Dodaj do ulubionych

Pałace Lubelszczyzny

05.01.11, 20:17
Lubartów strzela focha. Co za *%^#$%*T zdjęcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Garaż Re: Pałace Lubelszczyzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 23:54
      > Lubartów strzela focha. Co za *%^#$%*T zdjęcie!
      Masz rację.
      Fotoedytora i grafika wywalić na zbity monitor.
    • czuk1 Re: Pałace Lubelszczyzny 06.01.11, 11:17
      Takie zdjęcia to i jak potrafię robić, jako laik amator. Potwierdzam to na swoim foto forum Roztocze (na GW).
      A odnośnie tego pałacyku.
      Zdjęcie beznadziejne a informacja żadna.
      Nie znamy historii pałacyku.
      A nawet tego, że w czasach PRL była to siedziba miejscowego PGR znanego gospodarstwa
      ogrodniczego. Wiele lat dyrektorem był pan Śliwa a potem jego syn. Zacna rodzina Józefowskich Śliwów. Jeździłem tam na kontrolę sprawozdań a potem jako przedstawiciel administracji powiatowej.
      Myślałem, że tą informacją dowiem się coś nowego Józefowie. A tu .... nie ma co mówić.
      • lese_majeste podoba mi się twoja samokrytyka 06.01.11, 12:35
        "Takie zdjęcia to i jak potrafię robić ... zdjęcie beznadziejne"
        proponuję nieco poduczyć się fotografowania :-) i nie robić beznadziejnych zdjęć
      • Gość: hdgh Re: Pałace Lubelszczyzny IP: 94.75.84.* 06.01.11, 23:34
        > Zdjęcie beznadziejne a informacja żadna.
        > Nie znamy historii pałacyku. A nawet tego, że w czasach PRL była to siedziba miejscowego PGR znanego gospodarstwa ogrodniczego. Wiele lat dyrektorem był pan Śliwa a potem jego syn. Zacna rodzin a Józefowskich Śliwów. Jeździłem tam na kontrolę sprawozdań a potem jako przedstawiciel administracji powiatowej.

To może jednak lepiej, że nie było tych arcyciekawych informacji. Życie bez pana Śliwy jest z pewnością ciekawsze.
    • pan_bombardier Pałace Lubelszczyzny 06.01.11, 11:50
      "W pierwszych latach naszego wieku majątek kupili Broniewscy..." - te opisy to jakieś nędzne, stare tekściki, których nikt nawet nie przeredagował na podstawowym poziomie odniesień czasowych. Wstyd!
    • pogarda Pałace Lubelszczyzny 06.01.11, 13:17
      Panowie! to nie jest zdjecie tylko skan z najpopularniejszej w okolicach widokowki :)
      Nie ma sie co pieklic...
      pzdr
    • Gość: sss Re: Pałace Lubelszczyzny IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.11, 16:43
      Chyba dużo więcej wejść miałby artykuł pt. "Pałace Polityków Lubelszczyzny".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka