iwa11 16.12.09, 18:20 Hura!! Bardzo się cieszę, bociek jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leo.m Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wygra... 16.12.09, 18:22 Pozostałe loga nie oddawały tak dobrze lotniczego charakteru Lubelszczyzny. Mieszka tu dożo bocianów i tu ma początek znaczna część produkcji lotniczej odrodzonej Polski. Tu urodził się znakomity konstruktor lotniczy inż. Zygmunt Puławski. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg 16.12.09, 19:00 leo.m napisał: > Pozostałe loga nie oddawały tak dobrze lotniczego charakteru Lubelszczyzny. > Mieszka tu dożo bocianów i tu ma początek znaczna część produkcji lotniczej > odrodzonej Polski. Tu urodził się znakomity konstruktor lotniczy inż. Zygmunt > Puławski. Z tą produkcją lotniczą to bym nie przesadzał - Plage i Laśkiewicz (po nacjonalizacji LWS) raczej znaczącego wkładu nie mieli w produkcję lotniczą (przed wojną produkowano w Lublinie głównie maszyny łącznikowe i rozpoznawcze, maszyny bojowe i szkolne powstawały gdzie indziej - o ile nie liczyć bombowych Breugeotów z lat 20-tych i nieudanego Żubra z końcówki lat 30-tych). Gros maszyn bojowych wytwarzało PZL a wcześniej PWS. W konstrukcjach lotniczych przodowały PZL i RWD. Ale co do Zygmunta Puławskiego zgodzę się z całą powagą. Jestem "ręcyma i nogami" za nazwaniem portu lotniczego jego imieniem... tyle, że jak znam życie i Lublin, to jak zwykle zwycięży jakiś zasłużony (dzięki bogu za Kraków, przynajmniej jeden "pewniak" odpadł), który z lotnictwem miał tyle wspólnego co krowa z energetyką jądrową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildegarda Ryms Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:22 Jaja sobie robicie czy co? Przecież patronem lubelsko-świdnickiego lotniska musi być Jan Paweł II! I żeby przed wejściem stał jego wielki pomnik, a w środku wisiały krzyże nad każdymi drzwiami. Inaczej będzie to raniło moje uczucia religijne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin ESK 2016 Nie!!! IP: *.197.76.111.threembb.co.uk 16.12.09, 20:04 Wieś tańczy wieś śpiewa tak podsumuje bociana jednak folklor wygrał szkoda mam tylko cichą nadzieje żę to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nie!!! 16.12.09, 20:09 Gość portalu: Lublin ESK 2016 napisał(a): > Wieś tańczy wieś śpiewa tak podsumuje bociana jednak folklor wygrał szkoda mam > tylko cichą nadzieje żę to nie przejdzie. Z trzech przedstawionych propozycji bocian był najrozsądniejszy. Kakofonia barw z mylącym "LA" i postać w pilotce to moim zdaniem gorsze wybory. Mam dwa pytania: 1. Czy fajnie jest komentować coś związanego z Lublinem, gdy się siedzi w Zjednoczonym Królestwie i bimba Lublin? 2. Czy znany jest mojemu przedmówcy, niezmiernie w niektórych kręgach popularny, wynalazek znaku przystankowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Re: Nie!!! IP: *.icpnet.pl 16.12.09, 20:43 Wygral z gorsza nowego najlepszy szkoda ze taki maly wybor jeszcze mozna go troche uzupelnic dodatkowo logo Lublina . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildegarda Ryms Re: Nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:26 To teraz miasta mają logo? Dawniej miały herby i jakoś to funcjonowało, a teraz bez logo ani rusz? Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Co!!!;-) 16.12.09, 21:32 qqbek napisał: > 1. Czy fajnie jest komentować coś związanego z Lublinem, gdy się siedzi w > Zjednoczonym Królestwie i bimba Lublin? To zalezy czy okreslenie "bimba Lublin" ma tutaj jakies dno, dno podwojne, moze potrojne, a moze to samo dno? > 2. Czy znany jest mojemu przedmówcy, niezmiernie w niektórych kręgach popularny > , > wynalazek znaku przystankowego? A ladnie Ci tak o burakowozach na jakims forum "gzic sie", panie kochany, co;-)? Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
zesty Re: Co!?;-) 16.12.09, 21:47 carrera4 napisał: > Szału nie ma. Szal, szal, szal. Uszalowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Co!!!;-) 17.12.09, 10:23 zesty napisał: > A ladnie Ci tak o burakowozach na jakims forum "gzic sie", panie > kochany, co;-)? > Uszanowanie, > Paul Sam mam "burakowóz"... żałuję, że dresiku nie dali w komplecie, ale obleci ;) Bardzo Miłe Wozy, szkoda, że z tak zszarganą przez zjełopiałych użytkowników opinią:) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildegarda Ryms Re: Nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:43 Ja tam się nie znam na tej całej nowoczesności i tych, za przeproszeniem, logo. Ale powiem tylko tyle, że takie cóś jak logo powinno obsługiwać wiele różnych potrzeb i okazji, a w związku z tym powinno się daćwyprodukować także w formie monochromatycznego "piktogramu", monolitycznego (metalowego) znaczka (np. w klapę) itd itp. Z tego punktu widzenia logo składające sie z wielu różnobarwnych, luźno ułożonych elementów jest bardzo trudne do użycia w jakiejkolwiek innej formie niż kolorowy wydruk. Oceniając wyniki konkursu rozumni i przenikliwi zleceniodawcy opracowania logo biorą zawsze pod uwagę nie tylko oryginalność i komunikatywność projektu, ale także jego uniwersalność czyli możliwość wielorakich zastosowań. Jeśli tym omawianym "bocianem" jest rysunek zamieszczony w ramce obok tekstu artykułu, to - jak dla mnie - poza oryginalnością projektu nie ma on żadnych z wymienionych przeze mnie walorów. Jest zbyt drobiazgowy (szczegółowy), operuje zbyt dużą liczbą barw, a jego elementy są ze sobą niepowiązane. Ciekawa byłabym zobaczyć inne projekty. Czy są gdzieś publikowane w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.09, 08:04 no proszę, może Bosmanek coś powie, tak się szarpał że z porównaniem do Ukrainy dowaliłem, a tu proszę, jedna wieś, aż słoma z butów wystaje. Ukraina, Ukraina :D Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg 17.12.09, 08:37 Jaka tam wieś, gdyby była wieś, toby był jakiś świątek, Chrystus frasobliwy, chałupa strzechą kryta, masielnica... A tu połączenie kubizmu z manieryzmem, zaprawione szczyptą radosnej twórczości. Ja tu nie widzę bociana, tylko jakieś pudło z wrotami od stodoły po bokach oraz czerwonym śpikulcem. Ta "moda" na logo wszystkiego oraz wszystkich jest durna. Co to ma być, mydełko Fa sprzedają???:P Odpowiedz Link Zgłoś
lulbinian Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg 17.12.09, 10:34 popieram opinie !!!! durnowatosc nad durnowatociami ... wszystko bez ladu i skaldu - jak zwykle zreszta ! co to za wybor sposrod 3 ??!! z 33 to bylby wybor ... Odpowiedz Link Zgłoś
ptysiek61 Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wygra... 17.12.09, 17:04 Od początku jestem za bocianem. Przy horrendalnym Los Angeles i staroświecko konserwatywnym pilocie jest to propozycja bardzo ciekawa. Bocian budzi powszechną sympatię, jest znanym podróżnikiem (nie tylko w naszym kraju) narysowany z lekkim dowcipem acz baardzo poprawnie i nowocześnie. Jeśli ktoś posądza go o infantylizm to co powie o dobrych krakowskich dmuchawcach? Znak jest prosty, absolutnie rozpoznawalny i zapamiętywalny, co powinno charakteryzować dobre logo. Cieszę się, że Lublin ma szansę na logo wyróżniające się in plus w potopie zunifikowanych ptaszków i samolotów. Jeśli coś mnie martwi, to fakt, że zamiast ujawnić zwycięzcę konkursu, termin ogłoszenia jest jakiś niewyraźny... Czyżby działały tu jakieś Siły Wyższe? A może Zarząd obawia się czegoś, co się wyróżnia i budzi kontrowersje, jak każda Indywidualność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resus Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg IP: 91.123.170.* 18.12.09, 00:02 ...i wiwat "pszenno-buraczany Lublin". Tak trzymać, Rzeszów nam będzie promował "lubelskie lotnisko" - i o to chodzi. Rzeszów RZĄDZI. A my się możemy kajać...( ktoś rozumie to słowo?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.09, 08:15 Rzeszów to dziura zabita dechami gdzie psy szczekają du..mi Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg 18.12.09, 07:53 ptysiek61 napisała: > Bocian budzi > powszechną sympatię, jest znanym podróżnikiem (nie tylko w naszym kraju) > narysowany z lekkim dowcipem acz baardzo poprawnie i nowocześnie. ...A te wrota od stodoły to zapewne jest aluzja do polskich lotników, którzy podobno polecą nawet na tym - prawda?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haerek Re: Wyniki konkursu na logo lotniska - jednak wyg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.09, 08:17 Nieee, polscy piloci będą latali na efach szesnastych Odpowiedz Link Zgłoś