Dodaj do ulubionych

Protektor protestuje: chcą wywieźć prezesa na t...

02.01.12, 10:07
Lud zaczyna mieć dosyć wszarskich "inwestycji" wożących dupsy jak cygańskie tabory z krajów do krajów. Tępić jak Cygaństwo.
Obserwuj wątek
    • qavtan Protektor protestuje 02.01.12, 11:32
      Szkoda, sam mam kilka par butów Protektor i jestem bardzo zadowolony. Brakuje reklamy i punktu sprzedaży w centrum, a byłyby zamówienia i ludzie mieliby pracę.
      • Gość: folkatka Re: Protektor protestuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 11:42
        Ja w glanach z "Protektora" chodzę juz dziewiąty rok. Wszystko wytrzymały. Sól, mróz...Cud-buty.
        • Gość: bosman no i co z tego... IP: *.centertel.pl 02.01.12, 11:55
          Folkatko? Pan pierwszy solidaruch Lublina wziął już kasiore i ma to w dupie!!!
        • Gość: mam buty Protektor Re: Protektor protestuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:31
          Gość portalu: folkatka napisał(a):

> Ja w glanach z "Protektora" chodzę juz dziewiąty rok. Wszystko wytrzymały. Sól,
          > mróz...Cud-buty.

Też takie mam od lat i jestem bardzo zadowolony.
          Podczas Polskiej misji w Iraku jedyne buty,które przetrwały do końca wojny na nogach żołnierza to te z Protektora.
          Te z innych firm albo popękała podeszwa,albo sie popruły.Mówili o tym w tv i pisali w gazetach.Potwierdził to też MON.
          Taka reklamę powinni wykorzystać w marketingu
          .Lepiej zamknąć zakład.Nieudolność,prowokacja i sabotaż.
    • Gość: bosman czy to coś napisał ktoś o ksywie "budzy"? IP: *.centertel.pl 02.01.12, 11:53
      nawet jeżeli nie, to informuję, że "przeforsować" to można np. ustawę, warunki umowy itp. A bramę można "sforsować".
      Pismaki - na "dokształt" jak mawiał niezapomniany kolega kierownik. (Tylko skąd wy małolaty możecie znać "kolegę kierownika"?)
      Pan Redaktor Naczelna - czy Pani nie wstyd za te wszystkie błędy Pani podwładnych? Wacław Biały (niech spoczywa w spokoju) śmiechem by ich zabił.
      • Gość: J-k Re: czy to coś napisał ktoś o ksywie "budzy"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 16:43
        Co tam ortografia, co tam gramatyka ważny jest tzw. news. Prezydenckiego "dosiego" roku, czyli abyśmy doczekali w zdrowiu kolejnego roku.
    • tajnos.agentos Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego Z... 02.01.12, 11:57
      Kapitalizm mamy. Wy się cieszcie, że produkcja pozostaje w Europie, a nie będzie przeniesiona na przykład do Chin - tak, jak było w przypadku "Zelmera", "Wojasa" (nb. firma na wskroś prywatna i rodzinna i jeszcze paru innych... Chińskie sprawne rączki zrobią wszystko, za pieniąchy, za jakie rozwydrzonym jewropejcom nie chciałoby się wyjść z domu w celu stawienia się na pierwszą zmianę.:P
      • Gość: bosman "Wojas" w Chinach??? IP: *.centertel.pl 02.01.12, 12:49
        a to mnie zaskoczyłeś! Jakość na razie trzymają ale trzeba będzie uważniej się przyjrzeć.
        • tajnos.agentos Re: "Wojas" w Chinach??? 02.01.12, 13:01
          Nie wiem czy wszystko, ale podobno sporą część produkcji przenieśli tam już dobrych parę lat temu... Nie oni jedni!:)
    • efene Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego Z... 02.01.12, 12:35
      mam propozycje dla zwiazkowcow,skoro uwazaja ze zaklad jest rentowny,przynosi zyski itd to niech zakladaja spolke i dzialaja...prosta rzecz.
      • Gość: bosman zwiazkowcy mają... IP: *.centertel.pl 02.01.12, 12:53
        w dupie, przynajmniej ci funkcyjni. Oni już kasę dawno wzięli, teraz mydlą oczy. Jedynie spółka pracownicza ale oni nie mają kasy, a na pomoc znikąd nie mogą liczyć.
        • Gość: bosman c.d. z resztą to już... IP: *.centertel.pl 02.01.12, 12:54
          dawno sprzedane, pozostało pozamiatać.
          • patriotazlublina A gdzie byli związkowcy, jak: 02.01.12, 13:32
            Likwidowali Garbarnię skór na Towarowej w Lublinie?
            Pozostałości obiektu są do dzisiaj-nikt nie kupił tych budynków-bo do niczego innego sie nie nadawały. Później okazało sie, że wcale tańszej i lepszej jakościowo skóry nie kupowali.
            Gdy zamykali kaletnictwo na Lubartowskiej?
            Gdy sprzedawali ten budynek?
            Gdy likwidowali druga zmianę, a nikomu z Dz.Sprzedaży nie chciało się jechać na przetarg?
            Czy wiecie, że Daewoo, Cukrownia, Energetyka, wodociągi, Policja, Straż Pożarna i inne kupowało obuwie robocze dla pracowników np. w Grudziądzu, bo Lubelski Protektor nie był zainteresowany ofertą!
            Gdy przygotowywali budynki do sprzedaży np. wymieniając okna, zamiast inwestować w park maszynowy.
            Gdy wymieniali trylinkę na kostkę betonową, a ta trylinka przetrwałaby jeszcze nasze wnuki.
            Tą trylinką niejeden wyłożył sobie pewnie podjazdy. Za darmo! Ale ogromne pienądze poszły w beton i piasek, zamiast na nowe maszyny szwalnicze.
            I na koniec. Gdzie były wszystkie związki, gdy pod pretekstem oszczędności zwalniano kolejne osoby, ale dyrekcja "dawała sobie" ogromne podwyżki i premie?
            Odp. Siedzieli cicho, a zakład był systematycznie dewastowany, za wiedzą i aprobatą pracowników i związków zawodowych. Skutek dziś już znamy.
            • patriotazlublina Re: A gdzie byli związkowcy, jak: 02.01.12, 13:39
              I dlaczego dla dwustu osób przez te wszystkie lata utrzymywali Ośrodek Wczasowy w Karwi nad Bałtykiem. Przecież wszystkie zakłady pracy sprzedały lub wydzierżawiły swoje ośrodki, aby ich nie utrzymywać przez cały rok w celu urlopu przez dwa miesiące. To chyba nie jest gospodarność?
              Moim zdaniem robiono wszystko, aby rozpieprzyć ten zakład, bo teren jest atrakcyjny inwestycyjnie, a przy sprzedaży "też można zarobić". Robotnik się nie liczy, tylko władza i układy.
              • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 02.01.12, 15:27
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: aron Re: A gdzie byli związkowcy, jak: IP: *.play-internet.pl 02.01.12, 16:55
                widocznie tańszy robotnik jest w Czechach. Sławiczyn to małe miasteczko wielkości Nałęczowa. Podejrzewam że czeski burmistrz zwolnił firmę z podatku gruntowego, a Żuk nie zrobił tego bo ten zakłąd zatrudnia zbyt mały % mieszkańców Lublina, żeby się nim przejmować, a poza tym ma chętnego zapewne na budowę jakiegoś apartamentowca. Natomiast dla małych miasteczek typu Słąwiczyn taki zakład to być albo nie być. No i ze Sławiczyna jest 50 km do autostrady, a u nas jest blisko do szynobusa zafundowanego nam przez PO a to nie to samo.
                • tajnos.agentos Re: A gdzie byli związkowcy, jak: 02.01.12, 18:47
                  Może i słusznie że tego nie zrobił... Dopłacanie z publicznych pieniędzy do geszefciarzy nie zawsze jest opłacalne. Inwestorów trzeba przyciągać, ale wszystko ma swoje granice.
                  • Gość: aron Re: A gdzie byli związkowcy, jak: IP: *.paradowski.pl 02.01.12, 19:00
                    w Lublinie Żuk może liczyć na inwestora który w miejsce fabryki postawi apartamentowiec, a w Sławiczynie tamtejszy burmistrz raczej nie może na to liczyć.

Zresztą przy budowie apartamentowców też powstają miejsca pracy.
                    • sothink Re: A gdzie byli związkowcy, jak: 04.01.12, 16:25
                      lepiej przerobić kośioły na lofty
            • Gość: mam buty Protektor Re: A gdzie byli związkowcy, jak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:01
              patriotazlublina napisał:

> Likwidowali Garbarnię skór na Towarowej w Lublinie?
              > Pozostałości obiektu są do dzisiaj-nikt nie kupił tych budynków-bo do niczego i
              > nnego sie nie nadawały. Później okazało sie, że wcale tańszej i lepszej jakości
              > owo skóry nie kupowali.
              > Gdy zamykali kaletnictwo na Lubartowskiej?
              > Gdy sprzedawali ten budynek?
              > Gdy likwidowali druga zmianę, a nikomu z Dz.Sprzedaży nie chciało się jechać na
              > przetarg?
              > Czy wiecie, że Daewoo, Cukrownia, Energetyka, wodociągi, Policja, Straż Pożarna
              > i inne kupowało obuwie robocze dla pracowników np. w Grudziądzu, bo Lubelski
              > Protektor nie był zainteresowany ofertą!
              > Gdy ......................................................... nowe maszyny szwalnicze.
              > I na koniec. Gdzie były wszystkie związki, gdy pod pretekstem oszczędności zwal
              > niano kolejne osoby, ale dyrekcja "dawała sobie" ogromne podwyżki i premie?
              > Odp. Siedzieli cicho, a zakład był systematycznie dewastowany, za wiedzą i apro
              > batą pracowników i związków zawodowych. Skutek dziś już znamy.

Mądre podsumowanie leniwych związków zawodowych.
              • Gość: bosman tyle, że to co wymienił... IP: *.lublin.mm.pl 04.01.12, 20:58
                patriota w najmniejszym stopniu zależy od szeregowego pracownika. Takie decyzje podejmuje lub nie zarząd, związki, kierownictwo. Skoro tak działano wygląda to na celowe szkodzenie firmie.
    • gomar7 Biomed następny 02.01.12, 14:00
      Też dobra lokalizacja i powolne doprowadzanie do upadku.
    • herr7 o take Polskie walczyłem! 02.01.12, 15:14
      Autor - Lech Wałęsa - podobno (dawniej) przywódca robotników? Warto się go zapytać co o tym sądzi. Chociaż odpowiedź już znam - Wałęsa jest za, a nawet przeciw. Wniosek - lepiej na Dyzmów nie stawiać.
      • Gość: bosman Dyzma wobec Wałęsy... IP: *.centertel.pl 02.01.12, 15:28
        to geniusz.
        • herr7 mam na myśli przypadek... 03.01.12, 08:28
          Obu tych panów na szczyty wyniósł przypadek i obaj uwierzyli, że to nie był przypadek, że są na szczycie. Jednego doprowadziło to w końcu do upadku, gdyż znalazł się wariat, który go wydał, a drugi wciąż jest hołubiony przez solidarnościową-łżę elitę, chociaż jego śmieszność bije z każdej jego wypowiedzi.
          • Gość: bosman z tym upadkiem Dyzmy... IP: *.centertel.pl 04.01.12, 12:28
            to wcale nie takie pewne, Dołęga - Mostowicz wcale tego wprost nie mówi. Przecież właśnie za to była na niego (Dołęgę) nagonka w II RP.
            • Gość: mam buty Protektor Re: z tym upadkiem Dyzmy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:40
              Gość portalu: bosman napisał(a):

> to wcale nie takie pewne, Dołęga - Mostowicz wcale tego wprost nie mówi. Przeci
              > eż właśnie za to była na niego (Dołęgę) nagonka w II RP.

Miała być druga część o Dyzmie.Nie doczekaliśmy.Za to powstał film o Nokosiu ukazujący realia Polski "po dekomunizacji".
              • Gość: bosman "Nikoś"? IP: *.centertel.pl 04.01.12, 14:37
                Dno i 5 metrów mułu.
                • herr7 teraz Wajda kręci swoją wersję 04.01.12, 15:58
                  Kariery Nikodema Dyzmy. Będzie zakłamana jak większość filmów Wajdy.
        • Gość: mam buty Protektor Re: Dyzma wobec Wałęsy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:37
          Gość portalu: bosman napisał(a):

> to geniusz.

Taka jest prawda.
    • stux Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego Z... 02.01.12, 18:04
      Czytam i za Chiny nie orientuję się w jakim mieście znajduje się ta firma, bo że przy ul. Kunickiej to wiem gdyż autor wspomniał kilkakrotnie.
      • Gość: basia Re: Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego IP: 91.123.164.* 02.01.12, 20:19
        Kunickiego, nie Kunickiej. Możesz powiedzieć "wiem że nic nie wiem;)
      • Gość: gość Re: Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego IP: *.play-internet.pl 05.01.12, 15:35
        firma znajdowała się w lublinie
    • harald2 Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego Z... 02.01.12, 21:01
      Rzeczywiscie ,to taki niwy styl pisania aby czytelnik dokładnie nie wiedział gdzie ten Protektor
      Coż walczyli o kapitalizm to maja czego chcieli.
      Teraz niech sie zwrócą do kurii bo kuria też walczyła o kapitalizm i wygrała = dla siebie dopływ kasy
      • Gość: aron Re: Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego IP: *.paradowski.pl 03.01.12, 06:58
        i tu też będzie praca - przy budowie apartamentowca. Póki co chyba roboty apartamentowców nie budują.
        • Gość: mam buty Protektor Re: Ostry protest w Protektorze na ul. Kunickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:34
          aron nie udowadniaj swojej głupoty
          • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 04.01.12, 14:42
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • patriotazlublina Bojkot wyrobów marki Protektor 05.01.12, 22:48
              Nie kupujcie butów z Protektora. Od nowego roku cholewki są z Chin, spody jeszcze z innego kraju w Azji. Reszta z Czech. Pozostanie tylko nazwa i "skośnooka" bylejakość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka