Gość: Kain Kampania trwa... IP: 89.108.200.* 03.10.10, 22:11 A może by tak panowie się zajęli uchwałami które naprawdę obchodzą mieszkańców? Na przykład pan wiceprezydent (który już się zachowuje jak prezydent bo Wasilewskich się zapadł pod ziemię) mógłby pomyśleć o odśmieceniu Lublina czy o odkorkowaniu miasta. Jak ktoś chce ćpać to chyba jego sprawa? A co do małoletnich to mają rodziców, to nie komunizm żeby państwo wychowywało wszystkie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Choroś Re: " Nie" dla dopalaczy IP: 83.238.201.* 03.10.10, 22:30 "Nie będzie litości dla tych, którzy życie młodych obiecujących ludzi chcą zamienić w piekło uzależnienia" - proponuję zacząć od firm spirytusowych i tytoniowych. Władze Lublina przyłączają się do działań które są wątpliwe prawnie. Mam wrażenie, że zamieszanie jakie robi się w około dopalaczy, Palikota i tego typu rzeczy jest celową zagrywką speców od PR aby odwrócić uwagę społeczeństwa od potencjalnych problemów. Chociażby budżetu. Teraz lokalni politycy pokroju Pana Żuka podchwytują temat. Przykre, bo to zwykły populizm i ściema. W tych wszystkich smutnych przypadkach zatruć dopalaczami w rzeczywistości problemem nie są same dopalacze i łatwość dostępu. Problem leży w przyczynach sięgania ludzi po taki syf jak dopalacze. Łatwiej rządowi, mediom i lokalnym władzom robić nam sieczkę z mózgu krzykami o tym jakie to straszne rzeczy dzieją się z tymi dopalaczami. Może by ktoś podjął się rzeczowej dyskusji o przyczynach tych zatruć, o polityce narkotykowej w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prohibicja Re: " Nie" dla dopalaczy IP: 89.167.0.* 03.10.10, 23:02 Socjotechnika i tyle. Przychylam się do Twojej opinii i tylko jeszcze dodam, że te same orgna Polskiego państwa co to wojnę "dopalaczom" wytoczyły uderzając w legalnie działające podmioty gospodarcze poradzic sobie nie mogą z egzekucją zaległego VAT w wysokości 3 mln PLN od założyciela i wyłacznego impotrtera w RP towaru tego. Prohibicja była w zasadzie tym samym co dzisiejsza walka z "dopalaczami" - tak w jednym jak i drugim przypadku wszelkie koszty ponieszesz tak Ty jak i my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Kampania i propaganda IP: 89.108.200.* 03.10.10, 23:09 To jak już o tym mówimy to kiedy Straż Miejska weźmie się za handlujących lewym spirytusem na targowisku np. na Ruskiej? Bo przecież ten spirytus też ma nieznany skład, też może być szkodliwy i jakoś nikogo to nie rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: " Nie" dla dopalaczy IP: *.lublin.mm.pl 04.10.10, 19:34 Powiedział te słowa człowiek który ma gdzieś następne pokolenia i życie młodych zniszczył zadłużając kraj poza możliwości normalnego spłacenia, zabierając im możliwości rozwoju, marzenia i przyszłość. Oby zdechł Nie będzie litości dla tych, którzy życie młodych obiecujących ludzi chcą zami > enić w piekło uzależnienia Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: " Nie" dla dopalaczy 04.10.10, 20:36 j2, tak się czasem zastanawiam, z czego wynika twoja postawa malkontenta. Patrzenie przez pryzmat permanentnego kaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 nie mam kaca IP: *.lublin.mm.pl 04.10.10, 21:18 bo jestem niepijący i niepalący. To nie malkontenctwo, po prostu uważam rządzących za groźnych bandytów, szczególnie, że już się z tym nie kryją. Tusk powiedział, że go nie obchodzą przyszłe pokolenia tylko obecni wyborcy. Kolesie u władzy to dobrze zorganizowana banda, powiązana z kryminalistami i obcymi służbami. W sejmie, a mam tam znajomych, w ogóle sie nie kłócą tylko załatwiają interesy. Kłótnie przed kamerą są dla motłochu(cytat) i sqrwionych dziennikarzy(cytat). Nie mam dla rządzących żadnego szacunku i uwazam że powinno się ich powiesić. Jak już jednak pisałem, rewolucja jest bez sensu, pozostaje tylko sobie ponarzekać i starać się nie wejść z nimi w konflikt, bo zniszczą bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: nie mam kaca 04.10.10, 21:33 A czy ci zanajomi w sejmie, nie powiedzieli, że tak się dzieje na całym swiecie? Skala jest rózna, ale zasady takie same. NIc tylko uciekać na orbitę j2. To co, dopalacza?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: nie mam kaca IP: *.lublin.mm.pl 04.10.10, 21:40 nie ucieknę na orbitę, znajomi wiedzą że tak się dzieje, sami są skorumpowani nie biorę chemicznych używek - sport, seks, medytacja i gandzia(bardzo rzadko) - to daje spokój i reset lepszy niż wóda i fajki. Dopalacze to idiotyzm. Narkotyki powinny być legalne wszystkie, Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: nie mam kaca 04.10.10, 21:56 Gość portalu: j2 napisał(a): > nie ucieknę na orbitę, znajomi wiedzą że tak się dzieje, sami są skorumpowani > > nie biorę chemicznych używek - sport, seks, medytacja i gandzia(bardzo rzadko) > - to daje spokój i reset lepszy niż wóda i fajki. Dopalacze to idiotyzm. > Narkotyki powinny być legalne wszystkie, Medytacja...zalewasz, lub medytujesz nad kiblem. Człowiek potrafiący uzyskać wewnętrzną równowagę dzieki medytacji, nie zachowuje sie jak ty. Gandzia potrafi wywołac "reset" ale trudno to nazwać spokojem, chyba, że masz na mysli osoby u których wywołuje ona efekt "zabetonowania". Tak czy siak, potem maja taki sam napad gastrofazy:))) j2, jesteś pewnien, że palisz to o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś