Dodaj do ulubionych

chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo?

23.09.12, 15:57
z redaktorami gadamy sobie o cenach
www.itvl.pl/news/jaka-cena-jest-wolnosci-slowa
Obserwuj wątek
    • Gość: drapiesiewtylek Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? IP: *.opera-mini.net 23.09.12, 16:56
      Nie
    • barbares.live Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? 23.09.12, 17:52
      napisali tam
      O granicach wolności słowa Mariusz Deckert rozmawia z dziennikarzem Jackiem Brzuszkiewiczem i blogerem Przemyslawem Leniakiem.
      podaj to chociaż jednego bloga przy którym wytrwałeś. Pozostało ci tylko forum GWL gdzie leczysz swoje kompleksy mitomanie.
      • psotnik.kolatek To tylko prakseologia i dobra robota ;-) 23.09.12, 19:05
        barbares.live napisała:

> napisali tam
        > O granicach wolności słowa Mariusz Deckert rozmawia z dziennikarzem Jackiem Brz
        > uszkiewiczem i blogerem Przemyslawem Leniakiem.

Oj, niesprawiedliwy jesteś <barbares.live> Pisze bloga? Pisze! Multum, wiele, mnóstwo blogów... A że żadnego nie kończy? No przecież gdyby skończył nie byłby już blogerem ;-P.

> podaj to chociaż jednego bloga przy którym wytrwałeś. Pozostało ci tylko forum
        > GWL gdzie leczysz swoje kompleksy mitomanie.

Nie, <barbares.live>. On tu tylko zabija czas. Bo przecież trzeba coś z tym czasem zrobić, gdy żonka pracuje na chleb, fajki, piwko, benzynę i takie tam różne inne.

A że spotkał się z Deckertem jakiś czas temu:

kainel.kemezrp 19.09.12, 20:25 Odpowiedz
        dziś akurat miałem okazję rozmawiać z P. Deckertem co nie ma związku specjalnego akurat
        i tak sobie myślałem o tych latach...
        strasznie dużo czasu idzie u nas na zmarnowanie
        przerażająco dużo
        i niestety jeszcze wiele go na to zmarnowanie pójdzie

... to akurat uznał to za dobrą okazję do wykorzystania. Deckert pyta: Co robisz? A leniak odpowiada: Piszę bloga! Prawda jak to ładnie brzmi? I nie ma w tym żadnego, ale to żadnego kumoterstwa ;-)

A że leniak miał na tym forum sporo kłopotów (nawet nie tylko forumowych) za obrażanie ludzi to i tytuł do wypowiadania się na temat "wolności słowa" ma szczególny. Po prostu wie, jak nadużywać wolności słowa!
        • kainel.kemezrp czyli masło z masełkiem ;-) 23.09.12, 19:59
          jak miło pobyć celebrytą ;-)
          blogerem to ja akurat nie specjalnie jestem...
          ale widać jakoś chcieli mnie nazwać inaczej niż samym tylko imieniem i nazwiskiem
          z Deckertem to się akurat dokładnie przy okazji tego nagrania spotkałem czyli 13 we czwartek ;-)
          i kumoterstwa w tym nie ma
          bardzo miły to był dzień ;-)
          oczywiście że wiem jak używać wolności słowa
          piszę pod własnym nazwiskiem i raczej płacenia ceny za ową wolność nie unikam
          choć niektórzy chcieliby ceną obciążyć moje pracujące Słonko
          to był właściwie jedyny kłopot związany z forum
          hmm kto wie może sprawca owego kłopotu zechce kiedyś o tym szeroko opowiedzieć ;-)
          nie żebym w taka odwagę wierzył - tak sobie kpię
          ...
          w każdym razie miło pobyć celebrytą
          każde wasze słowo jest jak cudny komplement - wkurzam was czyli dokładnie to co chciałem osiągam
          dzięki zatem forumki
          thx
          • empi Re: czyli masło z masełkiem ;-) 23.09.12, 20:06
            jak miło pobyć celebrytą
            Leniak, sodówa Ci do głowy wali? :). Pisnąłeś trzy zdania na krzyż, sam zrobiłeś sobie publicity i także sam się mianujesz z tego powodu celebrytą ;)
            pzdr.
            • kainel.kemezrp przecie piszę 23.09.12, 20:11
              czysta sodówka...
              no może z odrobina soku ;-)
              gruźliczanka jak z saturatora
              pzdr.
            • Gość: bleee... Re: czyli masło z masełkiem ;-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:12
              ...oj, empi... przecież to właśnie robią ci, co są lub chcą być celebrytami (parcie na szkło...)... leniaku - tak trzymaj... przyj... bleee...
              • kainel.kemezrp prę prę 23.09.12, 20:15
                i gruźliczanką zapijam pot
    • Gość: bleee... Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.12, 19:56
      ...wszyscy rozmówcy są zgodni co do tego, że strony (prezydent i skazany bloger...) są takimi samymi obywatelami... co powoduje, że o prezydencie i premierze mówią "prezydent"... "premier"..., a o blogerze-chamie mówią "pan Frycz"... z czego wniosek, że prezydent i premier to obywatele "jakby ciut mniej"... poza tym - abstrahując - już od sytuacji, kiedy wolność słowa jest przez tychże rozmówców utożsamiana z chamstwem (a przynajmniej - chamstwo jest zgodnie z tąż wolnością dopuszczalne...), pragnę zauważyć, że prezentacja swoich poglądów - może być np. na blogu - nie może być tożsama z rzucaniem inwektyw i obrzucaniem epitetami kogokolwiek... a więc, skoro prezydent i premier jest równy Kowalskiemu, a Kowalski otrzymałby ochronę prawną gdyby np. sąsiad używał wobec niego słów powszechnie uznawanych za obelżywe (czyli sąd skazałby sąsiada za takich słów używanie wobec Kowalskiego...)... to czy nie sądzisz, że Komorowski, Tusk, Wałęsa i każdy inny "-ski", bez względu na pozycję społeczną do podobnej ochrony dobrego imienia ma prawo?... :-)))... bleee...
      • empi Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? 23.09.12, 20:02
        Kowalski otrzymałby ochronę prawną gdyby np. sąsiad używał wobec niego słów powszechnie uznawanych za obelżywe
        gdyby sam wystąpił o taką ochronę na drodze cywilnej. Prezydent nie musi w świetle obecnego prawa, może to nastąpić z urzędu. Warto podyskutować także czym jest ochrona dóbr osobistych Prezydenta a czym ochrona godności Urzędu Prezydenta.
        pzdr.
        • Gość: bleee... Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:10
          ...gdyby prokurator był świadkiem zdarzenia (czyli obrażania Kowalskiego przez sąsiada...), powinien zareagować jak każdy inny obywatel, będący świadkiem takiego zdarzenia... czyli zgłosić fakt do prokuratury... jako że prokurator ma w tym względzie takie same obowiązki, jak każdy obywatel... bo prokurator, poza tym, że jest prokuratorem, jest obywatelem mającym prawa i obowiązki... nie sądzisz?... :-)... pomijam fakt, czy Kowalski chciałby, by ścigano sąsiada... bo prezydenta też nie pytano, czy chce... bleee...
          • kainel.kemezrp oj mylisz się 23.09.12, 20:17
            ściganie z oskarzenia prywatnego jest
            prokurator nie powinien być ignorantem i pownien wiedzieć że przestepstwo zależy od odbioru lżonego
            ;-)
            bleee co za ignorancja prawna
            to szkodzi wiesz?
            • Gość: bleee... Re: oj mylisz się IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:28
              ...oskarżenie prywatne nie pozostaje w sprzeczności z obowiązkiem zgłoszenia przestępstwa, którego się jest świadkiem... dobrze czasem być ignorantem... może kiedyś ci to pokażę (co podlega ściganiu z urzędu w naszej rzeczywistości, a co z oskarżenia prywatnego...)... :-)... czyli - jak się ma u nas prawo do prawa... bleee...
              • kainel.kemezrp ech pieniactwo to tez grzech 23.09.12, 20:40
                ale lekki wyspowiadasz w spowiedzi ogólnej ;-)
                a że praktyka jest rzecywista a prawo deklaratywne to ja wiem dobrze
                pzdr.
          • empi Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? 23.09.12, 20:19
            prokurator jako osoba cywilna może wnieść oskarżenie na drodze cywilnej, z urzędu w takiej sprawie nie może, tak?
            pzdr.
            • Gość: bleee... Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:31
              ...powinien z urzędu... tak jak policjant po służbie łapie przestępcę... bleee...
            • kainel.kemezrp osoba cywilna? 23.09.12, 20:41
              to dzikie zwirzę musi być ;-)
        • kainel.kemezrp ochrona godności Urzędu Prezydenta 23.09.12, 20:14
          stolca monarszego na którym zasiada kmiot
          ech epmi empi
          Hubert H bochaterem była a Frycz to zero czyli nicz tak?
          lubię taką postawę nazywać hipokryzją, wiesz?
          pzdr.
          • empi Re: ochrona godności Urzędu Prezydenta 23.09.12, 20:28
            Uczynków tych w kategoriach moralnych iprawnych tak łatwo bym nie zestawiał. Hubert H. sobie tylko słownie ulżył, jednorazowo. Frycz uczynił trwały proceder, te strzelanki mogą niektórzy odebrać jako zachętę do jakiejś przemocy. Jakieś tam jeszcze fałszowania dokumentów, wcześniej karany, nie za politykę. Trochę nie pasi on do roli obrońcy wszelkich wolności obywtelskich. Brak poważniejszych bohaterów?
            pzdr.
            • kainel.kemezrp dobra dobra Hubert H był twojszy i tyle 23.09.12, 20:44
              w niejednym TV swoje "jednorazowe" zdyskontował - zda się i u liska chytruska
              fałszowanie dokumentów he he legitymację studencką sobie podbił zda się
              znam i sędziów którzy to czynili ;-)
              Komorowi jak widać bardzo pasi jako bohater i sądu też
              dla mnie mówi się trudno
              a hipokrytą być miło niemal tak jak gruźliczankę pić ;-)
              oj drogi empi ;-)
              pzdr.
              • kainel.kemezrp o tej sympatii do PO 23.09.12, 21:44
                która powoduje że Frycz musi być dla lemingów zły też mówiłem
                to dokładnie tak samo jak zły musiał być dla pisowców Hubert H.
                z tym że koniec końców Lech K. miał klasę a Komor tylko Nałęcza
                jest mus empi być hipokrytą - imperatyw najkategoryczniejszy ;-)
                pzdr.
                • empi Re: o tej sympatii do PO 23.09.12, 21:49
                  >Lech K. miał klasę
                  No pewnie, z klasą kazał spieprzać dziadowi :)
                  pzdr.
                  • kainel.kemezrp popatrzmy zatem gdzie dziad spiepzył 23.09.12, 21:57
                    wiesz jeden zaklnie i przeprosi a drugi się sku... i w dupę będzie się kazał całować...
                    rózne sa typy ludzkie
                    a Hubert H link
                    bo sa sady i sady dyspozycyjne
                    Nałęcz czy inny Arabski co za róznica grunt że łechce to hipokryzję mile
                    pzdr.

ps. a Frycz będzie bohaterem represjonowanym - symbolem władzy Komora i dobrze bo na lepszy symbol dupek nie zasługuje
                    • Gość: bleee... Re: popatrzmy zatem gdzie dziad spiepzył IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.12, 22:17
                      > ps. a Frycz będzie bohaterem represjonowanym - symbolem władzy Komora i dobrze bo na lepszy symbol dupek nie zasługuje

...a czemuż to nie mówiłeś tym językiem w rozmowie z dziennikarzami?... to przejaw... czego?... oceń sam siebie... bezstronnie... :)))... bleee...

ps.: ...czyżbyś też na Żoliborzu pobierał nauki?... które kończą się nie tylko rozdarciem wewnętrznym, ale i rozdwojeniem jaźni... :/... bleee...
                      • kainel.kemezrp przejaw e tam 23.09.12, 22:23
                        jesteśmy jakby u siebie - to i gadamy w zrozumiałym dla nas języku
                        a za komplemencik żoliborski thx
                        • Gość: bleee... Re: przejaw e tam IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.12, 22:27
                          ...rozumiemy różne języki... to znaczy - są one dla nas zrozumiałe... ale nie ma imperatywu, co do ich używania... to tylko z pozoru lepiej (fajniej...) wygląda... :)... bleee...
                          • kainel.kemezrp proponuj zatem inny jęzor 24.09.12, 11:40
                            pomielemy i innym ;-)
                    • upupa.epos Re: popatrzmy zatem gdzie dziad spieprzył 23.09.12, 22:34
                      Prosto do sądu:

1.1.2. W dniu 12 marca 2008 r. na powyższe postanowienie, w zakresie czynów, co do
                      których umorzono postępowanie wobec stwierdzenia, że czyny te nie zawierają znamion czynu
                      zabronionego, zażalenie złożył pełnomocnik Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lecha
                      Kaczyńskiego, zarzucając „rażącą obrazę prawa materialnego w postaci art. 135 § 2 k.k. przez
                      jego niezastosowanie w ustalonym stanie faktycznym”.

1.2. W ocenie pytającego sądu, należy rozważyć, czy art. 135 § 2 k.k. – ze względu na
                      podmiot chroniony i sposób ochrony – może stanowić zagrożenie dla wolności słowa i czy
                      przystaje do warunków demokratycznego państwa prawa – co jest dobrem chronionym konstytucyjnie. W uzasadnieniu pytania prawnego pytający sąd przedstawił argumenty, które w
                      jego ocenie przemawiają za niekonstytucyjnością badanego przepisu.

A więc jednak ten "z klasą" złożył zażalenie, podczas gdy prezydent Komorowski od początku wypowiadał się, że nie oczekuje ścigania.

I pewnie nie wiesz, bo jak zwykle przyjmujesz do wiadomości to, co jest dla ciebie wygodne, w sprawie wypowiedział się w Wyroku Trybunał Konstytucyjny w sprawie znieważenia Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej z dnia 6 lipca 2011 r. sygn. akt P 12/09 w którym orzekł, że (...)Art. 135 § 2 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny (Dz. U. Nr 88, poz.
                      553, ze zm.) jest zgodny z art. 54 ust. 1 w związku z art. 31 ust. 3 Konstytucji
                      Rzeczypospolitej Polskiej oraz art. 10 Konwencji o ochronie praw człowieka i
                      podstawowych wolności, sporządzonej w Rzymie dnia 4 listopada 1950 r., zmienionej
                      następnie Protokołami nr 3, 5 i 8 oraz uzupełnionej Protokołem nr 2 (Dz. U. z 1993 r. Nr 61,
                      poz. 284, ze zm.). (...)
                      • kainel.kemezrp zobaczymy co powie Sztrasburg 24.09.12, 11:42
                        i jaki to bedzie miało wymiar finansowy
                        TK cóż nie rózni się niestety od innych słuchawkowych sądów
                        a w temacie klasy cóż myliłem sie Lech K okazał się być takim samym dupkiem jak Komor
      • kainel.kemezrp nie do końca ta zgodność była 23.09.12, 20:09
        tu się z Brzuszkiewiczem różniliśmy dość znacznie
        tego fragmentu akurat w materiale nie ma (nie żebym z tego powodu miał jakiś zal) ale mówiłem o tym że mamy podział władzy i przed sądem to nie ma prezydenta ani premiera bo na sali sadowej Rzeczpospolitą reprezentuje wyłącznie sędzia.
        prezydent i premier to są sługi pana Frycza o tym tez oczywiście mówiłem
        urzędowanie to nie bycie monarcha ale służba właśnie
        z tym że jako postkomuniści i lud prymitywny wciąż postrzegamy władzę jako monarchów
        i to dotyczy niestety również tego jak rzecz widzą sędziowie.
        prezentacja poglądów jak najbardziej może łączyć się z inwektywami i nader często się łączy
        życie publiczne nie powinno odbiegać od życia codziennego - o tym też mówiłem
        i tak jak na co dzień się reaguje na sąsiada rzucającego mięsem tak się powinno reagować i w życiu publicznym
        prokurator nie gania za sąsiadami Kowalskiego wbrew pozorom
        co więcej nie warto tłumić emocji suwerena bo jak się naprawdę wku... to może zrobić swej służbie co to jej szajba odbiła takie kuku jak Rumuni zrobili niejakiemu Caucesku
        i będzie to tak zwana sprawiedliwość wtedy...
        pzdr.
        • Gość: bleee... Re: nie do końca ta zgodność była IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:22
          ...brak mi tu rozróżnienia majestatu Rzeczpospolitej (istniejącego majestatu Rzeczpospolitej, manifestującego się np. w ochronie urzędu prezydenta...) od "majestatu" osoby prezydenta - równego majestatowi osoby Kowalskiego... o tym mówi Konstytucja (ochrona godła itp....) i nie należy tego zapisu zmieniać... przykład Caucescu jest ze wszech miar nieadekwatny, biorąc pod uwagę dokonania i życiorys prezydenta Komorowskiego... czyż nie?... mam nadzieję, że w chwili irytacji nie rzucasz w Słonko talerzami... bo przecież istnieje coś takiego (podobno...), jak kultura osobista... która nie pozostaje w żadnej sprzeczności z wolnością słowa... (też podobno...)... bleee...
          • kainel.kemezrp wszystko przed Komorem 23.09.12, 20:47
            pierwsze sukcesy ma - Frycza zgnoił
            co do kultury osobistej to lepiej nie poruszaj tego tematu przy Komorowskim bo będziesz kolejny po Fryczu
            • Gość: bleee... Re: wszystko przed Komorem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 21:15
              ...myślę, że Frycz zgnoił się sam... o kulturze piszę w kontekście chamstwa blogera/ów, a nie nogi prezydenta... np. do podawania nogi... :-)... co do kolejności - to i owo już mam przerobione, więc mi nie takie straszne... bleee...
            • Gość: psychiatra leniaka Wez leki i to podwojna dawke! IP: *.futuroexito.pl 23.09.12, 21:20
              znowu nie wziales lekow? Jak myslisz - jak dlugo zolte papiery beda cie wyciagac z opresji? I pamietaj - chamstwo nie jest usprawiedliwiane przez moje zaswiadczenia o leczeniu, zwlaszcza jesli nie chcesz brac lekow!
              • kainel.kemezrp dzięki dziubuś 23.09.12, 21:40
                miły komplement ;-)
            • empi Re: wszystko przed Komorem 23.09.12, 21:32
              Doradca Komorowskiego Nałęcz wypowiadał się, że Prezydent daleki jest od jakiegokolwiek żądania ścigania tego osobnika. Mamy takie prawo ktore na to pozwala i to nie Komorowski je wymyślił, więc nic nie mów o jakimś gnojeniu Frycza przez Prezydenta. Jak pisałem wcześniej, z braku stosownych kandydatów na bohaterów nie czyńmi nimi takich jak Frycz. Robi się tak także z kibolami wmawiając ogółowi, że to patrioci, porównując ich nawet do Pwstańców Warszawskich.
              pzdr.
              • kainel.kemezrp o tym tez mówiłem ;-) 23.09.12, 21:39
                nie zmieściło sie w materiale końcowym ale powtórzę
                sprawa toczyła się w sadzie tam ów majestat Republiki to tylko i wyłacznie orzekajacy sedzia
                sytuacje w których jakiś decybel w kancelarii rezonuje (nie lubie tego śliskiego nałecza wyjatkowo - to gnida i już) prowadzą nieuchronnie do tego ze prezes sadu staje się dyspozycyjnym figurantem w słuzbie arabskiej
                zasłanianie się przez Komora prawem jesrt załosne
                szanując prawo i sąd powinien się stawić na rozprawie
                nie zrobił tego bo ma Rzeczypospolitą w dupie
                tyle mam do powiedzenia o służacym co mu szajba odbiła czyli o Komorze
                pzdr.
                • kainel.kemezrp Amber Komor 23.09.12, 21:42
                  po prostu
                • empi Re: o tym tez mówiłem ;-) 23.09.12, 21:47
                  > szanując prawo i sąd powinien się stawić na rozprawie
                  nie żartuj, po co? W ten sposób z takich byle powodów Prezydent ma się szlajać przy każdej okazji po sądach? Przecież on nie jest stroną w takich sprawach.
                  pzdr.
                  • kainel.kemezrp ano własnie jest monarchą 23.09.12, 21:52
                    a nie obywatelem nawet nie pierwszym obywatelem
                    jest niestety tylko miernotą na stołku- przykre owszem
                    ale tak jest
                    nie chodzi o to by jakiś kmiot ładnie nosił kapelusz
                    nie po to się wybiera prezydenta w powszechnych wyborach żeby trawił kadencję na bylkach i sugerowaniu że żona innego prezydenta się puszcza
                    tylko po to by stanowił wzór obywatelskości
                    ale Komor obywatelem nie jest tylko kacykiem
                    kacykiem któremu głupio byłoby sie szlajać przed oblicze kogoś kto co dzień reprezentuje Republikę
                    sedzia to gó...aż w rozunieniu kacyka
                    gó...arz od odbierania telefonów z kancelarii ;-)
                    czyż nie empiku?
                    zaprzecz prosze
                    wiesz że lubię hpiokryzję
                    pzdr.
                    • empi Re: ano własnie jest monarchą 23.09.12, 22:00
                      taka dyskusja do niczego nie prowadzi:). Zapomniałeś o wpadkach Twojego ulubieńca :) Prezydenta JK?. Jak wiele gaf popełniał w kontaktach zagranicznych?. Zapomniałeś o jego małostkowości gdy obruszył się na kartofla i w wielu innych przypadkach? Nie licytujmy się, Komorowski nie jest moim idolem ale zachowajmy więcej obiektywizmu i mniej hipokryzji o której ciągle wspominasz. :)
                      pzdr.
                      • kainel.kemezrp oczywiście że nie prowadzi ;-) 23.09.12, 22:15
                        hipokryzja nakazuje ci pisać o moim ulubieńcu zamiast sprawdzić w archiwum forum ;-)
                        hipokryzja empi
                        piękny grzech ;-)
                        ...
                        nie mam empi roszczeniowego stosunku do marzeń i nie liczę ze porzucisz swój fanatyzm
                        wiem z czego wynika - lepiej nie widzieć jak normalność wygląda prawda?
                        zresztą
                        po prostu gadamy i do cna cię nie zgnębię
                        wiem żeś jest tylko ludzik jak i ja i swoje bajki musisz mieć
                        żeby zasnąć ;-)
                        pzdr.
                    • Gość: bleee... Re: ano własnie jest monarchą IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.12, 22:24
                      ...fantazjujesz... by nie rzec - konfabulujesz... w dzisiejszym wywiadzie radiowym (chyba w RMF...) prezydent bardzo źle oceniał dyspozycyjnych sędziów (w kontekście sędziego z Gdańska m.in....)... może chcesz być bohaterem na miarę Frycza?... przestań, bo przecież nie jesteś głupkiem (mylę się?...)... bleee...
                      • kainel.kemezrp Komor ma reakcje pawlowa na słupki 24.09.12, 11:44
                        jak widzi słupek musi obsikać
                        a tu wszak nie o to idzie by prezydent był obszczymurem tylko by był obywatelem
                        i nie strasz że mnie bo ja tam się nie boję
                        • Gość: bleee... Re: Komor ma reakcje pawlowa na słupki IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.12, 13:11
                          > co do kultury osobistej to lepiej nie poruszaj tego tematu przy Komorowskim bo będziesz kolejny po Fryczu

...przeca to ty mnie straszysz... wystarczy... bleee...
                          • kainel.kemezrp ;-) n/t 24.09.12, 13:42

• Gość: bleee... Re: chcecie zobaczyć trolla na niemal żywo? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.12, 20:01
      ...chcesz zobaczyć prawdziwą ochronę?... proszę:... bleee...

lehardi.files.wordpress.com/2012/09/kluska15.jpg
      • kainel.kemezrp ;-) n/t 23.09.12, 20:18

• kainel.kemezrp skoro komplementów mało to przejdźmy do adremu 23.09.12, 22:10
      zerknijcie na listę zamachowców na IV RP link
      były czasy kiedy prokuratury i sady nie dawały dupy?
      w IV RP ;-)
      teraz dają na lewo i prawo a najbardziej telefonicznie
      ...
      z Polski śmieją się słusznie i słusznie mówią że zapłacimy za takie wyroki jak na Frycza nielichą kasę po wyroku sztrasburga
      ale przecie leminga stać leming jest fajny i ma kasę
      i zapłaci...
      i dobrze ;-)
      ...
      mówiłem jeszcze o jednej rzeczy która w końcowym materiale sie nie znalazła
      mówiłem o Narutowiczu i o tym że zanim go zabił Niewiadomski (który ma wszak naśladowców wsród lemingów w postaci Rysia Cyby bohatera wszystkich lemingów)
      to była spora nagonka na Narutowicza - i pomimo tego że moi ideowi poprzednicy sie jej przeciwstawiali to ja dziś uważam że nagonka ta nie przekroczyła granic tego co można w debacie publicznej
      Niewiadomski ją przekroczył i gieroj Cyba też
      a Frycz pozostaje bohaterem nie mniejszym niż Rejtan - nie dzięki sobie tylko dzięki Komorowi i usłużnemu sędziemu
      ot co
    • Gość: andrzej.filipowicz Cena wolności słowa... IP: 89.167.0.* 23.09.12, 22:11
      kainel.kemezrp napisał:
      > z redaktorami gadamy sobie o cenach

Tak się czasami zyskuje sympatię, wzajemność i nie tylko - patrz Twoja własana edyfikacja uniewinnionego z sentencją wyroku o "intelektualnych żartach"...

Przy okazji zapytaj rzeczoną redakcję jaki był powód wycofania reporterów z rozpraw członków Stowarzyszenia "Stop Bezprawiu" i sprawy dotyczącej oszustwa aktualnie awansowanej sędziny sądu... okręgowego.

Skoro o cenie wolności mówiliście, to może wspomnieli chociaż raz, że materiały związane ze sprawami przed lubelską temidą biły wszelkie oglądalności, a pomimo lub właśnie dlatego przestały być emitowane?

Jak wiesz strasznie z pewnych względów mi niezręcznie więc zakończenia nie będzie.
      • kainel.kemezrp przeceniasz moją gruźliczankę 23.09.12, 22:21
        słyszałem że półtora roku sie opierali żeby mnie do tv wziąć
        kiedyś miałem być i gadać o nekrofilach - ale kamery akurat wyszły
        ja tam gruźliczankę piję ale gruźlicą się zarażać nie mam zamiaru
        tak więc nie licz na protekcję ;-)
        pzdr.
        • Gość: bosman już widzę leniaku jak byś darł twarz... IP: *.centertel.pl 23.09.12, 22:54
          gdyby Komorowski przyszedł na sprawę, powiedział, że nie czuje się urażony i obrażony, że nie wadzi mu taka forma wypowiedzi, że wnioskuje o umorzenie sprawy itd, itp. Momentalnie byś wrzasnął że co on pieprzy bo tu nie chodzi o "kacyka" jak ładnie nazywasz Komorowskiego, tylko o godność, majestat RP i takie tam pierdoły. Gonisz w piętkę. Chciałeś być kontrowersyjny? - byłeś, więc daj już sobie siana.Dobrej nocy.
          • kainel.kemezrp widzisz? projektujesz bosman 24.09.12, 11:46
            i te twoje potwory cię straszą
            Komor to niestety dupa jest i nic w tym kontrowersyjnego nie ma
            • Gość: bosman "potworów" nie mam... IP: *.centertel.pl 24.09.12, 13:23
              boję się tylko mojej lepszej połowy (i to nie zawsze) i śmierci przedwczesnej - kocham żyć :-) Na temat Komorowskiego masz zdanie jakie masz, ja mam inne. I nie mam zamiaru spierać się z Tobą. Napisałem Ci moja opinie ot tak, po koleżeńsku.
              PS: w najbliższą niedzielę jest giełda staroci, to może około południa wyssiemy po kropelce na tarasie w Biesach? Pozdrawiam.
              • kainel.kemezrp wstępnie Jasne! 24.09.12, 13:41
                tez mam podobne lęki więc wiesz potrzebuje konsultacji ;-)
                przy okazji zdas ię że mniej będę na forum w związku z nowa pracą - nieco odpoczniecie ;-)
                • Gość: bosman masz "arbeit" - to gratki... IP: *.centertel.pl 24.09.12, 13:44
                  pogadamy w niedzielę.
                • Gość: bleee... ...i bąbelki raz!!!... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.12, 22:19
                  ...jeśli nabędziesz cnotę pokory (niewymądrzania się...)... i cnotę milczenia (ograniczenia gadulstwa...)... masz szansę dłużej popracować... czego ci życzę... szczerze... :-)))... bleee...
                  • kainel.kemezrp niestety po podliczeniu kosztów 25.09.12, 08:07
                    wyszło że nie będę siedział na słuchawce w DGM
                    bardzo mile wspominam pracę w Call center SA (kiedyś w Warszawie a dziś miesci się w Górze Kalwarii)
                    ale niestety koszty nie mogą być tak wysokie w stosunku do spodziewanych zysków
                    co innego czasy kawalerskie a co innego kiedy się żyje we dwoje na wsi
                    szukam więc dalej
                    troszkę jeszcze musicie pocierpieć ze mną ;-)
                    da Bóg niedługo
                    pzdr.
                    • Gość: bleee... Re: niestety po podliczeniu kosztów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.12, 09:11
                      ...przykro mi... bleee...
                      • kainel.kemezrp mnie też 25.09.12, 09:22
                        niestety pracuje się dla pieniędzy czyli rachunek ekonomiczny stoi zawsze na pierwszym miejscu
                        tak w ogóle to naprawdę mile wspominam pracę w call center ;-)
                        sporo się tam nauczyłem
                        i szkoda mi trochę tego czego się nie nauczyłem
                        cóż...
                        pzdr.
        • Gość: andrzej.filipowicz Ja tylko doceniam innych... działania IP: 89.167.0.* 23.09.12, 23:10
          kainel.kemezrp napisał:
          > słyszałem że półtora roku sie opierali żeby mnie do tv wziąć
          > kiedyś miałem być i gadać o nekrofilach - ale kamery akurat wyszły
          > ja tam gruźliczankę piję ale gruźlicą się zarażać nie mam zamiaru
          > tak więc nie licz na protekcję ;-)
          > pzdr.

Nie słuchaj co ktoś miał zrobić, a nie zrobił, a patrz na fakty czyli na to co już zrobił.

Pamiętasz kiedy mejla do ciebie z pewną propozycją wysłałem - pisałem, że miałem zamiar wcześniej czy wziąłem i napisałem?

Wiesz, że moja sytuacja w tym kontekście jest skomplikowana, a więc tylko zasugeruję byś się miał mocno na baczności...
          • kainel.kemezrp ja sie mam na spocznij 24.09.12, 11:47
            a w razie jakbyco ma siekierę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka