Dodaj do ulubionych

Odwołanie Tarasa z Bogdanki. Chcą sprzedać kopa...

02.10.12, 09:09
Czytając tę informacje, mam wrażenie że Prezes powiedział prawdę, zebrało się kilku kolesi z PO i PSL, co chcą łatwo i szybko zarobić kasę.Przypomina to historię czyli rozbiory Polskie jak dobrze pamiętają co jej się uczyli w szkole . Sądząc po słownictwie używanym szczególnie obco języcznym to jest powtórzenie historii tylko w odniesieniu do gospodarki. Polak biedny to patriota i można nim łatwo sterować, a co do firm przygotowujących te opracowania to wynik zawsze zależy od zleceniodawcy i celu jaki jest w zlecenie postawiony i za jaką kwotę.
Obserwuj wątek
    • kainel.kemezrp w sumie to najwarzniejsza sprawa lokalna 02.10.12, 09:23
      wasze zainteresowanie tematem jest niesłusznie nikłe
      • kainel.kemezrp a nawet najwaŻniejsza ;-) 02.10.12, 09:24
        jak rany...
    • Gość: bosman pisałem już, że jak wynika z dokumentów... IP: *.centertel.pl 02.10.12, 09:38
      ten Daniłowicz to jeden z najlepszych w Polsce cwaniaków od "fuzji" i "przejęć" przedsiębiorstw. Czy przypadkiem został szefem Rady Nadzorczej? Kto go ustanowił tym szefem? Kto na tym najwiecej zarobi? Może od tego Gazeto zacznij? Może dotrzesz do źródeł przyczyn rozjebania Bogdanki? Co na to górnicy, ta szara masa która zapierd(.....)a na tych cwaniaczków?
      Piszą, że outsorsing jest "nieefektywny. Taaaak? to dlaczego kopalnia jako jedyna w Polsce jest dochodowa, rentowna? Skur(.........)a, złodziejska banda. Gdzie wojewoda? Gdzie marszałek? Gdzie posłowie? Mają w dupie? - zapewne, jak zwykle.
      • kainel.kemezrp pisałes pisałeś ale sie nie podniecaj 02.10.12, 09:45
        co Hetman może?
        to już nie państwowa kopalnia
        sprzedano i OFE sobie zrobią z nią co sobie zechcą
        zamkną dla przykładu
        a wojewoda?
        a kto jest właściwie wojewodą?
        jakoś nie kojarzę
        posłowie po słowie są i maja w dupie - głupio ich przywołujesz
        co takiej Popiołkowej jakaś kopalnia?
        ...
        Proszę Cię Bosmanie
        nie bądź żałosny - patrz na śmierć kopalni z godnością
        rozpaczliwymi okrzykami jej nie pomożesz.
        pzdr.
        • Gość: bosman fakt, dopiero teraz sprawdziłem... IP: *.centertel.pl 02.10.12, 09:55
          że skarb państwa ma niecałe 5%. Ale wku...a mnie jedno: ten tzw. skarb państwa.....a ch.... Szkoda słów i czasu. Masz rację. Olać. Niech się rozpie... wszystko w pisdu!
          • kainel.kemezrp patrzmy więc i sie uczmy 02.10.12, 10:06
            III Rzepa też kiedyś padnie - uczmy się jak na tym zarobić...
            zerknij na notowania z 5 ostatnich dni na stronie giełdy link
            ...
            co do dywidendy to proponuje tu zerknąć link
            kto zgadnie co mówią te dane?
            a może sprawdzi to redakcja?
            w końcu czy ja muszę robić wszystko? ;-)
            pzdr.
            • kainel.kemezrp swoja drogą 02.10.12, 10:10
              III Rzepa nie ma chyba dywidendy w ogóle
              trzeba do tego zasranego interesu tylko dopłacać
              a Bogdanka proszę ma: Stopa dywidendy (%) 3,30
              znaczy ile?
              kto umi liczyć?
              może redakcja?
              pzdr.
    • Gość: J-k Re: Odwołanie Tarasa z Bogdanki. Chcą sprzedać ko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.12, 09:43
      Nie sądzę aby to była inicjatywa kilku kolesi z PO czy PSL. Myślę, że w tym przypadku są to raczej interesy tzw. "inwestorów giełdowych" i "wolnego kapitału", czyli zazwyczaj korporacji finansowych którym, w wyniku decyzji polityków, obowiązkowo musimy przekazywać nasze składki emerytalne. (Proszę zauważyć, że do dzisiaj politycy nie zdecydowali w jaki sposób owe organizacje będą nam wypłacać emerytury). Inna sprawa to to, że kopalnia w Bogdance zawsze uwierała śląskie lobby górnicze i raczej trudno spodziewać się aby politycy zajęli się to sprawą jak to jest chociażby w przypadku tarnowskich azotów. A nasi lokalni politycy na czele Hetmanem Lubelskim to pospolite pionki na politycznej szachownicy.
      www.lw.com.pl/pl,2,s11,struktura_akcjonariatu.html
      • kainel.kemezrp członkowie rady nie robią zdrady? 02.10.12, 10:45
        hi hi managerstwo jest powiadasz poza podejrzeniami
        link znaczy ten tu jest niesłusznie męczony?
        hmm cóż kto wie może i rada bogdanki będzie mieć kajdanki
        forbes donosił że Taras był w CBA ;-)
    • Gość: biniu Re: Odwołanie Tarasa z Bogdanki. Chcą sprzedać ko IP: *.13-2.cable.virginmedia.com 02.10.12, 12:31
      Masz mylne wrażenie i wysnuwasz dosyć prymitywne i charakterystyczne dla pewnego elektoratu wnioski. Postępujesz też jak w/w elektorat, tzn. nie sprawdzisz nawet podstawowych informacji w temacie o którym piszesz, a już serwujesz własne, chore teorie, pasujące tylko do Twoich absurdalnych wizji ( rozbiory Polski, niszczenie Polskiej gospodarki przez kolesi z PSL i PO). Gdybyś chciał zadać sobie trochę trudu i np. sprawdził kto jest w składzie rady nadzorczej Bogdanki i z jakich środowisk się wywodz, to byś nie pisał takich bzdur. Nie wiem też czy sprawdzenie struktury własnościowej akcjonariuszy Bogdanki jest takie trudne? A może wiesz coś więcej o właścicielach akcji spółki? Czyżby wszyscy akcjonariusze, głównie z konkurujacych ze sobą OFE, też należeli do PO i PSL? Toż to spisek stulecia i to międzynarodowy. Może zgłoś do prokuratury?
      • Gość: akcjonariusz Daniłowicz powiedział na czym sprawa polega IP: 195.234.8.* 02.10.12, 13:04
        A więc wszystko jasne, Daniłowicz próbuje wyprzedzić oskarżenia zaprzeczając im zanim wyjdą z CBA. Wiem już, że rada chciała ustawiać przetargi i wprowadzać swoich do zarządu. A więć klasyczny skok na kase. Taras w firmie od 30 lat, powiedział "NIE" na okradanie firmy, to do odstrzelili. Kto ma kontrolę nad radą? Usunąć radę, Taras niech wraca na stanowisko.
        • kainel.kemezrp i ja to w ten sposób odbieram 02.10.12, 13:43
          Daniłowicz ech zerknijmy raz jeszcze na tego pajaca link
          po pierwsze to amerykański prawnik - znaczy dla mnie to jak nic dawny szpieg PRL-owskiego aparatu
          po drugie od dawna robi w interesach wydobywczych
          a więc zapewne szpieg może nawet nie PRL-owski a zwyczajnie dawnego ZSRR
          nic więcej o nim w jego notce hagiograficznej nie ma
          ...
          jak nic reprezentuje interesy rosyjskie w Bogdance...
          korupcja bardzo prawdopodobna jest jako metoda działania kogoś o takiej ciemnej przeszłości
          a z fotki uśmiecha się do nas typ Amwayowskiego cwaniaczka o chytrych oczkach
          ...
          omówić pozostałych radców nadzorczych?
          • kainel.kemezrp Kawalec to aferał pełną gębą 02.10.12, 13:48
            nawet w cv chwali sie terminowaniem u Jasia Marysi Rokity ;-)
            widać też że dobrze żył z ekipą Kwaśnego Ola - znaczy korupcja jako metoda bardzo jest prawdopodobna
            • kainel.kemezrp Raimondo jak wspominałem działa też w Perle 02.10.12, 14:01
              jest w moim wieku ;-) a podobno studia matematyki teoretycznej ukończył w 1994 roku czyli mając lat 22 (krótko mu zajęły bo maturę winien był pisać w 1991)
              albo zdolny taki albo...
              pewnie zdolny bo już mając lat 23 był uwaga wiceprezesem rady maklerów i doradców oraz szychą w ING Banku
              moim zdaniem coś tu śmierdzi w tym holendrze
              pomiędzy 1995 a 2004 chyba był na bezrobociu ;-)
              korupcja - sądzę że prawdopodobna
              zapewne to człowiek Zdenka
              • kainel.kemezrp Bednarski czyli jeszcze ciekwiej 02.10.12, 14:08
                chyba w moim wieku bo studia zaczął w 1992
                w 1996 trafił do Ministerstwa finansów ;-)
                znaczy Cimoszkowy ludek
                no i łod razu się piął aż sie wypiął
                znaczy były czerwony młody prosiak który wyrósł na dorodną ....
                hmm w ciechu zapewne się niejednego nauczyło o korumpowaniu ;-)
                • kainel.kemezrp Formela 02.10.12, 14:10
                  orlenowy ludek - co tu więcej mówić ;-)
                  • kainel.kemezrp Karski z zawodu Dyrektor 02.10.12, 14:13
                    doprawdy praca się chyba nie splamił nigdy
                    • kainel.kemezrp no i na koniec Mosiek 02.10.12, 14:17
                      cóż jedyny którego kariera wygląda w miarę normalnie
                      jedyny który uznał za słuszne napisać jakie stosunki ma z Bogdanką
                      cóz moim zdaniem jedynie ów Mosiek nie pasuje gatunkowo do tej sodomy z gomorą jaka jest rada nadzorcza Bogdanki
      • Gość: bosman biniu - sprawdzalem, czytałem... IP: *.centertel.pl 02.10.12, 14:17
        i nie podoba mi się to, że "spadochroniarze" z układami rozpieprzają czyjąś ciężką, kilkudziesięcioletnią pracę. Oglądałeś "Pretty woman"? - to jest toczka w toczkę to samo co robił Edward (Gere) kochaś tej laski Vivian (Roberts). Nie znam prawa handlowego ale zastanawia mnie skąd tacy pacjenci nagle biorą się w Radzie Nadzorczej i decydują o czyimś "być albo nie być". I to jest dla mnie skur(........)o.
        • kainel.kemezrp gejsband gospodraczy 02.10.12, 14:19
          normalnie Bosman - jak to w życiu...
    • Gość: Adam Czern Re: Odwołanie Tarasa z Bogdanki. Chcą sprzedać ko IP: *.lublin.hypnet.pl 02.10.12, 18:00
      W radzie nadzorczej Bogdanki większość ma PIS. To dużo tłumaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka