Dodaj do ulubionych

Zasypało, a teraz zmrozi

29.11.10, 20:11
haha a jeszcze przedwczoraj słyszałam wypowiedzi osób odpowiedzialnych jak to Lublin dobrze przygotowany jest na atak zimy;] brawo ratusz i jak zwykle popisy PO;] wiedziałam że kiedy by nie przyszła i tak zaskoczy ratusz i drogowców
Obserwuj wątek
    • Gość: zofija Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: 89.72.67.* 29.11.10, 21:06
      Ponoć piaskarki i solarki wyjechały od razu. Więc nie został Lublin zaskoczony przez zimę. Chyba nikt nie spodziewał się tak wielkich opadów pierwszego dnia.
      Te opady to na pewno wina PO i Tuska, to oni zaklinali pogodę. A pan sprawka nie ma pojęcia o czym mówi. Jak by przewidział, które ulice będą zablokowane, żeby podać nowy rozkład jazdy??
      • Gość: Neowieśniak Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 21:19
        to akurat proste - co dzień te same się korkują. Żadna filozofija.
    • czarownica.z.tubtina Zasypało, a teraz zmrozi 29.11.10, 21:51
      No jasne, ze zasypie i zmrozi! Po to jest zima! Ze jeszcze kalendarzowej nie ma? A kto by sie tym przejmowal - jest zima, jest snieg i przestac mi tu marudzic! Cicho tam byc!!!!
      • Gość: ratel Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.10, 22:18
        Witam- w TVN podano o decyzji zakazującym wjazdu do miasta tirom. Brawo za konkretną i odważną decyzję. Tiry bez łańcuchów i tak stoją przed byle wzniesieniem więc mogą stać na rogatkach miasta nie blokując ruchu i umożliwiając w ten sposób odśnieżenie głównych arterii. Zazdroszczę Wam takich decydentów. W Częstochowie _skąd klikam_ tiry od 9 godziny zablokowały totalnie całe miasto ( stały na każdym większym skrzyżowaniu nie mogąc nawet ruszyć na prostej drodze) ale u nas urzędasy nie mają jaj na takie decyzje. Pozdrowienia dla Lublina.
    • avenhorn Zasypało, a teraz zmrozi 29.11.10, 22:36
      Noooo, pan Sprawka sprawi, że zniknie śnieg z ulic. Brawo.
      P.S.
      Ale mojego głosu pan tym nie kupi...
      • przemek.leniak hmm no cóż 29.11.10, 23:01
        kandydaci obaj są raczej z dolnej półki...
        choć w jednym o czym bredzi imć Sprawka czuję okazję do sarkazmu
        sztab kryzysowy to mógłby tu działać własciwie permanentnie...
        glanc pomada czy deszcz czy śnieg czy słońce czy pochmurno
        Lublin jest w stanie ciągłego kryzysu...
        kryzysu który się - i z tego mozemy być dumni - znakomicie rozwija
        • carrera4 Re: hmm no cóż 29.11.10, 23:22
          Jeśli przez kilkanaście godzin pada bez przerwy gęsty śnieg, to nawet gdyby na ulice Lublina wyjechało tysiąc sypiących solą pługów, wyszło 2000 tysiące dozorców z łopatami, to i tak daremny ich wysiłek. Będzie błoto, będzie ślisko i będą korki.

Tak samo żadna władza, nieważne czy z PiS, czy z PO, czy z partii krasnuludków i gamoni nie opanuje na tyle sytuacji, żeby ruch był płynny (w poniedziałki i piątki w Lublinie są korki niemal przez cały dzień). Wystarczy jeden samochód z letnimi oponami, czy jedna ciężarówka, żeby zablokować ruch na dużym osiedlu, a nawet w całej dzielnicy (tak jak dzisiaj).

Pan Sprawka z kolei powinien dalej odśnieżać technikum, skoro na tej płaszczyźnie się sprawdził i ma pewne osiągnięcia. Myślę, że z odśnieżaniem miasta byłoby już dużo gorzej.
          • Gość: bosman carrero 4... IP: *.centertel.pl 30.11.10, 09:02
            bardzo rozsądny głos. Popieram.
            • przemek.leniak strasznie głupi głos 30.11.10, 09:40
              Wystarczy porównac sytuację w Lublinie z sytuacją w Rzeszowie by sobie to uswiadomić
              zresztą dobrze podsumowuje to Dziennik Wschodni
              po Rzeszowie równiez poruszały się samochody i Tiry
              ...
              ja nie lubie gdy w imię poparcia dla kandydata (tego czy innego) twiedzi się takie durnoty ja carrera4
              bosman ja się zastanawiam czy tobie sie sytuacja w Lublinie podobała i nie chciałbyś miec takiej jak w Rzeszowie?

naprawdę uważasz że Lublin dał sobie radę lepiej?
    • Gość: Lubelak Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: 212.106.25.* 29.11.10, 23:56
      W PRL-u zbierała się egzekutywa, dzisiaj sztab antykryzysowy a p. Sprawka sam dałby radę, jestem pod wrażeniem.
      Tyle osób zbędnych, akurat do łopat, no bo wojska niestety juz nie ma i trzeba samemu.
      • Gość: gość23 Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: 212.106.23.* 30.11.10, 00:05
        Zapraszam Pana Sprawkę z łopatą (lub mu pożyczę) w dowolne miejsce Lublina - na deptak na przykład. Jak osobiście sprawi, że mimo opadów przez cały czas będzie odśnieżone tak od 6.00 do 20.00, wówczas ma mój głos. Mogą mu pomóc koledzy z partii.
        Jednak myślę, że w tych zawodach przegra z każdym cieciem. I co - cieć na prezydenta?
    • Gość: zdziwiony Re: Zasypało, a teraz zmrozi IP: *.static.vgr.pl 30.11.10, 01:17
      PO rządzi w Lublinie?
      • tajnos.agentos Re: Zasypało, a teraz zmrozi 30.11.10, 09:39
        Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> PO rządzi w Lublinie?

W Lublinie rządzi PiS, więc to jest normalne.:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka