Gość: stokrotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:47 słyszeliście o tym ze dzisiaj wprowadzili cos takiego, ze jak sie nie bedzie mialo do konca tygodnia wszystkich wpisow to nie mozna przystapic do sesji?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:52 chodzi mi o wydzial pedagogiki Odpowiedz Link Zgłoś
fachowiec007 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 15:56 Wszyscy dzis o tym mowili, wiec pewnie prawda. Indeks trzeba oddac do piatku do dziekanatu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:58 a w dziekaniacie mowili,ze dopiero po ostatnim egzaminie..hmm ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandragora Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:59 należy mieć wpisy z przedmiotów z których ma się egzamin resztę nalezy zdobyć do końca sesji egzaminacyjnej i zdać indeksy do dziekanatu, jeśli nie zostaje sesja poprawkowa i ujemny punkty w ECTS a wystarczyłoby zajrzeć do regulaminu studiów pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:59 no to nieciekawie bo ja mam jedna poprawke i jeszcze 1 kolokwium mamy pisac bo profesor nie dotarl w terminie i mamy sie z nim dopiero umowic... wiec co? cala grupa nie bedzie dopuszczona do sesji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki_Wodz Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.123.inds.pl 24.01.07, 16:31 A ja sie załoze ze jestes studentka 1 roku, bo tylko oni maja wiecznie takie problemy, jak zwykle pewnie plote jakas puszcza i od razu panika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:36 to prawda jestem studentka 1 roku, ale ja nic o tym nie slyszalam dzisiaj jak bylam na zajeciach. dopiero sie dowiedzialam jak juz bylam w domku od znajomego z 5 roku;/ wiec nie mam pojecia jak to jest;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donna Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.248.inds.pl 24.01.07, 17:17 dziwne bo ja jakos o tym nie slyszalam ,a jestem na 3 roku i nigdy tak nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: 80.54.169.* 24.01.07, 19:32 jak mozesz oddac indeks jeszcze przed zdana sesja , po co sie pytam bo nie widze sensu. jesli zaliczysz sesje to sie zgadza,trzeba go zdac jesli nie zaliczysz jakiegos egzaminu to idziesz do dziekanatu po karte poprawkowa i jeszcze indeksu nie zdajesz,dopiero po zdaniu owego egzaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.tktelekom.pl 24.01.07, 17:24 bylam dzisiaj w dziekanace,niestety to prawda.ja mam warunkowe zaliczenie przedmiotu,musze pisac podanie,wiecie moze ile sie czeka na odpowiedz i czy w podaniu mam pisac przyczyne niezaliczenia przedmiotu ? podanie do dziekana czy do prodziekana ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:50 Jestem studentką 4 roku i nigdy takich bredni nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:18 ja jestem studentka 3 roku i nam dzis taka wiadomosc przekazali wykladowcy. indeksy nalezy oddac do piatku aby moc przystapic do sesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: 80.48.49.* 24.01.07, 19:55 znowu biedaczki z akademii płaczą na forum... żałośni jesteście . na innym uczelniach jest to czymś normalnym , o ile się dorosło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 19:58 Warunkiem przystapienia do sesji jest to, ze trzeba miec zaliczone wszystkie przedmioty z danego semestru, tak wiec trzeba oddac indeks do dziekanatu po to, aby zostac dopuszczonym do sesji egzaminacyjnej. To chyba normalna procedura na studiach, nieprawdaz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
fachowiec007 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 21:29 Normalna procedura jest to moze na innych uczelniach, u nas to jest nowość wprowadzona w tym roku. Zwykle było tak, że zaliczało się ćwiczenia, zdawało bądź nie egzaminy i wtedy się oddawało indeks do dziekanatu. Od tej sesji jest inaczej. Tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 21:43 Czyli, że od tej sesji jest tak jak być powinno! :) Poza tym, jak piszecie, że jest to nowość, że trzeba przed sesją oddać indeksy do dziekanatu to coś jest nie tak jak być powinno. Na wydziale mat-przyr ta "nowość" funkcjonuje od dawna. Niby jedna uczelnia a jakże inne procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 21:43 Studenci AJD najwidoczniej nie znają standardów. :D Studiowałem na PCz. Tam składało się index razem z podaniem o dopuszczenie do sesji mimo nie uzyskania wpisów z iluś tam przedmiotów (jeśli dobrz pamiętam max 3) Na AJD tego nie było. A skoro jest to ma pytanie. Zaocznych też to obowiązuje ?? Ps. Teraz studjuję na AJD w trybie niestacjonarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:59 no to jest dobre, a jak mam zaliczone wszystkie egzaminy to co? laskawie mnie dopuszcza do sesji ktora juz zaliczylam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 22:06 Jeśli masz już zdane wszystkie egzaminy teraz, to oznaczay, że zdawałaś je w zerowych terminach, więc to nie ma nic do rzeczy, o której tutaj piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 22:02 Z tego co ja wiem to też, z tym, że termin sesji egzaminacyjnej jest nieco inny dla studentów zaocznych. Uzależnione to jest od tego kiedy kończy się dla nich semestr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:11 no dobra a ja np. zapomniałem o jednym wpisie z zaliczenia , potrzebuje tego podpisu jako potwierdzenia ze chodziłem na wykłady, ten profesor jest w niedziele i tak sie z nim umowiłem na uczelni .... no ico oddam indeks w piatek a w niedziele z czym pojade ? z zeszytem, notatnikiem ?? Ja oficjalnie nic nie słyszałem wiec indeks oddam później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:22 ehh pierwszaki zamist sie przygotowywac do egzaminow ploty roznosza Jestem studentka 5 roku i terminy niektorych wpisow mam wyznaczone na przyszły tydzien co nie obronie pracy ???? Do piatku ale ktorego ?:D:D:D:D od zawsze oddaje sie indeksy po egzaminach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha nie ma to jak panika :) IP: *.21.pl 25.01.07, 10:49 faktycznie jest cos takiego ze po uzyskaniu wszystkich zalek trzeba zlozyc indeks zeby dostac dopuszczenie do sesji ale... jesli komus brakuje jakiejs zalki to i tak moze przystapic do egzaminow a indeks oddac po sesji :) wiec nie panikujemy;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: nie ma to jak panika :) 25.01.07, 10:54 Na normalnej uczelni (PCz ;)) indeks oddawalo sie 2 razy: 1 raz w celu zweryfikowania ilosci wpisow i dopusczeniu do sesji (warunkowe dopuszczenie gdy nie bylo 3 lub wiecej wpisow). Kolejne oddanie po skonczeniu sesji. Ale i tak nigdy nue bylo problemow z przedluzeniem sesji nawet o 2 semestry :) Rozmowa z dziekanem i nastepne przedluzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: nie ma to jak panika :) 25.01.07, 10:55 CD (za szybki Enter;)) Watpie wiec ze macie jakis "nowy sposob" ktory jest strasznie bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś