Dodaj do ulubionych

MIASTO SKARBÓW

IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 15:52
Posiadam rysunek wykonany ołówkiem a przedstawiający bożnicę żydowską na
Kalinowszczyżnie w prawym górnym rogu narysowany jest rzut przyziemia. Pod
rysunkiem opis i data 1917r oraz podpis J Gumowski. Czy to Jan Kanty Gumowski o
którego litografiach pisał Jerzy Żywicki w artykule " Cienie nieistniejących
ulic" /-Gazeta z 27.02.02/ ?
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: MIASTO SKARBÓW 07.03.02, 21:14
      Gość portalu: Cejork napisał(a):

> Posiadam rysunek wykonany ołówkiem a przedstawiający bożnicę żydowską na
      > Kalinowszczyżnie w prawym górnym rogu narysowany jest rzut przyziemia. Pod
      > rysunkiem opis i data 1917r oraz podpis J Gumowski. Czy to Jan Kanty Gumowski o
      >
      > którego litografiach pisał Jerzy Żywicki w artykule " Cienie nieistniejących
      > ulic" /-Gazeta z 27.02.02/ ?

Prawdopodobnie tak!!! Musiałbyś, o ile chcesz, skontaktować się albo z gazetą
      albo z instytucją, w której posiadaniu są pozostałe prace.
      • Gość: wandad Re: MIASTO SKARBÓW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.02, 00:11
        lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: Cejork napisał(a):
        >
        > > Posiadam rysunek wykonany ołówkiem a przedstawiający bożnicę żydowską na
        > > Kalinowszczyżnie w prawym górnym rogu narysowany jest rzut przyziemia. Pod
        >
        > > rysunkiem opis i data 1917r oraz podpis J Gumowski. Czy to Jan Kanty Gumow
        > ski o
        > >
        > > którego litografiach pisał Jerzy Żywicki w artykule " Cienie nieistniejący
        > ch
        > > ulic" /-Gazeta z 27.02.02/ ?
        >
        > Prawdopodobnie tak!!! Musiałbyś, o ile chcesz, skontaktować się albo z gazetą
        >
        > albo z instytucją, w której posiadaniu są pozostałe prace.

Czy moglabym kogos prosic o przeslanie mi tego artykulu Jerzego Zywickiego? Czy moze jest on
        dostepny na stronach Gazety?
        • Gość: lucy_z Re: MIASTO SKARBÓW IP: 192.168.0.* 08.03.02, 10:02
          Gość portalu: wandad napisał(a):

> Czy moglabym kogos prosic o przeslanie mi tego artykulu Jerzego Zywickiego? Cz
          > y moze jest on
          > dostepny na stronach Gazety?

Wando!! Miałam tę gazetę ale już wyrzuciłam:( Napisz do redakcji gazety w
          Lublinie. Przeglądałam tu te strony ale tego nie znalazłam. Pewno jest już w
          archiwum.Pozdrawiam:)
          • Gość: wandad Re: MIASTO SKARBÓW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.02, 12:41
            Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Gość portalu: wandad napisał(a):
            >
            > > Czy moglabym kogos prosic o przeslanie mi tego artykulu Jerzego Zywickiego
            > ? Cz
            > > y moze jest on
            > > dostepny na stronach Gazety?
            >
            > Wando!! Miałam tę gazetę ale już wyrzuciłam:( Napisz do redakcji gazety w
            > Lublinie. Przeglądałam tu te strony ale tego nie znalazłam. Pewno jest już w
            > archiwum.Pozdrawiam:)

Szkoda. :( Kiedys studiowalismy na jednym roku . Napisze do Gazety.
            • lucy_z Re: Wando !!!!!!!! 13.03.02, 18:57

> > > Czy moglabym kogos prosic o przeslanie mi tego artykulu Jerzego Zywic
              > kiego
              > > ? Cz
              > > > y moze jest on
              > > > dostepny na stronach Gazety?

Wanda:) Dzisiaj, w papierowej gazecie jest trzecia część-"Lublin według
              Gumowskiego". Nie widzę tego w internetowej gazecie. Gdybyś chciała to proszę,
              napisz, wyślę!!!!! :))))))
              • Gość: wandad Re: Wando !!!!!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.02, 03:40
                lucy_z napisał(a):

>
                > > > > Czy moglabym kogos prosic o przeslanie mi tego artykulu Jerzego
                > Zywic
                > > kiego
                > > > ? Cz
                > > > > y moze jest on
                > > > > dostepny na stronach Gazety?
                >
                > Wanda:) Dzisiaj, w papierowej gazecie jest trzecia część-"Lublin według
                > Gumowskiego". Nie widzę tego w internetowej gazecie. Gdybyś chciała to proszę,
                > napisz, wyślę!!!!! :))))))

Jesli bylabys tak dobra... Bardzo mi zalezy.
                wandad@gazeta.pl
                • lucy_z Re: Wando !!!!!!!! 14.03.02, 16:39

> Jesli bylabys tak dobra... Bardzo mi zalezy.
                  > wandad@gazeta.pl

Wandziu:) Napisałam do Ciebie list, odpisz czy doszedł!!! Cuda robią się z
                  pocztą!!!
                  A tak na marginesie to adres chyba zły podałaś??? Jest @poczta.gazeta.pl??? :)))
                  • wandad Re: Wando !!!!!!!! 15.03.02, 00:15
                    lucy_z napisał(a):

>
                    > > Jesli bylabys tak dobra... Bardzo mi zalezy.
                    > > wandad@gazeta.pl
                    >
                    > Wandziu:) Napisałam do Ciebie list, odpisz czy doszedł!!! Cuda robią się z
                    > pocztą!!!
                    > A tak na marginesie to adres chyba zły podałaś??? Jest @poczta.gazeta.pl??? :
                    > )))
                    >

Dostalamlist, odpisalam. Sprawdzam poczte po powrocie z pracy, stad ta zwloka. W pracy nie mam
                    dostepu do internetu. Oczywiscie, ze podalam zly adres, przepraszam.
                    • Gość: lucy_z Re: Wando !!!!!!!! IP: 192.168.0.* 15.03.02, 00:19
                      wandad napisał(a):

> Dostalamlist, odpisalam. Sprawdzam poczte po powrocie z pracy, stad ta zwloka.
                      > W pracy nie mam
                      > dostepu do internetu. Oczywiscie, ze podalam zly adres, przepraszam.

Dobry wieczór:)))) Już idę przeczytać, dopiero weszłam, na chwilkę:)
                      • lucy_z Re: Wando !!!!!!!! 15.03.02, 00:32
                        Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> Dobry wieczór:)))) Już idę przeczytać, dopiero weszłam, na chwilkę:)

Wando:)) Przeczytałam! Napiszę jeszcze:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka