smutneczwartki Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 22.06.11, 14:49 Swoją drogą, w latach 80. o takich miasteczkach był osobny program w telewizji. Jedna z niewielu rzeczy za komuny, za którą tęsknię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscgosc Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 22:52 W Szczebrzeszynie jest doskonałe miejsce do utworzenia pierwszej na lubelszczyźnie Akademii Muzycznej! Jak strasznie niszczeją bydynki z XVIII wieku szczebrzeszyńskich szkół!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek-niedowiarek Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 00:21 Kazimierz Dolny i Sandomierz. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 10:04 Tylko nie Kazimierz... To urocze miasteczko, odkąd stało się modne jest już tylko wybiegiem dla tak zwanej "szarańczy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.11, 10:44 W weekendy tak, poza weekenadami nie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert2 Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 07:52 Byczyna i Paczków Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 08:42 Pelplin i ... Lanckorona chciałem napisać, ale to teraz wieś, a nie miasteczko, jednak niech będzie - prawa miejskie miała przecież kiedyś, a rynek chyba najpiękniejszy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Nałeczów ! 23.06.11, 11:41 Jedyne tej wielkości miasteczko, w którym zachowało się trochę dawnej drewnianej zabudowy uzdrowiskowej z byłej Kongresówki ! Pensjonaty w stylu szwajcarskim, pałacyk Małachowskich z pięknym parkiem zdrojowym i fajne wąwozy lessowe w poblizu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re: Nałeczów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 16:28 nie lubię dupkowatych miasteczek ani wielkich aglomeracji uwielbiam takie średnie jak Przemyśl czyli mały Wiedeń , Lublin nooo, a żeby się porządnie wyspać to może być Nałęczów, byle nie pipiduwa Sopot Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Nałeczów ! 23.06.11, 16:50 A ja lubię dziury zabite dechami z ciekawą architekturą, z atmosferą zapomnianych, a zachowanych we fragmentach starych szyldów, czy jakimś straganie na ryneczku zwyczajów albo knajpą z ceratowymi obrusami. Taka Dukla np. albo Włodawa czy arcyfajny Tykocin. Nie żeby tam zamieszkać, ale popałętać się sennie przez dzień, czasem dwa. Wypić piwo na ławce z miejscowym pijaczkiem, pogadać o urodzie świata. Jak w "Winie truskawkowym". Ty się Małpa w tej Chameryce przyzwyczaiłeś do gigantomanii, to Ci się Lublin i Przemyśl małe wydają, a ja na prowincji z kilkuletnią zaledwie przerwą całe życie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 18:53 Rydzyna, Kłodzko, Prudnik, Łagowo, Międzygórze, Jelenia Góra itd:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 19:01 Właśnie, Międzygórza zapomniałem A Jelenia powinna być w głównym rankingu, takoż i Opole. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 19:13 Opole to chyba nie spełnia kryteriów. Znacznie więcej ludzi tam mieszka. WJeleniej i Kłodzku też. A ja Bytom chciałem wkleić, ale i tam przeludnienie ;-))) Dorzucę Szklarską Porębę i dawne Bierutowice ze świątynią Wang w Karkonoszach. Pewnie mnie zaraz jakiś poprawny antykomunista zjedzie, ale nie chce mi się sprawdzać, jak to się teraz nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:11 Ale Kłodzko było w głównym. Chełmno zresztą też. Zapomniano o Jeleniej... Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:11 wampir-wampir napisał: > Pewnie mnie zaraz jakiś poprawny antykomunista zjedzie, ale nie chce mi się spr > awdzać, jak to się teraz nazywa. Karpacz Górny. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:22 W artykule jest mowa o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców, Jelenią Górę zamieszkuje ponad 80 tys. osób. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 23:50 wampir-wampir napisał: > W artykule jest mowa o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców, Jelenią Górę zamies > zkuje ponad 80 tys. osób. Wiem. Mówię o pierwszym rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak Lublin w roku 2017 24.06.11, 00:35 skoro o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców mowa... dobranoc Kochani Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 24.06.11, 01:30 Bytom za duzy na ten ranking. Ale jeśli juz został wspomniany, to jest to miasto urodą sytułowane obok Wrocławia. Niestety zamordowane...chociaż, moze okazac się feniksem. Bardzo na to liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
byebyenow Najpiękniejsze miasteczka Polski 25.06.11, 06:02 Czy wy w GW całkiem ludzi za kretynów macie, żeby robić ranking 10 miast, i po jednym zdaniu pisać do obrazka? "Miasteczko liczące ok. 4,5 tys. mieszkańców. Leży nad rzeką Ropą w powiecie gorlickim (woj. małopolskie)." - może byście uzasadnili wybór tego miejsca, a nie przyklejali pierwsze lepsze zdanie z wikipedii. LOL Poza tym klikaniu mówię STOP Odpowiedz Link Zgłoś
marimax Najpiękniejsze miasteczka Polski 01.07.11, 15:51 Do 10 tys. mieszkancow to sa wsie a miasteczka to tak od 10 do 50 tys. mieszkancow W awiazku z tym moje typy to Limanowa i Zamosc Odpowiedz Link Zgłoś