weronikaskobel
18.03.13, 10:29
Jako klientka wieloletnia firmy "Telprojekt" i do tego zadowolona z ich usług przez lata, muszę niestety przestrzec przed nowym tworem jakim stała się ta firma. Po przekształceniu w Hyperion wschód zaczeły pojawiać się coraz większe zgrzyty.
Jakość internetu znacznie się pogorszyła, coraz częstrze awarie... a naprawy ich polegają na zrestartowaniu rootera... nawet i kilka razy w tygodniu - zamiast wymany na sprawny.
Do firmy dodzwonić się - graniczy to z cudem, można godzinami słuchać muzyczki na ich centralce i nikt nie odbierze nawet telefonu. Jeśli awaria zdarzy się niedaj boże po 18, lub w weekend... nie można liczyć na jakikolwiek alarmowe zgłoszenie, pracownicy nie monitorują sieci. Po zamknięciu biura firma po prostu "nie pracuje"... i jak łącze padnie... to az do kolejnego dnia roboczego. Niestety rozwiązania z Telprojektu, gdzie informatycy nawet z domu starali sie pomagać przy awariach, nie został przełożony do nowej firmy.
Nowe regulaminy i umowy - Zawsze można zgłonić na klientów że nie czytają co podpisują... ale z takim odwracaniem sie dupą do klienta na prawdę rzadko się można teraz spotkac.
Umowy nie na 12 miesięcy a na 10... skutkuja brakiem pamięci o przedłużeniu umowy... a sprytne zapisy, które cięzko znaleźć w regulaminie mówią o przejściu na abonament bez promocji... i tak z 70 zł robi sie 160 zł... Zero powiadomień, przedstawiania ofert... po prostu wyciąganie kasy, póki klient nie zauwazy że zalega z opłatami.... czysty zysk dla nich.
A jeśli już ktos postanowi rozwiązać z nimi umowę przychodzac do biura... na prawdę nawet w urzędach milsze panie pracuja niż w tym oddziale. Pani bardzo nie miła, opryskliwa i wręcz chamska. Nie udziela nawet podstawowych informacji przy spokojnych pytaniach.
Niestety moje opinie o tej firmie, po wielu latach zadowolenia zmieniły się strasznie. Według mnie firma nie zachowuje zadnych standartów jakości obsługi i nie traktuje klientów dobrze. Nie pracuje dla konkurencji, nie jestem związana z żadną inną firmą... jest to tylko moja opinia jako klienta, aby inne osoby nie popełniały takich samych błędów co ja.