karolsledczy 08.08.12, 08:35 Pan Karol Śledczy Pierwszy tego Miasta napisał dosyć obiektywny artykuł, brawo. Jak się chce to się potrafi, czy to wyjątek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kainel.kemezrp faktycznie całkiem inne pisanie 08.08.12, 08:39 nie tam że obiektywny ale ludzi dostrzegł coś na miarę zapisania węglem w kominie ETC znaczy epokowy tekst ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Dla kogo są przystanki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 08:53 "Konsultacje społeczne" czy pozwolić ludziom wysiadać na przystankach czy nie ? O co tu chodzi ? Paranoja ... Odpowiedz Link Zgłoś
antybosman Busy to zaraza wschodu 08.08.12, 09:38 Widzieliście coś takiego w Czechach, Słowacji czy na Węgrzech???? Nie, tam są autobusy i pociągi, na dodatek wcale nie droższe od tego tutejszego haniebnego, wypełnionego po brzegi syfu i zakały, jakim są busy, które rozpie...ły cywilizowaną komunikację międzymiastową. Bus nie powinien być pojazdem do przewożenia pasażerów i kropka. Nie masz na miniautobus międzymiastowy - nie powinieneś mieć prawa do przewożenia pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Busy to zaraza wschodu 08.08.12, 09:45 człowieku co ty piszesz. Jeden Sprinter Contbusa czy BP Tour jest wart więcej niż 50 złomowatych autosanów z PKSu Busy w Czechach www.quickbus.cz/fotky1488/fotom/_f_29P1050-935-web-a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Busy to zaraza wschodu 08.08.12, 15:41 buhahaha, Contbus nie ma nawet pasażerskiego busa, tylko wozi ludzi dostawczakami jak w Bangladeszu. No ale bus to jednak jest jakieś rozwiązanie żeby się dostać ze wsi do miasta, w sumie do tego busy się nadają - do wożenia ludzi z/do wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Busy to zaraza wschodu IP: *.paradowski.pl 08.08.12, 15:50 nie stać cię nawet na koło od busa Contbusa Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Busy to zaraza wschodu 08.08.12, 21:50 a od kiedy to są opłaty od wejścia na śmietnik, gdzie masz tabuny kół busów Contbusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Busy to zaraza wschodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 10:16 To nie wina busów. To wina urzędów. Wydaje się, że istnieją one tylko po to aby zapewniać miejsca pracy swoim znajomym i familiantom. Prawie zawsze gdy jestem zmuszony załatwić jakąś sprawę w urzędzie mam wrażenie, że jestem tam intruzem. Jakiś Szkot otworzył bez grosza wsparcia z publicznej kasy nowoczesną sieć autobusową PolskiBus. Dlaczego nie może tak działać hojnie przez lata dofinansowywany PKS? Tak, że raczej powinniśmy być wdzięczni tzw. "bursiarzom", że w ogóle mamy namiastkę komunikacji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Jest dużo miejscowości gdzie ani PKS ani bus IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.12, 11:04 nie pojedzie - bo się nie opłaca -. Myślę, że to jest nawet dobry pomysł należy zachęcić przewoźników do obsługiwania tzw. linii nierentownych. A jeżeli chodzi o PKS to już dawno pisałam, wywalić tych rządzących idiotów którzy nie mają pojęcia o komunikacji z panią prezes czytaj PSL na czele. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Jest dużo miejscowości gdzie ani PKS ani bus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 11:20 A co się u nas w końcu opłaca? Wychodzi na to, że opłaca się jedynie praca "na państwowym" a i to nie za bardzo! "Urzędnicy marszałka pracują nad zmianą tzw. polityki transportowej w województwie. Od 2017 roku na rynku przewoźników nie będzie wolnej amerykanki." A mamy rok 2012! Szczęść Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Busy to zaraza wschodu IP: *.paradowski.pl 08.08.12, 11:46 PKS próbował otworzyć taką sieć w latach 90-tych. Nazywało się to Polbus. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Alarm! Busy z dnia na dzień przestaną wozić p 08.08.12, 15:50 Ludzie,czy nie widzicie głupoty w kretyństwie żądania uchwał o przystankach.A może referendum?Komuś biurokracja na mózg siadła.A może województwo uchwali,że busy będą luźne,tanie i punktualne? Odpowiedz Link Zgłoś