Dodaj do ulubionych

Z drugiego obiegu informacyjnego

25.10.12, 23:14
Jak nie pogrzebiesz, to i nie znajdziesz tego wątku - teraz już wiem, że "buty" uszyć chcą tylko Andrzejowi W. , bo w przeciwnym wypadku trzeba by pisać o zarzutach dla Krzysztofa Ż. i Piotra K, a przypominam, że sprawa dotyczy ponad 1 milion złotych dotacji celowych, które zostały przyznane niezgodnie z prawem i normami oraz tzw. uczciwą konkurencją.

O dokapitalizowaniu kwotą 500 tysięcy złotych zadłużonej na tyle samo spólki tuż przed wyborami 2010 roku wspominać nie będę, bo musiałbym nazwać to wyborczym... oszustwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: JB Re: Z drugiego obiegu informacyjnego IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 14:09
      Drugi obieg to cytowanie samego siebie... Wariacja,"filipowicz."..
      • andrzej.filipowicz Raczej bumerang 26.10.12, 14:44
        Gość portalu: JB napisał(a):

> Drugi obieg to cytowanie samego siebie... Wariacja,"filipowicz."..

Gdyby cytowany post był pośród innych, a nie gdzieś w serwerowych czeluściach, to myślisz, że bym cytował sam siebie?

Z drugiej strony rzecz biorąc można rzucać bumerangiem prawdy, a można również bumerangiem... kłamstwa.

Rozumiem, że jesteś jedną z osób, którym w ogóle nie przeszkadza pokrywanie strat miejskiej spółki przez właściciela, którym również jest miasto czyli my sami w postaci podatków i wszelkich komunalnych opłat i danin...

Znajdź normalną drogą zacytowanego tu posta lub innego z jego tematu, a później pisz o innych... wariacjach.
        • Gość: JB Do szeregu i słuchaj! IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 15:03
          www.youtube-nocookie.com/embed/lXKDu6cdXLI?rel=0
          • andrzej.filipowicz Adresata pomyliłaś - pomyliłeś... 26.10.12, 15:38

> www.youtube-nocookie.com/embed/lXKDu6cdXLI?rel=0

Mnie osobiście obowiązek pracy o dwa lata dłużej do nabycia praw emerytalnych w ogóle nie bawi, a więc ani po jednej stronie zagrody pastwiskowej ani po drugiej stronie czasami folwarkiem zwierzęcym zwanej proszę mnie nie umiejscawiać, a siebie przypalikować albo w pastucha z trąbką się przemienić...

• Gość: bleee... Re: Adresata pomyliłaś - pomyliłeś... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 15:44
              ...może też być w postaci pastucha elektrycznego... :-)))... bleee...
              • andrzej.filipowicz Do tego poza kablem potrzebne jest napięcie... 26.10.12, 15:56
                Gość portalu: bleee... napisał(a):
                > ...może też być w postaci pastucha elektrycznego... :-)))... bleee...

Tego nie proponowałem, bo się kojarzyć może, a ja staram się jak tylko mogę w miejscach publicznych nie używać skojarzeń fizjologicznych...
                • Gość: JB Re: Do tego poza kablem potrzebne jest napięcie.. IP: *.lublin.mm.pl 26.10.12, 15:59
                  Za grosz poczucia humoru,wspolczuje...
                  • andrzej.filipowicz Bumerang 26.10.12, 16:11

> Za grosz poczucia humoru,wspolczuje...

Po prostu wróciło, co postem o wariactwie zostało zainicjowane i to pomimo, że wcale żalu nie żywię, co wcale nie oznacza, że mam się chachać ze zstępnych.

Poza przedłużonym wiekiem emerytalnym przyszłych rodziców i dziadków zstępnych oni sami za takie gospodarowanie pieniędzmi jak ma to miejsce w Lublinie po 30 tysięcy długu na głowę już mają i to pomimo, że większość z nich jeszcze nawet nie została poczęta.

Myślisz, że liberalizacja ustawy antyaborcyjnej powyższy problem rozwiąże?
                    • Gość: bleee... Re: Bumerang IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 16:32
                      ...uciekną...:)))... bleee...

wyborcza.pl/piatekekstra/1,129243,12741148,Moja_ojczyzna_murem_podzielona.html
                      • Gość: andrzej.filipowicz Obowiązek meldunkowy IP: 89.167.0.* 26.10.12, 21:49
                        Gość portalu: bleee... napisał(a):
                        > ...uciekną...:)))... bleee...
                        > rel="nofollow">wyborcza.pl/piatekekstra/1,129243,12741148,Moja_ojczyzna_murem_podzielona.html

Problem w tym, że pomimo, iż żyjemy w wolnej Europie, to nadal obowiązuje w "naszym" kraju obowiązek meldunkowy, a to oznacza, że legalnie możesz zmienić miejsce zamieszkania czy też pobytu stałego dopiero po otrzymaniu zgody odpowiedniego urzędu...

Mam kilku znajomych, którzy ciągle obnoszą się własnością swoich rekreacyjnych, budowlanych bądź rolnych areałów, a ja im na to odpowiadam - przestań płacić podatek od nieruchomosci, a przekonasz się kto jest właścicielem tego o czym z takim przekąsem opowiadasz....
                        • Gość: bleee... Re: Obowiązek meldunkowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.10.12, 22:32
                          ...właśnie mają znieść ten obowiązek... :))... bleee...

ps.: ...w 2015?... bleee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka