Dodaj do ulubionych

Palikot: Kaczynski pod sąd!

21.10.10, 10:08
Janusz Palikot pozywa Jarosława Kaczyńskiego do sądu. Poseł nie wyklucza też sądowej walki z Markiem Migalskim i Zbigniewem Girzyńskim. Według niego ostatnie wypowiedzi tych polityków mogą zachęcić osoby niepoczytalne by spróbowały zabić jego albo premiera. "Zleciłem wczoraj prawnikom przygotowanie wniosku przeciwko Jarosławowi Kaczyńskiemu, być może także Girzyńskiemu i Migalskiemu o podżeganie do zabójstwa mojej osoby" - mówił w TOK FM Janusz Palikot. "Tego typu wypowiedzi mają na celu zachęcenie jakichś osób niepoczytalnych, słabych, niespełna rozumu, żeby targnęły się na moje życie, czy Niesiołowskiego, Kutza lub Tuska. Jest to przykład całkowitego braku odpowiedzialności
ze strony tych polityków" - dodaje.Polityk broni się, przed zarzutami PiS, że wprowadza agresję do polskiej polityki. "To kuriozalne, bo ja zawsze byłem przeciwnikiem kary śmierci, w przeciwieństwie do bardzo wielu polityków PiS-u, w tym Jarosława Kaczyńskiego" - tłumaczył. Były szef lubelskiej PO wyjaśniał, że politycy PiS biorą jego słowa na serio, podczas, gdy on wypowiada je w programach satyrycznych.Infantylizm polskiej polityki, który narzuca Jarosław Kaczyński i spora część polityków PiS-u, polega na tym, że wypowiedzi w kabaretowym, które mają inny sens, próbuje się na siłę odczytywać jako wypowiedzi wprost podżegające do jakiegoś prawdziwego stanowiska politycznego. Nigdy nie miałem na myśli, żeby dokonywać jakiejkolwiek przemocy" - mówił Palikot. Jednocześnie jednak zaatakował PiS. "To Jarosław Kaczyński podpala Polskę pochodniami, wzywa do obalenia prezydenta Komorowskiego. Kiedy rządził, wzywał do podważenia całego ustroju politycznego; Rady Polityki Pieniężnej, niezależności sądów, prokuratury. Jest anarchistą, który dąży do przelania krwi w Polsce, bo uważa, że kiedy do czegoś takiego dojdzie, to pojawi się szansa, żeby ludzie tacy jak on odzyskali władzę. To, co się wydarzyło w Łodzi w pewnym sensie bardzo Jarosławowi Kaczyńskiemu politycznie odpowiada, bo daje mu szansę do wzbudzania kolejnych fal niepokoju" - twierdzi kontrowersyjny polityk.
Źródło: TOK FM - ciekawe: przyznacie chyba?
Obserwuj wątek
    • Gość: arcydiabeł Re: Palikot: Kaczynski pod sąd! IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 11:12
      Januszek jak widać poziom utrzymuje. Przypominam, że szanowny jegomość mówił kiedyś coś o polowaniu i wypatroszeniu Jarosława Kaczyńskiego. Biorąc pod uwagę zamiar tego psychola z Łodzi czy przypadkiem, idąc tokiem rozumowania januszeczka, nie było to podżeganie do zabójstwa??? Może więc tak januszek sam na siebie napisze wniosek do prokuratury?

www.youtube.com/watch?v=V0jypCcfQPY
      Pozwolę sobie przypomnieć miłujących innych obywateli wyznawców januszka p.:) www.youtube.com/watch?v=-j3yYVTSNiU
      • Gość: JB Re: Palikot: Kaczynski pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 13:10
        Różni ludzie mają różne poczucie humoru. Czarny humor tez istnieje. Moze inteligencja odbiorców zawodzi?
        • Gość: adam Re: Palikot: Kaczynski pod sąd! IP: *.lublin.enterpol.pl 21.10.10, 13:36
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Różni ludzie mają różne poczucie humoru. Czarny humor tez istnieje. Moze inteli
          > gencja odbiorców zawodzi?

A gdyby tak ktoś z PiSu rzucił hasło, żeby oświecić Palikota i rozpalić mu ognisko na głowie - taki sobie "żarcik" he, he, to też zakwalifikowałabyś to do kategorii czarnego humoru dla inteligentnych?

Już sobie wyobrażam to aj waj w Wyborczej.
          • joannabarska Moze to dobra propozycja? 21.10.10, 14:14
            wyborcza.pl/1,75515,8546224,Koalicja_ciszy.html
            • joannabarska Głos Passenta 21.10.10, 14:21
              Trudno dobrać słowa i powstrzymać myśli (nie zawsze najmądrzejsze), aby skomentować zbrodniczy atak na siedzibę, czy biuro poselskie, posła PiS w Łodzi.
              Pierwsza reakcja, to smutek, żal i współczucie dla wszystkich bliskich z powodu śmierci Pana Marka Rosiaka i ciężko rannego asystenta posła Jagiełły.
              Jedna z pierwszych myśli jest taka, że ta zbrodnia wisiała w powietrzu. Od pewnego czasu, przynajmniej od katastrofy pod Smoleńskiem, konfrontacja polityczna w Polsce uległa dalszemu zaostrzeniu, była celowo podsycana mówieniem o zbrodni, o krwi na rękach, o spisku, o Targowicy, o koniecznym wyeliminowaniu na zawsze z polityki, o dziadku z Wehrmachtu i o zwiastunach faszyzmu, o moralnej i politycznej odpowiedzialności – najpierw za katastrofę, a teraz za morderstwo w Łodzi. Nawet, jeżeli sprawcą morderstwa jest szaleniec, to wpisuje się ono w klimat polityczny ostatnich miesięcy – katastrofa, bitwa o krzyż, a przedtem kilkuletnia batalia, w której padały oskarżenia o chamstwo i antykulturę lewicy w Sejmie, o ZOMO, o łże-elitę, o mutację KPP, modły o przywrócenie wolnej Polski, o przywrócenie demokracji. Ta zbrodnia wisiała w powietrzu.
              Dzisiaj nie pora, żeby wracać do oskarżeń. Nie sądzę, żeby słusznie robił Jarosław Kaczyński, który już w pierwszym wystąpieniu winę moralną za zbrodnię przypisał Platformie, rządowi i osobiście Tuskowi, którego nazwisko wymieniał kilka razy (to samo robi Marek Migalski). Całe to gadanie o „moralnej odpowiedzialności” można równie dobrze skierować w drugą stronę, która przemawia innym językiem niż PSL i SLD, od lat dolewa oliwy do ognia pod polskim kotłem politycznym. Pojawienie się pochodni nie wróżyło niczego dobrego. Krewcy politycy są po obu stronach. Chyba nikt nie jest w stanie zdobyć się na bezstronność i sprawiedliwość w tym sporze. Jarosław Kaczyński posunął się dzisiaj do szantażu mówiąc, że od tej chwili każde słowo krytyki pod adresem jego partii i polityków będzie uznawane za podżeganie do zabójstwa. Myślę, że lepiej by było zachować umiar i powagę w tej tragicznej godzinie.
              Pomiędzy zachowaniem szaleńca, a tym, kto i co popchnęło go do zbrodni, jest daleka droga. Za naszych czasów zamordowany został prezydent John Kennedy, a także premier Szwecji, Olaf Palme, a motywy zabójstw nigdy nie zostały potwierdzone. Amerykanie i Szwedzi mieli jednak na tyle kultury, że nie zaczęli się wzajemnie oskarżać o zbrodnię. W latach 20. w Częstochowie, pewien obłąkaniec, wtargnął do lokalu Kasy Chorych (która wtedy była w rękach PPS) i zabił kilka osób. Było to wówczas wykorzystane do celów politycznych. Szkoda, że historia się powtarza. Czy ta śmierć nie pójdzie na marne? Obawiam się, że i tym razem nie skończy się na smutku i żalu.
              • oregano1 Re: Głos Passenta 24.10.10, 01:47
                Obiecałam sobie,że nie bede komentowała ,tego zdarzenia,fakt tragicznego,ale ..do cholery!!po co to "SZYCIe GRUBYMI NICMI"-trochę realizmu ,kto przy zdrowych myślach zrobiłby to!Dajmy spokój wreszcie ,a i w sytuacji tragedii Rodzin zmarłego i sprawcy ,warto przemilczec cała ta sytuacje,a zwolennikom PiS -radzę chwilę zadumy i refleksji ,zamiast "toczenia piany!!!
            • folkatka Re: Moze to dobra propozycja? 21.10.10, 14:24
              Miałem tego nie robić. Miałem nie być złośliwy. Ale kiedy zobaczyłem, że Wirtualna Polska postanowiła zapytać o opinię w sprawie morderstwa w Łodzi Janusza Palikota, a ten postanowił odpowiedzieć, puściły mi nerwy. Jeśli ten pan nie ma na tyle honoru, by zmilczeć, a przepytujące go „dziennikarki” tyle wyczucia, by nie zadawać mu pytań, to ja przypomnę, co napisała 14 sierpnia 2010 roku ta „nadzieja polskiej polityki”.

Otóż tego dnia poseł Janusz Palikot we wpisie zatytułowanym „Nadzieja” wyrażał nadzieję, że „przyjdzie taki dzień, że Jarosław będzie już rozmawiał z siłami ostateczności. Być może jeszcze w tym roku. I wówczas uznamy, że to był naprawdę dobry rok. Tego się trzymam, w to wierzę”… I ktoś posłuchał posła, ktoś też chciał wyzwolić Polskę od Jarosława. Ciekawe, że dziennikarze i sam poseł tego nie pamiętają… Bardzo ciekawe.

fronda.pl/news/czytaj/ludzie_bez_serc_i_bez_honoru

Żeby było jasne: nie popieram PiSu i nigdy nie popierałam.
              • Gość: JB W Niemczech o Kaczynskim IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 16:48
                Jarosław Kaczyński sam przyczynił się do powrotu w polskiej polityce zaciętej konfrontacji, na którą teraz się uskarża - pisze niemiecki dziennik "Berliner Zeitung" w relacji na temat wtorkowego zabójstwa w biurze PiS w Łodzi. - Czy ten czyn faktycznie był konsekwencją znów przepełnionych nienawiścią politycznych sporów w Polsce, jak natychmiast stwierdził szef PiS Jarosław Kaczyński? Odpowiedzialnością obarczył on politycznego przeciwnika, rządzącą Platformę Obywatelską i premiera Donalda Tuska. Jednak w rzeczywistości Kaczyński sam zrobił co nieco dla powrotu tej zaciętej konfrontacji, na którą teraz się skarży - pisze dziennik. Jak dodaje, wczesnym latem, gdy szef PiS chciał zostać prezydentem, prezentował się wyborcom jako "szlachetny Kaczyński". - Z polityka, który wcześniej nie uciekał od żadnej kłótni, stał się nagle łagodzącym spory ojcem narodu. Po przegranej z Bronisławem Komorowskim szybko okazało się, że pozory myliły. W PiS do głosu doszły siły, które uznawały pojednawczy kurs za strategiczny błąd - pisze "Berliner Zeitung". Gazeta dodaje, że Jarosław Kaczyński zaostrzył ton i "wszędzie węszył spiski politycznych przeciwników". - Miał za złe rządowi Tuska, jakoby nieodpowiednio czcił pamięć jego brata Lecha. Głośno protestował przeciwko przeniesieniu drewnianego krzyża spod Pałacu Prezydenckiego i zażądał, by wszędzie w Polsce stawiano pomniki ofiarom katastrofy samolotu pod Smoleńskiem. To, że rząd nie przystał na to, uznał za podłą kampanię - komentuje berliński dziennik. Dodaje, że partia rządząca nie pozostała dłużna i przypomina wypowiedź szefa dyplomacji Radosława Sikorskiego, który miał się zastanawiać, "czy Kaczyński nie jest pod wpływem leków". W ocenie "Berliner Zeitung" raczej nie można zakładać, że w najbliższym czasie atmosfera w Polsce się poprawi, szczególnie przed listopadowymi wyborami samorządowymi. Także lewicowa "Die Tageszeitung" pisze o zajściach w Łodzi. - Spirala zawiści, nienawiści, zadufania w sobie i arogancji kręci się od 2005 r., gdy bracia Kaczyńscy przejęli władzę w Polsce. Obaj za pomocą "moralnej rewolucji" chcieli obalić panujący w Polsce od 1989 r. porządek i ustanowić swoją "IV Rzeczpospolitą", w której miało panować tylko "prawo i sprawiedliwość". Oczyścili publiczne i częściowo należące do państwa media z opozycjonistów i rozpoczęli bezlitosne polowanie na czarownice - rzeczywistych i rzekomych komunistów, przestępców oraz ludzi o innych poglądach" - pisze "Die Tageszeitung".

======folkatko,do Frondy,ktorą propagujesz, to ja zaufania nie mam. (JB)
                • Gość: folkatka Re: W Niemczech o Kaczynskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 11:17
                  To znaczy, Joanno, czy myslisz że autor linkowanego przeze mnie tekstu wymyślił sobie rzeczone słowa i przypisał je Palikotowi, a Fronda opublikowała?
                  :))
                  MOzna sie nie zgadzac z ogólna opcja swiatopogladową Frondy, ale faktem jest, że mozna tam przeczytac to, czego sie nie przeczyta gdzie indziej. Dla mnie jest to odtrutka na te wszystkie mainstreamowe media w rodzaju GW...
                  Dlatego znam bardzo wielu ludzi z zupełnie innej bajki politycznej niz Fronda, którzy ją czytają - własnie dlatego.
                  • tajnos.agentos Re: W Niemczech o Kaczynskim 22.10.10, 11:20
                    Gość portalu: folkatka napisał(a):

> MOzna sie nie zgadzac z ogólna opcja swiatopogladową Frondy, ale faktem jest,
                    > że mozna tam przeczytac to, czego sie nie przeczyta gdzie indziej. Dla mnie je
                    > st to odtrutka na te wszystkie mainstreamowe media w rodzaju GW...
                    > Dlatego znam bardzo wielu ludzi z zupełnie innej bajki politycznej niz Fronda,
                    > którzy ją czytają - własnie dlatego.

Bardzo dobrze, ale radziłbym również czytać "Nie", "Fakty i mity" itd.. Tam również można przeczytać to, o czym nie wspomną ani tak zwane "mainstreamowe media", ani Fronda, ani Radyjo...:D
                    • Gość: folkatka Re: W Niemczech o Kaczynskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 11:25
                      "Fakty i Mity", "Nie"...- odrzuca mnie od nich z powodu ich tendencyjności i wielokrotnego przekraczania granic dobrego smaku.

Z lewicowych czasopism lubię Krytykę Polityczną.
                      • tajnos.agentos Re: W Niemczech o Kaczynskim 22.10.10, 11:31
                        Gość portalu: folkatka napisał(a):

> "Fakty i Mity", "Nie"...- odrzuca mnie od nich z powodu ich tendencyjności i wi
                        > elokrotnego przekraczania granic dobrego smaku.

Mnie z tych samych powodów odrzuca od "Frondy", "Niezależnej" itp. Żeby była jasność: do "Nie", "FiM" itp.także zaglądam bardziej niż sporadycznie...
                        • Gość: arcydiabeł Re: W Niemczech o Kaczynskim IP: *.chello.pl 22.10.10, 14:11
                          Dwa razy zajrzałem do FiM i za każdym razem publikowali przeprosiny:). Nikt tak jak FiM nie przekracza dobrego smaku, nawet w NIE starają się utrzymać jakieś granice:)
                      • Gość: bosman cóż możesz folkatko... IP: *.centertel.pl 22.10.10, 14:22
                        powiedzieć o "NIE" skoro Cie a priori odrzuca. Dzisiejsze "NIE" to zupełnie inne "NIE" niż to sprzed choćby 15 lat.
                        Tendencyjne? - raczej "stałe" w uczuciach do kleru i skrajnej prawicy. Krytyczne wobec debilizmów lewicowych kacyków. No i przeciwieństwo, przeciwwaga dla Twojej "Frondy".
                        • Gość: folkatka Re: cóż możesz folkatko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 15:42
                          Widzisz Bosman,
                          to pismo nader czesto popełnia ...hmmm...nieścisłości. Sama wiele razy czytałam rózne sprostowania. A co do "NIe". Mówisz ze się zmieniło. Powiedz mi proszę, czemu ma słuzyć goła baba z głową Matki Boskiej z najnowszego numeru? Czy Wam sie to juz nie znudziło? Ilez można. Nabijanie się z katoli jest teraz szalenie modne. Nazwa pisma powinna zobowiązywac do przeciwstawiania sie obowiązującym trendom : )
                          • Gość: folkatka I jeszcze jedno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 15:44
                            Zdziwiłbyś sie Bosman, jakbys zobaczył ile na Frondzie jest antyklerykalizmu. Tylko jest to antyklerykalizm inny niż ten z FiM.
        • Gość: arcydiabeł Re: Palikot: Kaczynski pod sąd! IP: *.chello.pl 21.10.10, 17:13
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Różni ludzie mają różne poczucie humoru. Czarny humor tez istnieje. Moze inteli
          > gencja odbiorców zawodzi?

No tak jak na pis pierniczą to humor ale jak pis pierdzieli to chamstwo. Barska tak jak januszek poziom trzyma:)
          • Gość: JB Re: Palikot: Kaczynski pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 19:32
            Obrazic PiS? To dopiero sztuka!
    • hoacyn Tusk pod sąd! 21.10.10, 21:17
      Poseł PiS Antoni Macierewicz chce wystąpić do prokuratury z wnioskiem o ściganie Donalda Tuska. Chodzi o przyjęcie przez premiera konwencji chicagowskiej przy badaniu katastrofy smoleńskiej. Macierewicz twierdzi, że konwencję z Chicago przyjęto bezprawnie, bo nie ma ona zastosowania w przypadku statków państwowych. Zdaniem posła PiS przyjęcie tej konwencji umożliwiło Rosjanom przejęcie śledztwa.

Żródło: niezależna.pl - ciekawe: przyznacie chyba?
      • Gość: JB Re: Tusk pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 22:00
        Nic nowego,a Macierewicz juz dawno powinien stanąc przed sądem.
        • hoacyn Re: Tusk pod sąd! 21.10.10, 22:39
          Normalnie zapytałbym, za jakie przestępstwo, ale teraz wolę się upewnić: czy masz na myśli Sąd Ostateczny?
          • Gość: JB Re: Tusk pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 23:18
            Masz na mysli swoj pomysl?
            • Gość: JB O powrót do leków IP: *.lublin.mm.pl 21.10.10, 23:31
              Podczas wystąpienia w sejmie Jarosław Kaczyński nie zostawił suchej nitki na mediach. Powiedział, że widzów którzy źle wypowiadają się o PiS w programie "Szkło kontaktowe" w TVN24 "należy eliminować" z wizji. Podczas spotkania z dziennikarzami dodał, że domaga się zlikwidowania programu, bo w sposób niedopuszczalny obraża i dopuszcza do obrażania jednej ze stron sporu politycznego. - Prezes PiS gada bzdury. Strach pomyśleć, że mógł zostać prezydentem - komentuje w rozmowie z Wirtualną Polską Grzegorz Miecugow, jeden z prowadzących program. Jarosław Kaczyński jednoznacznie wypowiedział się na temat przyszłości satyrycznego programu "Szkło kontaktowe". Mówił, że program "posługuje się kłamstwem", a widzowie, którzy dzwonią do programu i dzielą się swoimi opiniami powinny zostać "wyeliminowani" z wizji. Dodał, że mediami, w których nie ma nienawiści jest Radio Maryja i TV Trwam. Grzegorz Miecugow, jeden z prowadzących program, odpowiada na zarzuty prezesa PiS krótko: - Życzę prezesowi zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Jeśli odstawił lekarstwa to niech do nich wróci, a jeśli nie odstawił, to niech pomyśli nad ich zmianą (Wg.WP)
              .

• qqbek Macierewicz i Miecugow... 22.10.10, 09:43
                Macierewicz powinien dawno stanąć przed Trybunałem Stanu za pomówienia z 1995, inspirowane, jak ostatnie wiadomości sugerują, przez agentów rosyjskiego wywiadu.

A Miecugow przed sądem cywilnym za ujawnienie źródeł niebywałej popularności Prezesa w komisjach wyborczych w szpitalach neuropsychiatrycznych (a co, jak wyciągacie Komorowskiemu wysoki wynik w Zakładach Karnych, to może ja zasugeruję, że w Abramowicach zdecydowanie [63,44% - dane za PKW], wygrał Kaczor?).
                • qqbek rzecz jasna 1992 - czeski błąd b/t 22.10.10, 09:46
                • tajnos.agentos Re: Macierewicz i Miecugow... 22.10.10, 09:54
                  Kaczor, Macierewicz i jeszcze paru powinni pokazać klasę i odejść na właściwe im miejsce: na śmietnik historii, ale nie odejdą...
                • qqbek Znalazłem jeszcze jeden szpital w danych PKW... 22.10.10, 12:30
                  ...mieści się w Pruszkowie, przy ul.Partyzantów 2/4... nazwę ma oficjalną, długą i nudną... cała Warszawa mówi o nim "Tworki".

Zgadnijcie kto tam wygrał?
                  • Gość: bosman nie mów!!! IP: *.centertel.pl 22.10.10, 12:39
                    KaczyJar????
                  • hoacyn Re: Znalazłem jeszcze jeden szpital w danych PKW. 22.10.10, 14:30
                    > Zgadnijcie kto tam wygrał?

Pewien profesor psychiatrii powiedział kiedyś, że w szpitalach psychiatrycznych siedzą ludzie najlepsi, bo najwrażliwsi :)
                    • Gość: JB I jeszcze kłamie! IP: *.lublin.mm.pl 22.10.10, 14:51
                      Przed Pałacem Prezydenckim, w czasie, gdy stał tam krzyż, doszło w sumie do 48 incydentów. Żaden z nich nie dotyczył gaszenia niedopałków papierosów na szyjach modlących się osób, czy gaszenia moczem zniczy - powiedział rzecznik komendanta głównego policji Mariusz Sokołowsk Jak zapewnił Sokołowski, w przypadku każdego incydentu policjanci reagowali "natychmiast". Odniósł się w ten sposób do czwartkowej wypowiedzi prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, który w Sejmie powiedział, że w Polsce "nie ma żadnej praworządności”, na co dowodem są wydarzenia, do których doszło pod krzyżem przed Pałacem Prezydenckim, na które nie reagowali policjanci ani funkcjonariusze ABW.
                    • qqbek No to jeszcze dwa "wrażliwe" 22.10.10, 15:22
                      hoacyn napisał:

> Pewien profesor psychiatrii powiedział kiedyś, że w szpitalach psychiatrycznych
                      > siedzą ludzie najlepsi, bo najwrażliwsi :)

Ja bym jednak wolał izolację tych "najlepszych"... znalazłem kolejne kwiatki tak przy okazji:
                      Wojewódzki Szpital Psychiatryczny w Andrychowie (małopolskie) - wygrał Kaczyński rzecz jasna...
                      No i na Babińskiego w Krakowie... też Kaczyński...

jak kraj długi i szeroki w psychiatrykach wygrywał jeden kandydat zdecydowanie :)
                      • qqbek I jeszcze: 22.10.10, 15:29
                        Zgierz (łódzkie): Parzęczewska 35 (łódzki psychiatryk)...

Tylko w Kościanie (wielkopolskie) do tej pory znalazłem psychiatryk, który głosował na Komorowskiego (ale i tak 3-ci wynik w okręgu pod względem poparcia dla Kaczyńskiego, pierwszy jest szpital ogólny z oddziałem psychiatrycznym)
                        • Gość: slash Re: I jeszcze: IP: *.opera-mini.net 22.10.10, 16:05
                          A jak glosowano w wieziennych oddzialach psychiatrycznych?bo to i wiezienie i psychuszka.
                          • Gość: JB PiS nie jest tu osamotnione IP: *.lublin.mm.pl 22.10.10, 16:32
                            www.tvn24.pl/0,1678944,0,1,oferta-ochrony-dla-politykow-z-listy-ryszarda-c,wiadomosc.html
                            • Gość: JB Kto,kurde,ma przepraszac? IP: *.lublin.mm.pl 28.10.10, 15:09
                              To była nienawiść do znaku pod którym pracował Marek Rosiak - Prawa i Sprawiedliwości i ludzi z tym znakiem związanych. Ziarno nienawiści wydało krwawy, tragiczny plon - powiedział podczas uroczystości żałobnych w katedrze łódzkiej europoseł PiS Janusz Wojciechowski, którego asystentem był zamordowany Marek Rosiak. Wojciechowski dodał, że po śmierci jego asystenta wciąż brakuje przeprosin, bez których nie będzie prawdziwego pojednania.
                              - Zabrakło słów "przepraszam" i "żałuję". Bez tych dwóch słów wszelkie gesty znaczą niewiele - stwierdził Wojciechowski i dodał: - Jest jeszcze czas, żeby te słowa zostały powiedziane przez tych, którzy powinni je powiedzieć - w imię sprawiedliwości i prawdy o tym co zdarzyło się w Łodzi i w imię tego, żeby otworzyć drogę do prawdziwego pojednania.

• Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 28.10.10, 15:37
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: twoj listonosz Re: Tusk pod sąd! IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 23.10.10, 19:08
            HOACynie TU 154 byl samolotem WOJSKOWYM nie CYWILNYM
            Zadaniem rosjanuw byla tylko PIERWSZA POmoc i na tym TYLE
            • Gość: BJ Re: Tusk pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 12:27
              Moj listonoszu,boj sie Boga, jesli piszesz tak: .......... Zadaniem rosjanuw.......
              • Gość: JB Re: Tusk pod sąd! IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 14:49
                Wyzej odwrocilam przy podaniu autora literki
                • Gość: JB Czarny humorek IP: *.lublin.mm.pl 24.10.10, 14:56
                  DO szpitalnej sali wchodzi facet:
                  - Kto miał analizy robione dwudziestego?
                  - Ja - jeden z pacjentów podnosi rękę.
                  - Ile pan ma wzrostu?
                  - Metr siedemdziesiąt.
                  - Aha - facet odwraca się na piecie i wychodzi.
                  - Panie doktorze, jak moje wyniki? - wola za nim pacjent.
                  - Nie jestem lekarzem, tylko stolarzem.
                  • Gość: JB Usta Prezesa IP: *.lublin.mm.pl 25.10.10, 13:06
                    W ostatnim czasie stał się ustami prezesa. To on poszedł w zastępstwie Jarosława Kaczyńskiego na spotkanie z prezydentem Komorowskim, on na organizowanych konferencjach prasowych wyraża stanowisko szefa, błyszczy w radiu i telewizji. Mariusz Błaszczak, szef klubu parlamentarnego Prawa i Sprawiedliwości, a zarazem jego rzecznik, staje niespodziewanie na pierwszej linii frontu w trwającej od miesięcy wojnie polsko-polskiej. - czytamy w "Polsce The Times".

• Gość: bosman czemu tu się dziwić? IP: *.centertel.pl 25.10.10, 15:42
                      przecież to klasyczny PiSdzielec. Innego płetwołapy by nie wziął.
                      • Gość: JB Obudz sie,Polsko (?) IP: *.lublin.mm.pl 28.10.10, 16:01
                        Na pogrzebie w Lodzi hymn narodowy, gdy na grobie skladal wieniec J.Kaczynski. Transparent: "Obudz sie.Polsko". Kto tu zbiera zniwo?
                        • Gość: JB To jest polityka z górnej półki! IP: *.lublin.mm.pl 28.10.10, 16:06
                          Członek mojej partii zginął w szczególnych okolicznościach, zginął z rąk mordercy, ale można rzec, że zginął także za mnie. Nienawiść, która opanowała mordercę, skoncentrowała się przeciwko jednej partii w Polsce, jej przewodniczącemu. Śmierć Marka Rosiaka być może była ceną mojego życia - powiedział Jarosław Kaczyński podczas żałobnej mszy św. Marka Rosiaka w archikatedrze w Łodzi. - Zabrakło słów "przepraszam" i "żałuję" - podkreślił europoseł PiS Janusz Wojciechowski. Kondukt żałobny z trumną z ciałem Marka Rosiaka wyruszył ulicą Piotrkowską i dotarł na Stary Cmentarz przy ul. Ogrodowej. Wbrew zapowiedziom podczas mszy nie przemówił prezydent Bronisław Komorowski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka