Dodaj do ulubionych

Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza...

25.09.11, 18:25
Podzielam zdanie biskupa. Gdyby Nergal to samo zrobił z Koranem, nie miałby prawa do publicznych występów nawet w wiejskiej stodole.
Obserwuj wątek
    • andrew95 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 25.09.11, 18:35
      Myślę, że Kościół sam się zapędza w ślepy róg! W ciągu ostatnich 20 lat zmarnotrawił całą charyzmę wypracowaną w epoce komunizmu. Przykre i małostkowe.
      • Gość: az Jeden mówi: głosuj na PiS, drugi IP: *.nplay.net.pl 25.09.11, 19:35
        mówi: my nie popieramy żadnej partii. Jaki skutek? Diabłu świeczkę (czyli PiSowi), i Bogu ogarek (czyli apolityczność). Ot, taka katolicka moralność.
    • smutneczwartki Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 25.09.11, 19:33
      Ciekaw jestem, czy katechetka z Poniatowej zmuszała dzieci, czy mówiła o możliwości poparcia sprzeciwu wobec Nergala. I czy protest rodziców był protestem wszystkich rodziców, dwóch rodziców, czy może jednego rodzica... Ktoś wie?
      • gregory502 Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 27.09.11, 15:52
        smutneczwartki napisał:

> Ciekaw jestem, czy katechetka z Poniatowej zmuszała dzieci, czy mówiła o możliw
        > ości poparcia sprzeciwu wobec Nergala. I czy protest rodziców był protestem wsz
        > ystkich rodziców, dwóch rodziców, czy może jednego rodzica... Ktoś wie?

A co ma piernik do wiatraka Katechetka jak sama nazwa wskazuje jest od katechezy a nie od srania w banie Od srania w banie to jest JarKacz, Brudziński i inni prawdziwi polacy qrwa ich mać
    • jurek4491 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 25.09.11, 20:43
      Lubelskie to bastion PiSdzielców,jeden z najgłupszych regionów w naszym kaju, mini-spódniczki bardzo kochają ciemnotę.
      • raverpl Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 25.09.11, 23:26
        To, że większośc na Lubelszczyźnie popiera PiS nie daje ci prawa twierdzic, że to jeden z najgłupszych regionów w Polsce. Sam jestem z Lublina, nigdy nie zagłosowałbym na PiS i znam wielu z mojego miasta, którzy zrobią tak samo - zagłosują na PO a w swoim życiu poznałem kretynów z Poznania, debili z Warszawy, idiotów z Wrocławia itd. Dodam, że prawdziwym bastionem PiSiorów jest małopolskie i podkarpackie więc wara ci od lubelskiego PAJACU.
        • Gość: sexsowny zenon Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 07:33
          Sam jestem z Lublina, nigdy nie zagł
          > osowałbym na PiS i znam wielu z mojego miasta, którzy zrobią tak samo - zagłosu
          > ją na PO

To jest olbrzymi sukces propagandowy PO. Mianowicie wypracowali w umysłach ludzi przeświadczenie, że jak głosuje się na peło to automatycznie należy się do grona inteligentów:). Dziwię się, że ludzie wykształceni, niegłupi na takie bzdety dali się nabrać i zaczęli w to wierzyć. W szczególności, gdy patrzy się na poczynania tych pseudoliberałów to u ludzi inteligentnych powinno zapalić się światełko z napisem STOP:). Ja się przyznaję, że zgrzeszyłem i na tych hipokrytów i ignorantów swego czasu głosowałem:)
          • Gość: abc Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 08:10
            Tu masz rację. Jednak jeśli mam głosować na pis, tj. dla przykładu poprzeć taką Kempę, która składa poręczenia za jakiegoś kibola, czy poprzeć łojca dyrektora czy innych Macierewiczów, to jednak wolę tych, którzy mają jakieś hamulce.. nie mówię nawet, że z po.
      • Gość: Drozdzo Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 02:26
        I tu Jureczku bardzo się mylisz. Jak wszędzie są tu bezmyślne matoły i ludzie, którzy podobnie jak ja mają tych wszystkich Pieronków, Rydzyków, Dziwiszów, Benków i Wojtyłów w iście głębokim poważaniu.
        • Gość: aron Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.paradowski.pl 26.09.11, 06:12
          wszystkim co nie lubią biskupów przypominam że po odrobieniu zaległej dziesięciny można uzyskać w kurii paszport i wyemigrować do ukochanego putina który was napoi wodą z polonem
          • tow.janwinnicki idź do biskupa - on cię podotyka :) 26.09.11, 11:31
            i to ponownie, bo chyba już to zrobił :) Psychologia wskazuje, że ofiary molestowania bardzo bronią własnych prześladowców :))))
          • sothink Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 26.09.11, 16:03
            a ty czemu jeszcze nie w Teheranie? męczysz się codziennie w antyklerykalnej Polsce
      • Gość: Łukasz Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.lublin.mm.pl 26.09.11, 09:35
        Znalazł się mądry! Kto dał Ci prawo obrażać nas, mieszkańców lubelszczyzny? Skąd ta pewność, że tu wszyscy są za PiSem? Znasz nas? Na jakiej podstawie twierdzisz, że jesteśmy głupi? Z chęcią spotkał bym się z Tobą twarzą w twarz, porozmawiał, pokazał woj. lubelskie, miałbyś szansę porozmawiać z ludźmi i wtedy byś mógł dopiero wyrażać swoje opinie. Ciekawe, czy były by takie same jak obecne. Ale musiałbyś mieć też trochę oleju w głowie, bo jak na razie swoim tekstem pokazujesz, że sam jesteś głupi i to bardzo...
        • japolak Lubelszczyzna 27.09.11, 06:50
          Ja jestem "ekumeniczny". Zarówno porządnych jak i złych ludzi spotykam w całym kraju - i za granicą. Na Lubelszczyźnie. W Białymstoku - gdzie mój dawny przyjaciel był dziekanem uniwersyteckiego Wydziału Prawa - i nie sądze, by podpalał muzułmańskie centrum kultury Tatarów zwykle od wieków będących dobrymi obywatelami Polski, defekował w Jedwabnem. Jak moja przyjaciółka mawia o swych stronach rodzinnych "na skielecczyźnie" - nawet jak tam ktoś ołtarzyk postawi pamięci Gosiewskiego na słynnym peronie. W przeciwieństwie do Jarka K. mam przyjaciół w całym kraju - nie zaś teczki na "wrogów. Ze Ślązakami opowiadamy sobie "witze", w Bydgoszczy w tym miesiącu jadem "czerninę" - choć nie z krwi najsłynniejszej polskiej Kaczki z Żoliborza. Okropne - to osiedle zbudowali przedwojenni socjaliści, nie komuniści, jak Jarek "na odwyrtkę"!
    • ad2009 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 25.09.11, 20:52
      Cisło, zelżyj trochę.... I tak duszno od zapachu kadzidła... I nie podniecaj sie tak tym Nergalem - żyłka pęknie.
    • przemek-leniak Niby racja niby biskup dobrze mówi 25.09.11, 21:42
      ale pamiętam jak zachęcał do popierania Tektury i jej starań o ESK
      jak deklarował współpracę z nekrofilami i do parady zboczeńców chciał dołożyć kongres kultury chrześcijańskiej
      i mogę powiedzieć jedno tylko
      hipokryzja to jest
      tak właśnie myślę
    • Gość: g Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.aster.pl 25.09.11, 22:24
      kościół katolicki musi mieć jakieś porządne udziały w produkcji tego szoł z Nergalem. Robienie reklamy facetowi i robienie reklamy tego programowi jest niezwykle dziwne i irytujące.
      Kim jest Nergal przy potędze kościoła katolickiego?
      Jaki wpływ ma na ludzi może mieć ten jeden facet w porównaniu do tysięcy katechetów (religia jest nawet w przedszkolach), tysięcy księży, którzy zaglądają nawet do naszych domów (kolęda)?

Jakoś trudno uwierzyć, że kk boi się jakiegoś jednego szansonisty...
    • Gość: abc Biskup zanim zacznie mieszać się do publicznej tv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.11, 07:57
      może powinien najpierw powiedzieć trzy słowa do ojca prowadzącego, hm?
      Bo tak, to raczej głupio wygląda...
    • maura4 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 26.09.11, 08:59
      Biskup delikatnie mówiąc, mija się z prawdą. Oczywiście, że w Poniatowej chodziło o wymuszenie określonych zachowań, a nie o dotarcie do rodziców. Chyba, ze w tej Poniatowej dorośli nie bywają w kościele. Poza tym czym jest "docieranie do rodziców ", jak nie wymuszaniem zachowań ? Z tego co ja zauważyłam, internet sprzyja Nergalowi, potrzebna więc krucjata. Nieprawadą jest, że kościół nie popiera żadnej partii. Nawet ślepy i głuchy dostrzeże, że bardzo zależy mu, aby wygrał PiS i przejał władzę. Ta wygrana ma przynieść KK spodziewane profity, nie duchowe rzecz jasna, a realne finasowe i rzeczywistą władzę, wspartą prawem państwowym.
      • Gość: sexsowny zenon Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.11, 09:45
        Nawet ślepy i głuchy dostrzeże, że bardzo zależy mu, aby w
        > ygrał PiS i przejał władzę.

I tu się mijasz z prawdą. KK są dwie frakcje: pisuarowa i pełowska. Ta pierwsza jest może i silniejsza, ale nie jest tak że KK jest jako całość za pisowcami.
        • maura4 Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 26.09.11, 11:52
          Są jacyś biskupi czy księża sprzyjający PO. Jednak nie słyszałam o proboszczu jawnie nakazującym głosowanie na tę partię. Na dole to jednak PiS i to otwarcie, z ambony, sprzed ołtarza. Kto prowadzi kampanię w kościołach i salkach katechetycznych ? Nie PO, ani żadna inna partia, tylko PiS. Może jednak, aż tak starsznie się z prawdą nie mijam.
    • tow.janwinnicki Hej Nergal!Jeden kebab z kota, z surówką 26.09.11, 11:17
      i sosem czosnkowym! :D :D I colę z lodówki! :D
    • Gość: J-k Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 11:40
      Porównywanie w Polsce Biblii do Koranu lub Tory to nieporozumienie. Wyznawcy judaizmu i islamu stanowią mikroskopijny procent społeczeństwa, i są bardzo często narażeni na ksenofobiczne ataki. Dziwny jest też ta wrzawa wokół Nergala, bo to co on robi nie jest największym problemem dla Kościoła. Wszyscy rozumni ludzie wiedzą, że jest to tani chwyt "artystyczny" i tyle. Głównym problemem dla Kościoła jest upadek jego autorytetu moralnego (pedofilia, pogoń za mamoną itd.) i tym w pierwszej kolejności powinni zająć się biskupi. Ciągłe zasłanianie się autorytetem Jana Pawła II, a tym bardziej szukanie diabła już chyba nie wystarczy.
      Ciekawe czy ci wszyscy walczący z diabłem myśleli oglądając film Polańskiego Rosemary Baby? A może zaraz wpiszą go na indeks, co Kościół praktykował w swej historii wielokrotnie.
      • maura4 Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 26.09.11, 12:05
        Szczerze mówiąc, to nie wiem czy poparcie dla kościoła było z powodu autorytetu. Ja bym postawiła raczej na posłuszeństwo ze strachu przed piekłem po smierci. Ze strachu przed odrzuceniem w małych społecznościach, bo ksiądz nie pochowa, nie da chrztu, komunii, ślubu. To w dużych miastach ludzie szybciej decydują się na zerwanie z KK, bo mają w nosie oceny sąsiadów. Dobrze to widać po emigrantach, których wielu pochodzi własnie z mniejszych miejscowości. Czytałam niedawno, że tylko 10% z nich utrzymuje kontakt z kościołem, praktykuje. Dane kościoła. Nie ma tam społecznego, rodzinnego przymusu i ludzie uwalniają się od KK.
        • Gość: J-k Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.11, 12:29
          Zgadzam się. Polska religijność jest bardzo "ludowa" i te wszystkie motywacje, o których piszesz są niezwykle ważne. Ale pozostają jeszcze ci wierzący dla których ta ludowość nie ma takiego znaczenia. I to dla tych ten upadek autorytetu Kościoła jest tak bardzo bolesny. Co do tego diabła to nie wszyscy wierzą w jego moc czy nawet istnienie. Wspomnę tutaj o ideii apokatastazji - "idei pustego piekła", którego wybitny przedstawiciel ks. prof. Wacław Hryniewicz mieszka i pracuje w naszym Lublinie. Szkoda tylko, że są marginalizowani w Kościele ... na rzecz takich indywiduów jak np. Ociec Dyrektor. A ten cały szum z infantylnym nergalowym satanizmem to jedynie odwróceniem uwagi od "rydzykowania" polskich hierarchów.
          • Gość: JB Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc IP: *.lublin.mm.pl 26.09.11, 16:50
            Nergal darł biblie kilka lat temu i dopiero teraz kler sie obudzil. W sumie to smieszne,obejrzalam Nergala w TVP, bardzo kulturalne zachowanie... Jesli ktos nie ma innego zajęcia to zajmuje się byle czym.
          • japolak Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 27.09.11, 06:36
            Gość portalu: J-k napisał(a):

> Zgadzam się. Polska religijność jest bardzo "ludowa" i te wszystkie motywacje,
            > o których piszesz są niezwykle ważne. Ale pozostają jeszcze ci wierzący dla któ
            > rych ta ludowość nie ma takiego znaczenia. I to dla tych ten upadek autorytetu
            > Kościoła jest tak bardzo bolesny. Co do tego diabła to nie wszyscy wierzą w jeg
            > o moc czy nawet istnienie. Wspomnę tutaj o ideii apokatastazji - "idei pustego
            > piekła", którego wybitny przedstawiciel ks. prof. Wacław Hryniewicz mieszka i p
            > racuje w naszym Lublinie. Szkoda tylko, że są marginalizowani w Kościele ... na
            > rzecz takich indywiduów jak np. Ociec Dyrektor. A ten cały szum z infantylnym
            > nergalowym satanizmem to jedynie odwróceniem uwagi od "rydzykowania" polskich h
            > ierarchów.
            Rozsądny głos. Przy wielu dywizjach kościoła, księży, zakonników, zakonnic, katechetów - o tych troszczących się o ludzi jest milczenie. Kiedyś chciałem po raz kolejny pomóc dzieciom niepełnosprawnym. Jolanta Kwaśniewska zapytała, czy mi nie będzie przeszkadzało, że będą to niewidome dzieci z zakonnego ośrodka w Laskach koło Warszawy. Zaśmiałem się i pogratulowałem że sprowadzała tam inne prezydentowe, królowe - by czek na pomoc dzieciom zostawiły.
            Jest przypowieść mojej mamy o sytuacji przedwojennej z naszego miasta. Gdzie było dwóch proboszczów. Jeden miał sklepy, składy (takie ówczesne hurtownie), sprowadził daleką kuzynkę na gospodynię a gdy dzieci się pojawiły - zapisał im cały majątek. Drugi w dziurawej sutannie odwiedzał domy bezrobotnych i innych nędzarzy, nosząc im jedzenie, pieniążki z tacy, na inne sposoby pomagając. Zgadnijcie, który trafił do "aresztu" w jasnogórskim klasztorze, za naruszenie zasad kościelnych?
            Wprawdzie pewien ksiądz mi mówił, że "karty to kawałek chleba ciężki, ale pewny" - ale uczciwych księży szanuję, choć sam od wiary odeszłem, przestając wierzyć najpierw w książy, potem Kościół, wreszcie w Boga. Przed wojną mówiono, że niemal każdy antysemita z jakimś Żydem się przyjaźni - więc ja koresponduje z młodym jezuitą, w ramach umowy, że wzajemnie nie będziemy się nawracać. Młody, więc głupi, ja stary a głupi - więc wspieramy się w pomaganiu ludziom. Czasem ja go opieprzam za jego "firmę", czasem o mnie. Z powodu a nawet bez powodu. Także na tym przyjaźń polega.
            Nie tylko od niego dostaję listem opłatek na Wigilię. Nie drę, nie palę. Bo chrześcijaństwo to część mojej historii - i mych przodków. Nawet, gdy kiedyś na Saharze wieczerzą moją i syna był pieczony kurczak...
      • ksiadzpe_do_fil Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 26.09.11, 20:46
        Zgadzam sie z "J-k". Jak to sie mowi .... tonacy brzytwy sie chwyci. Kosciol zdaje sobie sprawe, ze nastaly inne czasy, czas internetu, komputerow, czyli dostepu do informacji. Gadanie o diablach, niebie, piekle i naglasnianie historii Nergala, to nic innego jak odwracanie kota ogonem. Prawdziwym problemem KK nie jest Nergal, jest nim sam KK. Wiekszosc biskupow w dalszym ciagu uwaza ludzi za stado baranow, ktorymi moze w dowolny sposob manipulowac. Popelniaja wielki blad, poniewaz to juz sa inne czasy. Mlodych ludzi, KK w obecnej postaci, juz nie interesuje i bardzo dobrze.
    • japolak Re: Biskup o Nergalu w TVP 27.09.11, 06:02
      Nergal nie jest członkiem zarządu TV ani etatowym pracownikiem. Jako muzyk został do jury jednego z programów zaproszony. Jest biblijna przypowieść o źdźble w cudzym oku i belce we własny. Uprzemie proszę biskupów o uporzadkowanie najpierw kwestii ojca Rydzyka i księdza Natanka. Dolnośląskich zakonników grających na londyńskiej giełdzie pieniędzmi wyłudzonymi od wiernych, spłacających potem długi. Spowiednika biskupa Orszulika, co na hazard, alkohol i dziwki przepuścił ponad 100 milionów - wątpliwą karą jest ukrycie go na innym kontynencie.
      Niestety pamiętam z takich forów zachwyty Polaków-Katolików że amerykański pastor spalił Koran. Że w Guantanamo więźniów arabskich prześladowano także wrzucając im Koran do ubikacji, w gówna.
      Wojska interwencyjne w Iraku mają własny korpus kapelanów różnych wyznań. Milczeli, gdy w więzieniu amerykańska żołnierka polskiego zresztą pochodzenia lufą karabinu zmuszała więźniów, by przed nią rozbierali się do naga i szczuła psami, mającymi ich gwałcić. Milczeli też kapelani, gdy marines napadli dom, zgwałcili po kolei małą dziewczynkę na oczach rodziny a potem całą rodzinę wymordowali, by świadków nie było.
      To mniej ważne niż książka? Dla mnie więcej Boga było w tej gwałconej i zamordowanej dziewczynce - niż Talmudzie, Nowym Testamencie czy Koranie na papierze.
      Do biskupów pasują też słowa Norwida, że nie ten ptak gniazdo kala, co kala - lecz ten, co o tym mówi. Nasz episkopat jest mniej papieski od papieża, dalej chroniąc księży-pedofili. Nie są większością, ale tym bardziej Kościół powinien się od nich odciąć. Podobnie chroni ksieży wpadających w alkoholizm, hazard, narkomanię, Boga poświęcających dla "złotego cielca" - nawet gdy nie leczą się. Ich długi kościół spłaca - lecz już odmawia odszkodowań dla ofiar.
      Gdyby Nergal to samo zrobił z Kuroniem...
      Radość w kościołach byłaby!
      Kuroń choć z żydowskiej rodziny wybaczył "po chrześcijańsku", gdy za paczkę "szlugów" od strażnika więziennego jakiś kryminalista go zgwałcił.
      Za to na mszach bryluje abepe Paetz, co chwalił się majtkami z napisem "I love Roma", przymuszając seminarzystów by zobaczyli, iż od środka na majtkach jest "I love Amor", wzięli doustnie i doodbytniczo, w ramach "egzaminów".
      Niech KK pozbędzie się księży, na mszach diabelskim ogonem machających !
      Nergal wymyślił sobie "imidż" satanistyczny - jak ja wku...ony zakłamaniem kościoła, gdzie mandat za przekroczenie prędkości w czasie jazdy po pijaku wikarego, po trupach przechodzących dzieci, jest "bezpardonowym atakiem na Kościół, Jezusa i Matkę Boską".
      Antypropagandę uprawiam? Mam prawo - ja i mama mamy od lat drzazgę w seru, gdy na pogrzebie ojca księdza nie było. Omal proboszcz po mordzie nie dostał, gdy wyjaśnił że to "tylko sprawa ludzka" - wikary od rana zachlał i zapomniał. Potem się obraził, gdy zażądałem zwrotu kasy za niewykonaną usługę. Przekonywał, że zamiast oddania pieniedzy pomodli się. KK wyciągnął konsekwencje - dziś ten kościół jest siedzibą sosnowieckiej diecezji.
      • Gość: folkatka Re: Biskup o Nergalu w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 07:35
        Uprzemie proszę biskupów o uporzadkowanie najpierw kwestii ojca Rydzyka i księdza Natanka.

Japolaku
        z całym szacunkiem dla Ciebie i Twoich wypowiedzi -
        1. Rydzyk jest zakonnikiem, zakony maja w ramach Kościoła szeroka autonomię. NIe podlegaja miejsocwym ordynariuszom, maja swoje władze, są niezalezne od miejscowych struktur. De facto biskup może im naskoczyć.
        2. Ks. natanek został suspendowany. To jedna z najpowazniejszych kar, jaka może spotkac kapłana. NIc sobie z tego nie robi, otoczył sie wiernymi wyznawcami, z kilkoma jego wyznawcami miałam do czynienia na róznych forach katolickich. Dało mi to dużo do zrozumienia. Czekam teraz na rozwój sytuacji.
        Pozdrawiam
        Miłego Dnia
        • Gość: J-k Re: Biskup o Nergalu w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 10:17
          Z drugiej strony Kościół potrafił sobie radzić z większymi problemami niż Rydzyk. Pozostaje pytanie dlaczego z tym problem nie chce sobie poradzić.
        • brudno Re: Biskup o Nergalu w TVP 28.09.11, 06:26
          Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Uprzemie proszę biskupów o uporzadkowanie najpierw kwestii ojca Rydzyka i ks
          > iędza Natanka.

>
          > Japolaku
          > z całym szacunkiem dla Ciebie i Twoich wypowiedzi -
          > 1. Rydzyk jest zakonnikiem, zakony maja w ramach Kościoła szeroka autonomię. NI
          > e podlegaja miejsocwym ordynariuszom, maja swoje władze, są niezalezne od miejs
          > cowych struktur. De facto biskup może im naskoczyć.
          > 2. Ks. natanek został suspendowany. To jedna z najpowazniejszych kar, jaka może
          > spotkac kapłana. NIc sobie z tego nie robi, otoczył sie wiernymi wyznawcami, z
          > kilkoma jego wyznawcami miałam do czynienia na róznych forach katolickich. Dał
          > o mi to dużo do zrozumienia. Czekam teraz na rozwój sytuacji.
          > Pozdrawiam
          > Miłego Dnia
          Za Polaka odpowiem. Azaliż ojciec Rydzyk do kościoła powszechnego, katolickiego nie należy?Nawet Watykan nie ma władzy nad nim? Wiem, że swoje "królestwo boże nie z tego świata" tak zorganizował, iż z dnia na dzień może zabrać zabawki - swą telewizję, radio, uczelnię, lokaty i własny kościół załozyć.
          Cóż dla Natanka suspensa, jeśli wlasne Słowo Boże głosi w katolickich murach - a do Lutra mu wiele brakuje?
          Usprawiedliwiasz tych dwóch - i KK - ale dajesz prawo decydowana biskupom o tym, kto jest w jury durngo programu muzycznego.
          Podobno o zmarłych można tylko mówić dobrze - albo wcale. Byłem zdegustowany, gdy prałat Jankowski przy wódeczce z premierem Millerem uzgadniał, że nie będzie płacić podatków za kopanie bursztynu. Także gdy jego dwóch współpracowników nagrano, obrzucajający się słowami, dość wulgarnymi, bo o kasę się kłócili. Kiedyś jeden Borgia miał świętym zostać - odpowiedział iż woli piekło - ale z rodziną. Nergal pewnie kiedyś poprosi o nudne niebo - byle nie być w piekle z takimi księżami i zakonnikami...
    • dodo20 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 27.09.11, 09:04
      " Wyraźnie stwierdził, że takie zachowanie duchownego jest niedopuszczalne: - Kościół nie popiera żadnej konkretnej partii ". Biskupie jesteś zwykłym obłudnikiem twierdząc ze kościół nie popiera żadnej partii. Proszę zatem powiedzieć dlaczego w Radio Maryja siedzą sami przedstawiciele PiS i dyskutują na różne tematy i to się potem nazywa obłudnie Wymianą poglądów. Pytam miedzę kim a kim ? Skoro przed mikrofonem siedzą tylko ludzie jednej i ciągle tej samej partii. I Kościół nie popiera żadnej co ? I takie kłamstwa wypowiada Biskup, który jest tu jako wysłannik Boga na Ziemi. Czy Bóg Was tego uczył ? Uczył kłamać i mącić w głowach społeczeństwa, czy Bóg bawił się w politykę ? Ale Wam rządzenie w głowie, co ? I nie odpuścicie dopóki nie będzie rządzić przychylna Wam partia bo inaczej przepadniecie. To Wy jesteście wysłannikami szatana którzy chodzą i judzą podburzają i agitują. Wstyd dla Kościoła i hańba. Nie jednokrotnie słuchałem wywodów w Radio Maryja, i powiem wszem i wobec-włos się na głowie jeży jak człowiek to słucha. Oto Wasz Kościół katolicki, rządny władzy i majątków. Napuszczający człowieka przeciw człowiekowi.
    • dodo20 Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 27.09.11, 09:14
      NO I TAK CZYTAM WSZYSTKIE KOMENTARZE NA TYM FORUM I DOCHODZĘ DO WNIOSKU ŻE JEDNAK CEL ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY. SKŁÓCIĆ ZE SOBĄ SPOŁECZEŃSTWO I NAPUŚCIĆ JEDNEGO NA DRUGIEGO, NO I PROSZĘ UDAŁO SIĘ , CO ? ŻRECIE SIĘ JAK MAŁPY W KLATKACH PODCZAS GDY CI KTÓRZY TO WYWOŁALI MAJĄ FRAJDĘ Z WASZEJ DURNOTY. NO DALEJ LUDKOWIE DO ROBOTY, UBLIŻAĆ SOBIE, WYZYWAĆ SIĘ OD RÓŻNYCH, BO O TO PRZECIEŻ CHODZI, CZŁOWIEK KTÓRY MA MĘTLIK W GŁOWIE I JEST PEŁEN NIENAWIŚCI, TAKIM CZŁOWIEKIEM JEST ŁATWO KIEROWAĆ I MANIPULOWAĆ. I UDAJE SIĘ TO W 100 %, BRAWO LUDKOWIE, DO ROBOTY, POZABIJAJCIE SIĘ NA KONIEC BO NIE BĘDZIE FINAŁU I NA CO POPATRZEĆ.
      • przemek-leniak Przesadzasz z tym krzykiem 27.09.11, 13:30
        spokojnie,
        prawo moralne jest w nas a niebo gwieździste nad nami
        nie zginie żaden i żadna z nas gdy sobie na forum po razie damy
        wiele się Nergal fałszów wysłucha i wiele z ambon durnot padnie
        najważniejsze że puszczamy do siebie oko i że nie zło mamy w sercu na dnie
        pzdr.
        • empi Re: Przesadzasz z tym krzykiem 27.09.11, 13:32
          czyli nie taki Nergal straszny jak go nam malują? :)
          pzdr.
          • przemek-leniak nie słucham Behemota akurat 27.09.11, 17:49
            ale czy Nergal straszny czy nie to zależy głównie od jakości pienia...
            niby z tego że drze książki by wynikało że swą głośnię musi wspomagać ale
            jako że nie słucham to skąd mam wiedzieć?
            w sumie rolę ma niby podobna do tych ludzi którzy pracują jako aktorzy w horrorach i innych filmidłach że Necromantic tu wspomnę ;-) ...
            nie gorzej niż w porno raczej
            ale i aktorstwo wszak nie musi być lepsze
            no w sumie Empi to zwyczajnie - nie wiem
            nie moja to parafia...
            biskupi natomiast chyba słuchają, to ich pytaj
            pzdr.
    • and-j1 Kościół też niszczyłipalił biblię,teraz pali głupa 27.09.11, 16:55
      niepamiętają panowie w sukienkach

trzecioswiatowiec napisał:

> Podzielam zdanie biskupa. Gdyby Nergal to samo zrobił z Koranem, nie miałby pra
      > wa do publicznych występów nawet w wiejskiej stodole.
    • pablobodek Protestuję !! Protestuję, aby kapłan jednej 27.09.11, 20:23
      z ponad 160 religii i wyznań zarejestrowanych w Polsce dyktował co mogę oglądać w telewizji publicznej !!
      Polscy podatnicy finansują media katolickie, przymusowo zresztą - tam zawodowi katolicy niech się wywnętrzają !
      Gwałcicielom dzieci - NIE !
      Konkordatowi - NIE - bierzmy przykład z mądrych i praktycznych Czechów !
      Głosujmy na RUCH PALIKOTA !!
    • pablobodek Re: Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podc 27.09.11, 20:28
      Powtarzasz jak owca za pastuchem, beee !
      Żyjemy w wolnym kraju, chociaż funkcjonariusze Watykanu coraz bezczelniej zagarniają władzę.
      Pan Darski nie popełnił czynu karalnego ! Nie rozumiesz ? Nie chcesz, basujesz wrogom państwa polskiego.
    • frey8b Biskup o Nergalu w TVP i agitacji za PiS podcza... 28.09.11, 14:08
      Biskupi - my jesteśmy apolityczni, Polacy mają wolność słowa, wzywanie do głosowania na PiS to jest wolność słowa. apolityczni jesteśmy nie należymy do żadnej partii. Krytyka księdza to grzech. zlekceważenie Biblii to obraza uczuć religijnych, a za obrazę uczuć można pójść do pierdla. Czyli Kler to pasterz reszta to barany,i kto tu rządzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka