7rybek 04.03.13, 17:02 To jak to jest? Stworzyli prawne potworki z którymi sobie sami urzędasy nie potrafią poradzić. To co ma mówić zwykły inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: next Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: 188.127.29.* 04.03.13, 17:45 samo życie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: *.icpnet.pl 04.03.13, 19:25 Wreszcie lotnisko [mieszkancy ] nie będzie szantażowane ulga . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Kto i skąd dzwonił do Wysokiego Sądu? 04.03.13, 20:37 Po pierwsze, to pozwolenie na budowę zaskarżyła nie przeciwniczka budowy lotniska, a zwolenniczka państwa prawa i właścicielka gruntów przejętych bezprawnie przez PLL. Po drugie, to "specustawa lotniskowa" niczym "manifest pkwn" służy nie społeczeństwu, a władzy. Po trzecie, to nie takie rzeczy można było usłyszeć od jednego sędziów w sprawie Amber Gold. Po czwarte skoro jest jak piszecie, to po co w ogóle piszecie jak wszyscy już zdążyli zapomnieć o całej sprawie - czyżby jednak PLL nie złożyło wniosku o kasację wyroku WSA, bo zdaniem prawników wniosek byłby pozbawiony podstaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Kto i skąd dzwonił do Wysokiego Sądu? IP: *.icpnet.pl 04.03.13, 23:29 Lotnisko to nie pkwn jak piszesz andrzejfilipowicz to lotnisko już służyło okolo 27 tysiacom Ludzi i wszyscy w regionie są na tak, jedynie pan i inne jednostki nie jesteście zadowoleni -dlaczego pan nie bieże pod uwagę że to dobro mieszkanców regionu na którym mieszka 2mil 175 tys mieszkanców,gdzie prace ma ponad setka ludzi -Dlaczego pan pozytywów nie widzi tylko? a, to lotnisko be a to stadion też nie potrzeby -jedynie miejsce lokalizacji i pojemność za mały jak na miasto 400 tys >Stadion też jest potrzebny jak dla pana teatr? np.Jeżeli pan piszesz o negatywach to pisz pan o plusach inwetycyjnych ,przykłady są dobitne a po co Targi Lubelski dziś cała Polska dowiedział się i nie tylko oCavaliadzie i że Lublin ma Targi ,podobnie jak przyleciał Antonowpo śmigłowce dziś bardziej z Polski doceniaja Lublin jako miasto normalne i słusznie gdzie będą inne inwestycje jak stadion pływalnia czy dworzec Pks pomału . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Koszty kochaniutki, koszty IP: 89.167.0.* 05.03.13, 07:41 Gość portalu: leonss napisał(a): > Lotnisko to nie pkwn jak piszesz andrzejfilipowicz to lotnisko już służyło okol > o 27 tysiacom Ludzi i wszyscy w regionie są na tak, jedynie pan i inne jednostk > i nie jesteście zadowoleni "PKWN-em" była i jest "specustawa ustawa lotniskowa" i inne te go typu podobne "specustawy", bez których wszystkie normalne państwa radzą sobie o wiele lepiej niż Polska - panie "leonssie". -dlaczego pan nie bieże pod uwagę że to dobro mieszk > anców regionu na którym mieszka 2mil 175 tys mieszkanców,gdzie prace ma ponad s > etka ludzi Cieszę się i to jak, że niemal 1000 osób każdego dnia przemieszcza się szybko i wygodnie liniami lotniczymi z naszego regionu w różne krańce świata, co nie oznacza, że pokrzywdzonego obywatela miałbym uznać za przeciwnika lotniska - co jest najzwyklejszą socjotechniką i dziennikarską(?) manipulacją. Nic mi bardziej na sercu nie leży jak własny los i innych współobywateli dlatego z niecierpliwością czekam na podanie kosztów budowy tej "dobroczynnej inwestycji"... > -Dlaczego pan pozytywów nie widzi tylko? a, to lotnisko be a to stad > ion też nie potrzeby -jedynie miejsce lokalizacji i pojemność za mały jak na mi > asto 400 tys >Stadion też jest potrzebny jak dla pana teatr? Czy to co pan piszesz ma oznaczać, że mam być głuchy i ślepy na fakty? Czy ja kiedykolwiek pisałem, że jestem przeciwnikiem budowy lotniska czy też stadionu? Owszem, jestem gorącym przeciwnikiem nepotyzmu, prywaty na publicznych stanowiskach i trwonieniu pieniędzy podatników. Świdnik nigdy nie był dobrą lokalizacją dla budowy lotniska pasażerskiego, a stadion nie powinien być w ogóle planowany w terenach zalewowych. > np.Jeżeli pan > piszesz o negatywach to pisz pan o plusach inwetycyjnych ,przykłady są dobitne > a po co Targi Lubelski dziś cała Polska dowiedział się i nie tylko oCavaliadzie > i że Lublin ma Targi , Czy ja pisałem, że mam coś przeciwko Cavaliadzie? Niech sobie będzie ich i 7 w tygodniu tylko niech wreszcie poinformują o faktycznym stanie finansowym Targów... > podobnie jak przyleciał Antonowpo śmigłowce dziś bardzie > j z Polski doceniaja Lublin jako miasto normalne i słusznie gdzie będą inne in > westycje jak stadion pływalnia czy dworzec Pks pomału . Pozwolisz, że przemilczę ten temat ze względu na finansowe i prawne uwikłania właściciela fabryki, po której produkty przyleciał "Antonow". Szkoda tylko, że mógł wylądować na tym lotnisku największy samolot transportowy świata, a nie mogą nieco od niego mniejsze niektóre samoloty... pasażerskie. Tak w ogóle, to gdyby traktowano poważnie tych, którzy to wszystko finansują i utrzymują, to powód do zadowolenia byłby oczywisty, a tak, to jedynie są powody do zażenowania, bo skoro nic lotnisku nie grozi, to o co i po co ten cały medialny szum? Czyżby chodziło o to, że biegły badający koszty budowy ma poważne zastrzeżenia do części wydatków? Co takiego biegły rewident odkrył, że poszkodowanego obywatela walczącego o swoje prawa lokalny dziennik nazywa przeciwnikiem budowy lotniska? Tak w ogóle, to wyluzuj z tym zachwytem nad kolejnymi inwestycjami, bo jak na razie brak środków na zakończenie drogi prowadzącej z Lublina do PLL, a każdy komu przyszło tam dojechać przez Mełgiewską samochodem doskonale wie o czym piszę i to niemal w trzy miesiące od oddania lotniska do użytku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Koszty kochaniutki, koszty IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 05.03.13, 07:55 A propo kosztów: dlaczego sprawę portu lotniczego Lublin rozpatrywał sąd wojewódzki w Warszawie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Czy leci z nami prawnik? IP: 89.167.0.* 05.03.13, 08:37 Gość portalu: leszeke napisał(a): > A propo kosztów: dlaczego sprawę portu lotniczego Lublin rozpatrywał sąd wojewó > dzki w Warszawie ? Lata tu 01 tak wielu, dla których roboczym ubraniem jest toga, że chyba pora by ktoś z Was wyjaśnił dlaczego uchylenie decyzji środowiskowej i pozwolenia na budowę miało miejsce przed WSA w Warszawie, a nie Lublinie. Przy okazji wyjaśnijcie dlaczego zamiast wniosku o kasację wyroku WSA mamy medialne oświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Kiepska lokalizacja ? IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 05.03.13, 08:14 A co do kiepskiej lokalizacji: Już tyle czasu po radosnym odtrąbieniu Mełgiewskiej nadal nie można w cywilizowany sposób dotrzeć do obecnego lotniska ... Ba, "Warszawa" nie moze sobie poradzic z cywilizowanym dojazdem do Modlina ... Więc ile trwało by w naszych realiach wybudowanie jakiegoś dojazdu do Niedźwiady ? Oczywiście chodzi mi o dojazd po utwardzonej drodze i /lub po torach, który dało by się pokonać w mniej niż połowa czasu podróży do Warszawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz 300 metrów IP: 89.167.0.* 05.03.13, 08:31 Gość portalu: leszeke napisał(a): > A co do kiepskiej lokalizacji: Już tyle czasu po radosnym odtrąbieniu Mełgiewsk > iej nadal nie można w cywilizowany sposób dotrzeć do obecnego lotniska ... > Ba, "Warszawa" nie moze sobie poradzic z cywilizowanym dojazdem do Modlina ... > Więc ile trwało by w naszych realiach wybudowanie jakiegoś dojazdu do Niedźwiad > y ? Oczywiście chodzi mi o dojazd po utwardzonej drodze i /lub po torach, który > dało by się pokonać w mniej niż połowa czasu podróży do Warszawy ? Przecież tu chodzi o 300 metrów zamkniętej drogi, a nie 30 km... Pisząc o lokalizacji miałem na myśli całokształt, a nie jedną drogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: Kto i skąd dzwonił do Wysokiego Sądu? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 09:05 Po pierwsze, to pozwolenie na budowę zaskarżyła nie przeciwniczka budowy lotniska, a zwolenniczka państwa prawa.... Zapewne te 30 tysięcy pasażerów, które lotnisko obsłużyło do tej pory są jej bardzo wdzięczne za taką obywatelską postawę. Może jakiś pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Relatywizm moralny nie jedno imie ma... IP: 89.167.0.* 05.03.13, 10:15 Gość portalu: dix napisał(a): > Po pierwsze, to pozwolenie na budowę zaskarżyła nie przeciwniczka budowy lot > niska, a zwolenniczka państwa prawa.... > > Zapewne te 30 tysięcy pasażerów, które lotnisko obsłużyło do tej pory są jej ba > rdzo wdzięczne za taką obywatelską postawę. Może jakiś pomnik? A Ty chciałbyś tym około 30 tysiącom przypisać współudział w gwałcie na świętym prawie własności? To tak jakbyś ponad 500 tysiący pasażerów Modlina obwiniał za zamkniecie pasa startowego, który w ogóle otwarty być nie powinien, a oni pomimo tego polecili albo przylecieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol dobra wiadomość IP: *.ae1x367.dibhala.lubman.net.pl 05.03.13, 11:01 Średnie obłożenie samolotów wylatujących ze Świdnika to ok. 80 proc. Dobry wynik. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Znam jeszcze lepszą IP: 89.167.0.* 06.03.13, 13:16 Gość portalu: karol napisał(a): > Średnie obłożenie samolotów wylatujących ze Świdnika to ok. 80 proc. Dobry wyni > k. Oby tak dalej. Przed zamknięciem pasa startowego w Modlinie, który zresztą w ogóle otwarty być nie powinien - odprawionych tam zostało 20 razy więcej pasażerów niż pod Świdnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: Relatywizm moralny nie jedno imie ma... IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 11:17 współudział w gwałcie na świętym prawie własności Muszę Cię rozczarować ale nie ma czegoś takiego jak "święte prawo własności". Przy okazji pytanie pomocnicze: jak owa pani stała się właścicielką tej ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Jak to nie ma świętego prawa własności? IP: 89.167.0.* 06.03.13, 13:14 Gość portalu: dix napisał(a): > współudział w gwałcie na świętym prawie własności > > Muszę Cię rozczarować ale nie ma czegoś takiego jak "święte prawo własności". Jak to nie ma świętego prawa własności? Spróbuj wejść w tzw. szkodę czyli na teren PLL albo w grządki premiera czy prezydenta, że sędzim, prokuratorze czy policjancie nie wspomnę... > Przy okazji pytanie pomocnicze: jak owa pani stała się właścicielką tej ziemi? Właścicielkę pytaj, a nie mnie. Mnie możesz zapytać kto i kiedy tereny pod Świdnikiem zgłosił do Natura 2000 i to pomimo, a może właśnie dlatego, że planowana tam już była budowa lotniska i to wbrew opinii Głównego Inspektoratu Lotnictwa Cywilnego. Identyczne pytanie możesz również zadać każdemu, kto te forum odwiedza. Za kilka dni albo może jeszcze dzisiaj usłyszysz lub przeczytasz jak to faktycznie było z wyrokiem WSA i jakie z tego wynikają implikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrorsun Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyjaśn... 05.03.13, 14:15 widzę, że Pan Andrzej Filipowicz ma wiele do powiedzenia w sprawie lotniska. Czy może mi jednak wyjaśnić, dlaczego wyloty z lublina do londynu są 2-3 razy droższe, niż z okęcia. osobiście byłem pełnym sercem za tą budową, przy obecnych cenach biletów już nie jestem. i proszę nie wspominać, że z warszawy jest bliżej, to taniej. to manipulacja. skyscanner prawdę wyświetla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: 89.167.0.* 06.03.13, 13:32 mirrorsun napisał: > widzę, że Pan Andrzej Filipowicz ma wiele do powiedzenia w sprawie lotniska. Cz > y może mi jednak wyjaśnić, dlaczego wyloty z lublina do londynu są 2-3 razy dro > ższe, niż z okęcia. > osobiście byłem pełnym sercem za tą budową, przy obecnych cenach biletów już ni > e jestem. > i proszę nie wspominać, że z warszawy jest bliżej, to taniej. to manipulacja. s > kyscanner prawdę wyświetla. Przeceniasz mnie przyjacielu, bo jak każdy z nas mam pewien próg wytrzymałości, a nie mam żadnej w tym przyjemności żeby za każdym razem dostęp do informacji publicznej egzekwować za pośrednictwem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych... Myślę, że frapujące Ciebie i niezmiernie ważne pytanie mogłoby zostać wyjaśnione gdyby koszty budowy tej "inwestycji" były znane. O kosztach utrzymania nawet nie wspominam, bo Lublin jest miastem gdzie żaden z akcjonariuszy pojęcia nie ma na co przeznacza publiczne pieniądze. Gdybyś w tej chwili zapytał prezydenta miasta czy marszałka województwa o faktyczne koszty budowy PLL, to każdy z tych wiodących akcjonariuszy co innego powie... Mógłbym co prawda coś napisać w innym przedmiocie ale nie mogę psuć satysfakcji prawnikom i rzetelnym publicystom, bo to co opublikowała Gazeta w Lublinie było powieleniem socjotechnicznego gniotu przygotowanego zapewne przez biuro prasowe lotniska. PLL powinno było wydać komunikat czy złożyło kasację od wyroku WSA czy też nie, a nie karmić nas socjotechniką godną rzecznika rządu, który spotkał się głęboką nocą przed wyrzucenie z pracy Cezarego Gmyza za napisanie prawdy o wykryciu TNT na wraku TU154M. Na nasze szczęście właściciel wydawnictwa, w którym redaktorem jest Cezary Pytlos jest niezależny od przeróżnej maści rzeczników... prasowych. Ps. Większościowym akcjonariuszem PLL jest w imieniu gminy Lublin prezydent Krzysztof Żuk - zadzwoń do niego i zapytaj skąd bierze się tak niekorzystna różnica we wspomnianej przez Ciebie cenie biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Złapani na manipulacji... 06.03.13, 13:45 Złapani na manipulacji czyli kłamstwo krótkie nogi ma: Żądanie natychmiastowego sprostowania i przeprosin Cezary Pytlos 05.03.13, 21:58:15 Szanowni Panstwo, Żądam natychmiastowego sprostowania i przeprosin w związku z powyższą informacją, która już w samej swojej konstrukcji przeczy sama sobie. Jednocześnie informuję, że stosowne pismo w tej sprawie trafi do Państwa w przewidzianym prawem terminie. Z poważaniem Cezary Pytlos Poniżej tekst źródłowych serwisy.gazetaprawna.pl/transport/artykuly/678975,nowe_lotniska_nowe_klopoty_terminal_w_lublinie_moze_podzielic_losy_modlina.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: Złapani na manipulacji... IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 15:06 Złapani na manipulacji czyli kłamstwo krótkie nogi ma: Dziennikarzyna z GP miota się jak robak na patyku. Ładnie mu wypunktowali wszystkie bzdury i teraz desperacko stara się zachować twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Powiedz szczerze IP: 89.167.0.* 06.03.13, 16:01 Gość portalu: dix napisał(a): > Złapani na manipulacji czyli kłamstwo krótkie nogi ma: > > Dziennikarzyna z GP miota się jak robak na patyku. Ładnie mu wypunktowali wszys > tkie bzdury i teraz desperacko stara się zachować twarz. Powiedz szczerze czy znasz choćby jeden dokument, który związany jest z tą sprawą, że zarzucasz miotanie się jak robak publicyście, którego pozbawiono prawo riposty? Jeżeli Cezarego Pytlosa nazywasz robakiem, bo głośno zapytał czy będzie wniosek o kasację, to jak nazwiesz tych, którzy w miejsce informacji o kasacji lub jej braku uprawiają socjotechnikę? Tak w ogóle to znasz jakikolwiek dokument związany z PLL czy całą swoją wiedzę i komentarz opierasz na publikacjach i audycjach lokalnych "Józefów i Józefin Bąków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: Powiedz szczerze IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 09:49 Jeżeli Cezarego Pytlosa nazywasz robakiem, bo głośno zapytał czy będzie wniosek o kasację, to jak nazwiesz tych, którzy w miejsce informacji o kasacji lub jej braku uprawiają socjotechnikę? Przyznaj, tylko tak szczerze? O niczym bardziej nie marzysz niż o zamknięciu tego lotniska, prawda? I dlatego będziesz wspomagał się każdym, kto ma taki sam cel. Dla takich ludzi jak ty nie mam niestety szacunku. Dlatego też od dzisiaj będę cię po prostu ignorował. A ty pisz sobie dalej w każdym wątku o lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Powiedz szczerze IP: *.icpnet.pl 07.03.13, 11:25 Zgadzam się z internautą dix a filipowicz marzy aby lotnisko lubelskie było zamknięte zapamietajcie tego pana andrzejfilipowicz który podważa każdą inwestycje czy to lotnisko czy stadion w budowie -ten pan to ideał hodzący leprzy od NIKU czy sądu jego hasło Udupic wszystkie inwestycje w Lublinie być moze w regionie kto nie z mieciem to go zmieciem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ty też powiedz szczerze IP: 89.167.0.* 07.03.13, 12:21 Gość portalu: leonss napisał(a): > Zgadzam się z internautą dix a filipowicz marzy aby lotnisko lubelskie było zam > knięte zapamietajcie tego pana andrzejfilipowicz który podważa każdą inwestycje > czy to lotnisko czy stadion w budowie -ten pan to ideał hodzący leprzy od NIKU > czy sądu jego hasło Udupic wszystkie inwestycje w Lublinie być moze w regionie > kto nie z mieciem to go zmieciem . Ty też powiedz szczerze czy znasz chociaż jeden dokument źródłowy związany z "lotniskiem" czy jakąś inna inwestycją? A może znasz przyczynę braku pod Świdnikiem lotów floty Lufthansy? Czy czasem dziadzio albo tata nie opowiadał ci kiedyś na dobranoc bajek o stonce ziemniaczanej zrzucanej nocą na pola PGR przez imperialistów amerykańskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Możesz też zacytować "niezależne" media IP: 89.167.0.* 07.03.13, 12:29 Gość portalu: dix napisał(a): > Jeżeli Cezarego Pytlosa nazywasz robakiem, bo głośno zapytał czy będzie wnio > sek o kasację, to jak nazwiesz tych, którzy w miejsce informacji o kasacji lub > jej braku uprawiają socjotechnikę? > > Przyznaj, tylko tak szczerze? O niczym bardziej nie marzysz niż o zamknięciu te > go lotniska, prawda? I dlatego będziesz wspomagał się każdym, kto ma taki sam c > el. Dla takich ludzi jak ty nie mam niestety szacunku. Dlatego też od dzisiaj b > ędę cię po prostu ignorował. A ty pisz sobie dalej w każdym wątku o lotnisku. Został złożony przez PLL wniosek o kasację wyroku WSA czy też nie, a jeżeli nie to dlaczego? Wcale nie będę płakał z braku ripost opartych nie na faktach, a insynuacjach, bo ja tylko w trosce o publiczne finanse zapytałem czy PLL złożył wniosek o kasację wyroku WSA, a Ty mi zaraz z tekstami o marzeniach zamknięcia tego, co formalnie nigdy nie powinno być otwarte.... Zapewniam cię, że płakał z tytułu braku Twojej obecności przy moich postach wcale nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.13, 23:36 ...pytanie nasuwa się (...oj! nasuwa...) - po co rozprawy sądowe, procedury, zabawa w pozwolenia i przeróżne warunki... skoro i tak rządzi prawo silniejszego... i po co bajki o równości stron... skoro prawo pięści jest prawem naczelnym?... nie taniej byłoby prawo pięści upowszechnić, jako jedyne obowiązujące?... przecież byłoby jak w epoce dinozaurów - wygrywa silniejszy... zwycięża dobór naturalny i ten, kto ma większe zęby... i lepiej trawi... po co zabawa w pisanie konstytucji i zawracanie nie tylko głowy.. :/... niech wygrywa ten, kto ma większe stado i więcej kowboi... i więcej naboi... i szeryfa po swojej stronie... i dyrektora banku... po co szamańskie dopełnianie obrządków... wszak już nie żyjemy w epoce plemiennej... a może się mylę?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: *.vlan421.dengo.lubman.net.pl 07.03.13, 08:20 Nie mylisz się: z jednej strony nadal propagowanie wiary w jedynie słuszną "niewidzialną ręke wolnego rynku" - a z drugier wspomaganie wybrańców przypominajace praktyki mafijne ... Jest super ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Airport Lublin: Nikt go nie zamknie, sąd wyja IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.13, 08:41 "Na stronie internetowej WSA w Warszawie widnieje komunikat, który wyjaśnia, że nasze lotnisko nie zostanie zamknięte. Czytamy w nim, że po uprawomocnieniu się wyroku sprawa zostanie rozpoznana jeszcze raz przez sąd drugiej instancji. "Sąd uchylił zaskarżoną decyzję, a nie stwierdził jej nieważność" - czytamy na stronie WSA." ...to jest piękne, prawne kuriozum... sąd nie stwierdził "nieważności" decyzji... sąd ją "uchylił"... normalnie rozumujący śmiertelnik wniosek wyciąga (...oczywisty i logiczny...), że skoro sąd wniosek "uchylił" (...wniosek o pozwolenie na budowę - żeby była jasność...), to lotnisko zbudowano bez decyzji o pozwoleniu na budowę... a skoro tak, to jest to samowola budowlana... ale nasze prawo nie jest dla rozumujących logicznie śmiertelników... ono jest dla tych, którzy wiedzą, że samotny ranczer nie utrzyma się przy źródełku... prawna obrzydliwość, dopuszczająca każdą formę gwałtu naszych rodaków... naszych bezsilnych rodaków... w imię postępu... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Grunt to zadzonić do sądu z odpowiedniego gabinet IP: 89.167.0.* 07.03.13, 12:49 Gość portalu: bleee... napisał(a): > "Na stronie internetowej WSA w Warszawie widnieje komunikat, który wyjaśnia, że > nasze lotnisko nie zostanie zamknięte. Czytamy w nim, że po uprawomocnieniu si > ę wyroku sprawa zostanie rozpoznana jeszcze raz przez sąd drugiej instancji. "S > ąd uchylił zaskarżoną decyzję, a nie stwierdził jej nieważność" - czytamy na st > ronie WSA." > > ...to jest piękne, prawne kuriozum... sąd nie stwierdził "nieważności" decyzji. > .. sąd ją "uchylił"... normalnie rozumujący śmiertelnik wniosek wyciąga (...ocz > ywisty i logiczny...), że skoro sąd wniosek "uchylił" (...wniosek o pozwolenie > na budowę - żeby była jasność...), to lotnisko zbudowano bez decyzji o pozwolen > iu na budowę... a skoro tak, to jest to samowola budowlana... ale nasze prawo n > ie jest dla rozumujących logicznie śmiertelników... ono jest dla tych, którzy w > iedzą, że samotny ranczer nie utrzyma się przy źródełku... prawna obrzydliwość, > dopuszczająca każdą formę gwałtu naszych rodaków... naszych bezsilnych rodaków > ... w imię postępu... bleee... Gdyby to jeszcze o postęp kraju czy regionu oraz interes podatników chodziło. Historia PLL jest przykładem bezwzględnego wykorzystania obywateli i pieniędzy publicznych jako trampolina do władzy politycznej. Poprosiłem o komentarz do tego oświadczenia jednego z przedsiębiorców, którego w analogicznej sytuacji zmuszono administracyjnie do likwidacji biznesu, a więc i zwolnienia zatrudnionych tam pracowników. Ten poprosił o to samo swoich prawników, których zatrudnia w USA. Prawnicy powiedzieli, że nie jest w zwyczaju amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości wydawanie oświadczeń do wyroków, bo tę rolę w 100% wypełnia " Uzasadnienie", a więc nie można oczekiwać by prawnik komentował coś co w państwie prawa i niezawisłości sądów zdarzyć się w ogóle nie może. Znajomy przedsiębiorca nie jest prawnikiem więc skomentował szczerze, że do końca życia będzie odradzał amerykanom zainwestowanie w Polsce choćby złamanego centa. Wiesz już z jakiego owalnego gabinetu wykonano telefoniczne połączenie do rzecznik WSA żeby wydała oświadczenie, które nie mieści się w kanonach demokratycznego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Masz w 100% rację IP: 89.167.0.* 07.03.13, 12:35 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...pytanie nasuwa się (...oj! nasuwa...) - po co rozprawy sądowe, procedury, za > bawa w pozwolenia i przeróżne warunki... skoro i tak rządzi prawo silniejszego. > .. i po co bajki o równości stron... skoro prawo pięści jest prawem naczelnym?. > .. nie taniej byłoby prawo pięści upowszechnić, jako jedyne obowiązujące?... pr > zecież byłoby jak w epoce dinozaurów - wygrywa silniejszy... zwycięża dobór nat > uralny i ten, kto ma większe zęby... i lepiej trawi... po co zabawa w pisanie k > onstytucji i zawracanie nie tylko głowy.. :/... niech wygrywa ten, kto ma więks > ze stado i więcej kowboi... i więcej naboi... i szeryfa po swojej stronie... i > dyrektora banku... po co szamańskie dopełnianie obrządków... wszak już nie żyje > my w epoce plemiennej... a może się mylę?... bleee... Tchórz nigdy nie dopuści do tego równego prawa stron, bo ze strachu by w majtki popuścił. Po to mięczakom "specustawy" i inne wynalazki rodem z głębokiego PRL żeby obywatel RP nie miał szans w starciu z machiną władzy, która śmiertelnie boi się nawet własnego cienia. Ps. Tchórzostwa doświadczamy nie tylko my ale również inni. Za jakiś czas się oficjalnie dowie jaka była i jest przyczyna braku pod Świdnikiem floty Lufthansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: Masz w 100% rację IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.13, 13:25 wyborcza.biz/biznes/1,100969,13518781,_DGP___Trybunal_zamyka_budowy_drog_i_innych_inwestycji.html#BoxBizTxt ...pojawia się też problem "prawny" w związku z wyrokiem Trybunału jw.... a wyrok o specustawach... czy dotyczyły one także budowy lotniska w Świdniku"... i czy można uznać inwestycję za ukończoną, jeśli jest to samowola budowlana wg stanu prawnego "na dziś"?... bo procedury nie dokończone... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś