Gość: AMDG I dobrze powiedziała! A tu, widzę, sami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:39 "wierzący-niepraktykujący". To tak jakby uczyć o ekologii i tolerować wywożenie śmieci do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:40 Moze tak potepic bp. Peatza.Dla rownowagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mundi8 Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:41 Red.Szlachetka użyła w tytule artykułu słowa "potępić". Jest ono negatywną interpretacją i oceną tego co zrobiła pani Ania, katechetka z Poniatowej i oznacza manipulację postawami czytelników Gazety i brak rzetelności w wykonywaniu zawodu dziennikarza! Należy oddzielać informację od komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Przeciez ta kobieta... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 09:48 MOZE NAZWAC TEGO CH...JA JAK TYLKO CHCE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: Przeciez ta kobieta... IP: *.fbx.proxad.net 21.09.11, 18:35 Jak cie znajde to wyrwe ci ozor i upie... obie rece kolo samej dupy. Ty wolska ku... w morde jebana. Poskarz sie na mnie do prokuratury... a i tak masz przejebane... gwarantowame!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apokalipsa Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:41 I Bóg zesłał Nergala by pokazać prawdziwe oblicze katolicyzmu w polsce , bo miał juz dosyć brudu, nienawiści i zakłamania głoszonego w jego imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
walislaw_konski I miała rację. 21.09.11, 09:41 Podsumujmy. Jest sobie lekcja religii katolickiej. Pismo Święte jest jednym z fundamentów tejże religii. Katolicy wierzą, że jest ono dziełem powstałym i skompletowanym pod natchnieniem Boga. Publiczne wyszydzanie i niszczenie Biblii jest więc wyszydzaniem i niszczeniem słów samego Boga. Czyli robić tak jest nieładnie. Dlatego też na wspomnianej lekcji (w której, przypomnę, nie ma przymusu uczestnictwa) katechetka przedstawia sprawę z punktu widzenia osoby wierzącej w wyżej wymienione sprawy - mówi przecież do osób wyznających ten sam, co ona, światopogląd. Wg mnie wszystko OK. Jeżeli rodzice tych dzieci nie zgadzają się z tym, co mówi pani katechetka, to być może dzieci te nie powinny uczęszczać na lekcje religii katolickiej, mające przecież w założeniu pogłębiać ich wiarę i zaznajamiać je z podstawowymi zasadami tegoż wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Re: I miała rację. 21.09.11, 09:53 a czy pogłębianie wiary polega na nienawidzeniu tych, co mają inne zdanie? Chrystus nie napuszczał nikogo na celników, faryzeuszy czy Marię Magdalenę... wręcz przeciwnie - mówił coś o miłości. ale jeśli chodzi o miłość to katole kochają nienawidzieć, a Biblię dotykali raz w życiu - przy okazji jakiegoś sakramentu.... reasumując: mało zrozumiałeś z tego, co twój Bóg miał ci do przekazania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Bog sie gniewa na siebie... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 10:06 ze takiego buca jak ty , wpuscil miedzy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwirek Ciemnych BUCÓW - bóg się wstydzi IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 10:28 Trzymałby cię za piecem - jako eksponat do straszenia zacofanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Bog jest pojeciem monoteistycznym.... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 10:36 i pieca nie ma, bo idea nie ma dupy i grzac jej nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: Bog jest pojeciem monoteistycznym.... IP: *.fbx.proxad.net 21.09.11, 18:39 Being a humongous motherfucker it must be kinda 'piss' of art. Are u satisfied??? Odpowiedz Link Zgłoś
walislaw_konski Re: I miała rację. 21.09.11, 10:08 Nienawidzeniu? Toż przecież, jak rozumiem, katechetka powiedziała tylko, że ten pan, który drze Biblię jest niedobry i warto zaprotestować przeciwko jego obecności w mediach. Chyba tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latko I kto tu jest naprawdę niedobry? IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 12:10 To nie pan, którzy drze biblię jest niedobry, tylko ci którzy od setek lat używają Bibli do, nomen omen, tumanienia ludzi. To są prawdziwie niedobrzy ludzie. CO WIĘCEJ, to ONI właśnie wprowadzili do naszej kultury pojęcie SZATANA. Chcą mieć monopol? Bo to się dobrze sprzedaje i chcą mieć wyłączne prawo do zysków ze sprzedaży potworności. Nergal tym się od nich różni, że robi to na niby, poprzez kostium sceniczny stwarza jedną z odmian rozrywki, odskoczni od codzienności życia, relaksu. Kościół zaś wmawia ludziom, że Szatan jest na serio. To kto tu jest niedobry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Kosciol katolicki wymyslil diabla... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 12:16 I NIM SIE OBSTAWIA. Odpowiedz Link Zgłoś
walislaw_konski Re: I kto tu jest naprawdę niedobry? 21.09.11, 20:08 Kto obiektywnie jest niedobry? Nie wiem. Chciałbym to wiedzieć, ale nie umiem zrozumieć wszystkiego. Jestem tylko człowiekiem. Subiektywnie natomiast dla osób, które posyłają swoje dzieci na lekcje religii katolickiej, niedobre jest właśnie szydzenie z ich wiary. Jeśli ktoś zgadza się z Tobą, że Biblia to stek bzdur, wykorzystywanych do tumanienia ludzi, to nie posyła przecież swoich dzieci na te lekcje, bo to byłby jakiś absurd. Skoro czyjeś dzieci są na tych lekcjach, to musi być to osoba, wg światopoglądu której Biblia stanowi przekaz natchniony przez Boga, a traktowanie jej w taki sposób, jak zrobił to p. Nergal jest złe. Czyli wszystko jest OK, dziecko dowiaduje się na lekcji religii mniej więcej tego samego, czego i tak powinno dowiedzieć się na ten temat w domu, jeśli oczywiście jest wychowywane w wierze katolickiej. A jeśli nie jest - to co robi na lekcji tejże religii? Odpowiedz Link Zgłoś
basia8.93 Re: I miała rację. 21.09.11, 10:12 Chrystus nie godził się na znieważanie Świątyni. nie chodzi o potępienie człowieka, ale CZYNU. różnica zasadnicza Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Re: I miała rację. 21.09.11, 10:36 fakt. niz zgadzał się. a pamiętacie świątynię, z której zrobiono jarmark? odsyłam do Biblii. a jeśli chodzi o "innych" to może pamiętacie co mówił? wpiszcie ich na listę i wywieście do powszechnej wiadomości, protestujcie i usuńcie ich z życia publicznego? czy może: podajcie im rękę? czy to nie było tak, że on przyszedł na ziemię żeby zbawić grzeszną ludzkość? czy może przyszedł ją piętnować? może jednak trzeba czytać Biblię ze zrozumieniem? a tym co mnie tu anonimowo oczywiście obrażają mogę tylko napisać: wybaczam wam bo nie wiecie co czynicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: I miała rację. IP: *.desy.de 21.09.11, 11:20 kolego, nikt tu nie apeluje, zeby Nergala skrocic o glowe za jego poglady, to chyba jest jasne. Natomiast jesli koles nazywa fundamenty mojej wiary gownem, to raczej sam sie nadstawia na protesty. (jesli tego nie rozumiesz, to zrob sobie eksperyment: podejdz to pierwszego z brzegu chlopa i powiedz mu, ze wyglada na gownozerce). Mozliwe, ze jest to tzw. "prowokacja artystyczna", ale ja jestem prosty czlowiek, mam w d.pie sztuke i co w najwazniejsze, mam prawo i byc prostym, i mam prawo nie rozumiec takiej sztuki, i mam prawo nie byc obrazanym, i mam prawo tego prawa dochodzic. Pani katechetka nauczajac religii, ktora Darski nazwal gownem, ma prawo zaprotestowac. Mamy prawo tez chciec tego, aby ten koles nie pobiaral kasy, ktora wplacamy w ramach abonamentu TV. I nie dlatego, ze chcemy, zeby zdechl z glodu, bo nie chcemy. Chcemy, zeby czlowiek, ktory sieje nienawisc do inaczej myslacych, nie byl medialnie promowany. Ciezko zrozumiec? Popatrz, jak obludna jest GW: gosc, ktory nas - nie pisze 90 % spoleczenstwa, niech bedzie tylko 20%- obraza, drze nasze swiete ksiegi, bedace podstawa naszej religii i de facto kultury, przedstawiany jest w roli ofiary, bo katechetka na religii zaapelowala do dzieci, zeby zaprotestowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Zgadzam sie z tym, co napisales... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:33 ALE BYM NIE ROZPACZAL, glupich tez trzeba czyms usatysfakcjonowac,bo sami zaczna cos glupiego kombinowac i jeszcze w to uwierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwirek Biblia, pism św. to - bajki, mity, legendy /udowo- IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 10:16 dniła to nauka /fakty historyczne, badania naukowe, wykopaliska/ ponad wszelką wątpliwość - czas już to wiedzieć. Szkoła jest miejscem zdobywania WIEDZY /nie kłamstw wyznaniowych/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Zadna religia nauka nigdy nie bedzie i nigdy ... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:00 nie byla. Kazda religia to tylko pierdoly obrastajace ideologiczne pojecia filozoficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekosa Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:41 A wystarczy przecież nie chodzić na koncerty i przełączać TV w trakcie programu. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland no cóż... skoro wolno robić kampanię ateizmu to i 21.09.11, 09:41 ... można robić kampanię przeciwko antychrystowi (Doda w sumie powinna dołączyć po tym jak jej nergal podziękował za doglądanie w szpitalu :) Ateizm teraz jest cool. Do czasu kolejnej wojny... Wszyscy ateiści i geje + szczyle rocznik 88+ zapominają KOMU zawdzięczają teraz wolność którą mają ! To w wielu kościołach drukowało się ulotki solidarnościowe a materiały i drukarki były przemycane w TIRach z darami. Przed każdym strajkiem była msza św... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski 'Wolnosc' to tylko pojecie idealiistyczne... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:11 NIE MA ONO WIEKSZEGO ZWIAZKU Z BYTOWANIEM NA NASZEJ PLANECIE.Bez wojen i zaborow nie wprowadzonoby tego slowa do slownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
margot452 Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 09:42 ...i niech ktoś mi powie, ze Polska nie jest państwem wyznaniowym.... Czarne kiece muszą swoje ryje wetknąć w każdą mozliwą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Masz racje... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:19 POLSKA JEST PANSTWEM PODLEGLYLYM Kosciolowi katolickiemu. JEST TO BARDZO SMIESZNE, ALE MOZE NIE TAK GLUPIE, JAK SIE TO TERAZ WYDAJE. Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:42 Przecież biblia dopiero została znaleziona w tym roku i jeszcze nie została przetłumaczona przez naukowców. Jakieś brednie wypisujecie. Lepiej wprowadźcie VAT za gospodarowanie cmentarzami i rachunki za posługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Pieprzysz i marudzisz... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:24 ALE TO CI WOLNO ROBIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabeł Te czarne sukinkoty w dwóch rzeczach zawsze były IP: 178.73.49.* 21.09.11, 09:42 lepsze ode mnie. W ściąganiu kasy od durnych baranków i organizowaniu krucjat. Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Co na to Tusk? podobno nie klęka przed klerem 21.09.11, 09:46 jestem bardzo ciekaw opinii tego kabotyna, na co czeka donek i jego matoły? dlaczego nie wypie... lekcji religii ze szkół do sal katechetycznych? dlaczego potajemnie wprowadzono dwie lekcje religii do podstawówek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski To zrobiono z lenistwa i dla swietego spokoju... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:58 ale postapiono niegodnie, bo katolicka,czarna szarancza nie zasluguje na takie wzgledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tester Oburzone barany IP: *.man.poznan.pl 21.09.11, 09:44 Macie myśleć i się spowiadać. Kapujecie rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Nie pluj na ludzi... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 09:59 ktorych nie rozumiesz, a Nergal to tylko buc i najzwyczajniejszy zapluty kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ray rodzice mylą religię i religioznawstwo IP: 178.73.48.* 21.09.11, 09:45 "O ile mi wiadomo religia nie jest w szkole obowiązkowa. Religia wiąże się z określonym światopoglądem, zasadami, a nie jest tylko pustym "religioznawstwem", jak rozumieją to niektórzy. Katechetka miała prawo napiętnować postawę godzącą w naszą wspólnotę i prosić dzieci o jednoznaczne opowiedzenie się po stronie wartości, głoszonych przez Biblię. Czym są oburzeni rodzice? "Atakiem" na pajaca, który nazywa Biblię "g...." i obrażającego ludzi którzy ją czytają? Po co ludzie wysyłają dzieci na religię, skoro nie utożsamiają się z jej zasadami, symbolami, wartościami? W szkołach jest mnóstwo kółek, na które mogą zapisac dzieci. Ja absolutnie zgadzam się z postawą katechetki. Napiętnowała coś groźnego, sprzedawanego nam przez miłego, niewyględnego, podstarzałego chłopczyka, lansującego się w publicznych mediach, również za moją kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwirek Szkoła, to nie miejsce indoktrynacji wyznaniowej. IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 10:24 Szkoła ma podawać wiedzę - obrzędy religijne tylko w miejscach kultu. Bajki i mity wyznaniowe - w salkach katechetycznych /budowanych za pieniądze społeczne/ przy kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski To pogon tych palantow w czanych kieckach... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 12:10 PRZECIEZ ZASRALI TA POLSKE KOMPLETNIE, a ze zwyklych ludzi zrobili pacholkow. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowski.piotr Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:45 Rodzice bez charakteru, ale dziecko do komunii musi przystąpić - bo co ludzie powiedzą! Polska obłuda! Jak się jest wierzącym to się potępia darskiego i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Spalili i ukrzyżowali połowę świata.... 21.09.11, 09:45 I kto tu jest diabłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Diablem byl... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 10:16 np. Hitler,ALE MOZESZ GO BRONIC, mysle, ze glupoty na to tobie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
clarus2 Re: Diablem byl... 21.09.11, 11:06 A kim było barbarzyńskie papiestwo,torturujące ludzi w okrutny sposób,paląc żywych ludzi na stosach itd.Nawet palili między innymi Pismo Święte,a teraz ci obłudnicy oskarżają Nergala.Moim zdaniem Hitler w stosunku do papiestwa to był mały pikuś. Gość portalu: hr Uszaszowski napisał(a): > np. Hitler,ALE MOZESZ GO BRONIC, mysle, ze glupoty na to tobie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Nie jest to maly pikus... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 11:51 druga wojna swiatowa, do ktorej doprowadzil ludzi Adolf ze Stalinem i japonskimi pomocnikami, byla dotychczas najwieksza zbrodnia w dziejach ludzkosci.Palanty religijne tak znowu duzo nie zabijali, bardziej hamowali rozwoj ludzkiej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwirek Chrześcijanie najwięcej na świecie - namordowali, IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 10:35 natorturowali niewinnych ludzi - wiecej niż Hitler i Stalin razem wzięci. Aparat tortur /narzędzia, urządzenia, maszyny tortur/ najbardziej rozbudowane na świecie - stosowali wobec niewinnych ludzi /tak krzewili chrześcijaństwo/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski Nie bylbym tego taki pewny... IP: 125.209.133.* 21.09.11, 10:49 Kazda ideologia postepuje w ten sam sposob, gdy czuje sie zagrozona.Mysle, ze komunizm jest rekordzista w tym 'SPORCIE'. Odpowiedz Link Zgłoś
elbertson 17.09. nie napisaliscie NIC o Rosyjskiej napasci 21.09.11, 09:45 na Polske , teraz blokujecie mój poprzedni post bo jest nie wygodny ? Nergal ważniejszy niz 72 rocznica ?Prosze nie manipulować dyskusja na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
dickers Re: 17.09. nie napisaliscie NIC o Rosyjskiej napa 21.09.11, 09:47 przecież to była braterska pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: 17.09. nie napisaliscie NIC o Rosyjskiej napa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:48 > na Polske , teraz blokujecie mój poprzedni post bo jest nie wygodny ? Takiś patriota, a jednego zdania bez błędu w ojczystym języku nie potrafisz napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 09:46 Szkoły powinny być zamknięte dla wszelkiej maści oszołomstwa. Nawet tego katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomq12 LINK do petycji 21.09.11, 09:46 Link do petycji: ksd.media.pl/component/petitions/?view=petition&id=15&start=40760 Odpowiedz Link Zgłoś
mundi8 Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:46 Oczywiście pani Ania postąpiła zdecydowanie słusznie. Konieczny jest sprzeciw i wyeliminowanie z życia publicznego osoby, która jest wyznawcą filozofii satanistycznej. A dzisiaj głównym nośnikiem satanizmu jest pewien rodzaj muzyki uprawianej między innymi przez pana Nergala. Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Jest czymś prymitywnym drażnić tych... 21.09.11, 09:49 I to powiedział klecha, który całe życie pasie brzuch z pieniądze naiwnych, kupuje samochody, złocone szaty... Jeśli piekło istnieje to dla większości naszych biskupów już jest tam rezerwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobs Re: Jest czymś prymitywnym drażnić tych... IP: *.doplaty.gov.pl 21.09.11, 09:59 W ewangeliach nie ma nawet słowem wzmiankowania o księżach czy hierarchii i instytucyjności kościoła. Kościół wg. N.Testamentu to społeczność, to sami wierni. I to do wiernych Jezus mówi, żeby oddać swój majątek i pójść ze nim głosząc wolę bożą. Dlatego wkurza mnie to jak gorliwy katolik buduje drugi dom, kupuje auta za 150 tys. na które nakleja rybę i udaje skromnego wyznawcę Jezusa. Zanim skrytykujesz przepych księży sam zostań dobrym chrzecijaninem i żyj skromnie pomagając innym, a nie aspirując do stanowisk dyrektorskich i grubego portfela bo to tak samo hipokryzja u chrześcijanina jak i u księdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić IP: *.ip.netia.com.pl 21.09.11, 09:49 Nie ma nic złego w namawianiu dzieci do sprzeciwu wobec zła. Na odmianę jest wiele zła w promowaniu pedalstwa wśród nieletnich w co mocno angażuje się wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwiec.sieciownik Hipokryzja, jak zwykle... 21.09.11, 09:49 Gdyby jakaś nauczycielka prosiła o podpisanie petycji potępiającej homofobię albo antysemityzm, to czcigodni rodzice dzieciątka nie tylko nie oburzyliby się ale nawet pochwalili za oświeconą i postępową postawę i na pewno nie przeszkadzałby im fakt iż rzecz dzieje się w szkole i dotyczy spraw dorosłych. A Gazeta piałaby z zachwytu, takoż zaczadzeni michnikowszczyzną forumowicze... Ale że proszono o "potępienie" Najczcigodniejszego Pana Wojującego Antykatolika, ooooo, to to jest nienawiść w najczystszej postaci. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zka Bajki wyznaniowe - do kościołów IP: *.ngm.net.pl 21.09.11, 09:57 Usunąć obrzędy wyznaniowe ze szkół. Szkoła jest miejscem zdobywania wiedzy - kościoły do obrzędów religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolombo Re: Hipokryzja, jak zwykle... IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 11:00 Brawo za wypowiedź. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:50 Działanie typowe dla katolików _ zaszczuć! To w ten sposób podpalano stosy, mam nadzieję, że świadomość ludzka na tyle się poprawiła, że nie damy się tak łatwo zmanipulować tym nienawistnym oszustom. Oni są IDENTYCZNI w swoim podejściu do innych , jak talibowie Odpowiedz Link Zgłoś
wawhuancool Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 11:26 Wystarczy nie posyłać dzieci na religię i do kościoła, a problem indoktrynacji jakie funduje nam pedofilskie imperium zła zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pravo GW walczy z ciemnogrodem!Hurra! 21.09.11, 09:50 Gazeta Wyborcza walczy z ciemnogrodem. Już od paru miesięcy szykowała swoich czytelników na tę wojnę i teraz wytacza ciężkie armaty. Najpierw GW ośmieszała tych biskupów, którzy protestowali przeciwko obecności satanisty w publicznej TV, a teraz robi lead'a z akcji potępienia pana Adama Darskiego vel Nergala vel Holocausto. Inny aspekt - taki artykuł to woda na młyn dla lemingów i gó...arzerii wyznającej podwórkowy antyklerykalizm, więc liczba kliknięć na stronie GW mocno się zwiększy. Redakcja GW nie zauważa podstawowej kwestii, stosuje podwójne standardy i mentalność Kalego. Jeśli pan Nergal może podrzeć i zbeszcześcić Biblię, która jest świętością dla chrześcijan i w części również dla Żydów, wychwalać w swoich grafomańskich pieśniach morderstwo (vide "chwała mordercom św.Wojciecha"), nazywać Biblię gó....em, to osoby urażone takim postępowaniem mają pełne prawo do potępienia takich zachowań i mają także pełne prawo, by do takiej akcji włączać swoje dzieci. Konstytucja daje przecież prawo do wychowywania swojego potomstwa zgodnie z przekonaniami rodziców. Skoro rodzice posyłają dzieci na katechezę, to znaczy, że zgadzają się z określonym światopoglądem. Nie ma zatem nic niestosownego w postępowaniu pani katechetki. Dzieci muszą być świadome tego,co się dzieje wokół nich. Nasze dzielne sądy niczego złego nie dopatrzyły się w postępowaniu pana Nergala-Holocausto. Elita naszego nieszczęśliwego kraju (pan Nałęcz, S.Nowak, o "artystach" nie warto wspominać) żywi "wielki szacun" do "ziomala" i "krajana". Pomimo zapisu w ustawie o respektowaniu wartości chrześcijańskich w telewizji publicznej, zaprasza się zadeklarowanego satanistę do programu. Tak samo - przepis o obrazie uczuć religijnych jest de facto przepisem martwym. W ciągu 20 lat wyroki skazujące usłyszało bodajże 15 osób. Obowiązku oglądania telewizji nie ma, na szczęście. Ale jest obowiązek płacenia abonamentu. W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak masowy protest skierowany do TVP. Wszak mamy (jeszcze) wolność słowa i przekonań. Ale dla redakcji GW taki oddolny protest jest to namawianie do nienawiści i urządzanie nagonki na spoko-ziomala, krajana, niewinną owieczkę i słodkiego Adasia D. przez "motłoch z prowincji zaczadzony religią niczym opium". Wybitny przywódca socjalistyczny A. Hitler wyznawał zasadę - kto nie z nami, ten przeciw nam. Jak widać - GW również stosuje taką zasadę. Piękny wzorzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron Re: GW walczy z ciemnogrodem!Hurra! IP: *.desy.de 21.09.11, 11:30 wlasciwie mialbys 100% racji, tyle ze GW nie robi tego dla klikniec. Uwazam, ze sa to ludzie, ktorzy bardzo celowo rozwalaja fundamenty spoleczenstwa, a dobrym wyjasnieniem motywacji tej ekipy jest wyklad bylego KGBisty: "Jak zniszczyć panstwo", latwo znajdziesz na youtube, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: GW walczy z ciemnogrodem!Hurra! 21.09.11, 11:35 Próbujesz walczyć z faktami , a one są takie, że to nie gazeta wymyśla sobie wroga do zaszczucia po to żeby odwrócić uwagę od coraz bardziej widocznych plugastw i oszustw. :D Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić N... 21.09.11, 09:51 Na religii katecheta powinien mówić że trzeba postępować dobrze ,że nie należy robić czy mówić tego czy tamtego ,ale NIGDY nie powinien mówić kogo kochać ,a kogo nienawidzić z nazwiska. To jest nawoływanie do nienawiści na to jest paragraf !!! Człowiek powinien uczyć się myśleć i mieć możliwość oceny co jest dobre ,bo będzie niedorajdą życiowym. Wyprowadzić Religię ze szkół !!!!!!!!!! Katecheta robi z dzieci idiotów bez mózgu,dyktuje im kogo mają kochać niedługo to może obrócić się przeciw rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
wawhuancool Re: Religia w Poniatowej. Dzieci, musicie potępić 21.09.11, 11:28 Wystarczy nie posyłać dzieci na religię i do kościoła, a indoktrynacja jaką funduje nam pedofilskie imperium zła zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś