Dodaj do ulubionych

Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie? ...

22.05.12, 06:44
Co za ubożuchne podejście - przecież wystarczy wyczarterować porządny samolot albo dwa i przenieść gości komunijnych do Warszawy lub do np. luksusowego pensjonatu - dopiero tam w godnych ich (i dziecka !) warunkach można dopełnić misterium I komunii świętej...
Obserwuj wątek
    • nikita141 Komunia w Jedlinie 22.05.12, 08:22
      Ja miałam komunie w ostatnia niedziele w hotelu Jedlina. Było super, dzieci sie bawiły na placu zabaw i w mini zoo razem z kózkami. Tylko jak ktos chce tam mieć komunie rezerwować odrazu we wrzesniu bo pózniej nie ma miejsc.
      • Gość: Sylwia Re: Komunia w Jedlinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 11:46
        No kózki to akurat z pewnością się nie bawiły...takie coś, to zwykłe męczenie zwierząt i traktowanie ich jak przedmiotów.Każdy, kto miał do czynienia z takim "biznesem" wie, że takie zwierzątka z reguły długo nie żyją, padają ze stresu.
    • Gość: folkatka :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 08:29
      Boże, widzisz i nie grzmisz!
      • Gość: maxx Re: :(( IP: 173.233.209.* 22.05.12, 20:13
        Bog (i ten zwany "Ojcem" i ten zwany "Synem" i tzw. "Duch swiety", a takze bogini zwana "Matka Boska") uwielbia wszelkie imprezy organizowane na jego czesc... A same dzieci i tak pewnie swietnie potrafia zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi !
    • Gość: t Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.05.12, 08:34
      "wyczarterować porządny samolot albo dwa i przenieść gości komunijnych do Warszawy"
      Bez przesady. Nie będą dzieci szlajać się po jakiejś Warszawie. Pierwsza komunia świetna wymaga, aby dziecko było zabrane do jakiegoś ciepłego raju - Seszele, Malediwy, Goa...
      Chrystus wymaga od nas więcej niż jakieś dziadowski czarter do Warszawy!
    • Gość: bosman powiem krótko: IP: *.centertel.pl 22.05.12, 14:26
      wieś tańczy i śpiewa a katabasy się cieszą. Bleee...
      • Gość: maruda Re: powiem krótko: IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 15:07
        Bosmanie, nie tylko dla kościelnych urzędników komunia to zysk. Jak widzisz, kwitnie ranking popularnych restauracji, a pracownie sukien ślubnych :) zacierają ręce. Rodzice, jak to rodzice, przeklinają, narzekają, ale wysupłują grosze (nie takie znowu grosze...), biorą kredyty, żeby sąsiadom i krewnym pokazać, jak potrafią świętować. Markety też nie narzekają w okolicach maja. Rowery, laptopy, aparaty fotograficzne, telefony.... przecież niezbędne dla dziewięciolatka, więc mają wzięcie. Dalsi i bliżsi krewni oszczędzają, żeby się "godnie" zachować. A dzieci, jak to dzieci. Przed uroczystościami bawią się w księżniczki i markizow, przymierzając stroje. Po uroczystości w szkołach będzie ranking, ktore dziecko wiecej dostało, bo wartość dziecka liczy się w wartości otrzymanych prezentów. Wielogodzinne próby przed komunią, bo w kamerze musi być pięknie, dzieci umęczone przysypiają w szkole, zabiegani przygotowaniami rodzice nie bardzo pamiętają, że życie się toczy, a dziecko ma także inne potrzeby niż przygotowanie do jednej uroczystości. A tu jeszcze fryzjer, maniucure, w skrajnych (na szczęście) przypadkach solarium....

Ile z zapytanych dzieci wie, a co naprawdę chodzi? Gwarantuję, że nieliczni.
        • joannabarska Re: powiem krótko: 22.05.12, 15:27
          I tak od maleńkosci ogłupia sie ten naród... Dobrze,że osobiscie to mnie wsio rawno.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
          • andrzej.sawa Re: powiem krótko: 22.05.12, 17:49
            A Ciebie sieci handlowych nie ogłupiają?
            • Gość: maxx Re: powiem krótko... tylko czy madrze??? IP: 173.233.209.* 22.05.12, 20:17
              Coz... kosciol rzymsko-katolicki w Polsce ma duzo lepiej rozwinieta siec marketingu, reklamy (oraz nacisku moralnego) nizli jakikolwiek sklep!!!
        • Gość: bosman i to właśnie marudo... IP: *.centertel.pl 22.05.12, 15:31
          jest P A R A N O J A :-)
          • joannabarska A Anna Mucha... 22.05.12, 15:46
            Mała Stefania ma już pół roku, ale jej mama jeszcze jej nie ochrzciła. Dlaczego? Jak dowiedział się Fakt, Anna Mucha (32 l.) i jej partner Marcel Sora postanowili, że ich córka w przyszłości sama o tym zadecyduje.
            Wszyscy pytają Anię, kiedy zamierza ochrzcić dziecko, ale ona nie zamierza tego zrobić – mówi Faktowi znajoma Muchy. Ania nawet nigdy nie myślała o ślubie kościelnym, bo kłóciłoby się to z jej poglądami religijnymi. Dokładnie tak samo podchodzi do chrztu córki – dodaje rozmówczyni gazety. -
            • dociek Dla kogo i po co? 22.05.12, 17:32
              Nie widzę potrzeby "komunijnego alibi" żeby zorganizować sobie rodzinno-towarzyski, wystawny bankiet - o ile kogoś na to stać i ma takie "zapotrzebowanie". Ale ten cały cyrk wokół obrządków religijnych jest dla mnie jedynie wyrazem powierzchowności w traktowaniu wiary, "uświęconą" okazją do pokazania się, wykazania swojej zasobności w zestawieniu z innymi, a niekiedy bzdurnym poczuciem rewanżu za wcześniejszy udział w podobnych atrakcjach w rodzinie i u znajomych. Buractwo i dulszczyzna nakręcają spiralę... owczego pędu. Jak dobrze, że mnie to nie dotyczy.
              • Gość: folkatka Re: Dla kogo i po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 17:38
                Pełna zgoda, Docku.
                Jest własnie tak, jak napisałeś.
                A najlepsze jest to, że co roku księża nawołuja do skromnosci w czasie I Komunii, pisma katolickie takoż.
                Ale tu chodzi o pretekt do pokazania się.
            • andrzej.sawa Re: A Anna Mucha... 17.10.12, 06:36
              joannabarska napisała:

> Mała Stefania ma już pół roku, ale jej mama jeszcze jej nie ochrzciła. Dlaczego
              > ? Jak dowiedział się Fakt, Anna Mucha (32 l.) i jej partner Marcel Sora postano
              > wili, że ich córka w przyszłości sama o tym zadecyduje.
              > Wszyscy pytają Anię, kiedy zamierza ochrzcić dziecko, ale ona nie zamierza tego
              > zrobić – mówi Faktowi znajoma Muchy. Ania nawet nigdy nie myślała o ślub
              > ie kościelnym, bo kłóciłoby się to z jej poglądami religijnymi. Dokładnie tak s
              > amo podchodzi do chrztu córki – dodaje rozmówczyni gazety. -
    • andrzej.sawa Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie 22.05.12, 17:46
      Cymbały,za głupie kilkaset milionów mogą polecieć w kosmos - no i oby nie wrócili.
      • Gość: maxx Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie? IP: 173.233.209.* 22.05.12, 20:09
        Czy to jest tzw. "artykul sponsorowany"???
      • Gość: bosman sawciu, ciebie nikt bezpowrotnie... IP: *.lublin.mm.pl 23.05.12, 11:58
        nie wyśle w kosmos. Po pierwsze - mieli by problem z przygłupem, po drugie - przecież tu, na Ziemi trzeba czasem z kogoś pośmiać się i ty jesteś idealnym do tego obiektem :-)
    • lewando33 [...] 27.09.12, 14:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zanetabujwid11271 Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie? ... 17.10.12, 00:58
      najbardziej oblegany termin 26.05.2013r.,
      prawie wszystkie lokale zajete, w ostatniej chwili udało mi się zarezerwować przyjęcie komunijne w Malibu
      czy ktoś już tam miał, bo duzo naobiecywali oprócz samego przyjęcia - mają byc dmuchańce dla dzieci, wożenie quadem, pływanie gondolą, trampolina do skakania, piłkarzyki barowe i jeszcze inne rozrywki dla dzieci
      ze zdjęć na www.malibu.lublin.pl/content.php?content.15 widać ze takie rozrywki się tam odbywały i mam nadzieje, że moje dziecko będzie sie cieszyc z tej komunii
      • andrzej.sawa Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie 17.10.12, 06:38
        zanetabujwid11271 napisała:

> najbardziej oblegany termin 26.05.2013r.,
        > prawie wszystkie lokale zajete, w ostatniej chwili udało mi się zarezerwować pr
        > zyjęcie komunijne w Malibu
        > czy ktoś już tam miał, bo duzo naobiecywali oprócz samego przyjęcia - mają byc
        > dmuchańce dla dzieci, wożenie quadem, pływanie gondolą, trampolina do skakania,
        > piłkarzyki barowe i jeszcze inne rozrywki dla dzieci
        > ze zdjęć na www.malibu.lublin.pl/content.php?content.15 widać ze takie rozrywki się tam odbywały i mam nadzieje, że moje dziecko będzie sie cieszyc z tej komunii

A wiesz co to jest Pierwsza Komunia?Jesteś praktykującym katolikiem?
      • Gość: salsicia [...] IP: *.futuroexito.pl 31.10.12, 12:37
        • lewando33 [...] 11.01.13, 14:27
          • psotnik.kolatek Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie 11.01.13, 14:44
            W zeszłym roku struliście mi gości, skuteczniej działacie przeczyszczająco niz kruszyna ;-P
    • sothink Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie 11.01.13, 17:19
      po licho komu jakaś komunia???
      • Gość: MamaBartka [...] IP: *.futuroexito.pl 08.02.13, 12:52
        • master_full [...] 10.04.13, 12:58
          • empi netykieta 10.04.13, 13:42
            nie spamuj, w tym samym wątku pisz pod jednym nickiem.
            pzdr.
    • jasinka9878 Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie? ... 18.07.13, 22:22
      Nie lubię wystawnych Komunii. Takie przyjęcie powinno mieć klasę a nie być małym weselem, jak to niektórzy robią. Mi się nie podoba taki styl, a i nie które sale wręcz narzucają taki sposób robienia Komunii. Ja byłam bardzo mile zaskoczona lokalem Sonatina. Przemili ludzie i wiedzą, jak zrobić Komunię z klasą.
    • zebromatylda [...] 18.03.19, 11:42
    • adrian99 [...] 02.07.19, 14:37
    • ilonkawilko Re: Gdzie urządzić przyjęcie komunijne w Lublinie 15.07.19, 10:37
      Ja spokojnie mogę polecić restaurację U Hanysa. Organizowałam tam chrzciny mojej córki i było super. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Dania smaczne podane w odpowiednim czasie i w sposób elegancki. Obsługa sprawna i miła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka