresie '' , która nie
        potrafi złozyć poprawnego gramatycznie i logicznie zdania...
    • qavtan Hej Hej ! Tez chce ankiete ! 06.01.04, 19:08
      Pasażerem ruchu motoryzacyjnego miejskiego zostane z przyjemnością...
      Obiecane były przejazdówki a zamiast tego mamy ankietę...będziemy mieli...może
      a może morze?
      Już nie jestem pasażerem bo codziennie chodzę do szkółki przez ponad pół
      godziny i jak ja powiem, że chcę takich przejazdówek na wszystkie linie?
      Gdzie i kogo będą Ci ankieterzy pytać?
      I dlaczego pytania mają być nieskomplikowane? Co to? Czy przeciętyny
      Lublinianin nie byłby wstanie na takowe odpowiedziecz?
      O co tu chodzi?
      Oddajcie przejazdówki !
      Ankietę umieśćcie w internecie !
      Tak by jak największa liczba osób mogła wziąć w niej udział !

PODAJ BILET !
      Nie bójcie się zimy, wyjmujcie z kieszeni bilety !
      • shawman Re: Hej Hej ! Tez chce ankiete ! 07.01.04, 00:49
        Heh, Qavtan zwrócił uwagę na ciekawę rzecz. Mnóstwo studentów od początku tego
        roku akademickiego przeprowadziło się bliżej miasteczka i teraz nie jeździ MPK.
        Zrozumiałe jest, że to ci, którzy mieli najwięcej zastrzeżeń do miejskiego
        przewoźnika. Ale właśnie ich ankieterzy nie przepytają... :)

Przy okazji, dwa fragmenty artykułu mnie trochę rozbawiły. Pierwszy - dotyczący
        pytań: "Na pewno będą jak najprostsze, żeby odpowiedź nie sprawiała kłopotu".
        Ehh, ci durnie, lublinianie, trzeba im proste pytania zrobić, bo jeszcze nie
        będą wiedzieli jak odpowiedzieć. :P I drugi - "Miejscy urzędnicy zastanawiają
        się, jak zmniejszyć ryzyko zafałszowania wyników badań." To widać mają niezłą
        koncepcję tych badań, skoro pytań jeszcze nie opracowali, a już się boją
        fałszerstwa... :PP

Na koniec mała sugestia... Może pan Wrzołek zamiast wydawać pieniądze na
        ankiety, prześle je MI na wskazane konto, a ja przewertuję forum lubelskiej
        Gazety i wszystkie problemy MPK będzie miał jak na dłoni...? :)))
        • Gość: @nder Urzędnicy myśleć...albo won z ratusz... IP: 80.51.249.* 08.01.04, 09:12
          ...Może sam pan Wrzołek...oj mysle, że wystarczy jak urzednicy odpowiedzialni
          za ankiety przez kilka dni pojeżdzą do pracy nie wlasnym autkiem a komunikacją
          zbiorową(przynajmniej ci na wyższych stanowiskach). Wtedy nie trzeba będzie
          robic żadnych banalnych ankiet. Błędy w zarządzaniu MPK będą widoczne jak na
          dłoni. Przecież takie rzeczy jak: odjazdy trzech autobusów narazz przystanku
          poczatkowego a przez następne 15 minut pustki są na porządku dziennym, to że
          kursy autobusów się prawie nie zazębiaja, a co za tym trudno sie przesiąść...to
          mozna zaobserwowac w rzeczywistości bez robienia ankiety.
          Proste pytania natomiast nie dostarczą odpowiedzi jak rozmieścić przystanki,
          przez jakie dzielnice powinna przebiegać trasa danej lini...skąd i gdzie ludzie
          najczęściej sie przemieszczają itd. ...tu potrzeba większej analizy, która
          pozwoliła by zwiększyć konkurencyjność przedsiębiorstwa...mozna sie pokusić
          nawet na rozważania nad samą komunikacją w mieście, problem należy analizowac
          całościowo...skoro komunikacja zbiorowa ma służyć ogólnomiejskim celom, nie
          tylko zarabianiu pieniędzy i perzewożeniu ludzi z jednego miejsca na inne, ale
          również odciązyc centrum od natłoku pojazdów, skor jest sp. miejską...wystarczy
          analiza podstwowych zagadnien urbanistyki, nauka na błędach i korzystanie z
          doswiadczeń innych miast, czy państw przykładem niech będzie austria,
          holandia....po prostu do roboty
          KONIEC Z MYDLENIEM OCZU!!
          A jak sie nie podoba to na bezrobocie...
          Pan Prezydent jak miałby honor to powinien zrezygnować ze stanowiska lub
          doradców zmienić. No chyba że ma jakieś jeszcze inne interesy...;-)
          • 4gwiazdki Re: Urzędnicy myśleć...albo won z ratusz... 08.01.04, 19:36
            Gość portalu: @nder napisał(a):

> ...Może sam pan Wrzołek...oj mysle, że wystarczy jak urzednicy odpowiedzialni
            > za ankiety przez kilka dni pojeżdzą do pracy nie wlasnym autkiem a
            >komunikacją zbiorową......
            Urzędnicy o których piszesz,nie jeżdżą do pracy własnym autkiem lecz służbowym
            (jeździ po nich kierowca)
            A kontynuując temat,proponuję,aby w roli ankieterów zatrudnić nierobów-kanarów.
            Chociaż prawdopodobnie oni by nie nadawali się do tego.Oni przecież ledwie
            potrafią czytać,a już pisać to prawie wogóle.
            Ale myślę źe miłosz,prezydent,rzecznik prezydenta i sam p.Wrzołek zdadzą
            egazmin (na ocenę 1+)
      • Gość: TOLUŚ Re: Hej Hej ! Tez chce ankiete ! IP: *.lublin.mm.pl 07.01.04, 07:50
        No niestety pytania muszą być łatwwe bo lublinianie są głupi ( większość )
        głosowała na tą władze a mądre to to nie było.
    • Gość: pbd2 A ja się boję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 17:30
      Kto zaręczzy, że w wyniku ankiety nie zostanie podjęta decyzja np. o
      likwidacji wszystkich form transportu zbiorowego w mieście z wyjątkiem MPK.? I
      co wtedy? Jeżeli nie MPK, to co - NA PIECHOTKĘ???
      • Gość: sodarod A JA NA CHŁODNO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 19:13
        Zostawmy emocje. Spójrzmy na fakty. O regułach panujących na rynku komunikacji
        zbiorowej w Lublinie decyduje kto? Ratusz. Właścicielem największej firmy na
        tymże rynku jest kto? Ratusz. Ankiety kto przeprowadzi? Ratusz (jego stażyści).
        W sytuacji, gdy napięcie wokół MPK i działań magistratu wzrosło do tego
        stopnia, rozsądek nakazywałby Ratuszowi zlecenie opracowania i przeprowadzenia
        ankiety podmiotowi zewnętrznemu. Zapobiegłoby to powinien zapobiec
        podejrzeniom o stronniczości ankiety. Nie przesądzam, czy zostanie ona
        sfabrykowana, czy też nie, ale w rzetelnosc trudno mi wierzyć, skoro będzie to
        wyrywkowe badanie na przystankach. Jest tu do uwzględnienia zbyt wiele
        czynników demograficznych, by można było mówić, że ze stażystów stworzono
        profesjonalny zespół badawczy. Jaki sztab socjologów będzie czuwał nad tym
        badaniem? Inżynierowie ruchu, czy specjaliści od organizacji transportu
        zbiorowego może znają się na swoim fachu, ale na badaniach opinii raczej
        niekoniecznie. Szkoda, że Lublinowi zafundowano badanie, które jeszcze przed
        jego rozpoczęciem rodzi tyle wątpliwości i tak powszechny brak wiary w jego
        rzetelność. Przynajmniej wśród moich znajomych - większość uważa, że wynik
        będzie spreparowany tak, by był wygodny dla Ratusza i prezesa MPK. Blisko
        czterystutysięczne miasto, które ma poważny problem zasluguje na więcej niż
        tanie sztuczki socjologiczne i działania pozorowane.
        • Gość: Jadwiga Re: A JA NA CHŁODNO IP: *.lublin.mm.pl 09.01.04, 19:27
          Jechałam dziś autobusem nr 31. Zwykle sprawdzam czas mego wyjazdu patrząc na
          zainstalowany w wozie zegar elektryczny. I co stwierdziłam: zegar zniknął, zato
          pojawiła się tablica z wyswietlonym adresem przystanku. Kasownik tez zmieniony.
          Nie drukuje godziny, tylko zostawia na bilecie dziurki. Jednym, słowem nowy
          pomysł i nowa inwestycja. A co ze starymi wynalazkami? do śmietnika?
          • shawman Re: A JA NA CHŁODNO 09.01.04, 21:26
            Zegarek zdjęli, żeby spóźnienia autobusu nie były aż tak widoczne. :P A co do
            kasowników, to już kiedyś pisałem, że to chyba podpada pod jakiś paragraf -
            tzn. wyrzucanie w błoto pieniędzy, które wydano na zamontowanie we WSZYSTKICH
            autobusach kasowników drukujących godziny na biletach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka