Dodaj do ulubionych

Najpiękniejsze miasteczka Polski

22.06.11, 14:48
Tuchów!!!
Obserwuj wątek
    • smutneczwartki Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 22.06.11, 14:49
      Swoją drogą, w latach 80. o takich miasteczkach był osobny program w telewizji. Jedna z niewielu rzeczy za komuny, za którą tęsknię.
    • Gość: goscgosc Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 22:52
      W Szczebrzeszynie jest doskonałe miejsce do utworzenia pierwszej na lubelszczyźnie Akademii Muzycznej! Jak strasznie niszczeją bydynki z XVIII wieku szczebrzeszyńskich szkół!!!
      • marek-niedowiarek Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 00:21
        Kazimierz Dolny i Sandomierz.
        • tajnos.agentos Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 10:04
          Tylko nie Kazimierz... To urocze miasteczko, odkąd stało się modne jest już tylko wybiegiem dla tak zwanej "szarańczy"...
          • Gość: ryża małpa Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.11, 10:44
            W weekendy tak, poza weekenadami nie.
    • robertrobert2 Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 07:52
      Byczyna i Paczków
      • wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 08:42
        Pelplin i ... Lanckorona chciałem napisać, ale to teraz wieś, a nie miasteczko, jednak niech będzie - prawa miejskie miała przecież kiedyś, a rynek chyba najpiękniejszy w Polsce.
    • simonh Nałeczów ! 23.06.11, 11:41
      Jedyne tej wielkości miasteczko, w którym zachowało się trochę dawnej drewnianej zabudowy uzdrowiskowej z byłej Kongresówki ! Pensjonaty w stylu szwajcarskim, pałacyk Małachowskich z pięknym parkiem zdrojowym i fajne wąwozy lessowe w poblizu.
      • Gość: malpa Re: Nałeczów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 16:28
        nie lubię dupkowatych miasteczek ani wielkich aglomeracji
        uwielbiam takie średnie jak Przemyśl czyli mały Wiedeń , Lublin
        nooo, a żeby się porządnie wyspać to może być Nałęczów, byle nie pipiduwa Sopot
        • wampir-wampir Re: Nałeczów ! 23.06.11, 16:50
          A ja lubię dziury zabite dechami z ciekawą architekturą, z atmosferą zapomnianych, a zachowanych we fragmentach starych szyldów, czy jakimś straganie na ryneczku zwyczajów albo knajpą z ceratowymi obrusami. Taka Dukla np. albo Włodawa czy arcyfajny Tykocin. Nie żeby tam zamieszkać, ale popałętać się sennie przez dzień, czasem dwa. Wypić piwo na ławce z miejscowym pijaczkiem, pogadać o urodzie świata. Jak w "Winie truskawkowym". Ty się Małpa w tej Chameryce przyzwyczaiłeś do gigantomanii, to Ci się Lublin i Przemyśl małe wydają, a ja na prowincji z kilkuletnią zaledwie przerwą całe życie mieszkam.
    • kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 17:18
      Chełmno
      • _aaa_ Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 18:53
        Rydzyna, Kłodzko, Prudnik, Łagowo, Międzygórze, Jelenia Góra itd:)))
        • kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 19:01
          Właśnie, Międzygórza zapomniałem A Jelenia powinna być w głównym rankingu, takoż i Opole.
          • wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 19:13
            Opole to chyba nie spełnia kryteriów. Znacznie więcej ludzi tam mieszka. WJeleniej i Kłodzku też. A ja Bytom chciałem wkleić, ale i tam przeludnienie ;-)))

Dorzucę Szklarską Porębę i dawne Bierutowice ze świątynią Wang w Karkonoszach. Pewnie mnie zaraz jakiś poprawny antykomunista zjedzie, ale nie chce mi się sprawdzać, jak to się teraz nazywa.
            • kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:11
              Ale Kłodzko było w głównym. Chełmno zresztą też. Zapomniano o Jeleniej...
            • kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:11
              wampir-wampir napisał:

> Pewnie mnie zaraz jakiś poprawny antykomunista zjedzie, ale nie chce mi się spr
              > awdzać, jak to się teraz nazywa.

Karpacz Górny.
              • wampir-wampir Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 22:22
                W artykule jest mowa o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców, Jelenią Górę zamieszkuje ponad 80 tys. osób.
                • kicior99 Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 23.06.11, 23:50
                  wampir-wampir napisał:

> W artykule jest mowa o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców, Jelenią Górę zamies
                  > zkuje ponad 80 tys. osób.

Wiem. Mówię o pierwszym rankingu.
                  • przemek-leniak Lublin w roku 2017 24.06.11, 00:35
                    skoro o miasteczkach do 10 tys. mieszkańców mowa...
                    dobranoc Kochani
            • _aaa_ Re: Najpiękniejsze miasteczka Polski 24.06.11, 01:30
              Bytom za duzy na ten ranking.
              Ale jeśli juz został wspomniany, to jest to miasto urodą sytułowane obok Wrocławia.
              Niestety zamordowane...chociaż, moze okazac się feniksem.
              Bardzo na to liczę.
    • byebyenow Najpiękniejsze miasteczka Polski 25.06.11, 06:02
      Czy wy w GW całkiem ludzi za kretynów macie, żeby robić ranking 10 miast, i po jednym zdaniu pisać do obrazka?

"Miasteczko liczące ok. 4,5 tys. mieszkańców. Leży nad rzeką Ropą w powiecie gorlickim (woj. małopolskie)." - może byście uzasadnili wybór tego miejsca, a nie przyklejali pierwsze lepsze zdanie z wikipedii. LOL

Poza tym klikaniu mówię STOP
    • pas111 Najpiękniejsze miasteczka Polski 30.06.11, 12:01
      Sępólno Krajeńskie!
    • marimax Najpiękniejsze miasteczka Polski 01.07.11, 15:51
      Do 10 tys. mieszkancow to sa wsie a miasteczka to tak od 10 do 50 tys. mieszkancow
      W awiazku z tym moje typy to Limanowa i Zamosc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka