Gość: ELKA
IP: *.aster.pl
05.08.12, 21:22
ODRADZAM WSZYSTKIM PRZEWOŹNIKA BIG BUS!!!!!!!!! W ten weekend podróżowałam BIG BUS-em z Warszawy do Lublina. W piątek - jadąc do Lublina - dokonałam rezerwacji na podróż powrotną a pan kierowca namówił mnie na zakup biletu w obie strony (bo rezerwację rzekomo miałam zagwarantowaną). Słuchając jego namowy, tak też zrobiłam. W niedzielę z samego rana zadzwoniłam do firmy BIG BUS by jeszcze raz potwierdzić rezerwację. Pan z którym rozmawiałam (tel. (084) 665 80 95) potwierdził, iż rezerwacja jest zagwarantowana i że bus odjeżdża z Lublina o godz. 16:10. Na dworcu (ul. Ruska w Lbl) zjawiłam się już o 15:45 (w obawie, że bus może zjawić się wcześniej). Czekałam do godz. 16:15 - busa nie było. Na dworcu zjawił się za to BIG BUS jadący do Zamościa. Podeszłam do kierowcy i zapytałam czy będzie też kurs do Warszawy, na co on parskliwie wykrzyknął "Nie potrafi pani czytać? nie widzi pani że jedziemy do Zamościa?" - po czym z kpiącym uśmiechem skomentował moje pytanie do pasażera wyjmującego bagaż i wybuchnął śmiechem. ŻENUJĄCE ZACHOWANIE. To nie koniec. Po odjeździe ów "uprzejmego" kierowcy czekałam na dworcu kolejne 10 minut i gdy moja cierpliwość dobiegała końca zadzwoniłam do FIRMY BIG BUS z pytaniem, czy bus na pewno będzie. Pan na infolinii poinformował mnie, że bus ma opóźnienie i powiedział, żebym czekała, a NA PEWNO SIĘ POJAWI W PRZECIĄGU KILKU MINUT. Gdy o godz. 16:50 moja cxierpliwość się wyczerpała, zadzwoniłam ponownie do FIRMY BIG BUS z prośbą, by Pan z infolinii skontaktował się z kierowcą w celu podania konkretnej godziny przyjazdu. Na to ów "uprzejmy" pan poinformował mnie, że bus już był na dworcu i że WIDOCZNIE MUSIAŁAM GO NIE ZAUWAŻYĆ!!!!!!!!!!! TO JEST KPINA. CZŁOWIEK STOI GODZINĘ NA DWORCU I PATRZY UWAŻNIE NA KAŻDY PRZEJEŻDŻAJĄCY POJAZD GDYŻ ŻADNĄ PRZYJEMNOŚCIĄ NIE JEST CZEKANIE W SŁOŃCU MAJĄC ŚWIADMOŚĆ ŻE NIE ZDĄŻĘ NA SAMOLOT W WARSZAWIE!!! Oprócz mnie na dworcu czekało dwie inne osoby które miały jechać BIG BUS-em zatem nie ma mozliwości byśmy my wszyscy przeoczyli pojazd!!! on po prostu zabrał full stan pasażerów w Zamościu i nie przyjechał do LUBLINA! PO CO ZATEM DOKONUJĄ PAŃSTWO REZERWACJI MIEJSC???????? Na pytanie co teraz, i czy mogę zwrócić bilet który kupiłam "w dwie strony" a którego nie wykorzystam pan mnie wyśmiał i powiedział że nie ma takiej możliwości. Całą winę zwalił na mnie, ze niby to ja przeczyłam kierowcę, a gdy odpowiadałam na jego niekompetentne podejrzenia, po prostu po chamsku się rozłączył. WSZYSTKIM ODRADZAM FIRMĘ BIG BUS! TO NIEKOMPETENTNI, NIEKULTURALNI, WULGARNI I ŁAMIĄCY PRZEPISY OSZUŚCI!!!!! Jestem w trakcie pisania oficjalnej skargi na przewoźnika!