Dodaj do ulubionych

FIRMA BIG BUS

IP: *.aster.pl 05.08.12, 21:22
ODRADZAM WSZYSTKIM PRZEWOŹNIKA BIG BUS!!!!!!!!! W ten weekend podróżowałam BIG BUS-em z Warszawy do Lublina. W piątek - jadąc do Lublina - dokonałam rezerwacji na podróż powrotną a pan kierowca namówił mnie na zakup biletu w obie strony (bo rezerwację rzekomo miałam zagwarantowaną). Słuchając jego namowy, tak też zrobiłam. W niedzielę z samego rana zadzwoniłam do firmy BIG BUS by jeszcze raz potwierdzić rezerwację. Pan z którym rozmawiałam (tel. (084) 665 80 95) potwierdził, iż rezerwacja jest zagwarantowana i że bus odjeżdża z Lublina o godz. 16:10. Na dworcu (ul. Ruska w Lbl) zjawiłam się już o 15:45 (w obawie, że bus może zjawić się wcześniej). Czekałam do godz. 16:15 - busa nie było. Na dworcu zjawił się za to BIG BUS jadący do Zamościa. Podeszłam do kierowcy i zapytałam czy będzie też kurs do Warszawy, na co on parskliwie wykrzyknął "Nie potrafi pani czytać? nie widzi pani że jedziemy do Zamościa?" - po czym z kpiącym uśmiechem skomentował moje pytanie do pasażera wyjmującego bagaż i wybuchnął śmiechem. ŻENUJĄCE ZACHOWANIE. To nie koniec. Po odjeździe ów "uprzejmego" kierowcy czekałam na dworcu kolejne 10 minut i gdy moja cierpliwość dobiegała końca zadzwoniłam do FIRMY BIG BUS z pytaniem, czy bus na pewno będzie. Pan na infolinii poinformował mnie, że bus ma opóźnienie i powiedział, żebym czekała, a NA PEWNO SIĘ POJAWI W PRZECIĄGU KILKU MINUT. Gdy o godz. 16:50 moja cxierpliwość się wyczerpała, zadzwoniłam ponownie do FIRMY BIG BUS z prośbą, by Pan z infolinii skontaktował się z kierowcą w celu podania konkretnej godziny przyjazdu. Na to ów "uprzejmy" pan poinformował mnie, że bus już był na dworcu i że WIDOCZNIE MUSIAŁAM GO NIE ZAUWAŻYĆ!!!!!!!!!!! TO JEST KPINA. CZŁOWIEK STOI GODZINĘ NA DWORCU I PATRZY UWAŻNIE NA KAŻDY PRZEJEŻDŻAJĄCY POJAZD GDYŻ ŻADNĄ PRZYJEMNOŚCIĄ NIE JEST CZEKANIE W SŁOŃCU MAJĄC ŚWIADMOŚĆ ŻE NIE ZDĄŻĘ NA SAMOLOT W WARSZAWIE!!! Oprócz mnie na dworcu czekało dwie inne osoby które miały jechać BIG BUS-em zatem nie ma mozliwości byśmy my wszyscy przeoczyli pojazd!!! on po prostu zabrał full stan pasażerów w Zamościu i nie przyjechał do LUBLINA! PO CO ZATEM DOKONUJĄ PAŃSTWO REZERWACJI MIEJSC???????? Na pytanie co teraz, i czy mogę zwrócić bilet który kupiłam "w dwie strony" a którego nie wykorzystam pan mnie wyśmiał i powiedział że nie ma takiej możliwości. Całą winę zwalił na mnie, ze niby to ja przeczyłam kierowcę, a gdy odpowiadałam na jego niekompetentne podejrzenia, po prostu po chamsku się rozłączył. WSZYSTKIM ODRADZAM FIRMĘ BIG BUS! TO NIEKOMPETENTNI, NIEKULTURALNI, WULGARNI I ŁAMIĄCY PRZEPISY OSZUŚCI!!!!! Jestem w trakcie pisania oficjalnej skargi na przewoźnika!
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: FIRMA BIG BUS 07.08.12, 08:13
      Gość portalu: ELKA napisał(a):

> Jestem w trakcie pisania oficjalnej skargi na przewoźnika!

Ale zrób to jak już się uspokoisz. Mniej wykrzykników, mniej dużych liter.
    • sothink Re: FIRMA BIG BUS 07.08.12, 15:28
      przeciez to łachmycka firma wioząca ludzi przerabianymi ciasnymi dostawczakami. Naprawdę nie ma nic lepszego do Warszawy żeby jechać dostawczakiem w paraliżu jak w krajach 3 świata?
      • Gość: aron Re: FIRMA BIG BUS IP: *.paradowski.pl 07.08.12, 20:37
        to jeszcze nic, ostatnio pociągi koło Poznania spóźniały się 200 minut bo sie towarowy wykoleił
    • lublin22 Re: FIRMA BIG BUS 26.12.12, 09:55
      potwierdzam chamstwo i grubiaństwo kierowców łącznie z właścicielem firmy
      w dniu 26. 12 2012 wylatywałam na okres 10 dni z kraju i chciałam kupić bilet powrotny na ostatni bus z warszawy do lublina w dniu przylotu.
      Rezerwacja telefoniczna
      +48 600 666 633
      (084) 665 80 95
      telefon odebrał mężczyzna po czym na próbę zamówienia miejsca i biletu odpowiedział mi - cytuję " Proszę Pani, nie interesuje mnie to dzisiaj". Po raz pierwszy w życiu nie wiedziałam jak zareagować, czułam żal wstyd i złość a przede wszystkim bezradność. ja tylko chciałam mieć gwarancję, że sama w nocy z bagażami wrócę na pewno do domu
    • Gość: add Re: FIRMA BIG BUS IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.13, 17:34
      Bilet można wykorzystać w dowolnym czasie i w dowolnym kierunku (tam albo z powrotem) - więc jeśli nie chcesz z nimi jechać, możesz podejść do kogoś z pasażerów i zaproponować bilet za 20 zł. Bilet na pewno nie traci ważności nawet po dłuższym czasie. Kiedyś kupiłam przejazd w obie strony przed wakacjami, a ten drugi przejazd wykorzystałam po wakacjach, kiedy bilet był już wyblakły. Kierowca nie robił żadnych problemów. Jeżdżę na trasie z Warszawy do Lublina, w drugą stronę nie, bo z Tomaszowa są zazwyczaj duże opóźnienia. Ale mamy tak dużo możliwości dojechania do Warszawy, że każdy sobie coś dopasuje.
      • cupofcoffee Re: FIRMA BIG BUS 26.12.14, 16:56
        Wg regulaminu kierowca albo kontroler (tak, robią kontrole, chłopczyk w kusych gatkach przyjeżdża w lublinie i sprawdza) mają prawo zażądać dowodu tożsamości żeby sprawdzić czy dane zgadzają się z tymi na bilecie. Inna sprawa, że regulamin jest usiany klauzulami niedozwolonymi, np. o ograniczeniu możliwości zwrotu biletu do 24 h przed odjazdem.
    • Gość: Jadwiga Busy Lublin IP: *.nplay.net.pl 19.03.13, 22:58
      Ja tez miałam niemiłą sytuację z tą firmą. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług. Przesiadłam się do innej firmy, gdzie kierowcy są kulturalni i nie robią łaski pasażerom!! Busy Lublin, Warszawa i inne zakątki Polski.
    • Gość: Hardnes Re: FIRMA BIG BUS IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 20:13
      Ja też jechałem BIG BUSEM z Zamościa do Warszawy. Zarezerowałem sobie miejsce ale później okazało się że wcale nie ma rezerwacji i w nerwach musiałem czekać czy będą wolne miejsca.\
      Oprócz tego był upał 30 stopni a kierowca nie włączył klimatyzacji bo pdobno nie działa, a na stronie piszą że jest w każdym BUSIE, kultura kierowcy pozostawia wiele do życzenia ponieważ zamiast pomóc zapakować bagaż i rozpakować woli sobie zapalić.
      LUDZIE NIE JEDŹCIE TYMI LINIAMI TO JEST WIELKA ŚCIEMA
      • Gość: Zenuś Re: FIRMA BIG BUS IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.12.13, 23:21
        mistrzuniu pmiętaj że kierowca nie jest twoim tragarzem, on ma inne zadanie mianowicie zawieść twoją zacną dupe bezpiecznie na miejsce.
        • cupofcoffee Re: FIRMA BIG BUS 26.12.14, 16:57
          Panie kierowco jednak klasa wymagałaby żeby pomóc. Niektórzy pomagają chętnie i korona im z głowy nie spada.
    • Gość: Lemonka Re: FIRMA BIG BUS IP: *.zamosc.mm.pl 19.05.13, 20:17
      Trochę o BIG BUSIE:
      1. Już przy telefonicznej rezerwacji napotyka się Pana, który łagodnie mówiąc jest nieuprzejmy i arogancki. Daje się odczuć wyraźny brak szacunku do Klienta.
      2. Często jest podstawiany bus o zdecydowanie za małym bagażniku - w połowie zazwyczaj załadowany paczkami, z których pieniądze zapewne trafiają bezpośrednio do kieszeni kierowców. Skutkuje to brakiem miejsca dla bagażu pasażerów a co za tym idzie korytarzem wypełnionym walizkami przez, które nie da się przecisnąć wychodząc na postoju. Właścicielowi widocznie zwisa komfort i bezpieczeństwo jazdy Klientów.
      3. Kierowcy z reguły są opryskliwi i bezczelni, chociaż jest dwóch "starszych" panów, którzy chyba z racji wieku wiedzą co to kultura, wychowanie i szacunek dla drugiego człowieka.
      4. Czasami zdarza się, że bus, który pokonuje trasę prawie 300km nie zatrzymuje się wcale. Rozumiem, że pozwala to skrócić czas podróży jednak nie każdy jest w stanie wytrzymać taki dystans bez skorzystania z toalety. Współczucie dla osób starszych i dzieci.
      Ogólnie rzecz ujmując podróż z tym przewoźnikiem to koszmar, strata czasu i pieniędzy.
      TOTALNY BRAK PROFESJONALIZMU.
    • Gość: Uczciwy Re: FIRMA BIG BUS IP: 93.154.174.* 11.06.13, 16:20
      kiedy to się zdarza że Big bus się nie zatrzymuje??? a to ciekawe. Jeździsz wogóle tymi busami? czy tak piszesz aby pisać i to nieprawdę? Godzinę jazdy od Lublina zawsze zatrzymują się busy przy belwederku.

"...załadowany paczkami, z których pieniądze zapewne trafiają bezpośrednio do kieszeni kierowców" - to uważasz że w tych paczkach w bagażniku są pieniądze dla kierowców? to bogate te busy, haha

kierowcy mili czy nie mili - ludzie a wy na randki z tymi kierowcami się umawiacie w tych busach? jak się chce ktoś zabawić to się idzie np. na dyskotekę z tego co wiem...
    • Gość: Ewelka Re: FIRMA BIG BUS IP: *.play-internet.pl 31.07.13, 11:23
      Odradzam wszystkim tego przewoźnika. Zarówno kierowcy jak i pan, u którego rzekomo dokonuje się rezerwacji są delikatnie mówiąc...niemili. Wybierając się w drogę powrotną z Warszawy do Lublina chciałam telefonicznie zarezerwować busa, a w słuchawce usłyszałam: "eeeeee to juz u kierowcy sobie pani zamówi ....miejsca są". Wyjeżdżając z Warszawy bus zgasł i nie chciał zapalić. Podjechał drugi bus tego przewoźnika i byłam przekonana, że w celu aby wszyscy pasażerowie mogli się przesiąść do sprawnego auta. Jakież było moje zdziwienie, gdy sprawny bus pociągnął na linie nasze popsute auto, aby go rozpędzić i aby silnik mógł "zapalić". I tak też się stało. Byłam zaskoczona, że w trasę, szczególnie w zakorkowanej Warszawie firma przewożąca grupę osób, wypuszcza niesprawne auto, które w każdej chwili może "zgasnąć" i przestać działać. A na trasie nikt go nie pociągnie na lince... Na szczęście bus zgasł dopiero na postoju ;p Pasażerowie nawet podjęli próbę pchania auta...Było KOMICZNIE!!! Niestety to nie zadziałało! Dopiero kierowca z konkurencyjnej firmy "rozruszał" naszego busa starym sposobem - oczywiście na linkę! Mocno dało się odczuć niezadowolenie pasażerów gdyż poza problemami ze sprawnością silnika, co według mnie jest rzeczą pierwszorzędną w firmie zajmującej się przewozem osób, to jeszcze przy 38 stopniowej temperaturze na zewnątrz w aucie nie działała klimatyzacja, o której przewoźnik zapewnia na swojej stronie internetowej. Osobiście uważam, że każda firma, której zależy na swoim istnieniu na rynku powinna dbać o swoich klientów, bo to właśnie oni zapewniają jej ciągłość egzystencji. Jak widać firmie BIG Bus na tym nie zależy. Szczególnie, że przewoźnik niczym się nie wyróżnia...nawet ceny biletów są standardowe. Ogólnie stwierdzam, że szkoda nerwów i pieniędzy na firmę, która sama nie szanuje swoich pasażerów i tego, że klienci obdarzyli ją zaufaniem, że zapewnia obiecaną sprawną i bezpieczną podróż. Zwłaszcza, że rynku istnieje nie jedna firma, której zależy na dobrej jakości swoich usług, a tym samym ceni sobie bezpieczeństwo i opinie swoich klientów.
    • Gość: KASIA K [...] IP: *.play-internet.pl 15.07.14, 23:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • empi netykieta 16.07.14, 07:43
        Wyłącz Caps Lock.
        pzdr.
    • annxie Re: FIRMA BIG BUS 23.07.14, 13:50
      Miałeś/miałas racje się wkurzyć ale... śmieszy mnie to Polskie podejście że ludzie wymagają niewiadomo czego jesli kozystaja z najtanszych uslug. O ile dobrze pamietam BiG BUS krzyczy sobie 26 zl jelsi kupujesz bilet w dwie strony, za pojedynczy wychodzi 13 zl !!! na beznyne samochodem wydasz znacznie wiecej. CHcesz kultury i dobrego traktowania, masz Polski Bus lubi inncyh przewozników. Serio nie maz prawa tak sie obruszac, to tak jak ludzie oczekuja hotelu 5 gwiazdowego gdy Ryanair anuluje lot albo pojechac z last minute na wakacje za 1000 zł do Hurgady i dziwic sie ze ma sie latryne zamiast toalety, ludzie chill out i otworzcie oczy zamiast byc tak roszczeniowym! Ja z big busem czesto jezdze bo jest najtanszy ale licze sie z niedogodnosciami bo to un nich norma, kierowcy zazwyczaj to buraki, busy czaesto nie przyjezdzaja a i towarzystwo czasami w busie tez pachnie cebulą :P;)
      • Gość: agata Re: FIRMA BIG BUS IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.14, 18:45
        Nie masz racji !!
        Niejednokrotnie korzystam z usług innych przewoźników do innych miast o porównywalnej odległości i porównywalnej cenie. Brud, smród, straszna jakość busów - to charakterystyka tylko BIG BUSA z Tomaszowa Lubelskiego. Jakoś firma BUS MAX z Zamościa (super, że maja teraz też przewozy do Warszawy), może przy porównywalnej cenie zapewnić wysoki standard i komfort jazdy. Jest czysto, klima, mili kierowcy. Gorąco polecam !!!
    • cupofcoffee Re: FIRMA BIG BUS 26.12.14, 17:08
      Nie ma co generalizować, ja tam nie mam problemów z panami kierowcami, za to pamiętam, jak 2-3 lata temu o ile dobrze pamiętam jechałam do wawy... a tu na Zakręcie bus zamiast w lewo, skręca w prawo. Pojechaliśmy po jakiegoś faceta, któremu spadały spodnie i było mu widać pół tyłka. Najpierw musieliśmy na niego czekać, potem pan zapomniał o czymś i musiał wysiąść, więc cały bus ponownie na niego czekać. ludzie zaczęli się denerwować, na zwrócenie uwagi nowy pasażer obrzucił mnie (mimo, że kilka osób się wypowiadało, ale naskoczył na najmłodszą osobę) bluzgami, prymitywnymi odzywkami, przezwiskami... a kierowca nawet nie pisnął. Jeszcze jak wychodziłam to się mnie czepiał. Przepraszam ale nie po to płacimy za bilet żeby trasa nam się wydłużyła o X km specjalnie dla jednego chama...
    • Gość: Ewa Re: FIRMA BIG BUS - stare busy bez klimatyzacji IP: *.opera-mini.net 06.07.15, 22:08
      W sobotę (jazda od 8-13.20) przy ponad 30 stopniach, bez klimatyzacji, stary, śmierdzący bus, jechało się jak po kocich łbach. W busie pond 35 stopni. Kierowca jak z koszmaru, nie ma mowy aby wyszedł i pomógł przy bagażu, taki typ, faceta z traktoru, a drugi do odstraszania- wyglądał jakby pił od tygodnia. Bus załadowany na maksa, bo późniejszy się zepsuł (sic !), więc zabrał z dwóch kursów
      Koszmar, nigdy więcej nie pojadę z tym przewoźnikiem.
    • hela_eh Re: FIRMA BIG BUS 17.05.16, 17:33
      gdzie piszesz tę skargę? interesuje mnie to ponieważ miałam podobnie nieciekawą sytuację z kierowcą busa z TRANSWAY - z tym, że ten przyjechał przed czasem i nie zatrzymując się odjechał a ja z zakupionym biletem stałam dosłoiwnie po 2 stronie ulicy na czerwonym świetle :( zwalenie winy na mnie trzaśnięcie słuchawką - tak wyglądała potem rozmowa z kierowcą - ponoć właścicielem!
      • dociek Re: FIRMA BIG BUS 17.05.16, 19:47
        Zwróć tylko uwagę na daty w tym wątku!
        Błąkasz się jak nietoperz w słońcu...
      • Gość: wswsws52 Re: FIRMA BIG BUS IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.16, 07:59
        to najczęściej prymitywni ,grubiańscy ,śmierdzący papierosami albo trzymający papierosa w ustach ,śmierdzący potem ,brudem i z brudnymi rękami,nie znający ulg ustawowych ,odzywający się wulgarnymi i prymitywnymi odzywkami ,z niskim morale pseudo kierowcy ,rozmawiający nagminnie przez telefon komórkowy w czasie jazdy ,nie stosujący się przepisów ruchu drogowego ,narażający niewinnych pasażerów na stress i niebezpieczeństwo utraty zdrowia i życia ,prowadzący niezdatne to wykonywania przewozów pasażerskich pojazdy z załatwianymi na lewo pieczątkami przeglądów technicznych itd itd wswsws52 ,pozdrawiam ps. skarga do Urzędu Marszałkowskiego a jak nie pomoże do Ministertwa Transportu
    • kapitan_rzbik Re: FIRMA BIG BUS 02.06.16, 18:38
      zgadza sie oni czesto nie zajeżdżają do lublina mimo że jest w roskladzie, nie ma co na nich liczyć
      nie wiem jak teraz ale 4 lata temu tak było
    • Gość: filekikitek Re: FIRMA BIG BUS IP: *.elpos.net 18.06.16, 15:03
      JA RÓWNIEŻ MAM TYLKO NEGATYWNE ZDANIE NA TEMAT tej firmy.
      14.06.16 z Tomaszowa do Warszawy - po kilku km jazdy w brudnym busie -koszmar - kierowca zatrzymał się - rozmawiał z kimś przez telefon i na moje zapytanie co się dzieje raczył odbukrnąć, że zaraz przyjedzie inny bus, bo ten się psuje. W strugach deszczu przesieliśmy się innego busa - pordzewiały, poobijany - paranoja, wstyd, że coś takiego jeździ po drogach. Po pewnym czasie kierowca zarządził 10 minut postoju - wszyscy pasażerowie wrócili na miejsce po 10 minutach - tylko kierowca nie - jadł sobie spokojnie obiad - bus stał cały czas na włączonym silniki - kto mi wytłumaczy w jakim celu to zrobił?
      Deszcz, smród od , pasażerowie czekają na kierowcę jeszcze 10 minut. Brak słów
      Odradzam serdecznie korzystanie z tej tragicznej firmy.
      pozdrawiam M.Prystrom

nie mozna było
    • qari_lue Re: FIRMA BIG BUS 29.06.16, 21:34
      tylko polaczki wożą busami, w innych szanujących się krajach Unii to nie do pomyślenia aby tym rzęchom i prymitywnym kierowcom udzielono zezwolenia na coś takiego co dzieje się u polaczków !
    • antoniz123 Re: FIRMA BIG BUS 19.09.16, 15:47
      Z tą firmą nie miałem nic wspólnego, ale jeżdżę z firmą Prestige bus i jestem zadowolony z podróży busami. Wszystko zawsze odbywa się punktualnie i zgodnie z umową. Busy z Lublina do Holandii odjeżdżają kilka razy w tygodniu i dzięki wcześniejszej rezerwacji ma się pewność, że nie zabraknie dla nas miejsca. Jak się jeździ z nimi regularnie to co któryś kurs jest gratis.
      • mateusz_78 Re: FIRMA BIG BUS 02.10.16, 23:23
        Jeju, czytam te wypowiedzi i to jakas masakra... nie wyobrazam sobie wybierac sie na wycieczke, urlop i jechac w takich warunkach albo w obawie czy zdaze na czas... mnie na szczescie takie historie ominely- najczesciej jezdze busem Ecolines ( comfort plus jest bardzo dobrą opcją) i nie mam takich problemow. i mam nadzieje, ze miec nie bede!
    • Gość: dus Re: FIRMA BIG BUS IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.16, 14:08
      Tak busy czasem się nie zatrzymują w Lublinie , czasem czeka się na darmo , i nie wiadomo czy jeszcze jedzie czy już pojechał ? Co do kierowców - chamy i prostaki , bezczelne teksty w stosunku do Klienta, który ma jakieś pytania.
    • maciekkoko Re: FIRMA BIG BUS 29.01.24, 12:12
      J ostatnio organizowałem wyjazd do Zakopanego. Bardzo bardzo dobrze przygotowali nam transport ludzie z firmy AJM Transport. Komfortowe autokary. Kierowcy z pozytywnym podejściem do pasażerów, spokojnie i bezpiecznie nas dowieźli. Sprawna obsługa w burze. Mogę spokojnie ich polecić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka