Dodaj do ulubionych

Internet w MM pomocy

IP: *.visp.energis.pl 23.05.04, 10:57
Witam

Czy ktoś może mi udzielić jakiś informacji ze strony użytkowej stałego łacza do internetu w Multimedia? Ile kosztuje podłączenie?
Ile się czeka od momentu zapisania do momentu podłączenia? Czy faktycznie przepustowość jest taka jak podają? Ile trwa
zainstalowanie? Mam jedno gniazdo i dwa wyjścia do TV oba zajęte, to jak mi podłączą to muszę zakładać drugie gniazdo? czy
rezygnować z kablówki na drugim TV. Trzeba za to dopłacać?
Mieszkam w Płocku, istnieje co prawda telekomuna inne telefoniczne firmy ale drogo, radiówki których przepustowość osiąga w
porywach do 30kbs. Od 2002 miał być przez gniazdko elektryczne.
Dopiero teraz coś ruszyło z MM, ale jakoś podchodzę z dystansem, przeciąga się już drugi miesiąc, a informację mam od człowieka,
który to zakłada, nawet na własnej www nie napisali nic, jak wysłałem do nich meila to nawet sami nie wiedzieli, że coś robią.
Pomijając fakt, że już w innych miastach to już od dawna,a ja musze tyle czekać.
Szukam jakiejś przyzwoitej propozycji, która nie będzie wymagała tworzenia nowej struktury, żeby szybko założyli, czy warto?
Dzięki za informacje.
Obserwuj wątek
    • 4gwiazdki Re: Internet w MM pomocy 23.05.04, 16:03
      W Lublinie jesat kilka firm świadczących usługi internetowe/Jeną z większych
      jest MM.Wchłonęła ona wiele mniejszych,lecz dobrych firma
      internetowych.Multimedia ma to do siebie,że w pewnym sensie uzależniona jest od
      telekomunikacji (jakieś tam powiązania).
      Sygnał internetowy dostarczany jest do gniazdka telewizyjnego łącznie z
      sygnałem TV.Nie ma to żadnego wpływu na jakość programu.Należy jednak dodać,że
      jeśli nie musisz wiązać się z MM,to znajdź sobie inną,tańszą formę.Multimedia
      samowolnie zmienia warunki umowy,nie przestrzega oferty programowej,która jest
      integralną częścią umowy.Zdarza się (i to nie rzadko),że sygnał internetowy
      jest zrywany.Ale jeśli nie macie innego "dostarczyciela" internetu,to decyduj
      się na MM.Osobiście odradzam MM
      Szczegółowe informacje uzyskasz www.multimedia.pl
    • Gość: płocczanin Re: Internet w MM pomocy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 18:24
      no z etj ich strony to się wiele nie da dowiedzieć. Przecież nie napiszą, że często zrywa połączenie.
      Dzieki za info, może jeszcze ktoś się wypowie.
      • ryza_malpa1 Re: Internet w MM pomocy 24.05.04, 20:11
        Ja u mnie to połaczenie mialam zerwane raz .
        Minusem jest cena i to, ze razem z internetem musisz miec pakiet C kablówki (
        taka sprzedaż wiązana).
        Z szybkości estem zadowolona, na serwis nie narzekam.
        Burdel papierkowy mają - iles razy już tłumaczyłam jak chlopu na miedzy, żeby
        rachunki dostrarczali pod inny adres, zdarzyło sie, ze przyslali druczki ze
        zlym numerem konta a potem mieli pretensje, ze nie płacę.
        Poza tym podwyżki abonamentu, zmiany w programie itp. wyskoki - generalnie jak
        masz jakąs sensowną alternatywe to raczej zrezygnuj z MM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka