Dodaj do ulubionych

Prezydent Krzysztof Żuk proponuje: Protektor do...

04.01.12, 15:38
zasadniczo to dobry ruch Żuka
ale prawdę mówiąc chyba trzeba by było zatrudnić 144 doradców np. ds. kontaktu z mieszkańcami
Obserwuj wątek
    • Gość: paula Ludzie mają już dość..... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 16:09
      Brawo Panie Prezydencie , jestem zadowolona , że zobaczył Pan i usłyszał to co się tam dzieje. Ja również uważam, że zarząd nie do końca jest uczciwy wobec pracowników. Koncepcja przeniesienia zakładu na Felin jest bardzo trafna, znam bardzo dużo osób które uwielbiają chodzić w tzw. ,, glanach''. Pozdrawiam.
      • Gość: ef Re: Ludzie mają już dość..... IP: 91.123.172.* 04.01.12, 16:19
        przemko doznal oswiecenia, zaprzestal zamawiac kostiumy sado-maso takie jak kiedys lubil i padl na ryj przemysl skorzany w lublinie....bleeeeeeee :D
    • tow.janwinnicki Czyli teraz również i każda inna firma 04.01.12, 17:03
      w Lublinie, która nie będzie sobie radziła pod względem ekonomicznym może starać się po prostu o przeniesienie do strefy jak tylko powie, że musi kogoś zwolnić lub zaprzestać działalności? Inni mają pracować normalnie i płacić podatki a jak się nie wyrobią to muszą zwalniać/likwidować swoje firmy (bo nie łażą i nie blokują) natomiast firma PROTEKTOR nie. Równi i równiejsi, ekonomisto Żuku???!!!! Kpiny jakieś.
    • Gość: Prot. A co prez. K. Żuk zrobił zeby uratowac zakład IP: *.nplay.net.pl 04.01.12, 17:43
      Nic. Kompletnie nic.
      Siedzi i pilnuje swego stołka w ratuszu i pensji bardzo wysokiej.
      Tym się zajmuje.
      • Gość: kuba a co mialby zrobic? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 18:05
        Przystawic Tuskowi bron do glowy, zeby obnizyl podatki przed ktorymi ucieka produkcja? Bo to mozesz zrobic i Ty.
        • przemek-leniak ano niewiele by mógł 04.01.12, 18:55
          ani na popyt od którego zależy los zakładu ani na niepełnosprawność menedżerów ma raczej wpływ niewielki...
          myślę jednak że skoro się zaangażował (co doceniam) to powinien również postawić warunki Protektorowi: do strefy owszem ale przy utrzymaniu jakiegoś poziomu zatrudnienia.
          przede wszystkim sytuacją pracowników powinna się zainteresować prokuratura - wydaje się że szefostwo zakładu powinno się znaleźć pod jej lupą za to co się tam teraz dzieje
          ...
          inicjatywa Żuka jednak z pewnością nie przekreśla tego że w tym samym czasie zwykli lublinianie tracą szansę na godziwy byt a on pociotkom partyjnym z nieciekawa przeszłością rozdaje kasę brana z podatków które płaca ci dziś zwalniani...
          to jest zresztą jakieś signum żadów Żuka
    • elbertson podejrzewam że jest juz chetny na nieruchomosci 04.01.12, 20:10
      Protektora - po drugiej stronie wiaduktu ma powstać centrum handlowe i to jest przyczyna likwidacji firmy .
      • Gość: Adam z Piask Plac Bychawski IP: 91.123.168.* 04.01.12, 20:18
        Czy autor artykułu (i wielu innych) wie, gdzie w Lublinie jest/był plac Bychawski?
        • przemek-leniak nie wie 04.01.12, 20:41
          ale podejrzewa że w okolicy ;-)
          GwL ma taka praktykę że zatrudnia wyłącznie niezorientowanych ale za to dyspozycyjnych
          i stąd te baboki zapewne
          • Gość: elbertson cos cisnie mi sie na usta ale .. IP: *.ennet.pl 04.01.12, 23:30
            www.kurierlubelski.pl/artykul/488065,na-terenie-dawnej-drozdzowni-moze-powstac-supermarket,id,t.html albo ja jestem durny albo Ty drogi przyjacielu
            • przemek-leniak gdzie drożdownia a gdzie plac bychawski? 05.01.12, 08:16
              coś mnie się zdaje że faktycznie ktoś tu jest durny...
              Protektor jest zaś dokładnie pomiędzy placem a planowanym nowym dziełem Selmacha
      • adampalmer Re: podejrzewam że jest juz chetny na nieruchomos 04.01.12, 20:19
        Jesli tak to po co sie przenosic od razu do innego panstwa? Nie wygodniej byloby przeniesc sie na sasiednia ulice?
    • Gość: bosman Panie Prezydencie Krzysztofie Żuk ! IP: *.lublin.mm.pl 04.01.12, 20:33
      a co na to Pański druh, nadzwiazkowiec Szczygło? Przecież on już tantiemy łyknął, "oburzył" się oficjalnie i ma w dupie.
    • andrzej.filipowicz Wszyscy wiedzą - nikt nic nie wie 04.01.12, 21:16
      O kulisach likwidacji firm z innej branży wiedzieli wszyscy - czyli nikt nic nie wiedział.
      Powiadamialiśmy nawet UOP czyli obecne ABW - pies z kulawą nogą sprawą "likwidacji" się nie zainteresował. Od zawsze brak było pieniędzy na odprawy dla zwalnianych pracowników ale nigdy nie brakowało kasy dla zarządów i ich instytucjonalnych zwierzchników zwanych organami załozycielskimi.

Po prężnych komunalnych i państwowych firmach budowlanych, które pod koniec lat 80. ubiegłego wieku oddawały kwartalnie do użytku więcej lokali mieszkalnych, dróg i innych budowli tzw. użyteczności publicznej niż teraz przyrasta przez rok, pozostały w miejscu ich działalności już tylko banki i sądy...

Z pozycji tego, któremu też kiedyś listem poleconym dostarczono informację o rozwiązaniu stosunku pracy bez wypowiedzenia mogę powiedzieć tyle, że decyzja o likwidacji "Protektor-a" była konsultowana z nie jednym lubelskim organem.

Jednomyślność i przyzwolenie ma swoje korzenie w tym, że w normalnych warunkach nie tylko "Protektor" miałby "komisarza". Pamiętaj Przemku, że komisarz zastępuje cały zarząd miasta i miejską... radę na ten przykład w mieście, które przekroczyło dopuszczalne ustawowo zadłużenie . W ciągu jednego dnia następuje koniec czerpania dochodów ze stosunku pracy, powołania i diet oraz wpływu na gospodarkę i politykę miasta.

Osobiście uważam, że "Protektor" w swojej ilości zatrudnionych stanowił realne zagrożenie na czas po Euro 2012 i jako taki musiał zostać spacyfikowany, a czy miejscem internowania byłych już pracowników będzie "wolna strefa ekonomiczna" czy jaki inny "Czerwony Bór" nie odgrywa dla nich ani dla nas żadnej roli.

Sposób likwidacji tej firmy urąga nie nam, a wszystkim, którzy pełnią publiczne funkcje - od aspiranta policji, a na prezydencie kraju skończywszy.

Każdy czytający tego posta powinien mieć pełną świadomość, że to samo może spotkać jutro jego samego, bo w ostatnim dniu starego roku byli już pracownicy firmy "Protektor" jeszcze pracując zielonego pojęcia nie mieli, że już zostali grupowo... zwolnieni.

Wszyscy wiedzą - nikt nic nie wie!
      • przemek-leniak cóż to jest właśnie tak 05.01.12, 08:21
        20 lat liberalnej grabieży tak się kończy...
        bandziorów którzy powinni iść pod sad przyjmuje prezydent miasta
        a zwykłych ludzi po dawnemu jebią
        ale w końcu kto tych kretynów wybrał weź mi powiedz?
        • Gość: andrzej.filipowicz Kto za, kto się wstrzymał, a kto zbojkotował? IP: 89.167.0.* 05.01.12, 23:33
          Mnie nie pytaj kto na nich głosował, bo jak wiesz ja osobiście nie tylko te wybory zbojkotowałem.
          Przez te 20 lat z latarnią morską można szukać firm państwowych, samorządowych i prywatnych, których likwidacja miła cokolwiek wspólnego z ekonomią.

Wiedzą o tym najlepiej ludzie tzw. służb specjalnych, którzy od 20 lat w różnej formie o tych procederach byli informowani. O ustawianych przetargach, wydawanych poza wszelką logiką i zasadnością publicznych pieniądzach również wiedzą doskonale.

Wiedzą o każdym zarzewiu strajku, wiedzą o każdym konflikcie i raportują specjalną linią premierowi rządu. Protektor jest jakby kwintesencją totalnego niszczenia w Lublinie produkcji przemysłowej. Jeżeli jakimś sposobem o transferach finansowych nikt poza zarządem nie wiedza, to ten nikt powinien przestać naruszać Twoją i moją autonomię informacyjną, a zabrać się za tych, którzy faktycznie zagrażają państwu, naszemu państwu.

Po "Trzech Królach" wystąp do komendanta głównego policji o udostępnienie wszystkich zgromadzonych na swój temat informacji i przeprowadzonych działań operacyjnych, a zobaczysz kim i na czyj wniosek interesują się w Polsce tzw. organy porządku publicznego.

Albo może lepiej nie występuj, bo lektura zawartości zgromadzonych na Twój tema informacji spowoduje, że ogłosisz strajk okupacyjny w ratuszu albo jakim innym urzędzie wojewódzkim i jeszcze zostaniesz przypadkowo postrzelony jakim rykoszetem...

Ps. Gdybyś chciał posiąść formułę konstytucyjnego wystąpienia o udostępnienie zgromadzonych na swój temat danych, to daj znać - otrzymasz ją gratis ;)
          • Gość: aron Re: Kto za, kto się wstrzymał, a kto zbojkotował? IP: *.paradowski.pl 06.01.12, 07:11
            bo produkcja przemysłowa niestety przestaje się opłacać w dużych miastach. Wyjątkiem jest Wrocław, ale on jest dotowany miliardami z budżetu centralnego.

Taniej umiejscowić zakład w małym mieście, bo jest większe bezrobocie = niższe pensje i przede wszystkim niższe podatki od nieruchomości. Ba, w wielu małych miastach burmistrz w ogóle zwalnia firmy produkcyjne z podatków, bo nie ma wielkiej alternatywy. Natomiast Żuk ma alternatywę - apartamentowce.

Za but wyprodukowany w Sławiczynie i Lublinie ludzie zapłacą tyle samo. Natomiast za mieszkanie w Lublinie zapłacą więcej, bo to Lublin.

Dlatego ja jestem za przenoszeniem produkcji do małych miasteczek.
            • sothink Re: Kto za, kto się wstrzymał, a kto zbojkotował? 06.01.12, 14:32
              miliardami są zasilani katolicy rolnicy, no ale oni są za słabi żeby tą kasę spożytkować inaczej niż na wódkę, papierosy i tacę kościelną.
              zakłady w małych miastach jak najbardziej, ale na wioskach juz nie.
      • tow.janwinnicki Należy napisać do Macierewicza 05.01.12, 12:14
        Sporządzi RAPORT i powoła KOMISJĘ
        • przemek-leniak Kracz kracz a wykraczesz 05.01.12, 12:52
          bosz...
        • Gość: andrzej.filipowicz Znaczy się opozycja kontroluje tzw. wymiar? IP: 89.167.0.* 05.01.12, 23:46
          Mniemam, że gdyby rzeczony poseł był władny wydać stosowne polecenia, to okupacji "Protektora" by już od czterech dni nie było. I nie mam tu na myśli zrobienia porządku z walczącymi o swoje prawa byłymi już pracownikami, a z gwałcącymi podstawowe prawa obywatelskie pracodawcami i decydentami sprawującymi lokalną władzę.

Po ironizuj sobie z tego, który od samego początku jest o przebiegu konfliktu przez lubelski urząd wojewódzki informowany, a nie czepiasz się opozycji, która co najwyżej może w tej sprawie interpelować i czekać do końca kadencji na odpowiedź.

Jedyne co mógłby rzeczony poseł zrobić, to ujawnić informacje osobowe ludzi z "Protektorem" związanych, a przez WSI i SB kiedyś zwerbowanych - tyle, że byłoby to złamanie tajemnicy państwowej, a więc pretekst do odebrania immunitetu i skazania w procesie o zdradę państwa.

Kacper, Melchior i Baltazar zbliżają się już do granic naszego miasta...
    • jozek46 Prezydent Krzysztof Żuk proponuje: Protektor do... 05.01.12, 06:31
      Ale prezydent Żuk powinien powołać sobie następnego doradcę d/s strefy ekonomicznej!!!Tam gdzieś jeszcze hazardzista jet bez pracy! A jak nie ma to Sobczak swojego znajdzie!
      • Gość: aptekarz Re: Prezydent Krzysztof Żuk proponuje: Protektor IP: *.static.vip-net.pl 05.01.12, 11:06
        Prezydent Żuk wyskoczył ze swoją propozycją jak Filip z konopi.
        O wielkim niezrozumieniu ekonomiki i zarządzania przedsiębiorstwem to tylko świadczy. Dawanie wypowiedzeń pracownikom to w zasadzie końcowy etap likwidacji firmy, której kondycja do przetrwania jest równa zeru. To tak jakby nieboszczykowi powiedzieć ,że damy mu za darmo aspirynę ale niech się nie wygłupia z tą śmiercią.
        Po co Żuk to robi?
        Odpowiedż jest tylko jedna ,bo chyba nie jest dyletantem ekonomii, uprawia propagandę "dobrego wujka i "troskiwego tatusia" adresowaną do ciemnoty lubelskiej.
        On dobrze wie,że aspiryna może pomóc tylko , i to nie zawsze, na kaca albo na chrypkę.
        Liczy się pijar.
        • Gość: Ksenia Re: Prezydent Krzysztof Żuk proponuje: Protektor IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 11:40
          Najbardziej trafny komentarz.
    • lizardos ŻENADA. 05.01.12, 19:37
      Coś podobno Lublin opracował jakieś koncepcje za grube pieniądze, służące przyciąganiu inwestorów. No to pusty śmiech mnie ogarnia, bo spory zakład stąd ucieka. W SSE zostanie tylko zarząd i pion administracyjny, żeby ulgi podatkowe mieć.
      Z czego chce żyć to miasto? Ze studentów i rozdętej administracji? Czy z ludzi, którzy mają pensje na poziomie 1.000zł netto? A może z galerii handlowych? Tylko kto w nich będzie kupował, jak ludzie pieniędzy nie będą mieli...

Całą ta sytuacja obnaża wielką żenadę - podobnie jak akcja promocji Lubelszczyzny na Lubelszczyźnie.
      Każdy inny region promuje się na zewnątrz, a Lublin nie. No i tylko w Lublinie próbuje przyciągać się inwestorów, pozwalając na likwidację zakładu...
      • patriotazlublina Przyjdźcie pod Protektor 05.01.12, 22:42
        choćby po to, aby wesprzeć bezbronne dziewczyny wykorzystywane przez zachłannych szkodników.
        Zostały bez środków do życia i pracy. Okupują zakład od poniedziałku 2 stycznia od godz.6.00 do dzisiaj. Są zmęczone, brudne, głodne i zmarznięte. Odcięto im prąd, więc siedzą w ciemnościach, a herbatę gotują mieszkańcy okolicznych domów. Okoliczne sklepy przynoszą im jedzenie. Restauracja Bachus przywozi obiady. Ludzie przynoszą znicze, kwiaty, cukierki. Kwiaciarki z targu na Pocztowej dały wieńce. Ludzie oddają im własne parasolki, bo mokną na deszczu i nie maja się gdzie wysuszyć. Prezes wyłączył centralne ogrzewanie. Prezes nie wpuścił do zakładu na rozmowę samorządowców, posłów i senatorów.
        Pomagają im górnicy z bogdanki, lotnicy ze Świdnika i "łożyskowcy" z Kraśnika.
        Najwyższy czas, aby zainteresowali się tym lublinianie i wspólnie walczyli przeciw wyzyskowi obcego kapitału oraz niszczeniu Polski i Polaków.
        Jutro święto Trzech Króli. Zapraszam wszystkich. Ja będę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka