Dodaj do ulubionych

AJD -- czy to prawda??;-(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:47
słyszeliście o tym ze dzisiaj wprowadzili cos takiego, ze jak sie nie bedzie
mialo do konca tygodnia wszystkich wpisow to nie mozna przystapic do sesji??
Obserwuj wątek
    • Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:52
      chodzi mi o wydzial pedagogiki
      • fachowiec007 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 15:56
        Wszyscy dzis o tym mowili, wiec pewnie prawda. Indeks trzeba oddac do piatku do
        dziekanatu...
        • Gość: gosc Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:58
          a w dziekaniacie mowili,ze dopiero po ostatnim egzaminie..hmm ciekawe
          • Gość: mandragora Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:59
            należy mieć wpisy z przedmiotów z których ma się egzamin resztę nalezy zdobyć do końca sesji egzaminacyjnej i zdać indeksy do dziekanatu, jeśli nie zostaje sesja poprawkowa i ujemny punkty w ECTS

a wystarczyłoby zajrzeć do regulaminu studiów

pozdrawiam
        • Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 15:59
          no to nieciekawie bo ja mam jedna poprawke i jeszcze 1 kolokwium mamy pisac bo
          profesor nie dotarl w terminie i mamy sie z nim dopiero umowic... wiec co? cala
          grupa nie bedzie dopuszczona do sesji?
          • Gość: Wielki_Wodz Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.123.inds.pl 24.01.07, 16:31
            A ja sie załoze ze jestes studentka 1 roku, bo tylko oni maja wiecznie takie
            problemy, jak zwykle pewnie plote jakas puszcza i od razu panika.
            • Gość: stokrotka Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 16:36
              to prawda jestem studentka 1 roku, ale ja nic o tym nie slyszalam dzisiaj jak
              bylam na zajeciach. dopiero sie dowiedzialam jak juz bylam w domku od znajomego
              z 5 roku;/ wiec nie mam pojecia jak to jest;/
              • Gość: donna Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.248.inds.pl 24.01.07, 17:17
                dziwne bo ja jakos o tym nie slyszalam ,a jestem na 3 roku i nigdy tak nie bylo
            • Gość: rafal Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: 80.54.169.* 24.01.07, 19:32
              jak mozesz oddac indeks jeszcze przed zdana sesja , po co sie pytam bo nie
              widze sensu.
              jesli zaliczysz sesje to sie zgadza,trzeba go zdac
              jesli nie zaliczysz jakiegos egzaminu to idziesz do dziekanatu po karte
              poprawkowa i jeszcze indeksu nie zdajesz,dopiero po zdaniu owego egzaminu
    • Gość: ? Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.tktelekom.pl 24.01.07, 17:24
      bylam dzisiaj w dziekanace,niestety to prawda.ja mam warunkowe zaliczenie
      przedmiotu,musze pisac podanie,wiecie moze ile sie czeka na odpowiedz i czy w
      podaniu mam pisac przyczyne niezaliczenia przedmiotu ? podanie do dziekana czy
      do prodziekana ?
      • Gość: M Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 17:50
        Jestem studentką 4 roku i nigdy takich bredni nie było :)
        • Gość: niusia Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:18
          ja jestem studentka 3 roku i nam dzis taka wiadomosc przekazali wykladowcy.
          indeksy nalezy oddac do piatku aby moc przystapic do sesji
          • Gość: gość Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: 80.48.49.* 24.01.07, 19:55
            znowu biedaczki z akademii płaczą na forum... żałośni jesteście .
            na innym uczelniach jest to czymś normalnym , o ile się dorosło .
    • Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 19:58
      Warunkiem przystapienia do sesji jest to, ze trzeba miec zaliczone wszystkie
      przedmioty z danego semestru, tak wiec trzeba oddac indeks do dziekanatu po to,
      aby zostac dopuszczonym do sesji egzaminacyjnej. To chyba normalna procedura na
      studiach, nieprawdaz? :)
      • fachowiec007 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 21:29
        Normalna procedura jest to moze na innych uczelniach, u nas to jest nowość
        wprowadzona w tym roku.
        Zwykle było tak, że zaliczało się ćwiczenia, zdawało bądź nie egzaminy i wtedy
        się oddawało indeks do dziekanatu. Od tej sesji jest inaczej. Tyle na ten temat.
        • Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 21:43
          Czyli, że od tej sesji jest tak jak być powinno! :)
          Poza tym, jak piszecie, że jest to nowość, że trzeba przed sesją oddać indeksy
          do dziekanatu to coś jest nie tak jak być powinno. Na wydziale mat-przyr ta
          "nowość" funkcjonuje od dawna. Niby jedna uczelnia a jakże inne procedury.

• malarz2 Re: AJD -- czy to prawda??;-( 24.01.07, 21:43
          Studenci AJD najwidoczniej nie znają standardów. :D Studiowałem na PCz. Tam
          składało się index razem z podaniem o dopuszczenie do sesji mimo nie uzyskania
          wpisów z iluś tam przedmiotów (jeśli dobrz pamiętam max 3)

Na AJD tego nie było. A skoro jest to ma pytanie. Zaocznych też to obowiązuje ??

Ps. Teraz studjuję na AJD w trybie niestacjonarnym.
          • Gość: aga Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:59
            no to jest dobre, a jak mam zaliczone wszystkie egzaminy to co? laskawie mnie
            dopuszcza do sesji ktora juz zaliczylam?
            • Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 22:06
              Jeśli masz już zdane wszystkie egzaminy teraz, to oznaczay, że zdawałaś je w
              zerowych terminach, więc to nie ma nic do rzeczy, o której tutaj piszemy.
          • Gość: ewa Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.man.czest.pl 24.01.07, 22:02
            Z tego co ja wiem to też, z tym, że termin sesji egzaminacyjnej jest nieco inny
            dla studentów zaocznych. Uzależnione to jest od tego kiedy kończy się dla nich
            semestr.
            • Gość: gość portalu Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:11
              no dobra a ja np. zapomniałem o jednym wpisie z zaliczenia , potrzebuje tego
              podpisu jako potwierdzenia ze chodziłem na wykłady, ten profesor jest w
              niedziele i tak sie z nim umowiłem na uczelni .... no ico oddam indeks w piatek
              a w niedziele z czym pojade ? z zeszytem, notatnikiem ?? Ja oficjalnie nic nie
              słyszałem wiec indeks oddam później
    • Gość: :D:D Re: AJD -- czy to prawda??;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:22
      ehh pierwszaki zamist sie przygotowywac do egzaminow ploty roznosza Jestem
      studentka 5 roku i terminy niektorych wpisow mam wyznaczone na przyszły
      tydzien co nie obronie pracy ???? Do piatku ale ktorego ?:D:D:D:D od zawsze
      oddaje sie indeksy po egzaminach
    • Gość: Martha nie ma to jak panika :) IP: *.21.pl 25.01.07, 10:49
      faktycznie jest cos takiego ze po uzyskaniu wszystkich zalek trzeba zlozyc
      indeks zeby dostac dopuszczenie do sesji ale... jesli komus brakuje jakiejs
      zalki to i tak moze przystapic do egzaminow a indeks oddac po sesji :)
      wiec nie panikujemy;)
      • misiakilla Re: nie ma to jak panika :) 25.01.07, 10:54
        Na normalnej uczelni (PCz ;)) indeks oddawalo sie 2 razy: 1 raz w celu
        zweryfikowania ilosci wpisow i dopusczeniu do sesji (warunkowe dopuszczenie gdy
        nie bylo 3 lub wiecej wpisow). Kolejne oddanie po skonczeniu sesji.
        Ale i tak nigdy nue bylo problemow z przedluzeniem sesji nawet o 2 semestry :)
        Rozmowa z dziekanem i nastepne przedluzenie ;)
        • misiakilla Re: nie ma to jak panika :) 25.01.07, 10:55
          CD (za szybki Enter;))

Watpie wiec ze macie jakis "nowy sposob" ktory jest strasznie bez sensu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka