kainel.kemezrp Bal powinien być na wiosnę ale 28.09.12, 12:27 Behemort z Dostaniellem i Skołowiowem mieli tradycyjne kłopoty z organizacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Bal powinien być na wiosnę ale IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.12, 12:58 ...stopień abstrakcyjności spory... a biorąc pod uwagę nadmiar (?...) literek niektórych, nawet bardzo duży... mógłbyś skorygować, albo wyjaśnić, co masz na myśli... wprawdzie można się domyślać "co autor ma na myśli"... ale trudno ustosunkować się do własnych domysłów, nie popadając w paranoję małą... nie sądzisz?... :)... a bestia różnie się objawia... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: Bal powinien być na wiosnę ale IP: *.ip.netia.com.pl 28.09.12, 13:32 Bauman to oficer KBW Odpowiedz Link Zgłoś
jan.urbaniak1 Re: Bal powinien być na wiosnę ale 28.09.12, 14:04 Gość portalu: PM napisał(a): > Bauman to oficer KBW Nieeeeeeeeee ?!!! Serio !!! O rety, rety !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp oj tam taki z niego Volant jak z koziej d... 28.09.12, 14:10 takoż i takie duchowe byty z tego co mu się głowy nie da uciąć tego co to mistrza widzi w politycznym oficyjerze nie mówiąc już o Fagotach (u Bułhakowa był niby jeden tylko ale Lublin jest GościInny dla denciaków) to zresztą żadna abstrakcja a raczej obstrukcja wywołana konsumpcja wiadomości z za dużą zawartością mentanolu a poza tym nie mam nastroju by auto-egzegezę uprawiać bo koszę trawę akurat ale mam coś na pocieszenie: Daab - Moje paranoje pzdr. ps. błędów nie ma - tak ma być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: oj tam taki z niego Volant jak z koziej d... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.12, 14:15 ...zostaw trawę w spokoju, bo żuczki wydusisz... a jak wydusisz żuczki, to ptaszęta wyzdychają... a jak wyzdychają ptaszęta, to... lista rozwijalna... :-)... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: ;-) n/t IP: *.lublin.mm.pl 28.09.12, 16:55 jak ptaszęta wyzdychają, to zamiast ich świergotu, dzwony na trwogę niektórych budzić będą świtem bladym. Coby zdążyli w sobotę na 9.15 zdaje się :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: ubi? IP: *.lublin.mm.pl 28.09.12, 22:15 Obrażasz mnie w tym martwym :-))))))) języku Homera???? Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp peredzej Hemara jak sądze 28.09.12, 22:38 w języku Homera to byłoby tak : όπου? zaraz obrażam ;-) pytam bez podtekstów dokąd śpieszysz o tej 9 z minutami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 prędzej homar... IP: *.lublin.mm.pl 28.09.12, 23:19 Dzięki za łaskawe potraktowanie ignorancji. Grek po łacinie i wojna gotowa... O dziewiątej z minutami, wydawało mi się, miałeś lecieć na wykład Profesora Baumana. Ale teraz mniej chce mi się żartować, bo jak pewnie zauważyłeś profesor miał wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp wypadek? nic nie wiem... 29.09.12, 09:27 złamanie - no nie fajnie... ... niestety wypadki chodza po ludziach na wykłady Baumana nie pójdę - mam inne plany to raz a dwa że już i tak za dużo dla mnie baumanizacji dookoła dla przykładu niektórzy socjaliści dają się zbaumanić i nieuchronnie stają się antydemokratyczni i antysocjalistyczni bo przecie baumanizm to komunizm zwykły staram się jak moge ostrzegać socjalistów przed tą trucizną a tu jeszcze baumanizm ma zastąpić naukę Jeszuy cóż niech tam się księdze przed głupota łby schylają w hołdzie : "Przypomina pergamin i cielęca skóra Że i drzewiej wiedziano - co teraz skrobią pióra. Krom grosiwa i jadła i chybkiej obłapki Zawżdy człeka kusiły te same zagadki: Po swojemu się każdy ze Stwórcą pasował, A co siebie nadręczył, innym krwi popsował, Własnym myślom nie ufał, życie sobie zbrzydził, Bał się swojego strachu i wstydu się wstydził, Lubo jako my się cieszył - czym? - nie miał pojęcia I umierał taki mądry jak był w czas porczęcia." ksiądz apostołom krzywy martwych nie słucha żywy Nie wyciągają wnuki Z życia dziadów nauki. tak więc wolę sie pokłonić władzy Czarnolasu Kto i bawić się umie i nie boi myśleć "Temu starość nie straszna pod lipowym liściem. Miło dumać wśród brzęku pszczół nad bytowaniem - Czy się zboża wykłoszą, a czy kuśka stanie, Czy w powszechnej niezgodzie kraj się znów pogrąży. Czy się księgę ostatnią w druku ujrzeć zdąży, Która gwiazda na niebie - (moja) ta co spada, Czy ta nad widnokręgiem, co jutrzenką włada? Tylu bliskich i dalekich dzień po dniu odchodzi A ja żyję w lat bogactwie, co mi schyłek słodzi... Im mniej cię co dzień, miodzie - Tym mi smakujesz słodziej: I słońcem i księżycem, Rozkoszą nienasyceń, Szczodrością moich dni - Dziękuję ci." pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: wypadek? nic nie wiem... IP: *.lublin.mm.pl 29.09.12, 12:00 dla przykładu niektórzy socjaliści dają się zbaumanić i nieuchronnie stają się antydemokratyczni i antysocjalistyczni bo przecie baumanizm to komunizm zwykły staram się jak moge ostrzegać socjalistów przed tą trucizną Ostrzegłeś, bez skutku, nie zgodzę się z Tobą :-)) Ale dzięki demokracji możemy się pięknie różnić itd. i walczyć, żeby każdy miał prawo np. uznać zmarłego Arcybiskupa nie tylko za twórcę literatury popularnej, ale i niekonwencjonalny umysł ścisły! O!!! Tak właściwie czy wspólnota kościelna nie jest wielką komuną zarządzaną przez feudalną, skostniałą, hierarchiczną strukturę Kościoła, który od wieków powtarza tę samą bizantyjską celebrę i niewiele potrafi zaoferować zagubionej łowieczce??? Dlatego łowieczka doznań szuka gdzie indziej, choćby pod Jana lipą z czarką miodu grzanego......... Oj myśli nie słyszę, na "moim" boisku od rana jakieś festyno-igrzysko-zawody z ogłuszającą muzyką, nasajmprzód disco-polo (dla dzieci, haha, brakło jeno majteczek w kropeczki), teraz muzyka przeszła w ostrzejsze brzmienie, pan spiker mówi: mi się nie udało rzucić do celu... i tak ze trzydzieści osób się szampańsko bawi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp cóż nie pierwszym i nie ostatnimbyłem Jeremiaszem 29.09.12, 20:36 a i Kasandr bez liku było wcześniej i później będzie... robię swoje zwyczajnie ;-) w demokracji można się różnić owszem ale nie da się różnić w dyktaturze i wszystko jedno czy globalne rozwiązania będą nakazywane przez Komintern czy przez Papierza ich błąd który jest nieuchronny i nas poprowadzi w otchłań tak jest gdy ślepy prowadzi głuchego zmarły arcybiskup był twórcą popularnej literatury? ależ skąd to był człowiek głęboko niepopularny - daleki od ludzi w tym co mówił i pisał nic mi również nie wiadomo o jego ścisłym umyśle ;-) ... taka to prawda są podobieństwa pomiędzy partia komunistyczną a hierarchią kościelną ale żadna z tych organizacji nie jest komuną ... ja jestem owca którą pasie Dobry Pasterz i nie merdam ogonkiem na głos tych którzy okradają Pańską winnicę nie boję sie również ich pohukiwań gdy idę ciemna doliną ;-) scio cui credidi ;-) a festyny cóż Pan prosił na ucztę - poczytaj 22 rozdział Mateusza ;-) pzdr. twórcą popowej literatury jest Bauman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Jeremiasz-Kasandra:-) IP: *.lublin.mm.pl 29.09.12, 23:27 zmarły arcybiskup był twórcą popularnej literatury? Wydawało mi się (ze zgrozą i świętym oburzeniem), że to o Arcybiskupie pisałeś. Jeśli o Baumanie to daruję..tym razem :) > ależ skąd to był człowiek głęboko niepopularny - daleki od ludzi w tym co mówił > i pisał > nic mi również nie wiadomo o jego ścisłym umyśle ;-) - mni ścisłemu wiadomo !!:!-)) Nieprawda, nieprawda, niepopularny, raczej niewygodny, bo wymagający myślenia - samodzielnego, kreatywnego, nie schematycznego, ale, też dokonywania wyborów nie utyskiwania, że nie ma, nie dali. Nie odwalania celebry, odfajkowywania, z nadzieją, że się swoje zrobiło .O! Dwóch Józefów filozofów zawsze.. cum debita revere ntia.. "ja jestem owca którą pasie Dobry Pasterz" - jeśli z owczarni Pana to trudno bez dyktatury Papieża. Tu może być tylko koniunkcja... scio cui credidi - wiesz? I Ty wiesz, którzy okradają i nie miewasz wątpliwości? Myślę, że wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Życiński... 30.09.12, 10:30 nieprawda - znaczy że co? owszem wymagający po pierwsze dlatego że język którego używał nie był językiem ludzi do których mówił po drugie faktycznie słuchanie go wymagało bolesnego procesu myślenia co do cech tego myślenia to wybacz ale raczej kpisz w tej apoteozie (sadze że niezamierzone to jest ale jest) znasz myślenie niesamodzielne? kreatywne myślenie to rozumiem analogicznie do kreatywnej księgowości po prostu akceptacja fałszu? nie schematyczność - tu wybacz ale był schematyczny jak zresztą każdy przedstawiciel hierarchii - schematem według którego biegł tor jego wywodów była doktryna dokonywanie wyborów ;-) no ba ... sugerujesz że celebrację traktował per noga stawiając coś innego ponad nią - tu też mam wątpliwości choć kto wie (jakoś strasznie dobrze go jednak nie znałem) co do szacunku ech i tylko ech ... Dobry Pasterz zda się zapomniał wspomnieć o swoim nieomylnym namiestniku i wikariuszu tu akurat koniunkcji być nie może z tego powodu ani Papież ani Sobór Bogiem nie są co do wiedzy i tych co kradną na ile mi dostępne wiem i na ile widzę zgniłe owoce złodziejstwa - wątpię właśnie w to że wydaje je zdrowe drzewo pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaaaadaj Re: Życiński... IP: *.lublin.mm.pl 30.09.12, 11:29 kreatywne myślenie to rozumiem analogicznie do kreatywnej księgowości po prostu > akceptacja fałszu? może kreatywne myślenie można teraz tak zrozumieć, chodziło raczej o nie ciasny umysł, otwarty na nowe, inne i innych. Ba sam Życiński mówił: nie ufaj słowu kreatywność. Bez odpowiedzialności kreatywność to cwaniactwo. Co do schematyzmu, celebry, dogmatu, trzeba by może rozważyć kwestię sacrum i sanctum? To był jeden z tych hierarchów dla których sanctum było ważniejsze niż sacrum, a dla Józefa T. jeszcze ważniejsze. Dobry Pasterz zda się zapomniał wspomnieć o swoim nieomylnym namiestniku i wika > riuszu. Zapomniał? Ustanowił go i dał władzę absolutną! I owieczki mają go słuchać jeśli nie chcą pobłądzić. Ale różne są rodzaje religijności, także takie, które oddalają od Pasterza. Wszak to ci wierzący go ukrzyżowali. Dobrego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 spaaadaj IP: *.lublin.mm.pl 30.09.12, 12:29 Oczywiście miało być tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp i wzajemnie 30.09.12, 12:39 dobrego tygodnia ;-) ... e tam Jeszua ustanowił sam sie ustanowił sam sie koronował i sam sobie przyznał nieomylność tak miało zresztą być przynajmniej wg wizji Jana 13:11-18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: i wzajemnie IP: *.dynamic.mm.pl 30.09.12, 15:27 Dziwne,macie czas na taka bezpłodną dyskusję... Odpowiedz Link Zgłoś