Dodaj do ulubionych

Zagrożenie

28.11.11, 08:06
Ponownie otwieram ten wątek. Ma on bardzo małe zainteresowanie .
Może ze względu na błąd w tytule - literówka f/g .
Czy tylko to jest powodem ?

Ostatnio kurs polskiej waluty bardzo się waha a w zasadzie spada .

waluty.wp.pl/kat,50000,title,Moodys-obcina-zloty-na-nowych-szczytach,wid,14019874,wiadomosc.html

Jeżeli ten kurs mocno spadnie w dniu 31.12.11. to polski dług publiczny może skokowo wzrosnąć i wtedy może dojść do przekroczenia progu ostrożnościowego - 55 % pkb .
Wtedy musi się zacząć prawdziwe zaciskanie pasa .
Do tej pory Donek tak kombinował - można by rzec po grecku - że ten próg jakoś nie został przekroczony . I wszelkie zaciskanie pasa było odkładane na później .
Chyba tak dłużej się nie da .
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Re: Zagrożenie 28.11.11, 08:17
      Płacą Ci za ten spam?
      • Gość: angrusz1 Re: Zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 14:07
        "tajnos.agentos napisał:

> Płacą Ci za ten spam? "

A tobie za twoje takie - komentarze - odpowiedzi płacą ?

odświeżam wątek
        • tajnos.agentos Re: Zagrożenie 28.11.11, 14:12
          Nie płacą, komentuję dla własnej oraz ogólnej przyjemności, natomiast mnożenie i "podsadzanie" wątków jest zabronione. "Wypad", spamerze.:P
        • Gość: art. 212 KK Re: Zagrożenie, bardzo realne zagrożenie IP: 89.167.0.* 28.11.11, 14:19
          Uważaj, bo się załapiesz ;)
    • krt_czart Spamujesz - naruszasz netykietę 28.11.11, 18:03
      angrusz1 nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach. Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane.
      • Gość: angrusz1 No tak, ten problem , widzę , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 08:16
        nikogo nie interesuje . Ale jak się gospodarka zawali i finanse państwa też , to będzie rwanie włosów i obarczanie "ich " za upadek a nigdy siebie .
        Hmm, wybrano polityków PO no i paligniota też .
        Poczekamy zobaczymy .
        To kwestia czasu - kilka , kilkanaście miesięcy .
        Ale smutne to, że sprawy finansów państwa nie interesują ludzi w tak dużym mieście jak Lublin.
        Za to znajdują się bardzo aroganccy ludzi , którzy każą mi się wynosić stąd .
        A przecież jak kogoś to - temat długów publicznych - nie interesuje , to nie czytam, nie komentuję .
        Tajnos.agentos - czyim ty agentem jesteś ?
        • tajnos.agentos Re: No tak, ten problem , widzę , 29.11.11, 08:25
          Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> nikogo nie interesuje .

Dokładnie tak... Temat + brak komentarzy = brak zainteresowania = nie ma potrzeby zanudzać szanownego towarzystwa nachalnym jego "podnoszeniem".

Ale jak się gospodarka zawali i finanse państwa też ,
          > to będzie rwanie włosów i obarczanie "ich " za upadek a nigdy siebie .

Jak się zawali, to się pomyśli. Osobiście uważam jednak, że bywało dużo gorzej i też się nie zawaliła.

> Hmm, wybrano polityków PO no i paligniota też .
          > Poczekamy zobaczymy .

Następnym razem wybierz Kaczyńskiego, on wszystko naprawi, po czym nastąpi powszechna szczęśliwość.:D

> To kwestia czasu - kilka , kilkanaście miesięcy .
          > Ale smutne to, że sprawy finansów państwa nie interesują ludzi w tak dużym mieś
          > cie jak Lublin.
          > Za to znajdują się bardzo aroganccy ludzi , którzy każą mi się wynosić stąd

Nadinterpretujesz. Niektórym tylko nie podoba się Twój maniacki upór w spamowaniu.

> A przecież jak kogoś to - temat długów publicznych - nie interesuje , to nie c
          > zytam, nie komentuję .

Wróci Balcerowicz i wszystko "wyprostuje".:P

> Tajnos.agentos - czyim ty agentem jesteś ?

Giełdowym.
          • Gość: bosman PiS-... IP: *.centertel.pl 29.11.11, 13:07
            dziarnia sie rozlatuje, płatwołapy do cna idiocieje to i przydupasy wpadają w przedśmiertne drgawki.
        • Gość: Deficyt Re: No tak, ten problem , widzę , IP: 89.167.0.* 06.12.11, 08:50
          angrusz1 napisał(a):
          > nikogo nie interesuje . Ale jak się gospodarka zawali i finanse państwa też ,
          > to będzie rwanie włosów i obarczanie "ich " za upadek a nigdy siebie .
          > Hmm, wybrano polityków PO no i paligniota też .
          > Poczekamy zobaczymy .
          > To kwestia czasu - kilka , kilkanaście miesięcy .
          > Ale smutne to, że sprawy finansów państwa nie interesują ludzi w tak dużym mieś
          > cie jak Lublin.
          > Za to znajdują się bardzo aroganccy ludzi , którzy każą mi się wynosić stąd
          > .
          > A przecież jak kogoś to - temat długów publicznych - nie interesuje , to nie c
          > zytam, nie komentuję .
          > Tajnos.agentos - czyim ty agentem jesteś ?

To nie jest tak, że nikogo nie interesuje, bo nawet jeżeli jeszcze tylko mnie, to jest już nas dwóch. Wątroba, to też osoba, kiszki, to też braciszki...

Przez cały 80 rok, a później przez kolejne 22 lata pracowali nad tym żeby wyzuć nas z odpowiedzialności i wrażliwości na publiczne mienie i finanse oraz wpajano poczucia bezsilności. Cel był jeden - uwłaszczyć się i zabezpieczyć na czas kiedy przyjdzie krach. W gospodarce jak w pogodzie i życiu - raz lepiej, raz gorzej, raz na górce, raz w dolinie, a tylko im ciągle rosło wykładniczo.
          Jeżeli zwykły śmiertelnik dla 2 tysięcy wynagrodzenie miesięcznie przez 22 dni w miesiącu pracuje po 8 godzin, to co są skłonni zrobić ci, którzy mają pięć, dziesięć czy pięćdziesiąt razy tyle? Przedsiębiorca potrafi pracować po 18 godzin dziennie by utrzymać w rozwoju firmę i poziom życia swojej rodziny - co gotów jest zrobić ten, który za nic co robi nie odpowiada, a jego czas pracy jest określony i gwarantowany kodeksowo ?

Nic się nie martw, bo oni już mają rozpisane scenariusze, instrukcje i okólniku - kogo zatrzymać, kogo internować, a kogo na "trybuna ludowego" mianować.
          Pamiętaj również o tym, że XXI wiek dał niespotykane do tej pory narzędzie socjotechniczne w postaci manipulacji w sieci, globalnej sieci zwanej internet - teraz nie trzeba 10 czy 20 etatowych "plotkarzy" do sterowania zachowaniem mas, bo wystarczy jeden pełnoetatowy "komentator", który będzie wyśmiewał, opluwał, dezawuował, konfabulował i umniejszał wagę poruszanych w komentarzach problemów. Nic się nie martw, bo ambasady już wydały przewodniki i okólniki związane z działaniami, które będą podejmowane w godzinie "u" jak upadek finansów UE.

Jeżeli mogę coś zasugerować, to teraz zacznij się martwić najpierw o siebie, bo oni jak zawsze sobie poradzą. Zabezpiecz środki finansowe na minimum 6 miesięcy pozostawania bez wynagrodzenia, świadczeń socjalnych czy też braku wpływów od kontrahentów. Tnij jak tylko się da stałe obciążenia i wydatki. I pod żadnym pretekstem nie daj się zwieść "trybunom ludowym", a o udziale w manifestacjach i burdach ulicznych zapomnij.

Jutro też zaświeci słońca, a jak nie jutro to w kolejne dniu, tygodniu albo miesiącu...
    • Gość: angrusz1 Re: Zagrożenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 21:33
      www.youtube.com/watch?v=Cw2iHSQP21g&feature=youtu.be&noredirect=1
    • Gość: angrusz1 Poważnym krajom nie przystoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 08:01
      finanse.wp.pl/kat,102634,title,Zabawa-w-chowanego-czyli-jak-ukryc-dlug,wid,14045760,wiadomosc.html
      To ostatnie zdanie z tego artykułu .

To jakim krajem jest Polska ?
    • Gość: angrusz1 Zagrożenie wg St.Michalkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 18:56
      "Wspominam o tym również dlatego, że utytułowani mądrale, podobnie jak „maleńcy uczeni” z „Gazety Wyborczej” nie mogą się nachwalić budżetu przedstawionego przez rząd premiera Tuska - że taki realistyczny i w ogóle - cymes! Zakłada on na przykład, że deficyt budżetowy wyniesie zaledwie 35 miliardów złotych. To bardzo miło, ale czy aby na pewno, skoro bieżący rok jeszcze się nie zakończył, a koszty obsługi długu publicznego już przekroczyły 40 miliardów, chociaż miały nie przekroczyć 38 miliardów? Nawiasem mówiąc, dług publiczny na dzień 6 grudnia - godzina 17,45 - przekroczył 907 miliardów i powiększa się z szybkością dochodzącą do 10 tysięcy złotych na sekundę! "

Jak to się skończy ?
      • Gość: angrusz1 Panika ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 21:25
        biznes.interia.pl/gieldy/news/indeksy-dynamicznie-spadaja-optymizm-ulecial,1732111
        • Gość: aron Re: Panika ? IP: *.paradowski.pl 09.12.11, 07:05
          tusk do dymisji natychmiast
        • tajnos.agentos Re: Panika ? 09.12.11, 08:17
          www.hotmoney.pl/artykul/raport-na-brak-gotowki-polscy-ksieza-nie-narzekaja-22835
          • Gość: angrusz1 Lewak tajnos.agentos zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 13:28
            będzie się czepiał Kościoła .
            Taka wykrzywiona mentalność i umysł .
            • tajnos.agentos Oszołom i maniak angrusz1 09.12.11, 13:32
              będzie spamował swoimi fobiami i wizjami, choćby był ostatnią na świecie osobą, którą to interesuje. Taka wykrzywiona mentalność i umysł.
              PS Mój link jest na temat - nie wszyscy boją się "drugiej fali kryzysu".:D
            • Gość: aron Re: Lewak tajnos.agentos zawsze IP: *.paradowski.pl 09.12.11, 16:53
              jeden szpital w Łyncnej kosztował więcej niż wszystkie kościoły wybudowane w Lublynie
              • Gość: malpa Re: a mój post wyladował na Oślej Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.11, 18:43
                a jaki taki grzeczny, rózgi nie dostałem od Św.Mikołaja
                ja tylko napisałem: Unio ! laleczko! pomóż cioci na Święta bo , skoro Cameron odpisał mi z Anglii,ze mam się zwrócić do Merkel, Tuska lub do Grecji to co ja amam zrobić ?
                ja muszę dolary trzymać bo papierosy będa po 50 złociaka za paczkę
                i co? ciocia nawet misia nie dostała a w telewizornii gadaja, żeby jednak te misie ludziom na Swięta kupować
                i bum i bum , i bum i bum i bum
                i zaraz będę na drugiej oślej bo mi nakazują: olej!
                • Gość: aron Re: a mój post wyladował na Oślej Unii IP: *.paradowski.pl 10.12.11, 06:23
                  papierosy to akurat powinny być po 50 zł za paczkę jak ktoś jest tak głupi że pali to niech płaci
      • angrusz1 Polecam różnym durniom forumowym 23.12.11, 15:58
        którzy tu się tak aktywnie udzielają na tym forum

fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/zycie-na-kredycie,1738352
        • Gość: bosman angruszu... IP: *.lublin.mm.pl 24.12.11, 14:29
          prawie święta a ty wyjeżdżasz z jakimiś mendami typu Ziemkiewicz. Daj se sianka (jak każdy osioł) idź do stajenki, legnij se na ciepłym i nie zawracaj dupy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka