m.malone 31.07.12, 12:04 Co to za polszczyzna? "Mężczyzna odkręcił butlę z gazem" Nic dzaiwnego, że autor wstydzi się podpisać swoim nazwiskiem - tylko jakieś 'sko'. I to "jeszcze 30 osób w dalszej części Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Pan SKOmra 31.07.12, 13:22 ...to chyba ma gorszy dzień dziś. Jaki "podejrzany"? Pan sobie, panie Skomra, sprawdzi w kodeksie postępowania karnego (artykuł 71, paragraf 1), kto to taki ten "podejrzany", bo na mój gust ktoś, komu nie przedstawiono zarzutów podejrzanym jeszcze nie jest. Bo taki z pana dziennikarz śledczy, że ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Pan SKOmra 31.07.12, 14:14 empi napisał: > a mógłby napisać "podejrzewany" :) > pzdr. No tak. Mógł. Nie napisał. Nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni, strzelając gafę. Gorzej, że ten "materiał" wisi, od 2 czy 3 godzin, na głównej "GW" a nie tylko na "GWL", czego większość materiałów pana SKOmry nigdy się nie doczekuje. Tak więc można było się zatroszczyć o to, żeby było po polsku, a nie po polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Pan SKOmra 31.07.12, 18:00 Przejeżdżałem tam jakieś 20 minut temu. Stoją policjanci a teren sklepu jest ogrodzony." Pocztą pantoflową " dostałem wiadomość jakieś chyba 5 godzin temu o tym wybuchu i o jego sprawcy. "Panowie z GW" macie wakacje???. To szefowa nie zwraca wam za bilety aby pojechać, popytać ludzi jak to się stało?. Jakim cudem ten człowiek przeżył?. Co nim kierowało?.TVN 24 stoi tam. Poproście kolegów po fachu (tylko nie wiem czy będą mieli z kim rozmawiać). Wstyd i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Pan SKOmra 01.08.12, 13:54 qqbek napisał: > paragraf 1), kto to taki ten "podejrzany", bo na mój gust ktoś, komu nie przeds > tawiono zarzutów podejrzanym jeszcze nie jest. Jest. Zarzuty można przedstawić dopiero w tedy, gdy zdobyło się dowód popełnienia wykroczenia/przestępstwa, od momentu przedstawienia zarzutów podejrzany staje się obwinionym, a to "sko" nieraz już i nie takie dyrdymały z siebie wydalało i wciąż żyje...;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Mylisz się. 01.08.12, 14:01 tajnos.agentos napisał: > Jest. Zarzuty można przedstawić dopiero w tedy, gdy zdobyło się dowód popełnien > ia wykroczenia/przestępstwa, od momentu przedstawienia zarzutów podejrzany staj > e się obwinionym, a to "sko" nieraz już i nie takie dyrdymały z siebie w > ydalało i wciąż żyje...;) Art. 71. § 1. Za podejrzanego uważa się osobę, co do której wydano postanowienie o przedstawieniu zarzutów, albo której bez wydania takiego postanowienia postawiono zarzut w związku z przystąpieniem do przesłuchania w charakterze podejrzanego. A "obwiniony" to nie ten kodeks (nie postępowania karnego, bo w nim ten termin nie występuje [jest "oskarżony"], tylko postępowania w sprawach o wykroczenia). Odpowiedz Link Zgłoś