Dodaj do ulubionych

bierzmy przykład

06.03.11, 16:37
Pewien znany w świecie projektant mody pozwolił sobie w paryskiej kafejce naubliżać po pijanemu żydowskiej turystce. To nic, że jak wytrzeźwiał, to przepraszał. Obrazić publicznie Żyda w związku z jego narodowością, to grzech jak widać niewybaczalny. Co do dalszej kariery, trudno się wypowiadać (bo kreator mody jest podobno bardzo uzdolniony), ale rodzima firma Dior wyrzuciła go na zbity pysk, a przyznająca się do żydowskiego pochodzenia Natalie Portman (brawo, w Polsce raczej się to ukrywa) stwierdziła, że nigdy nie chce mieć z tym człowiekiem do czynienia. Krótko mówiąc afera na cztery fajerki przy zaangażowaniu największych mediów światowych.

Dlaczego my Polacy nie bierzemy przykładu z Żydów w tej sprawie. Dlaczego Kazimieła Szczuka, która publicznie (w programie telewizyjnym) szydziła z modlącej się na falach Radia Maryja chorej dziewczynki przedrzeźniając ją i wyśmiewając, nie została wyrzucona na zbity pysk ze wszelkich działających w Polsce telewizji, bo wcale nie po pijanemu, tylko świadomie obraziła to, co dla narodu polskiego święte, to co krzewił największy z Polaków Jan Paweł II - wiarę i modlitwę. Dlaczego nie napiętnuje się i nie usunie z polskiej przestrzeni medialnej Kazimieły Szczuki, która w parszywości swojej pozwala sobie na opowiadanie przed telewizyjnymi kamerami "dowcipów" jak to pedofil wybiera się do Jezusa Chrystusa...
Obserwuj wątek
    • zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 16:53
      No właśnie. Jak to jest możliwe że pewien znany polityk namawia do nie uznawania Prezydenta Polski tylko dlatego że po śmierci dawnego prezydenta a jego brata ten tytuł nie przypadł (prawem dziedziczenia?) jemu?.
      • zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 17:02
        Widzisz Aronku tu na tym forum piszą ludzie którzy mają swoje zdanie na temat antysemityzmu i nie tylko a na ten "nius" to nawet pies z kulawą nogą nie zwrócił by uwagi. Aron, Miałem cię za człowieka myślącego. Ty nie jesteś człowiekiem. Ty nawet nie jesteś bakterią. Ty jesteś ZARAZĄ Na szczęście w zaniku.
        • Gość: p Re: bierzmy przykład IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 06.03.11, 23:10
          Empi czy ten WPIS zubelz jest zgodny z normami FORUM
          • zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 23:23
            Ale który bo mam tu kilka. Napisz proszę co cię tak zbulwersowało to poprawię lub przeproszę o ile kogoś niechcący obraziłem.
            • zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 23:30
              Jestem człowiekiem otwartym na każdą dyskusję. Nie jestem alfą i omegą lecz zwykłym człowiekiem popełniający błędy jak większość ludzi i nie zraża mnie krytyka mojej osoby (nie jestem doskonały ) niestety. Właśnie skończyły mi się papierosy i muszę pojechać po nie.
        • elan13 Re: bierzmy przykład 06.03.11, 23:41
          zubelz napisał:

> Widzisz Aronku tu na tym forum piszą ludzie którzy mają swoje zdanie na temat a
          > ntysemityzmu i nie tylko a na ten "nius" to nawet pies z kulawą nogą nie zwr
          > ócił by uwagi. Aron, Miałem cię za człowieka myślącego. Ty nie jesteś człowieki
          > em. Ty nawet nie jesteś bakterią. Ty jesteś ZARAZĄ Na szczęście w zaniku
          > .

Jesteś idiotą <zubelzie>. Zaraza to inaczej masowo występująca choroba zakaźna, epidemia, groźne, trudne do zwalczenia zjawisko. To nie coś mniejszego niż bakteria, to miliony namnażających się w sposób gwałtowny bakterii. "Zaraza w zaniku" to już klasyczna sprzeczność taka jak choćby "uczciwy komunista".

Dlaczego ten kretyn znowu czepił się Arona?
    • Gość: bosman lecz się mechesie... IP: *.lublin.mm.pl 06.03.11, 17:21
      na nogi bo na głowę za późno.
    • tajnos.agentos Re: bierzmy przykład 06.03.11, 18:09
      Żydku, różnica jest zasadnicza: ten facet obraził Żyda jako Żyda, tamta baba natomiast obraziła nie Polaków, tylko pewien typ osobowości, który występuje w różnych narodach i nie tylko narodach i nie użyła do tego argumentów narodowościowo - rasistowsko - szowinistycznych. Pisz za siebie, od Polaków się odwal, bo nikt cię nie upoważnił do wypowiadania się za nas wszystkich - jasne?
      • Gość: aron Re: bierzmy przykład IP: *.paradowski.pl 06.03.11, 19:17
        dlatego że katolicy zarówno w Polsce jak i we Francji stanowią większość, więc można ich obrażać. We Francji pod słowem "katolik" można rozumieć człowieka ochrzczonego a takich jest tam 90%.

• zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 20:06
          Też jestem ochrzczony(choć tego nie pamiętam) lecz dokumenty na to mam i wcale nie czuję się obrażony słowem katolik. To tak jak by mi ktoś powiedział że jestem Polakiem? bo jestem i nic i nikt tego nie zmieni, więc dlaczego mam się obrażać na prawdę.
          • Gość: aron Re: bierzmy przykład IP: *.paradowski.pl 06.03.11, 21:13
            chodzi o to że jakbyś w Polsce, Francji, Włoszech czy Hiszpanii czy Chorwacji powiedział "Katolicy do gazu" to by nic ci za to nie groziło, bo w Polsce i ww. krajach katolicy to większość. Natomiast gdybyś to samo powiedział w Szwecji czy Estonii czy Finlandii to zapewne by cię zamknęli, bo tam katolicy to mniejszość.
            • zubelz Re: bierzmy przykład 06.03.11, 21:22
              Czyli w tych państwach katolicy są pod ochroną?
              • Gość: aron Re: bierzmy przykład IP: *.paradowski.pl 07.03.11, 06:13
                tak są jako mniejszość wyznaniowa.
                • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 13:23
                  aronku, a powiedz skąd w Was katolach taka nienawiść do Żydów że na nich plujecie non stop??
                  • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:48
                    Sothink
                    powninienes wiedzieć że Żydzi male dzieci przerabiaja na macę. Dlatego tak ich nienawidzimy .
                    • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:07
                      no cóż osoby z niskim ilorazem inteligencji są podane na indoktrynację religijną i populizm, żal mi was katolicy....
                      założę się że nie masz wyższego wykształcenia, a ja już to jakieś podrzędne typu humanistycznego nie wymagającego myślenia
                      • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:19
                        Sothink
                        skąd w Tobie tyle pogardy, lekceważenia dla ludzi inaczej myślących niż Ty? Napisałam coś, całkowicie wpisującego sie w Twoje chore postrzeganie katoli, okazało się, że nie byłes w stanie wyłapac mojej ironii...To najlepiej o Tobie świadczy...I Ty zarzucasz nam niski iloraz inteligencji :P
                        Co do wykształcenie - najpierw pochwal sie swoim. Kończyłeś Harvard czy Sorbonę?
                        • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:23
                          I jeszcze jedno:
                          Twoje zdanie na temat wykształcenia humanistycznego całkowicie Cie obnaża.
                          Nawet nie wiesz jak mi Ciebie żal.
                          Chociaz mam nadzieję, że Ty celowo udajesz głupka, żeby innych troche pownerwiać.
                          Sa tacy ludzie.
                          • pogarda Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:30
                            Wypraszam sobie! Ja nigdy nie bylem w Sothinku, malo tego mam kobiete!
                            A my zydzi nie przerabiamy dzieci na mace, tylko wkladamy je do sokowirowki i pijemy duszkiem ;-D
                            pzdr
                          • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:34
                            no tak, wiedziałem że nie możesz się legitymować prawdziwym wyższym wykształceniem, pewnie jesteś po KULu...
                            trzeba było iść do zawodówki droga Pani
                            • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:46
                              NIe napisaleś jaka szkołe Ty skończyłeś.

Wstydzisz się? Zazdrościsz mi tego KULu?
                              Pewnie tak.
                              Oprócz KUL skonczyłam jeszcze inny uniwerek - państwowy. W innym mieście.
                              Uwaga - rarytasik dla Ciebie: UMK w Toruniu!!!
                              Tak jest!!! Mieszkałam w Toruniu kilka lat!!!! No jazda, pouzywaj sobie teraz na mnie, posmiej się, przecież wyjechałam tam dlatego, by byc blizej mojego idola Tadzia R.
                              :PP
                              • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 17:14
                                PWR wydział mech.
                                nie musisz się chwalić, że wyjechałaś by być bliżej Twojego boga-dyrektora, nie robi to na mnie wrażenia, a raczej wzbudza politowanie..
                                • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 21:49
                                  > nie musisz się chwalić, że wyjechałaś by być bliżej Twojego boga-dyrektora, nie
                                  > robi to na mnie wrażenia, a raczej wzbudza politowanie..

Czy Ty jestes naprawdę takim ćwioerćinteligentem za ktorego chcesz uchodzić? Znowu nie obczaiłeś ironi :))
                                  Powiedz mi że nie...
                                  • zubelz Re: bierzmy przykład 07.03.11, 22:05
                                    Dziewczyno. nie zawracaj Wisły kijem a temu kretynowi nie przypisuj cech ludzkich Przecież to nie jest człowiek tylko gnida umiejąca czytać i pisać
                                    • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 22:43
                                      kto nie daje na tacę ten gnida hehehe:) tak was ojciec dyrektor uczy??
                                      • folkatka Re: bierzmy przykład 07.03.11, 23:03
                                        Oczywiście.
                                        Uczy jeszcze kilku innych rzeczy.
                                        Wybiera również dla nas meżów.
                                        Mi jeszcze nikogo nie znalazł, ale czekam cierpliwie :))
                                        • sothink Re: bierzmy przykład 08.03.11, 13:51
                                          Zatem pozostaje mi życzyć w tym dzisiejszym Waszym dniu; wszystkiego najlepszego, zdrowia, radości, determinacji i sukcesów w życiu, oraz spotkania w końcu tej drugiej bliskiej osoby, z którą będziesz dzieliła te mroczniejsze oraz jaśniejsze chwile życia:)
                                          Sothink
                                          • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 14:41
                                            Bardzo Ci dziękuję :)
                                  • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 22:40
                                    tak, to taka sama ironia jak tych radio-maryjnych co pod krzyżem w Warszawie sterczeli hahahaha :D:D
                          • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:35
                            to było ironia na poziomie Adolfa Hitlera opowiadającego kawały o Żydach....
                            • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:43
                              Natomiast Twoja pisanina jest na poziomie rozwielitki.
                              • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 17:10
                                bla bla, czyli jest to poziom dla Ciebie nieosiągalny jako przedstawiciela jednokomórkowców typu rydzykowego..
                                możemy tak w nieskończoność, no ale to bezcelowe...
                                • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 21:55
                                  Powiem Ci szczerze.
                                  Kiedyś myslałam że jest możliwa z Toba jakas dyskusja.
                                  Niestety, jestes paskudnym trollem, który potrafi tylko p***ć jak nakręcony swoją mantrę, obrażac i wyzywac innych.
                                  Do widzenia.
                                  Od tej pory masz ignora u mnie, bo na nic innego nie zasługujesz.
                                  • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 22:54
                                    pierd... to ksiądz na mszy: "abrakadabra dwa kije, kto nie da na tacę ten zgnije..."

tu są dyskusje na "poziomie", po prostu masakra
                                    www.dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?f=1&t=18915
                                    lol www.dyskusje.katolik.pl/viewtopic.php?f=1&t=18750

i pewnie niektórzy to dorośli ludzie... brak słów
                                    • folkatka Re: bierzmy przykład 07.03.11, 23:01
                                      Cheche, też kiedys sie tam udzielałam :))
                                      Ale moderacja mnie wkurzała to sie wycofałam :))
            • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 13:21
              jaka większość? we Wrocławiu wszyscy się śmieją z katoli i nikt nie chodzi do Kościoła, no może prócz starych babć. Podobnie jest w Poznaniu, nie wiem jak w Warszawie.
              • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 13:47
                No popatrz Sothink, a ja znam sporo młodych katoli z Wrocławia...
                I pare razy zdarzyło mi sie tam być, i jakos nie zauwazyłam żeby w kościele były same babcie :PPP
                W Poznaniu jest podobnie :PP
                Tam wiele osób z tzw. elity (inteligencja, artyści)) cchodzi do dominikanów - to jest wrecz modne...

• sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:04
                  ciekawe.. bo ja widzę same babcie idące/wracające z kościoła. Młodzi katole?? To muszą być osoby bez wykształcenia najwyraźniej i w mniejszości. Inteligencja dystansuje się, zresztą słusznie, od tej zepsutej pedofilskiej instytucji.
                  • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:21
                    G*** prawda. To sa osoby z wyższym wykształceniem.
                    • sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:36
                      tak tak, pewnie historycy sztuki, bo na pewno nie osoby z wyższym politechnicznym wykształceniem
                      • Gość: folkatka Re: bierzmy przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:49
                        Musze Cię zmartwić. Sa wśród nich inżynierowie po PW.
                        Nie bede sie juz więcej zniżac do dyskusji z Tobą.
                        Szkoda czasu.
                        I szkoda Ciebie.

• sothink Re: bierzmy przykład 07.03.11, 16:53
                          PW? bo na pewno nie PWR i proszę nie obrażać studentów tej wrocławskiej uczelni nazywając ich miłośnikami pedofilii.. chyba że to jakieś wybrakowane jednostki charakteryzujące się niskimi standardami intelektualnymi jak i moralnymi
                          • Gość: folkatka Pomidor :PPP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 21:47
                            • sothink Re: Pomidor :PPP 07.03.11, 22:55
                              www.youtube.com/watch?v=1HePoUx8Tbs
                  • zubelz Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:42
                    Może widział byś więcej gdyby pozwolili wam cerkiew wybudować.
                  • Gość: powrut nawakacjah Re: sothnik IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 09.03.11, 21:21
                    pwww.google.fr/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CB4QtwIwAg&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DXlj8bB_Jzq8&ei=BuB3Teq2H4iGhQe3tJGTBw&usg=AFQjCNFbWwxeWe_Udty66TkzlH0si0eN2A czyzbys myslal o tej sekcie pedofilskiej
        • pogarda Re: bierzmy przykład 07.03.11, 14:32
          aron napisal:
          dlatego że katolicy zarówno w Polsce jak i we Francji stanowią większość, więc można ich obrażać. We Francji pod słowem "katolik" można rozumieć człowieka ochrzczonego a takich jest tam 90%.

Aron. We francji 26.4% ludzi jest wyznania muzelmanskiego. To jak to jest? We francji jest 116.4% ludzi w ludziach?
          • Gość: aron Re: bierzmy przykład IP: *.paradowski.pl 09.03.11, 20:50
            ani Żydzi ani muzułumanie nie są we Francji większością
            • tajnos.agentos Re: bierzmy przykład 10.03.11, 08:40
              Większość we Francji stanowią osoby religijnie oziębłe. Francja jest jednym z najbardziej zlaicyzowanych krajów na świecie. Wkrótce podobnie będzie w Polsce.
              • sothink Re: bierzmy przykład 10.03.11, 12:14
                im bardziej kraj rozwinięty tym mniejsza podatność na religijną indoktrynacje
    • pogarda Re: bierzmy przykład 07.03.11, 13:43
      elan atakuje... nawet jesli MrZub w swej pienistosci pomylil go z aronem :)

elan13 napisal:
      to co krzewił największy z Polaków Jan Paweł II - wiarę i modlitwę

JPII przede wszystkim krzewil rownosc i tolerancje!
      A pan projektant wykrzyczal w twarz zydowki ze kocha Hitlera, bo zrobil z nimi porzadek.

Dlaczego nie napiętnuje się i nie usunie z polskiej przestrzeni medialnej Kazimieły Szczuki

Dlaczego nie napietnuje sie i nie usunie z polskiej przestrzeni medialnej ojca Rydzyka i innych rydzykopodobnych Pospieszalskich? W koncu oni robia duzo wiecej zlego ciaglymi klamstwami, pomowieniami, propaganda i swoim sredniowiecznym populizmem niz 30 Szczuk na raz?

Ah! Elan, bym zapomnial: Przychodzi pedofil do Jezusa Chrystusa i mowi:.......
      • pogarda Re: bierzmy przykład 07.03.11, 13:44
        PS: Wiesz czym sie rozni pedofil od pedagoga?

Tym, ze pedofil na prawde kocha dzieci :P
        • Gość: bosman jedną z głównych ulic Monachium... IP: 31.60.223.* 08.03.11, 15:13
          idzie dwóch Arabów. Mówi jeden do drugiego:
          - ty wiesz, w Niemczech jest nas już prawie 3 mln.
          Na to przechodząca obok staruszka odpowiada:
          - Żydów było ponad 7...
      • tajnos.agentos Re: bierzmy przykład 08.03.11, 08:11
        JPII krzewił przede wszystkim ekumenizm oraz szacunek dla wszystkich wyznań, ale takie terminy są za trudne dla wojujących katoli (nie mylić z katolikami).
    • jam_jest_zul Re: bierzmy przykład 07.03.11, 17:44
      > Dlaczego Kazim
      > ieła Szczuka, która publicznie (w programie telewizyjnym) szydziła z modlącej s
      > ię na falach Radia Maryja chorej dziewczynki przedrzeźniając ją i wyśmiewając,
      > nie została wyrzucona na zbity pysk

Z tego samego powodu, z którego ty nie zostałes wyrzocony z tego forum.
      • Gość: belfer Po co budzic upiory? IP: *.lublin.mm.pl 08.03.11, 08:20
        Po co budzicie upiory? Ta nienawisc arona do Zydow jest zastanawiająca, ale to nie temat dla mnie.Szczuka nie wiedziala, ze to chora osoba,potem ja przepraszala. Nie mniej po co Rydzyk stawia ją na tak wysokim ołtarzu? Dziwny ma w tym interes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka