Dodaj do ulubionych

ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z p...

01.12.10, 08:26
Panie Pudło, robisz pan z dziewczynki złodzieja. Pan ośmieszasz instytucję, daj se pan spokój bo media wam nie odpuszczą.
Obserwuj wątek
    • czarnekowboje bufon... 01.12.10, 08:35
      upierają się przy swoim, jakby doszło do niebywale szkodliwego przestępstwa.
      • przemek.leniak chyba doszło do przestępstwa 01.12.10, 09:47
        Polski Kodeks Karny w art. 282 głosi co następuje:
        "Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, przemocą, groźbą zamachu na życie
        lub zdrowie albo gwałtownego zamachu na mienie, doprowadza inną osobę do rozporządzenia
        mieniem własnym lub cudzym albo do zaprzestania działalności gospodarczej,
        podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10."

mamy tu przecie spełnione przesłannkę uzycia przemocy (kontrolerzy zdaje się między innymi dopuścili się napaści słownej oraz wyrwali pokrzywdzonej dokumenty) celem doprowadzenia do rozporządzenia mieniem (wystawienie nienaleznego mandatu)

dodatkowo w grę wchodzi odpowiedzialnośc karna kierowcy
        art. 286 § 1. "Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego
        rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia
        jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego
        pojmowania przedsiębranego działania,
        podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8."

zdaje się że sa swiadkowie tego że kierowca wprowadził poszkodowaną w błąd (czekała przecie na sprzedanie biletu którego on nie zamierzał jej sprzedać mimo tego że miał taki obowiazek)
        nie wiadomo jedynie czy kierowca liczył w zwiazku z tym na korzyśc majątkową
        czyli czy był umówiony z kontrolerami...

występki opisane powyżej są ścigane z mocy prawa
        jeśli prokuratura sama nie podejmie stosownych czynności na podstawie tekstów w GwL
        podejmie je po zawiadomieniu o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.

Imć Pudło swoimi wypowiedziami daje dowód że nie powinien w żadnym wypadku pełnić jakiejkolwiek funkcji publicznej.
        Dowiadujemy się przecie że poszkodowanych w sposób podobny do Natalii jest więcej - czyli że ZTM prowadzi świadomie proceder tworzenia "gapowiczów" - a to jest gruby skandal.
        Mam nadzieję że decydenci dostrzegą to i pozbędą się tego typa.
        • Gość: Addie Re: chyba doszło do przestępstwa IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 11:09
          Popieram! A z jakiego "nadania" ten p. Pudło został szefem ZTM?
          • przemek.leniak Odpowiedź na pytanie 01.12.10, 11:34
            znajduje się w postach poniżej...
            zdaje się Lech Pudło miał jakieś chody u Wasilewskiego lub u Kołodziej-Wnuk...
        • Gość: j2 Powiedz to ministrowi finansów IP: *.lublin.mm.pl 01.12.10, 11:35
          co przemocą każ nam płacić horrendalne podatki, zabierając ludziom ponad 50% ich własności
    • przemek.leniak Zadanie dla Redakcji 01.12.10, 09:57
      ZTM jako instytucja samorządowa jest objęta ustawą o dostępie do informacji publicznej
      ma wiec obowiazek udzielić informacji na temat ilości spraw w których wystawiono mandaty
      a następnie negatywnie rozpatrzono odwołanie...
      warto by równiez zapytać o kwotę o jaka chodzi we wszystkich tego typu sprawach...
      w ten sposób dowiemy sie jak jest skala procederu któremu patronuje Lech Pudło
      ...
      mam nadzieję że stosowne pytania zada obywatelowi Pudło Gazeta Wyborcza
      warto by było poznać skalę finansową procederu tworzenia "gapowiczów"
    • Gość: beata Re: ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z IP: *.uw.lublin.pl / 10.3.1.* 01.12.10, 10:08
      Cytuję fragment oświadczenia z dnia 21.10.2010 r. pasażera i świadka zdarzenia " ...w tym dniu jadąc do domu zauważyłem jak na ul. Hempla do wymienionego autobusu wsiadła młoda dziewczyna, która podeszła do kierowcy chcąc kupić bilet"... Podejrzewam, że Pan Lech Pudło w dalszym ciągu nie zapoznał się do końca ze sprawą. Przykre.
      Serdecznie dziękuję wszystkim internautom za poparcie Natalii - Beata M.
      • przemek.leniak skoro rzecznik praw konsumenta to i prokuratura 01.12.10, 10:20
        czytamy w tekście"Po stronie dziewczyny stanął miejski rzecznik konsumentów"
        nie przypuszczam by Rzecznik praw konsumentów zangarzował się w wątpliwą sprawę
        mamy więc do czynienia z czymś poważnym
        sprawa jest dla prokuratury moim zdaniem
        ...
        niezależnie od tego nie wyobrażam sobie by Lech Pudło nie poniósł odpowiedzialności
        kwestia wywalenia go na bruk jest wciąż aktualna...
        myślę że kandydaci na urząd prezydenta miasta powinni się do tej sprawy odnieść
        • przemek.leniak Ciekaw jestem opinni rzecznika konsumentów 01.12.10, 10:42
          tel. do niej (ponieważ to p. Lidia Baran-Ćwirta) to 81 466 1600
          mail to rzecznik_konsumenta@lublin.eu
          piszę zatem takie pytanie:
          "
          Szanowna Pani Rzecznik,

W związku z wysoce bulwersującą sprawą stosunku Zarządu Transportu Miejskiego wobec klientów komunikacji miejskiej w Lublinie, która to sprawa ujrzała swiatło dzienne dzieki głosnym publikacjom prasowym dotyczącym sprawy p. Natalii Murat, chciałbym zapytać o opinię Pani Rzecznik w tej sprawie .

Interesuje Pani opinia w sprawie p. Natalii Murat - w szczególności pani ocena prawidłowości postępowania reklamacyjnego.
          Przy okazji chciałbym zapytać jak wiele spraw konsumentów skierowanych przeciwko ZTM trafia do Pani Rzecznik i ile w ilu z tych spraw występuje Pani po stronie konsumentów.

Z poważaniem
          Przemysław Leniak"

i czekam na odpowiedź...
          kto wie może czegoś się dowiemy?
          • Gość: leniak Odpowiedź Pani Rzecznik IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 15:57
            Sprawą pani Murat zajęliśmy się przed Gazetą . Będzie rozpatrzona z
            korzyścią dla konsumentki. Skargi dotyczące usług przewozowych nie
            są zbyt częste Rzecznik występuje we wszystkich sprawach po stronie
            konsumentów. Nie zawsze jednak efekt tych wystapień jest w pełni
            satysfakcjonujący tak dla rzecznika jak i konsumenta na rzecz
            którego podejmujemy negocjacje czy wystąpienia
            Z poważaniem
            Lidia Baran-Ćwirta
            Miejski rzecznik konsumentów w Lublinie
            ul. Filaretów 44
            20 -609 Lublin
            tel. 81 466-1600
    • Gość: LuK32 Re: ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z IP: *.enterpol.pl 01.12.10, 10:17
      Widzę, że ten pan Pudło to wybitny specjalista od wszystkiego. Niedawno prezes zakładów przemysłu metalowego w Janowie L., a w chwili obecnej spec od transportu miejskiego. I jak ma być dobrze w tym kraju.
      • przemek.leniak a przy okazji kwesti prawa 01.12.10, 10:56
        czy aby imć Lech Pudło jako dyrektor "JEDNOSTKI BUDŻETOWEJ pod nazwą
        "ZARZĄD TRANSPORTU MIEJSKIEGO" W LUBLINIE" nie ma obowiazku publikacji oświadczenia majatkowego?
        ciekaw jestem dlaczego takowego nie można odnaleźć na stronach Biuletynu Informacji Publicznej ZTM?
        ...
        czyżby pan Lech Pudło jednak nie szanował prawa?
        no ciekawe...
        • przemek.leniak Oswiadczenia lecha Pudło nie ma również 01.12.10, 11:17
          na stronach BiP UM Lublin
          a z tych stron dowiadujemy się ze obowiazek złozenia takiego oświadczenia w terminie 30 dni od dnia powołania na stanowisko lub zatrudnienia ciazy na między innymi na kierownikach jednostek organizacyjnych miasta oraz osobach zarządzających i członkach organu zarządzającego gminną osoba prawną...
          ...
          Lech Pudło o ile mnie pamięć nie myli jest dyrektorem ZTM od dnia 1 stycznia 2009...
          i proszę w oświadczeniach majatkowych za rok 2009 znajdujemy jego dokument link

co zatem z oświadczeniem za 2010 rok?
          Terminem do złożenia oświadczenia majątkowego jest dzień 30 kwietnia każdego roku wg stanu na dzień 31 grudnia roku ubiegłego – tzw. oświadczenie roczne.
          gdzie zatem to oswiadczenie?
          • przemek.leniak a znalazłem.... 01.12.10, 11:26
            prosze bardzo oto ono link
            wynika z niego że imć Lech pudło nie ma udziałów w żadnej spółce zajmującej się kontrolą biletów - to mnie ciekawiło musze przyznać
            hmm
            w 2009 roku zarobił w ZTM 114 420,48 zł czyli miesięcznie coś około 9,5 tys. złotych
            no ładnie ładnie
            ...
            warto tyle płacić za taka pracę jaka wykonuje pan Pudło w sprawie Natalii?
            • przemek.leniak przy okazji poszukiwań oświadczenia 01.12.10, 11:32
              znalazłem dość ciekawy tekst Michała Widomskiego dotyczacy w znacznej mierze imć Lecha Pudło oto link
              jest to zdaje sie tekst interpelacji radnego....
              hmm
              radny się zastanawiał w lutym 2009 roku nad takim oto problemem:
              "czy Pan Lech Pudło posiadał wystarczające kwalifikacje i doświadczenie by móc ubiegać się o stanowisko dyrektora Zarządu Transportu, gdyby konkurs odbył się zgodnie z zapewnieniami i logiką w miesiącu grudniu 2008"
              jeszcze ciekawszy jest ten fragment:
              "Kolejnym etapem złamania wcześniejszych ustaleń było powołanie dyrektora Zarządu Transportu bez zastosowania formy konkursowej mimo wystarczającego na to czasu i publicznie składanych obietnic w tej sprawie przez Z-cę Prezydenta Elżbietę Wnuk- Kołodziej, iż konkurs zostanie ogłoszony przed końcem grudnia 2008r. Powołany na p.o. Dyrektora Zarządu Transportu Pan Lech Pudło będący wcześniej „dziwnym trafem” pełnomocnikiem Pana Prezydenta ds. powołania Zarządu Transportu sprawuje więc tę funkcję jako p.o., do chwili obecnej podejmując decyzje zgoła odmienne od wcześniej obiecywanych (stawka za wzkm, zatrudnienie pracowników MPK, umowa na rok zamiast na wiele lat), publicznie twierdząc, iż w chwili obecnej nie da się wyliczyć kosztów funkcjonowania transportu w ramach MPK, co istotnie nie powinno dziwić z racji żadnego doświadczenia p.o. dyrektora w zakresie transportu publicznego i braku doświadczenia w administracji samorządowej (proszę wyprowadzić mnie z błędu jeśli pominąłem jakiś element z oficjalnego życiorysu Pana dyrektora). "

Lech Pudło - ciekawa postać prawda?
    • zbyszeko2.pl ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z p... 01.12.10, 11:04
      Towarzyszu P/e/dło - WASZ czas już minął. WASZ i WASZEGO guru -kaczora-1/2Bolka.
      Leczcie się albo...lećcie....
      Tylko niewinnych nie bierzcie z sobą.
    • lato-zima do przemek.leniak 01.12.10, 11:46
      dawnow nie widziałem tak sflustrowanej osoby jak przemek.leniak
      pewnie problemy w pracą, bezrobocie, brak normalnego stałego zatrudnienia, kłopoty z budowaniem relacji z drugim człowiekiem, partnerem, rodziną i ogolnie pewnie bieda aż piszczy

szczerze współczuje
      • Gość: bosman nudzisz się czy bierzesz kasę z ZTM? IP: *.centertel.pl 01.12.10, 11:59
        Wadzi ci że leniak pisze w słusznej sprawie?
        Leniaku - POPIERAM!
        • pogarda Re: nudzisz się czy bierzesz kasę z ZTM? 01.12.10, 12:28
          Ja rowniez!
          Przemek walczy nie tylkow w sprawie Natalii ale w sprawie bandytow zwacych sie kontrolerami, kompletnego braku kompetencji samozwanczego fachowca od transportu i zachowan prezentowanych przez kierowcow lubelskich autobusow.
          Rzecz ogolnie ujmujac Przemek walczy w slusznej sprawie przeciw glupocie, nepotyzmowi, niesprawiedliwosci i braku dobrej woli ze strony urzednikow, ktorzy z zasady powinni nam SLUZYC, bo taka ich sasr@na rola. Za to biora pieniadze!!!
          pzdr
        • folkatka Re: nudzisz się czy bierzesz kasę z ZTM? 01.12.10, 15:40
          A może to sam pan Pudło we własnej osobie?
      • przemek.leniak dzięki za troskę 01.12.10, 12:50
        ale nie powinieneś mierzyć innych swoja miarą
        ...
    • rejms ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z p... 01.12.10, 11:49
      Pana Pudło powinni zwolnić w trybie natychmiastowym, tylko kto to zrobi jak 'swój' człowiek.
      Trzeba być tak bezczelnym jak p.Pudło żeby z dziewczynki zrobić złodziejkę a zasłanianie się procedurami świadczy mo jego głupocie i ignorancji, Panie Żuk może Pan coś w końcu zrobi pożytecznego dla miasta /jeszcze Pan zdąży/ i wyleje 'na zbity pysk' tego Pudłę.
    • rejms Cenzura 01.12.10, 11:57
      'Wybiórcza' jak za komuny stosuje cenzurę, pytam gdzie się podział mój wpis, niewygodny był bo kilka słów prawdy o kolesiach p.Żuka?
      • przemek.leniak o stary nie rób sobie jaj 01.12.10, 12:52
        nie mieszaj w to interesów twojej kampanii politycznej!
        Zapytałes może Żuka co sadzi o tej sprawie?
        jak nie to co się wypowiadasz...
        • przemek.leniak Chcesz polityki - mówisz i masz... 01.12.10, 13:18
          piszemy do kandydatów na prezydenta Lublina - do obu naraz i do obu to samo - co następuje:
          "Szanowny Panie,

Jest Pan kandydatem na urząd Prezydenta Miasta Lublina. Dotychczasowy wynik wyborczy wskazuje że ma Pan spore szanse by wygrać wybory.
          W zwiazku z tym chciałbym poprosić Pana o odniesienie się do głośnego w Lublinie problemu, który nagłosniło jedno z opiniotwórczych lubelskich mediów.
          Chodzi o bezdusznośc i arogancję urzędzniczą.
          Ponieważ urzędnik, który wykazał się bezprzykładną arogancją, jest na mocy statutu instytucji której jest zwierzchnikiem, pełnomocnikiem Prezydenta Miasta Lublina, wielce prawdopodobne jest że wkrótce będzie on Pańskim pełnomocnnikiem.
          Stąd też zwracam się do Pana o zajęcie wyraźnego stanowiska juz teraz zanim zacznie Pan sprawować najwyższy w naszym miescie urzad.
          W załaczonych odsyłaczach przesyłam Panu treść dotychczasowych doniesień medianlnych na temat do którego oczekuję ze Pan się odniesie.

W mojej opinii Pańskie stanowisko będzie wyraźnym opowiedzeniem się za którymś z alternatywnych modeli sprawowania władzy:
          - tolerancją wobec arogancji urzędniczej i pomiatania mieszkańcami miasta
          lub
          - szacunkiem dla mieszkańców miasta i uznawaniem roli urzędnika za służebną wobec mieszkańców

Oczekuję pilnie Pana odpowiedzi.
          Odpowiedź tą pozwolę sobie opublikować na lubelskich forach internetowych

Z poważaniem
          Pański potencjalny wyborca
          Przemysław Leniak

linki do doniesień medialnych:
          lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8732057,Prosila_kierowce_o_bilet__Wtedy_pojawila_sie_kontrola.html
          lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8739190,Sprawa_mandatu_dla_nastolatki__ZTM_trzyma_sie_mocno.html
          lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,8746122,ZTM_o_mandacie_dla_Natalii__Wszystko_zgodne_z_procedura.html"

wysyłamy to za pomoca formularza kontaktowego na stronie Żuka link
          a ponieważ brak na stronie Sprawki jakiegokolwiek kanału kontaktowego to umieszczamy to w dyskusji przy profilu Sprawki na Facebooku link
          i
          i czekamy...
          na odpowiedź kandydata...

który odpowie i co odpowie?
        • Gość: bosman a to ciekawe leniaku... IP: *.lublin.mm.pl 02.12.10, 18:56
          bo mój post o "urlopie" P. Pudło też wcięło he he he!
          • empi Re: a to ciekawe leniaku... 02.12.10, 19:15
            nie panikuj bosmanie, w innym wątku Ci go wcięło :)
            pzdr.
      • Gość: Jan Osik Re: Cenzura IP: *.nplay.net.pl 01.12.10, 12:59
        Teraz autobusem MPK Lublin trzeba jeżdzić z TRZEMA świadkami Jehowy, bo dwóch katolickich nie wystarcza. Bój się Pan wszystkich nebiańskich BOGÓW(w mnogiej liczbie mnogiej) Panie Pudło!
    • mentator ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z p... 01.12.10, 22:56
      Ech, żadna mi nowość.

Kiedyś w Zamościu identyczna historia. Wsiadam w niedzielę wieczorem do MZK, kierowca oczywiście biletów nie ma. Następny przystanek - pojawia się kontrola. Oczywiście wysiadka z autobusu, szarpanie. Dwóch panów już brało się na przystanku do bicia, ale udało się wyrwać...
      • folkatka Re: ZTM o mandacie dla Natalii: Wszystko zgodne z 01.12.10, 23:26
        Też kiedyś padłam ofiarą chamstwa kontrolerów.
        Do tej pory wstyd mi za siebie, ze zapłaciłam potulnie jak baranek, zamiast próbować się bronić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka