microb66 12.01.10, 21:00 Współczesna bezpieka nie takie kombinacje robi i nie takie takie teczki montuje a figurantów ma ciekawszych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrant78 IPN pomaga zrozumieć mechanizmy działania bezpieki 12.01.10, 22:56 Heh, wielka afera, chyba dla GW dzień bez IPNu to dzień stracony. Cyngle w gazwybie czuwają, zresztą jak się okazalo inny cyngiel w IPNie też czuwają. A nuż jakaś postac spoza grona wybranych i oddelegowanych do hagiografii i już afera i wierszówka gotowa. Jak mozna doszukiwac się podtekstów w tekscie o osobie bez imienia i nazwiska? no tak, uczniowie nie mają co szukac tylko co w szkole nauczyciel od historii powiedział. A że to zagadka to wszyscy jak jeden mąż będą szukac o kogo chodziło. Zatem proponuję popytać uczniów gdzie oni mają naukę i co ich to obchodzi. krótko, nic. Druga sprawa, nie wyobrażam sobie abym poruszał wszelkie możliwe związki opisywanych postaci z wszelkimi ich niechlubnymi czy uważanymi za niechlubne wydarzeniami, które połnia za xx lat? Jaka byłaby reakcja gazwybu gdyby podczas omawiania wydarzeń z marca 68, nauczyciel (historyk z IPNu) powiedział, o negatywnej roli części korowców po 1990r.? Tak więc pani Jaczyńska powinna dostac upomnienie od dyrektora lubelskiego IPNu. nie o tym mowa na tym szkoleniu, nie uczono na zajęciach z metodologii historii? temat o metodach inwigilacji SB to jedno, wydarzenia po 1990 to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: IPN pomaga zrozumieć mechanizmy działania bez IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 08:37 To teraz jest bezpieka. Jeśli tak to w którym roku będą im emerytury odbierać??? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: IPN pomaga zrozumieć mechanizmy działania bez 13.01.10, 08:43 Jak znów się zmieni ustrój. Wtedy nowa władza zaordynuje powszechną lustrację, destyropianizację, odryjowienie i dziejowej sprawiedliwości wreszcie stanie się zadość.:P Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: IPN pomaga zrozumieć mechanizmy działania bez 13.01.10, 08:59 tajnos.agentos napisał: > Jak znów się zmieni ustrój. Wtedy nowa władza zaordynuje powszechną lustrację, > destyropianizację, odryjowienie i dziejowej sprawiedliwości wreszcie stanie się > zadość.:P Zostanie dokończona lustracja kleru i rozpoczęta agentury ABW, CBA i reszty aktualnie kontrolujących nas służb specjalnych ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajniak Re: IPN pomaga zrozumieć mechanizmy działania bez IP: 212.160.203.* 13.01.10, 09:26 Bardzo dobrze,że pokazuje się mechanizm działania SB młodzieży szkolnej.Dla niej, tamte czasy to tak jak I-sza wojna dla obecnych osiemdziesięciolatków.Można pokazać działania SB w różnych środowiskach np.naukowców,robotników,księży,nauczycieli itp.Myślę,że niektóre historie nadają się na fabułę filmu pełnometrażowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Pogonić Palikota do odśnieżania Lublina.Dać m 13.01.10, 09:32 Co jest, syniu? Prezesunio znów zarządzili otwarcie na młodzież poprzez zwiększenie obecności w Internecie? Nie ma lekko, trza tyrać mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Tajnos.agentos. - skamielina komunizmu 13.01.10, 09:37 Stara głupi, zPiSdziała szmato, twój czas juz minął. Trzeba to wreszcie zrozumieć (inni zrozumieli to dwa lata temu i wcześniej). Komunizm, socjalizm, inne idiotyczne, terrorystyczne systemy - to se ne vrati, ne vrati, choćbyście się zapluli i zarzygali z wściekłości. Nie pozwolimy poyebom znów dorwać się do władzy, by znów szczuli, judzili, pomawiali, kłamali... Dla was, towarzysze, miejsce w skansenie skamieniałosci ewentualnie na śmietniku. Ha, ha, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB tajnosie... IP: *.lublin.mm.pl 17.01.10, 13:39 U Ciebie,tajnos.agentos ,pomieszanie z poplątaniem. Wiecej rozwagi,a przy krytyce pisostwa nie opluwaj innych,bo socjalizm jest i dzis w niektorych krajach i pokazuje jak jest pozyteczny. Socjalizm wg Ciebie to terrorystyczny system? Napij sie zimnej wody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman no popatrzcie....... IP: *.centertel.pl 13.01.10, 09:46 chciałem sobie bluzgnąć ale empi był szybszy i Leo-śkę wykastrował :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: no popatrzcie....... 13.01.10, 09:50 A moje wygłupy jak zwykle zostawił... Albo mnie nie lubi i koniecznie chce skompromitować albo znów się opierdziela...:) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: no popatrzcie....... 13.01.10, 09:53 Bosmanie, prośba. Ignorować trolla! Od wielu, wielu miesięcy pod różnymi nickami w różnych wątkach powiela podobną treść. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Tak jest!!! IP: *.centertel.pl 13.01.10, 12:18 (czy słyszałeś jak trzasnąłem obcasami?) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbych0815 IPN uczy jak działała bezpieka teczką Świtonia 13.01.10, 12:14 Ogłupiacze i siewcy nienawiśći,może podacie coś na bliższe tematy:afera gruntowa,śmierć B Blidy itp.IPN pozbawić funkcji sądowych,niech rzetelni obiektywni historycy badają najnowsze dzieje,na podstawie znajomośći obiektywnie ocenianych faktów,tak działac by błędów nie powtórzyć."mądry Polak po szkodzie,i przed szkodą też głupi." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucho & kaczo Re: IPN uczy ? IP: 132.170.64.* 13.01.10, 17:54 Nalezy zlikwidowac IPN (i wiekszosc cieplych posadek dla roznej masci "kolegow krolika" oraz pseudo-historykow...) i jednoczesnie umozliwic powszechny dostep do materialow, ktorymi ow IPN zarzadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin IPN i uczy i broni nas przed komuchami i TW. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 00:38 1).Nie ruszac IPN, to jedyna pozostała instytucja niekomunistyczna, 2). Lustracja na uczelniach i wsrod księży, 3). Przegonic komuchów z roznych , ważnych funkcji; niech sobie żyją ze średniej emerytury, spokojnie (nie licząc - być może ich sumień , które do końca życia powinny ich dręczyć). 4). Zadość uczynić ich ofiarom, któreżyją w nędzy. 5). Upominam się o rodzinę, żyjącą w biedzie, rodzinę zmarłego zaraz po zwolnieniu z internowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajniak Re: IPN i uczy i broni nas przed komuchami i TW. IP: 212.160.203.* 16.01.10, 15:11 A swoją drogą można zapytać dlaczego ,Ujawnić Prawdę,w Lublinie nie aktualizuje list TW i SB.Czyżby IPN nie miał już teczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: IPN uczy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 10:11 Sam sie zlikwiduj. W IPNie nie ma żadnych ciepłych posadek, za dużo brukowców za mało prozy zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: IPN uczy ? 14.01.10, 10:57 Tak sobie myślę,że za ileś tysięcy lat kiedy historycy ( może również i IPN-u)będą zagłębiać się w dzieje XX wieku na naszej planecie to obok dwóch zdarzeń nie będą mogli przejść obojętnie.Pierwsze to oczywiście lot Jurija Gagarina w kosmos,drugie to działalność SB na terenach między Odrą a Wisłą.Gagarin-wiadomo,ale historia SB dzięki benedyktyńskiej pracy historyków IPN-u staje się nareszcie pozbawiona tajemnic.To w wyniku Ich (piszę z dużej litery przez szacunek dla mozołu panów i pań z IPN-u)pracy dowiadujemy się,że na starych piastowskich ziemiach dokonał się jeden wielki cud,przy którym cud przemiany wody w wino przez Jezusa to mały pikuś.Gdzie cud? Już odpowiadam.Czy nie jest cudem,że pomimo wytężonych działań PRL-owskich służb specjalnych tyle ludzi przeżyło ten okres.Owszem nie był to okres idylliczny.Ponad połowa ludności tego pięknego kraju chowała się po lasach aby ujść z życiem przed SB-ckimi siepaczami.Niektórzy to całe swoje życie spędzili ponoć na dzrzewach.Wszystko ze strachu.Są rejony naszej ojczyzny całkowicie zryte podziemnymi tunelami.Nie,to nie efekt odkrywkowych prac górniczych,ale skutek kreciej roboty społeczeństwa przeciw agentom tajnych służb.Ale to jeszcze nie wszystko.W IPN utworzono ostatnio specjalną komórkę...speleologiczną której zadaniem będzie badanie licznych polskich jaskiń.Wszyscy już wiedza dlaczego? Oczywiscie celem ich prac badawczych będzie życie codzienne milionów Polaków ukrywających się w rożnego rodzaju grotach ,jaskiniach,pieczarach.Osobna sekcja ma ponoć powstać do eksploracji studzienek kanalizacyjnych i szamb z podwójnym dnem gdzie na tajnych kompletach m.in bracia Kaczyńscy zgłębiali tajniki polskiej (tej niezakłamanej) historii. I pomyśleć,ze prawie 40 mln Polaków wyszło cało z okresu PRL-owskiej gehenny.Myślę,że nawet lot Gagarina przy tym wszystkim to pestka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragamtyk Re: IPN uczy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 13:13 przykro mi, ale ja nie jestem lekarzem, choć diagnoze moge postawić... A poza tym już w pierwszym zdaniu skłamałeś, nie ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: IPN uczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 19:19 Znowu coś paliłeś, Mikesz. Dasz mi namiary na dilera? Odpowiedz Link Zgłoś
mikesz6 Re: IPN uczy ? 17.01.10, 09:12 Folkatko widzę,że jesteś jednak osoba małej wiary.Uważasz, że to co z takim mozołem kaligrafuje to efekt jakiegoś niedozwolonego wspomagania.Powiem więcej,chociaż Ty na razie tego jeszcze nie piszesz,ze może jakieś dziewczęce odzienia,jakieś sukienki w wolnych chwilach przymierzam.A propos sukienek wczoraj na Cyfrze puszczali "27 sukienek" i pomyślałem o osobie słynnego polskiego "scenopisa",ale okazało się,że to żadna polsko-amerykańska kooprodukcja nie była i moje domysły okazały się niesłuszne.A swoją drogą kolekcja 27 sukienek to jak na polskie standardy...Ale wracam do dilera .Rzekomego dilera.Nie wiem czy uwierzysz ,ale te Twoje odczucia to po prostu efekt mojego relaksującego hobby.Nie,nie kopię działki,nie chodzę na grzyby,ryby też jakoś mi podpadły odkąd czuję,że ość z wigilijnego karpia w gardle mi stoi.Nic z tych rzeczy.Po prostu robię ...na drutach.I robię to ponoć nieźle a ścieg ażurowy w moim wydaniu to ponoć...Nie, nie będę uprawiał kryptoreklamy.I tak folkatko przedstawia się moje rzekome wspomaganie. Odpowiedz Link Zgłoś