Dodaj do ulubionych

dla Fla specjalnie o wyborczych wałkach

19.10.11, 09:13
w Chełmie będą liczyć raz jeszcze link ale ci sami będą liczyć ;-)
tyle dają porotesty właśnie...
pzdr.
Obserwuj wątek
    • fla Re: dla Fla specjalnie o wyborczych wałkach 19.10.11, 15:13
      No i co, znowu będą tak sobie liczyć bez żadnego nadzoru?
      • przemek-leniak noo tak własnie 19.10.11, 18:07
        tak tak
      • Gość: Urna Re: dla Fla specjalnie o wyborczych wałkach IP: 89.167.0.* 19.10.11, 18:23
        Jak to bez nadzoru? Myślisz, że służby jeszcze przed 9 października zapadły w sen zimowy?
    • przemek-leniak jest nawet zabawniej niż sądziłem 20.10.11, 09:24
      Fla chyba się też zdziwisz - kurier dalej o sprawie ponownego liczenia głosów
      Głosy były ponownie liczone, okazało się, że jest kilka różnic z protokołem ale samo liczenie było złamaniem prawa... link
      widzisz Fla...
      i po cóż iść na wybory?
      • fla Re: jest nawet zabawniej niż sądziłem 20.10.11, 09:59
        Przykre i zadziwiająca zarazem. Jak można na serio traktować wybory, które nie dają możliwości weryfikacji liczby głosów? Przecież w ten sposób nie prowadzi się nawet badań naukowych na studiach. Czy istnieje w ogóle jakaś powszechnie przyjęta i znana "mężom zaufania" metodologia i etyka zbierania głosów w wyborach parlamentarnych?
        • przemek-leniak Paradygmat wyborczy? 20.10.11, 10:08
          jaki jest przecie widać...
          pzdr.
          • fla Re: Paradygmat wyborczy? 20.10.11, 10:31
            no to z oddaniem następnego głosu poczekam na jakiś Kuhnowski przewrót :)
            • przemek-leniak ale cudny cytat znaszłem 20.10.11, 10:47
              To, co człowiek widzi, zależy zarówno od tego, na co patrzy, jak i od tego, co nauczył się dostrzegać w swym dotychczasowym doświadczeniu wizualnym i pojęciowym.
              z Khuna
              ale znalazłem to w tekście o fizyce kwantowej w którym jest subtelnie ukryta rada jak wpłynąć na wybory aby się w końcu dokonał przewrót...
              wystarczy patrzeć!
              "Każdy pomiar dowolnej wielkości fizycznej wywiera trwały wpływ na cały mierzony układ fizyczny. Jeśli na przykład zechcemy zmierzyć wartość pędu (który jest obserwablą) dla przelatującego samolotu, musimy być świadomi, że nie tylko tym samym wpłyniemy na wynik pomiaru (wypaczając go oczywiście) lecz również zakłócimy dalszy ruch samolotu, który już nie poleci po pierwotnym torze. Ile będzie wynosić odchylenie samolotu spowodowane naszą obserwacją? Uwaga!! W sporym uproszczeniu możemy przyjąć, że trajektoria samolotu zmieni się o ok... 0,000000000000000000000000000000000005 m. " link
              cóza róznica czy patrzymy na samolot czy na wybory?
              0,000000000000000000000000000000000005 metra to zawsze jest coś - choć chyba nie wiadomo w jakim kierunku nasze patrzenie coś zmienia...
              pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka