Dodaj do ulubionych

Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w Lub...

13.01.12, 15:04
To ja poprosze jeszcze o uwzglednie: Callis Maga Tubtinensis. Moze byc w okolicach klubu jezdzieckiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Historyk Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.12, 15:35
      Jako mieszkaniec Lublina czuję się tym czymś po prostu obrażony.
      Te miejsca mają swoją tożsamość, historię, znaczenia - różne, pozytywne, negatywne - ale mają. A tu ktoś potraktował nas, lublinian, jak debili z amnezją, a miasto Lublin jak dziki obszar bez historii i znaczeń, który można formować jak pustynię.
      Jeśli to na poważnie, - to żenujące. Jeśli to jaja - to dlaczego za 50 tyś.? Nie ma tańszych kabaretów?
      • Gość: T. Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 16:28
        To chyba jakiś żart primaaprilisowy. Zacznijmy od tego, że po łacinie most to pons (wystarczy sprawdzić w jakimkolwiek słowniku), natomiast Ponts to miasteczko we Francji. Tak samo nie "Arena Lublineum", a "Arena Liblinensis". W ogóle nazwy to czysta niedorzeczność (w dodatku z podstawowymi błędami) i chyba czysty bełkot (Hortus? Veracity? każdy człon z innego języka).
        Kpiną i kompromitacją zaś byłoby zapłacić choćby grosz za takie coś. Szczególnie, że błędy z łaciny są sprawdzalne w moment w internecie, mapki łatwe do narysowania, a na suche doliny od lat mówi się u nas wąwozy (i są one właśnie naszym unikatem, zarówno jako krajobraz jak i nazwa).
        • Gość: Pan i pani Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.adampolnet.com 13.01.12, 20:38
          Do niedawna miałam jeszcze pewne nadzieje co do inteligencji redaktora Bielesza, ale po przeczytaniu tego tekstu już nie mam. Skoro z całej tej koncepcji wyrozumiał jedynie te idiotyczne nazwy, zamiast skupić się na meritum, to nawet rąk nie warto załamać. Szkoda trochę bo może przez jeden taki głupi artykulik Bystrzyca pozostanie ściekiem. Żuk ma nauczkę. Najlepiej być jak Pruszkowski - robić tylko to, co trzeba i najlepiej na pokaz. Po co się narażać na niepotrzebną krytykę.
          • Gość: bleee... Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 22:45
            ...smaczki w sporej ilości... mnie podobają się te o tubylcach... bleee...
      • Gość: antysmit a ja mam dla Was ciekawą wiadomość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 21:38
        znam prezesa smit i smit - on takie rzeczy pisze na poważnie, ale tekst ZAWSZE konsultuje, więc ci wasi kolesie z mosiru tez maczali w tym bełkocie palce. powodzenius wdrażajędzis!
    • rusalka.ceik Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L 13.01.12, 15:59
      Nareszcie jakiś powiew świeżości. Wszystkie nazwy powinno się tak pozmieniać. Te istniejące są jakieś takie strasznie lubelaśne.
      • czarownica.z.tubtina Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L 13.01.12, 16:14
        Taki swiezy powiew swiezosci, ze rownie dobrze moglby wiac w Pernambuco, jak i w Kielbaskowie Dolnym, bo w Gornym juz zawiewa czyms innym - snobizmem soltysa, ktory uznal, ze glowna ulica w jego wsi bedzie sie nazywac Via Neapolitana.
        • rusalka.ceik Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L 13.01.12, 16:19
          Np. ul. Lipową można przerobić na Via Unten den Linden, a Aleję Warszawską na Via Varsoviensis. No i koniecznie Bystrzycę np. na Rio Lublinero.
        • qqbek Błąd czarownico! 13.01.12, 18:27
          czarownica.z.tubtina napisała:

> Taki swiezy powiew swiezosci, ze rownie dobrze moglby wiac w Pernambuco, jak i
          > w Kielbaskowie Dolnym, bo w Gornym juz zawiewa czyms innym - snobizmem soltysa
          > , ktory uznal, ze glowna ulica w jego wsi bedzie sie nazywac Via Neapolitana.

Przecież każde dziecko wie, że Via Appia, a nie Via Neapolitana ;)
          Pozdrawiam :)
          • czarownica.z.tubtina Zaden blad kubusiu, nie doceniasz soltysa ;-) 13.01.12, 18:55
            Soltys, jako czlenio bywaly w swiecie wie, ze nie ma szans konkurowac z Rzymem, bo zamiast 7 wzgorz ma tylko jeden dol po wybranym piachu.

Dlatego wykombinowal sobie, ze w tym dole zrobi wielki jak Morze Tyrrenskie zalew, na zalewie bedzie plywala gondola (juz nawet znalazl jakas krype, ktora niewielkim nakladem kosztow miejscowa zlota raczka przerobi na gondole), a w tej gondoli soltys bedzie spiewal "Turne a Kielbaskowo" wieczorami przy blasku ksiezyca (przy okazji wyploszy wampiry, takie nietoperze, co maja bardzo wrazliwy sluch).

I dlatego ta droga bedzie sie nazywala Via Neapolitana. Nie mowiac juz o tym, ze w Neapolu pracuja jego trzy latorosle, dziewczyny jak lanie.

Jestem pewna, ze soltys zaprosi Cie na wodowanie lajby ;-).
    • przemek-leniak wiecej animatorów i innych w tym stylu 13.01.12, 17:04
      i są efekty
      • dociek Re: wiecej animatorów i innych w tym stylu 13.01.12, 17:12
        Dajcie mi połowę tej kasy, a przemianuję wam cały Lublin.... !!!
        • przemek-leniak z naszych cudaków to Skrzypek 13.01.12, 17:14
          nieźle opanował bełkot nowomowy
          ale 50 tys wiadomo piechota nie chodzi
          gdybyśmy mieli normalne przyzwoite władze posypałyby się dymisje za takiego gniota
          • Gość: bleee... ...a nie tylko... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 18:16
            ...a grunt dla tych rewelacji przygotowuje chyba rada od przestrzeni i jej urządzenia (przy prezydencie ponoć działająca i prowadząca słynne już warsztaty z mieszkańcami i z firmą ponoć współdziałająca...)... na nowo... wkrótce okaże się prawdopodobnie, że to mieszkańcy chcieli, by ich cywilizowała ona firma... "bo same to są ciemne"... i ktoś ich oświeci, ucywilizuje i nawet może udomowi... coby z ręki jedli... bleee...
            • Gość: obserwator dna Kooooorva mać , chyba śnię!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 18:18
              Błagam, niech mnie ktoś obudzi!!!!
              • Gość: bleee... Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 18:22
                ...się uszczypnij... a rzeczywistość okaże się jeszcze gorsza... bleee...
                • Gość: obserwator dna Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 18:30
                  50 000 dla SAO Investments, 50 000 za to gooovno.... Co to jest przytułek dla krakowskich kolesi-nieudaczników?! Jakim prawem, wyrzucacie nasze pieniądze na taki szajs??? Sami płaćcie za swoje fantazje, chore zboki!!!!
                  • empi Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! 13.01.12, 18:43
                    Jakby taki pomysł zrealizować to przynajmnie cała Europa miałaby ubaw :). Stalibyśmy się turystczną atrakcją, może o to chodziło?
                    pzdr.
                    • Gość: bleee... Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 19:07
                      ...ale Wąchock już jest... i nie da się z pierwszego miejsca wykolegować... bleee...
              • empi Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! 13.01.12, 18:27
                Obudź się i zobacz... :)
                pzdr.
                • folkatka Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! 13.01.12, 19:19
                  Powiem szczerze
                  najpierw sie usmialam, chociaż to śmieszne nie jest.
                  Ale potem nóż sie w kieszeni otworzył - jako miłośniczce łaciny. Arena Lublineum??? Po jakiemu to ma być, bo przecież nie po łacinie!! Hortus Sensu?? Ogród Sensu??
                  Mam jedno pytanie - co palili autorzy tego arcydzieła, i czy mogliby mnie skontaktować ze swoim dealerem. Gwarantuje dyskrecję.
                  • wampir-wampir Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! 13.01.12, 19:39
                    Ja mogę wymyślić kilka takich potworków językowych za pół ceny. Polecam się miejskim urzędasom ;-)))
                    • Gość: obserwator dna Urząd Miasta czy pralnia pieniędzy?! IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 19:44
                      Stała stawka 50 000 ! Kto następny????
                      Nie ma starchu wszystko legalnie!
                      W razie czego zorganizuje sie sondę wśród 50 mieszkańców i bedzie git!
                      • Gość: bleee... Re: Urząd Miasta czy pralnia pieniędzy?! IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 20:06
                        ...kto wie - może sonda już była... tylko uczestnicy o tym nie wiedzą... bleee...
                      • Gość: maxxx Re: Urząd Miasta czy pralnia pieniędzy?! IP: 173.233.203.* 17.01.12, 22:13
                        To wyglada prawie jak sen wariata!!!
                    • folkatka Re: Kooooorva mać , chyba śnię!!! 13.01.12, 20:58
                      Ja na trzeźwo, przyznaję, bym nie potrafiła. Dlatego licze na to, że jednak poznam namiary ich dealera, bo chiałabym spróbowac i jestem ciekawa co mi wyjdzie.
            • Gość: bleee... Re: ...a nie tylko... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 20:56
              ...w oficjalnym dokumencie dostępnym w internecie autorzy powołują się na opinie mieszkańców wyrażane podczas prowadzonych przez dr Kamińskiego Jana warsztatów... a dr jest szefem rady od przestrzeni przy p. prezydencie... :-))))))))))))... bleee...
              • Gość: bleee... Re: ...a nie tylko... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 21:01
                www.mosir.lublin.pl/index.php?s=addcontent&id=58
                ...można poczytać "dokument" w oryginale... bleee...
          • Gość: dix Re: z naszych cudaków to Skrzypek IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 21:55
            Głosując na Żuka - wspierasz bandytyzm

O, srulek spod kamienia wylazł. I pewnie zaraz Tuwimem pojedzie.
    • ggargi Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w Lub... 13.01.12, 20:51
      To ja jeszcze proponuję 2 zmiany:
      1. na drzwiach prezydenta - Debilus Presidentu Lublinu
      i
      2. na drzwiach urzędników - Urednicus pusto stanus
      • Gość: lupus Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.12, 11:07
        Proponuję od...ć się od prezydenta. Wszak "koncepcję" zamawiał i za nią zapłacił MOSiR.
        Ale zwracam uwagę na firmę, która to wykonała www.smit.com.pl , jednoosobowa firma, która jako jedyny kontakt podaje do swojego prezesa. Prezes jak sam przyznaje ma za sobą "karierę urzędniczą". Wszystko to jednoznacznie wskazuje, że mamy do czynienie z "wysysaczem"[1} publicznych pieniędzy. Może by tak do sprawdzenia jakiemuś uczciwemu prokuratorowi podesłać... ?
        [1} wysysacz - neologizm do rozumienia intuicyjnego <rotfl>
        • Gość: bleee... Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 11:11
          ...i ty znasz takiego prokuratora?... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: 89.167.0.* 14.01.12, 13:01
          Gość portalu: lupus napisał(a):
          > Proponuję od...ć się od prezydenta. Wszak "koncepcję" zamawiał i za nią zapłaci
          > ł MOSiR.
          > Ale zwracam uwagę na firmę, która to wykonała www.smit.com.pl , jednoosobowa fi
          > rma, która jako jedyny kontakt podaje do swojego prezesa. Prezes jak sam przyzn
          > aje ma za sobą "karierę urzędniczą". Wszystko to jednoznacznie wskazuje, że m
          > amy do czynienie z "wysysaczem"[1} publicznych pieniędzy. Może by tak do sprawd
          > zenia jakiemuś uczciwemu prokuratorowi podesłać... ?
          > [1} wysysacz - neologizm do rozumienia intuicyjnego <rotfl>

Niby czemu mamy się odwalić od "ojca chrzestnego" MOSiR jako spółki z o.o. ?
          Wszak nie kto inny jak rzeczony prezydent wystąpił z wnioskiem o przekształcenie MOSiR w spółkę z o.o. po to głównie by ta mogła zaciągnąć kredyt na sfinansowanie budowy stadionu, bo miasto wyczerpało już limit zadłużenia...

Z racji tej, że po zmianie Kodeksu Handlowego i KK ścigać z urzędu można tylko na wniosek pokrzywdzonego, to doniesienie do prokuratury musiałby złożyć prezes spółki(na samego siebie), rada nadzorcza(na samą siebie) lub prezydent jako właściciel( na samego siebie).

A mówią, że nie istnieje zbrodnia doskonała...
          • Gość: butapren Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu ! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 14.01.12, 15:20
            Niby czemu mamy się odwalić od "ojca chrzestnego" MOSiR jako spółki z o.o. ?
            Wszak nie kto inny jak rzeczony prezydent wystąpił z wnioskiem o przekształcenie MOSiR w spółkę z o.o. po to głównie by ta mogła zaciągnąć kredyt na sfinansowanie budowy stadionu, bo miasto wyczerpało już limit zadłużenia...
            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
            Przecie to Lublin, miasto teatru "co zawsze w budowie" i ciemnych ale sprytnych i wielce pazernych urzednikow, ktorzy tutaj rzadza... niestety!!!
    • czarownica.z.tubtina Culture branding rozdziewicza 13.01.12, 21:04
      (...) Branża nominuje siedziska autentyzmu na modne destynacje turystyczne, poczym „rozdziedzicza[1]” je – trwale uszkadzając genetyczny kod tożsamości. Jeżeli nie jest on właściwie chroniony.

[1] neologizm autora do rozumienia intuicyjnego(...)

Ech, ciemna maso! Jak zwykle niczego nie rozumiecie, chociaz wicie rozumicie. Wlasnie doznalam malej iluminacji i wszystko juz, wszytko rozumiem! Ale - mimo wszystko - o wlasna drozke, chocby malucka Callis Maga Tubtinensis dalej sie upominam ;-P.

Strażnicy źródeł
      • czarownica.z.tubtina Re: Culture branding rozdziewicza 13.01.12, 21:10
        Ooops... czy ja naprawde napisalam "rozdziewicza"? Najmocniej Szanownego Autora tego neologizmu przepraszam! Oczywiscie powinno byc: rozdziedzicza, cokolwiek to znaczy!
      • folkatka Re: Culture branding rozdziewicza 13.01.12, 21:29
        Stabilność nowych bodźców ekonomicznych efektywnie stymuluje
        • Gość: obserwator dna Urząd Miasta czy pralnia pieniędzy?! IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 22:48
          Zegar słoneczny widziany z kosmosu - obrazek z cyklu zakupionego przez Prezydenta Miasta Lublin za50 000 złotych, cel zakupu nieznany, miejsce docelowego przeznaczenia - kosz na śmieci w Ratuszu:
          cdn5.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/122152/zegar_sloneczny_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
          Plac Litewski - agora gdzie "człowiek spotyka człowieka": cena zestawu obrazków 50 000 złotych plus koszty procesu i odszkodowania, cel zakupu nieznany, miejsce docelowego przeznaczenia - kosz na śmieci w Ratuszu:
          lublin.gazeta.pl/lublin/51,48724,8715407.html?i=11
          Tunel wzdłuż ulicy Sowińskiego od Popiełuszki do Głębokiej - zestaw rysunków technicznych zakupiony za 4 miliony złotych, cel zakupu nieznany, miejsce docelowego przeznaczenia jak wyżej, wcześniej czy później.
          Stadion przy Zygmuntowskich.....

Bezczelnie bezkarne wyrzucanie w błoto publicznych pieniędzy całymi kubłami.
          • Gość: butapren Re: Urząd Miasta czy pralnia pieniędzy ??? IP: *.hsd1.tn.comcast.net 14.01.12, 15:24
            Bezczelnie bezkarne wyrzucanie w błoto publicznych pieniędzy całymi kubłami.
            ======================================================
            Czy ktos tych bezczelnych lubelskich urzedasow - zlodziejaszkow, kiedykolwiek rozliczy???
    • nino22 Opium dla ludum 13.01.12, 22:34
      Może teraz wreszcie zrozumiecie Lublinianie kim jest Żuk-Stonka udający wielkiego mędrca. Wygłasza jakieś pseudomądre opinie za które go pogonili z Warszawy bo pamiętajcie że nie dotrwał do końca kadencji. Klakierzy ratusza walczą sadząc że swoimi wpisami odwrócą uwagę od głupoty którą nam zafundowano. Zapoznałem się z tą wizją i znalazłem tam takie sformułowanie " Zagospodarowanie doliny bystrzycy i Zalewu Zemborzyckiego Animator Projektu Prezydent Miasta uczynił ideą społeczną". Czyli widzimy już że te 50 kafli wydane są na przyszłą kampanię wyborczą Żuka.
      Ja z łaski Palikota prezydent Żukus Stonkus donator tegoż projektusa tom Populusowi Lubliniensusa uczynił (i jeszcze większe jaja mu zafunduje)
      • Gość: od Kpina z prawa i przyzwoitości IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 23:06
        Śmieją się nam prosto w twarz!
        • Gość: bleee... Re: Kpina z prawa i przyzwoitości IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.12, 23:33
          ...chyba trzeba zacząć zbierać podpisy... na referendum za odwołaniem obecnych władz ratuszowych?... zanim bilety komunikacji miejskiej... podatki od nieruchomości... opłaty za wodę i ścieki osiągną ceny kosmiczne... z czegoś te głupoty i fanaberie trzeba opłacić.... zanim władze zrobią z miasta lunapark... bo skansen już jest... bleee...
          • Gość: obserwator dna Re: Kpina z prawa i przyzwoitości IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 00:10
            Pasożyty bez wstydu i sumienia.
            Śmieją się prosto w twarz nam i im:
            panoramafirm.pl/fundacje_charytatywne_instytucje/lubelskie,,lublin
            • Gość: andrzej.filipowicz + odsetki IP: 89.167.0.* 14.01.12, 07:43
              Z prowizją i odsetkami będzie to razem około 55-60 tysięcy. Bank ma zysk, miasto zwiększa koszty i zadłużenie oraz utrzymuje na właściwym poziomie ryzyko bankructwa, a premier się cieszy, bo jak tylko społeczeństwo zechce zrobić porządek, to natychmiast wprowadzi komisarza...

Zapomnieli tylko zleceniodawcy i projektanci o sztandarowym przedwybiórczym propagandowym przedsięwzięciu pod nazwą "tor wyścigów konnych".

Możliwe, że w miejsce toru wyścigów konnych zafundują nam tor dla dwójek bez sternika - będzie jak znalazł jak Bystrzyca wystąpi ze swojego koryta.

Stowarzyszenia, fundacje i inne organizacje non-profit zrobią ściepę i będzie na remont kolejnych miejskich schodów albo jaki papier toaletowy dla szkół i przedszkoli...
              • Gość: bleee... Re: + odsetki IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 09:59
                ...a ja mam pytanie... ile kosztuje "społeczna" rada od przestrzeni, doradzająca prezydentowi... i jakie jest jej prawdziwe zadanie... oficjalne ble-ble znamy... (tubylec bleee...)... bleee...
                • Gość: andrzej.filipowicz i nomenklatura IP: 89.167.0.* 14.01.12, 10:24
                  Gość portalu: bleee... napisał(a):
                  > ...a ja mam pytanie... ile kosztuje "społeczna" rada od przestrzeni, doradzając
                  > a prezydentowi... i jakie jest jej prawdziwe zadanie... oficjalne ble-ble znamy
                  > ... (tubylec bleee...)... bleee...

Koszt funkcjonowania tej "społecznej" rady podobnie jak radnych i zarządu miasta jest również pokrywany z kredytu. Prawdziwe zadanie, to zapewne zawłaszczanie prywatnego, prywatyzowani komunalnego i likwidowanie jednego i drugiego, a wszystko to również na kredyt z odsetkami, bo jak wiadomo samych tylko odsetek od kredytu miasto płaci ponad 650 tysięcy miesięcznie...
                  • Gość: Antoni Kłopotek Re: i nomenklatura IP: *.opera-mini.net 14.01.12, 10:32
                    Myślę że po wydaniu takiej kasy na coś takiego na lubelskim ratuszu oficjalnie można już przybić tabliczkę z nazwą:DOMUS STULTORUM...
                • Gość: bleee... Re: + odsetki IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 10:39
                  ...mam też drugie pytanie... jakie zyski pozwala wygenerować jej (tj. rady od przestrzeni...),
                  działalność dla ratusza oczywiście... i dla zaprzyjaźnionych "inwestorów"... takich, co to są "z ratuszem w stałym kontakcie"... bo przecież nie dla mieszkańców-tubylców zyski generuje... bo tubylcy, jak na tubylców przystało, mają za to (np. za projektowe fanaberie jakichś dyletantów...) zapłacić, potem skonsumować produkt w/w (jak na tubylców przystało - taka ich rola...) i za ten produkt zapłacić... i być może, z czasem - da się ich przenieść do jakiejś wioski specjalnie utworzonej, żeby ubóstwem (o którym to ubóstwie jest w "dokumencie" to i owo...) widoku nie psuli... bleee...
                  • Gość: obserwator dna To klasyczny sabotaż gospodarczy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 10:57
                    Za nieboszczki komuny taka hucpa nazywała się sabotaż gospodarczy, ścigany z urzędu i karany surowo dla przykładu . Dzisiaj możemy przeczytać w lokalnym szmatławcu że pospolite góowno które właśnie kupili za nasze cieżko zapracowane pieniądze to nadzwyczajny materiał naukowo-badwczy niezbędny do rozwoju miasta dla świetlanej przyszłości naszych dzieci lub zobaczyć jak po prostu śmieją nam się prosto w twarz!!!
                    lublin.gazeta.pl/lublin/51,48724,8715407.html?i=11
                    • Gość: Rudnicki z Lublina Re: To klasyczny sabotaż gospodarczy!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 11:36
                      Myślę o tych "krakowiakach" - zapewne to młode "inżyniery", którzy coś tam liznęli i nie znając historii Lublina powymyślali GŁUPAWE nazwy: "hortus", "veracity", "geopolis", "SUGAR"!!!! A w "Kurierze", (bo GW nie kupuję i nie czytam-tyle, że zaglądam do internetu i GW by krytykować głupców) red. A. Jurkowski nie wstydzi się zamieszczać te nazwy. To są IDIOCI , ci projektanci. A Panie Szanowny Szmit- Pan się nie wstydzi? A sam projekt idiotyczny kosztuje chyba 50 tys. zł. Przegonić "krakowiaków" , krytykować "wadze" (to tow. kierownik Federowicz- kto pamięta? ). A NA DODATEK: kto wymyślił nazwę "ALCHEMIA" dla tzw. kompleksu na Lubartowskiej? Alchemia - to jeden z większych IDIOTYZMÓW.
                      Poczytajcie te nazwy i porównajcie z historycznymi , lubelskimi: Bystrzyca, Dziesiąta ( nie: "Dziesiątka" - ot głupcy , map nie potrafią czytać). Głupota na najwyższym poziomie i "redachtory" i "wadze" nie wstydzą się. ?
                    • Gość: andrzej.filipowicz filozofia lustra IP: 89.167.0.* 14.01.12, 12:49
                      Gość portalu: obserwator dna napisał(a):
                      > Za nieboszczki komuny taka hucpa nazywała się sabotaż gospodarczy, ścigany z u
                      > rzędu i karany surowo dla przykładu . Dzisiaj możemy przeczytać w lokalnym szm
                      > atławcu że pospolite góowno które właśnie kupili za nasze cieżko zapracowane pi
                      > eniądze to nadzwyczajny materiał naukowo-badwczy niezbędny do rozwoju miasta dl
                      > a świetlanej przyszłości naszych dzieci lub zobaczyć jak po prostu śmieją nam s
                      > ię prosto w twarz!!!
                      > rel="nofollow">lublin.gazeta.pl/lublin/51,48724,8715407.html?i=11

Pomni historycznych doświadczeń wzięli i wyprowadzili spod bezpośredniej jurysdykcji prokuratury działalność na szkodę spółki i tzw. przestępstwa menedżerskie.
                      Bywało, że trafiał się "nawiedzony" prokurator, który widząc z urzędu to co my czytamy z łam internetowych dzienników brał się i wszczynał śledztwo. Co prawda później zazwyczaj taki prokurator uciekał poza granice kraju(prok.Andrzej Czyżewski i sprawa PKN Orlen) ale wcześniej stawiał zarzuty.
                      Sprawa ścigania z urzędu działań na szkodę spółki i przestępstw menedżerskich została raz na zawsze przez parlament w czerwcu tego roku załatwiona - teraz takie czyny może prokuratura ścigać tylko na wniosek pokrzywdzonych czyli spółki...
                      Nie na darmo za tego projektowego gniota płacił MOSiR Sp. z o.o. , a nie bezpośrednio ratusz.

Zapomnij więc żeby właściciel w postaci prezydenta czy też namaszczona przez niego samego rada nadzorcza wystąpiły z wnioskiem o ściganie niegospodarności czy też innego działania na szkodę spółki -tudzież innego przestępstwa menedżerskiego.

Samo przekształcenie MOSiR w spółkę miało na celu możliwość dalszego zadłużania miasta, które samo z siebie przekroczyło już próg dopuszczalnego długu.

Jedyne co możesz w tej sytuacji zrobić, to zebrać 10-ciu i wystąpić z pozwem zbiorowym lub zainicjować referendum o odwołanie prezydenta i całej miejskiej rady.
                      Następnego dnia po podaniu wyników referendum premier odwołanego prezydenta powoła na... komisarza.

To co widzisz, to takie lokalne nomenklaturowe perpetuum mobile ;)
                      • Gość: leniak dokładnie takie same bzdury były w aplikacji esk IP: *.pl 14.01.12, 13:24
                        mało kto ją czytał za to wielu w tym i tu występujących ją chwaliło
                        szkoda że w odpowiednim czasie nie było komu podnosić głosu że na głupocie się Lublina budować nie da
                        jeden Nowak niestety wiosny w Lublinie nie uczyni
                        ponieważ jednak gdy był czas żeby krzyczeć wznosiliście raczej peany na cześć głupoty i dziś wam nie wypada płakać
                        hipokryzja Agaty się wielu udzieliła
                        niestety dziś jest już za późno
                        to nie jedynie 50 tys od Mosir poszło w błoto - w błoto trafią też pieniądze od Zdrojewskiego
                        bo na takie same durnoty jak Mosir wyda je kretyn Czyżewski
                        ale sami wszak tego chcieliście
                        ...
                        tak przy okazji Kaziu bądź łaskaw nie zakładać mi codziennie bana
                        to dziecinne
                        --
                        Głosując na Żuka wspierasz bandytyzm
                        • Gość: lupus Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.12, 13:36
                          Dziecinne jest to co wypisujesz na forum. :)
                          Kaziu. Ale banować to faktycznie chyba nie należy, niech se chłopak popisze i się popisze.
                          • Gość: psychiatra Leniaka Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji IP: *.futuroexito.pl 14.01.12, 13:41
                            Kaziu ma tyle wspolnego z banowaniem co i empi - zaden z nich nie ma takich uprawnien. Zreszta skutek z tego taki sam, jak z zapisanych przeze mnie lekow. Leniak ich po prostu nie bierze! Jak jest na oddziale to nie ma dostepu do komputera i to jest jedyna na niego metoda. Trzeba poczekac, az Sloneczko znowu wezwie karetke.
                            • empi Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji 14.01.12, 14:08
                              > Kaziu ma tyle wspolnego z banowaniem co i empi - zaden z nich nie ma takich upr
                              > awnien
                              Kaziu nawet nie jest opiekunem forum :)
                              pzdr.
                              • Gość: leniak gdyby był musiałby działac jawnie IP: *.pl 14.01.12, 14:20
                                a jako etatowiec ma większe możliwości niż społeczny Empi
                                zdaje się nie usuwasz waćpan wątków które nie lamią regulaminu a Kazio i owszem tak działa
                                pikuś jesteś niestety drogi Empi - nawet jeśli pan to nadal Pikuś
                              • Gość: folkatka Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 18:11
                                hipokryzja Agaty się wielu udzieliła

Aż taki mam wpływ na ludzi? Przeceniasz mnie, bejbe
                            • Gość: bleee... Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 14:26
                              ...a jak tam z receptami... wystawiasz z pieczątką?... czy może jesteś "uzdrowicielem" ze wschodu i leczysz płynami fizjologicznymi... fuj... lekarzu - lecz się sam... bleee...
                          • Gość: obserwator dna Dobrze się bawicie za nasze pieniądze?! IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 14:05
                            Prezydent Lublina Krzysztof Żuk uważa, że koncepcja krakusów nie jest niepotrzebna. - Osobiście zgłosiłem zastrzeżenia do tych nazw. Ale prawem autora było zamieścić je w ostatecznej wersji dokumentu. Oczywiście nie zaakceptują ich ani mieszkańcy, ani my. Dla zabytkowego mostu mamy już propozycję, by nosił imię swojego twórcy, inżyniera Mariana Lutosławskiego - mówi prezydent.

No,Łaskawca! Mógłby uznać ten śmieć za śmieć ale nie pozwala mu na to dobre serce, duma i honor! Co ja nie załacę?! Zapłacę!!!!! Co do grosza, zapłacę, choćbym miał to osobiście wyrzucić do kosza, ( ale nie uprzedzajmy wypadków)
                            Za to ma dla nas w zanadrzu niespodziankę ktora ucieszy wszystkich mieszkańców: nazwie stary poczciwy Most Gotycki imieniem jego konstruktora co będzie ewenementem na skalę światową i postawi tę budowlę w jednym szeregu z wieżą Eiffla!!! Przy okazji sprytnie zamąci w głowie turystom każąc im domyślać się który to Lutosławski po nim był spacerował, ba może nawet ogłosi się Festiwal Lutosławskiego na Moście Jego Imienia ( podsuwam ten pomysł panu Czyżewskiemu do rozważenia, honorarium za prawa autorskie odbiorę przy okazji) Okazuje śię że warto było wydać te 50 000 złotych żeby naszemu Gospodarzowi zaświtała idea przechrzczenia starego mostu. Będzie wstęga, gala (może w Gali?!) szmapan za zdrowie nasze, fajerwerki ..... Byłoby to nawet zabawne gdyby nie było tak absuradalne i bezsensowne!
                            Dobrze się Pan bawi za nasze pieniądze panie Prezydencie?
                            Jakie niespodzianki w tym tygodniu? Krakowskie pracownie mają dosyć pracy?
                          • Gość: leniak kiedyś Wisia mi zarzucała jawne kłamstwo IP: *.pl 14.01.12, 14:12
                            przypominam jest jak się sam chwali półetatowcem GW) na czele sięgnęło po bany
                            jakoś trzeba przecie zamknąć usta
                            bo jeszcze leniak gotów powiedzieć kilka gorzkich słów ;-)
                            bywało już że mnie Kazio o narodowy socjalizm posądzał
                            jednak nie przekonawszy publiczności postanowił działać inaczej i teraz banuje z kolegami mnie co dzień
                            myślę ze ostatnie bany wiążą się z telefoniczną rozmową z Batłomiejem Budzyńskim ;-)
                            naruszyłem zapewne ważne interesy Kaziowych znajomków w tamtej rozmowie...
                            a mnie się nie chce codziennie pisać na abuse ani też ścigać Kazia i jego cenzorskiej ekipy
                            grzecznie więc proszę o brak dziecinady
                            • Gość: leniak Re: kiedyś Wisia mi zarzucała jawne kłamstwo IP: *.pl 14.01.12, 14:13
                              kiedy jednak okazało się nie być kłamstwem towarzystwo niestety z Kaziem (który - i tu powinien być dalszy ciąg posta ;-)
                            • tracz_bielaczek Re: kiedyś Wisia mi zarzucała jawne kłamstwo 16.01.12, 21:04
                              Nigdy chyba nie zrozumiem fenomenu przywiązywania się do jednego nicka. Przecież zamiast pisać na "abuse" możesz wyczyścić ciasteczka np. tym programem i założyć nowe konto z kropką zamiast myślnika albo z myślnikiem dolnym, albo z kropką po pierwszej literze itp. Na forum Kraj niektórzy codziennie muszą zakładać nowe konta i jakoś żyją.
                              • empi Re: kiedyś Wisia mi zarzucała jawne kłamstwo 16.01.12, 21:08
                                i to jest w porządku wobec innych forumowiczów?. Widzę, że muszę być jeszcze bardziej pryncypialny. :)
                                pzdr.
                        • Gość: andrzej.filipowicz Re: dokładnie takie same bzdury były w aplikacji IP: 89.167.0.* 14.01.12, 13:48
                          Gość portalu: leniak napisał(a):
                          > mało kto ją czytał za to wielu w tym i tu występujących ją chwaliło
                          > szkoda że w odpowiednim czasie nie było komu podnosić głosu że na głupocie się
                          > Lublina budować nie da
                          > jeden Nowak niestety wiosny w Lublinie nie uczyni
                          > ponieważ jednak gdy był czas żeby krzyczeć wznosiliście raczej peany na cześć g
                          > łupoty i dziś wam nie wypada płakać
                          > hipokryzja Agaty się wielu udzieliła
                          > niestety dziś jest już za późno
                          > to nie jedynie 50 tys od Mosir poszło w błoto - w błoto trafią też pieniądze od
                          > Zdrojewskiego
                          > bo na takie same durnoty jak Mosir wyda je kretyn Czyżewski
                          > ale sami wszak tego chcieliście
                          > ...
                          > tak przy okazji Kaziu bądź łaskaw nie zakładać mi codziennie bana
                          > to dziecinne
                          > --
                          > Głosując na Żuka wspierasz bandytyzm

Komu się udzieliło, temu się udzieliło, a komu błoto w złoto się zamieniło, temu się zamieniło ;)

To nadal jest tylko początek, bo ciągle testują na ile da się ogłupiać podatników.
                          Po widokowym "balonie" za ponad 200 tysięcy złotych i projekcie "bystrzycowym" za 50 tysięcy nic już chyba nie będzie w stanie zdziwić ani ciebie ani nawet rzeczonej Agaty.

I tylko konie są zdziwione, że "bomba", która miała pójść w górę prawie dwa lata temu na wybudowanym za pieniądze lotto "torze wyścigowym" co i raz spada na ziemię i bryzga błotem. Z "wyścigowego toru" lotto nawet jednego kuponu za 3 PLN nie pozostawiło...
                          • Gość: leniak te durnoty z krakowa zaczeły się od Marcina IP: *.pl 14.01.12, 16:53
                            Marcina Skrzypka z TNN i Orkiestry św Brachy od niszczenia Opery (kiedyś była chyba inna nazwa ale nie pomnę)
                            lobbował on kiedyś skutecznie za zleceniem przez UM opracowania planów ścieżek rowerowych pewnemu angliście z Krakowa
                            Anglista ów ma firmę która bierze niezła kasę za wypisywanie podobnych głupot co te od Smita & Smita
                            zdaje się naciągnął tak i UM Lublin dzięki lobbingowi wspomnianego już grajka i innych mędrków w rodzaju Szymona Qaftana Furmaniaka - który tu okresowo występuje jako cudak forumowy
                            potem już poszło
                            kasa miejska przelewa do kieszeni różnych mędrków sporo publicznych pieniędzy
                            ten przypadek nie jest przecie ani pierwszym ani ostatnim
                            Przypomnę wam tego Nowaka który był jako jeden z nielicznych przeczytał wypociny Czyżewskiego link
                            Nowak przepraszał całkiem niesłusznie bo wszak urzędnicy za te bzdury płacili sowicie
                            i nadal płacą zresztą
                            50 tys. to jest w sumie niewiele
                            większe pieniądze już wydano wszak
                            ...
                            a ban jak był tak jest - Kazio trzyma się dzielnie
    • quazir Nie tylko Sugar Kovalczyk. Jeszcze Pomnik Garnka! 14.01.12, 14:35
      Chyba nogi należy leczyć,bo ich głowy to próchno.Żaden lekarz nic nie wskóra.I te zabawy z naszych podatków!Skandal!
      • Gość: obserwator dna Planowe uwłaszczenie się na terenach LKJ-otu! IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 15:12
        Na terenie dzisiejszego LKJ mogłoby powstać Geopolis, park rozrywki i nauki z miniaturowymi górami i największym na świecie zegarem słonecznym. Obok byłoby zaplecze logistyczne Geopolis, czyli głównie parking, ale za to z zacną nazwą Centrum Dziedzictwa Rzeki. Oprócz samochodów można by tam obejrzeć Bystrzycę w miniaturze na makiecie, Wartkie Muzeum Rzeki, czyli zbiór osobliwości rzeki i żywiołu wody oraz... Pomnik Garnka, jako wyraz geniuszu myśli człowieka.

Te debilizmy to tylko przykrywka dla naiwnych, odwrócenie uwagi od właściwej akcji zajęcia i zabudowy gruntów LKJ z czym zamawiający i wykonawca "ekspertyzy" wcale się nie kryją!.
        Właśnie dlatego w tym miejscu nagromadzenie debilizmów przekroczyło wszelkie normy i wyobrażenia: makieta gór, zegar widoczny z Kosmosu,Wartkie Muzeum Rzeki, Pomnik Garnka!!!
        LKJ sam się prosił bo wystąpił z inicjatywą odbudowy toru i reaktywacji wyścigów, co oczywiście wywołało temat wielkości, lokalizacji własności gruntów i wzbudziło natychmiastowe zainteresowanie deweloperów gotowych zabudować każdy wolny skrawek terenu a co dopiero hektary wielkiego pustego terenu w samym centrum miasta z zielenią nad rzeką, z doskonałym dostępem komunikacyjnym i sieciami uzbrojenia wzdłuż otaczających ulic! Doskonały i znakomicie realny pomysł odbudowy toru i świetności wyścigów upadł po cichutku pośród kłótni nowego zarządu ze starym i droga do realizacji planu sytanęła szeroko otwarta.
        Ten absurdalny bełkot który według prezydenta Żuka może stanowić materiał wyjściowy do planu zagospodarowania przestrzennego wygląda na przygotowanie opinii publicznej na zaplanowaną akcję wywłaszczenia LKJ, zajęcia przedwojennego toru wraz z całym otoczeniem, ostatecznego pogrzebania idei reaktywacji wyścigów i przekazania cennych gruntów budowlanych w odpowiednie ręce. Inaczej nie da się wytłumaczyć dlaczego prezydent miasta zamiast zwolnić Szmita i wyrzucić ten śmieć do kosza tłumaczy nam że wszystko jest w najlepszym porządku, a "dokument firmy Smit i Smit ma być głosem w dyskusji nad przyszłością rzeki" !!!
        • Gość: butapren Re: Planowe uwłaszczenie się na terenach LKJ-otu!! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 14.01.12, 15:33
          Ten absurdalny bełkot który według prezydenta Żuka może stanowić materiał wyjściowy do planu zagospodarowania przestrzennego wygląda na przygotowanie opinii publicznej na zaplanowaną akcję wywłaszczenia LKJ, zajęcia przedwojennego toru wraz z całym otoczeniem, ostatecznego pogrzebania idei reaktywacji wyścigów i przekazania cennych gruntów budowlanych w odpowiednie ręce. Inaczej nie da się wytłumaczyć dlaczego prezydent miasta zamiast zwolnić Szmita i wyrzucić ten śmieć do kosza tłumaczy nam że wszystko jest w najlepszym porządku, a "dokument firmy Smit i Smit ma być głosem w dyskusji nad przyszłością rzeki" !!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zgadzam sie, dokladnie tak to wyglada!
        • Gość: bleee... ...także planowe wywłaszczenie Rusałki... IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 15:55
          ...podobne plany ma p. prezydent w stosunku do terenu, który z uporem maniaka nazywa "parkiem Rusałka"... park Rusałka nigdy nie istniał w rzeczywistości... są tylko plany z czasów PRL, by takowy stworzyć... ale częste używanie nazwy zasugerowało wielu odbiorcom, że p. prezydent chce "reaktywować" nigdy nieistniejący park... a przecież reaktywować można tylko coś, co istniało... ale prawdziwym celem "reaktywacji" przeprowadzanej przez ratusz wraz z radą od przestrzeni jest przejęcie terenów dla inwestorów (czyli jedynych cennych obywateli Lublina) wartościowych, bo w samym sercu miasta leżących... najlepiej za przysłowiową "złotówkę" - stąd dokument zawiera treści o "ubogich" mieszkańcach, co to nawet kanalizacji nie mają... a przecież nie mają jej dlatego, że władze niedoszłej stolicy kultury na skalę europejską nie uzbroiły leżącego 200 m od ratusza terenu, nie położyły nawierzchni, nie doprowadziły gazu w jednej z najstarszych dzielnic Lublina, pozwalają za to ginąć zabytkom i wegetować ludziom, by sami z tej dzielnicy pouciekali...smaczku dodaje fakt, że kanalizacji nie mają też mieszkańcy, zajmujący miejską, zdegradowaną własność... obrzydzenie bierze coraz większe na taką manipulację ludźmi i ich pieniędzmi... a p. prezydent na jednym ze spotkań nawet się z tymi zamiarami nie krył, rozwijając wizję budowy na Rusałce nie parku, tylko centrum biurowo-handlowego... co ziszcza się już m.in. poprzez budowę gargamela na rogu Zamojskiej i Rusałki, planów budowy kolejnych parkingów - m.in. obok starego mostu na Bystrzycy... i dowartościowania w ten sposób własności zlokalizowanych na ulicy Rusałka... zagadka dla inteligentnych - kto jest właścicielem kilku nieruchomości (i interesów...) tu położonych... a drugie pytanie z niespodzianką: kto w szczególności i od lat dba o zachowanie wartości kulturowych tej dzielnicy... bleee...
          • Gość: obserwator dna Re: ...także planowe wywłaszczenie Rusałki... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 17:46
            Gość portalu: bleee... napisał(a): zagadka dla inteligentnych - kto
            > jest właścicielem kilku nieruchomości (i interesów...) tu położonych... a drugi
            > e pytanie z niespodzianką: kto w szczególności i od lat dba o zachowanie wartoś
            > ci kulturowych tej dzielnicy... bleee...

Zdradź chociaż odpowiedź na drugą zagadkę bo brzmi intrygująco!
            • Gość: bleee... Re: ...także planowe wywłaszczenie Rusałki... IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.12, 18:02
              ...w Lublinie działają dwa urzędy za wartości kulturowe odpowiedzialne... jeden działa od lat wielu i jest urzędem administracji państwowej o zasięgu wojewódzkim... dwa lata temu (a może trzy niespełna...) powołano odpowiednika samorządowego - a spór o kompetencje trwa do chwili obecnej... a teren szeroko pojętej dzielnicy od nazwy ulicy Rusałką zwanej, mimo że leży na granicy miasta historycznym określanego, wygląda jak zad...pie i tak jest traktowany... taka dzielnica do utylizacji, tylko nikt w ratuszu nie śmie tego wprost powiedzieć (dlaczego?... oto jest pytanie...)... wystarczy "zstąpić do głębi" z Zamojskiej lub Bernardyńskiej... żeby zobaczyć przemieszane wartości kulturowe dawne i nowe... a mieszkańców do wymiany... taki melanż... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Roszada IP: 89.167.0.* 14.01.12, 23:21
          Gość portalu: obserwator dna napisał(a):
          <ciach>
          > LKJ sam się prosił bo wystąpił z inicjatywą odbudowy toru i reaktywacji wyścigó
          > w, co oczywiście wywołało temat wielkości, lokalizacji własności gruntów i wzbu
          > dziło natychmiastowe zainteresowanie deweloperów gotowych zabudować każdy wolny
          > skrawek terenu a co dopiero hektary wielkiego pustego terenu w samym centrum m
          > iasta z zielenią nad rzeką, z doskonałym dostępem komunikacyjnym i sieciami uzb
          > rojenia wzdłuż otaczających ulic! Doskonały i znakomicie realny pomysł odbudowy
          > toru i świetności wyścigów upadł po cichutku pośród kłótni nowego zarządu ze s
          > tarym i droga do realizacji planu sytanęła szeroko otwarta.

Szachiści nazywają taki manewr roszadą, która to jest specjalnym posunięciem, wykonywanym równocześnie królem i wieżą tego samego koloru...

Tereny objęte tym absurdalnym projektem, który kosztował podatników wraz z kredytowymi odsetkami niemal 60 tysięcy zł zostaną po ustawowej inwentaryzacji wpisane do rejestru terenów zalewowych.

Dyrektywa powodziowa zakazuje zabudowy takich terenów więc wkrótce po zakończeniu inwentaryzacji zostaną tereny te przekształcone w poldery. Po zmianie planów zagospodarowania miasto będzie musiało wypłacić właścicielom odszkodowania z tytułu znacznej utraty wartości tych terenów.

Szachiści nazywają taki manewr roszadą - karciarze zaś blefem wykonanym z premedytacją i na blotkach w garści...
    • yasiek_k Nie tylko Sugar Kovalczyk. Jeszcze Pomnik Garnka! 14.01.12, 18:53
      Ja sobie myślę tak trzeba było dać te 50 tys. byle bezrobotnemu albo bezdomnemu z Lublin, a wymyśliłby jeszcze lepsze nazwy i koncepcje. Gdyby głupota mogła latać to władze MOSiR za darmo stworzyłby nam lotnisko o przepraszam AIR PORTUS LOTNISCUS LUBLINIENSIS. Ci ludzie wydają naszą forsę na bzdety.
      • Gość: obserwator dna Re: a ja mam dla Was ciekawą wiadomość! IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 22:28
        Gość portalu: antysmit napisał(a):
        > znam prezesa smit i smit - on takie rzeczy pisze na poważnie, ale tekst ZAWSZE
        > konsultuje, więc ci wasi kolesie z mosiru tez maczali w tym bełkocie palce. pow
        > odzenius wdrażajędzis!

Ależ to żadna niespodzianka! Doskonale wiemy że ten "dokument" odzwierciedla poziom zamawiającego! Przecież to zamawiający wybrał bez przetargu wykonawcę tego szajsu wiele miesięcy temu, teraz odebrał gotowy "produkt" przeczytał, zapłacił całą umówiona cenę czyli maksymalną sumę dopuszczalna w zamówieniach z wolnej ręki i chwali się nim przed dziennikarzami przekonany o swej mądrości i przydatności społecznej.
        To zachowanie naturalne i racjonalne, głupcy nie wiedzą że są głupcami.
        • Gość: od Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrzeni? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 10:31
          Gdzie się pochowali etatowi znawcy z Forumowego Kółka Obrony Architektury i Krajobrazu???? Gdzie specjaliści od tzw. Kultury Przestrzeni zrzeszeni w licznych kółkach różańcowych?
          Dlaczego zamilkli architekci z osławionego SARP-u, tudzież TUP-u, Izby itd, itp, Gdzie pani Jamiołkowska, pan Stelmach, pan Mierzwa, Korszeń, Dylewski.....
          Zatkało z zachwytu????
          • Gość: bleee... Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 09:34
            > Gdzie się pochowali etatowi znawcy z Forumowego Kółka Obrony Architektury i Krajobrazu???? Gdzie specjaliści od tzw. Kultury Przestrzeni zrzeszeni w licznych kółkach różańcowych?

...znawcy etatowi prawdopodobnie dumają nad kolejnym "mamidłem", które ciemny lud kupi... a jak kupić nie zechce, to i tak dostanie, co mu przeznaczono - w imię "wyższej konieczności"... i tylko studentów wykorzystywanych do tych ćwiczeń żal... bo uczą się złych obyczajów i merytorycznej nędzy... mam nadzieję, że większość z nich uratuje dusze i wybierze kierunek zachód - bo na szczęście nie wszyscy są wyznawcami głoszonej przez twórców kolejnych gniotów i manipulacji ideologii... na razie mogą uczestniczyć w stosowaniu mocno wykoślawionej partycypacji obywatelskiej metodą Charette... sprowadzono nawet do lubelskiego ratusza specjalistę od jej stosowania... kolejna zagadka: gdzie ten specjalista już się nie sprawdził?... w Lublinie miał ładne "entree"... bleee...

www.partycypacjaobywatelska.pl/techniki/9-charette
            • Gość: obserwator dna Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 10:35
              . na razie mogą uczestniczyć w stosowaniu mocno wykoślawionej partycy
              > pacji obywatelskiej metodą Charette... sprowadzono nawet do lubelskiego ratusza
              > specjalistę od jej stosowania... kolejna zagadka: gdzie ten specjalista już si
              > ę nie sprawdził?... w Lublinie miał ładne "entree"... bleee..

Komu zawdzięczamy tę niebezpieczną infekcję, ktorą już zbiera obfite żniwo?
              Zdradź nazwisko "specjalisty" żebyśmy mogli przesłać swoje uznanie pod właściwy adres.
              Podejrzewam że jedną z głównych nosicielek jest pani architekt Kipta, ale chyba nie o nią chodzi bo nie jest nowym nabytkiem Ratusza?
              • Gość: bleee... Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 11:03
                lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,9487907,ESK__Co_Slazak_widzi_w_Lublinie__Miasto_z_potencjalem.html
                ...i podobne stronki... bleee...
                • Gość: od Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 18:08
                  > ...i podobne stronki... bleee..

Kipta & Co. i wszystko jasne:
                  www.fr.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=94

• Gość: bleee... Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 18:30
                    ...Stowarzyszenie Forum Rewitalizacji wspomagane jest (wspierane) przez samorządy, w tym Urząd Miasta Lublina... samorządy, w tym Urząd Miasta Lublina, wspomagane jest przez stowarzyszenia, w tym Stowarzyszenie Forum Rewitalizacji... ładne - prawda?... bleee...
              • Gość: bleee... Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 11:17
                > Zdradź nazwisko

...jeśli nie musisz, nie używaj określenia "zdradź"... piszę bowiem o faktach ogólnie znanych i dostępnych... to nawet nie jest ujawnianie faktów... to zbieranie ziarenek piasku, które tworzą piaskownicę lubelską... bleee...
          • Gość: bleee... Re: Gdzie się pochowali znawcy od Kultu Przestrz IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 18:13
            > Gdzie pani Jamiołkowska, pan Stelmach, pan Mierzwa, Korszeń, Dylewski.....

...już są... oto pani Jamiołkowska... reszta za chwilę?... bleee...

lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,10972122,Most_im__Lutoslawskiego__czy_Pons_Alterego__SONDAZ.html
    • Gość: ZORIENTOWANY Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.static.vip-net.pl 15.01.12, 12:32
      Powiem Wam, że ten cały Smit Kowalski dokładnie z tą samą koncepcją był już w innym województwie i kazali mu spiep..rzać.
      • Gość: deirdre11 Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 13:42
        Defecatio Urinationis Publici Anus to odpowiednia nazwa dla opisanego proje... tzn. bełkotu
    • Gość: J-k Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.12, 10:27
      Wczoraj z wielką przyjemnością obejrzałem (po raz kolejny) wspaniałą komedię "Poszukiwany, poszukiwana" z 1972 roku. Jerzy Dobrowolski jako dyrektor biura planowania przestrzennego to pikuś przy tych współczesnych "projektantach".
      • Gość: bleee... Re: Sugar Kovalczyk i Foksal Hortus Sensu. To w L IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 12:47
        ...nie wiadomo, jak daleko - w imię postępu oczywiście - posunie się reaktywacja w wydaniu ratusza... w "Poszukiwany, poszukiwana" inżynier dyrektor przeniósł jezioro... jeśli wierzyć geologom, to prawdą jest stwierdzenie: "Wyżyna Lubelska zbudowana jest ze skał wapiennych, powstałych w morzu w końcu ery mezozoicznej." Skóra cierpnie, co może nam zaproponować jakaś np. krakowska firma... bleee...

www.sciaga.pl/tekst/39651-40-wyzyna_lubelska_informacje_ogolne
    • Gość: bosman krótko i węzłowato - kogoś ... IP: *.centertel.pl 16.01.12, 13:49
      pojebało. Kogo? - tego co "łyknął" min. 10%.
      • Gość: obserwator dna Perpetuum mobile* IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 20:48
        > ...Stowarzyszenie Forum Rewitalizacji wspomagane jest (wspierane) przez samorzą
        > dy, w tym Urząd Miasta Lublina... samorządy, w tym Urząd Miasta Lublina, wspoma
        > gane jest przez stowarzyszenia, w tym Stowarzyszenie Forum Rewitalizacji... ład
        > ne - prawda?... bleee..

My Gminy sfinansujemy wam wycieczki szkoleniowe po Europie i Świecie a wy jako ciało całkowicie społeczne skonsultujecie nam gminne projekty rewitalizacji opracowane przez
        was w pracy na naszych etatach. Całą resztę zlecimy do Krakowa!

*Perpetuum mobile (z łac. wiecznie ruchome) – hipotetyczna maszyna, której zasada działania, wbrew znanym prawom fizyki, umożliwiałaby jej pracę w nieskończoność.
        • Gość: bleee... Re: Perpetuum mobile* IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 21:01
          ...jak napisano wyżej - prawa fizyki w Lublinie nie działają... :-)))... bleee...
          • Gość: od Re: Perpetuum mobile* IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 21:19
            > ...jak napisano wyżej - prawa fizyki w Lublinie nie działają... :-)))... bleee.

.... co należało dowieść!
            • Gość: bleee... Re: Perpetuum mobile* IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.12, 21:28
              ...c.b.d.o.... c.b.d.u.... bleee...
      • Gość: maxxx Re: krótko i węzłowato - kogoś ... IP: 173.233.203.* 17.01.12, 17:17
        Tak, czy inaczej, ktos wzial calkiem spore pieniadze, ktos inny je wyplacil...
        I moga sie teraz smiac prosto w twarz mieszkancom Lublina!!!
        • Gość: bleee... Re: krótko i węzłowato - kogoś ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 18:35
          ...teraz mogą się też śmiać zleceniodawcom... w twarz... jeśli takową zachowali... bleee...
    • tow.janwinnicki Najważniejsze jest i tak clitoris 17.01.12, 11:06
      reszta jest milczeniem.
      • Gość: obserwator dna Czy p.Żuk już unieważnił kontrakt i odesłał dzieło IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.12, 20:05
        Czy prezydent Żuk już unieważnił ten kontrakt i odesłał "dzieło" do Krakowa,
        a jeśli nie to na co czeka?
        • Gość: bosman może uczy się... IP: *.lublin.mm.pl 19.01.12, 20:09
          "łaciny"?
    • turysta_z_izraela Pomnik garnka a rudery straszą 19.01.12, 20:28
      Ładnie odremontowali most, niezły kontrast w stosunku do "szczerzących się" tyłów kamienic zamkniętej dla ruchu ul.1 Maja, chodzi mi o ten upiorny widok od strony Trasy Zielonej.
      Tak, w braku zagospodarowania Lublin jest bardziej obskurny od Białegostoku! Tylu "nadgryzionych" obskurnych bloków kamienic nie ma w żadnym mieście wojewódzkim.
      Straszne lecz prawdziwe, jak zohydzone jest np. widok panoramy Starówki od strony al.Unii Lubelskiej.
      Właśnie musiałem iść na piechotę z Dworca PKP przez 1 Maja z torbami do Ronda na Klinie, bo z Placu Dworcowego trolejbus raz na 25 minut.
      Czy po wybudowaniu skweru przy Kunickiego i przedłużeniu tunelu dla pieszych ktoś pomyśli o wybudowaniu w jego pobliżu zatok MPK???
      • turysta_z_izraela Odpowiem sobie sam: pomnik garnka ważniejszy 19.01.12, 20:33
        Pomnik garnka ważniejszy niż skomunikowanie dworca kolejowego ze śródmieściem.
        Normalnie żenujące, kiedy się słyszy jakieś zwariowane pomysły przeniesienia PKS pod PKP.
        A może by tak na odwrót? Taki szereg inwestycji typu "przybliżyć kolej miastom we wschodniej Polsce"? Np. wyprostować linię kolejową Lublin - Puławy, tak, żeby stacja Nałęczów była bliżej miasta? Nie wiem, co zaproponować w Lublinie. Może bocznicę z Łęczyńskiej, tory przez tereny działkowe i dworzec końcowy w Lublinie gdzieś za zamkiem? Zamiast Galerii Zamek? Czemu nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka