Dodaj do ulubionych

Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi, prok...

05.04.13, 08:47
Idealny artykuł, równie dobrze mógłby brzmieć tak:

Wszedł w buty GW. Pseudoafery, nierzetelność, prokuratura.

Czy potrzebny jest dziennikarz, którego jedynym sposobem na zaistnienie jest nieustająca hucpa? [..] Godnie w buty swojego wydawcy wszedł młody dziennikarz z Lublina Pan Karol Śledczy Pierwszy tego Miasta. itd. itd.
Obserwuj wątek
    • krusnik02 Re: Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi, pr 05.04.13, 09:07
      Nie rozumiem Twojego oburzenia - facet dokładnie opisał posła Kabacińskiego. Wymień, proszę, chociaż jedną, nie happeningową aktywność pana posła? Po ogłoszeniu inicjatywy "Europa+" nadaktywność medialna posła Kabacińskiego poszybowała w górę - być może widzi swoją szansę na bycie liderem RP na Lubelszczyźnie gdy jego mentor dostanie ciepłą posadkę europarlamentarzysty :) (bo chyba nie ma osoby która wierzy, że ciemna masa nagle przejrzy na oczy i kopnie posła z Biłgoraja w tyłek - na 100% zostanie towarem eksportowym do Brukseli).
      • Gość: bosman karolek ma "zadrę" na Adamaszka" IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.04.13, 10:25
        i bez względu na to co A. napisze - zawsze będzie srał. Psychol.
    • Gość: bosman ta mina Pana Posła!!! IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.04.13, 10:30
      Chryste - przecież to nowy Lenin!!! Ta zapalczywość, święte oburzenie!!! A może po prostu prymitywna socjotechnika mająca go "wyryć" w pamięci wyborców? W mojej już utkwił - na pewno nie dostanie mojego głosu.
      Panie Boże - chroń nas przed takimi "wybrańcami narodu" - nawiedzonymi krzykaczami, demagogami, populistami mającymi za cel tylko własny wszawy interesik.
    • Gość: chart Bezczelność IP: *.lublin.hypnet.pl 05.04.13, 10:33
      Teza GW zwyczajnie bezczelna. Ideowo z posłem Kabacińskim różni mnie niemal wszystko - ale jest to jeden z nielicznych lubelskich parlamentarzystów, którym o coś chodzi, którzy poważnie traktują swój mandat. Twierdzenie, że alternatywą jest "ślęczenie nad treścią ustaw" aż bije po oczach - a kto niby z pozostałych parlamentarzystów jest taką mróweczką-legislatorem?? Nagle wszyscy inni posłowie i senatorowie okazali się tytanami pracy intelektualnej, tylko jeden Kabaciński to happener?! Ciekawe, a przeważnie większość z nich mają wszyscy za pustych durniów, a tu taka laurka od GW...

Zabawny jest też dobór komentatorów, a zwłaszcza obecność w nim wujenki Tokarskiej. Nie dość, że sama jest wyjątkowo przypadkowym posłem, to jeszcze jako koordynator lubelskiego zespołu parlamentarnego dała się poznać wyłącznie jako histeryczny obrońca rządu gdy ten sekował finansowo Lubelszczyznę i Zarządu Województwa, gdy ten nie radził sobie z transportem czy służbą zdrowia.

Sprawa jest zresztą oczywista - Kabaciński wkurzył świętego prezydenta Żuka, więc utrzymywane przez Ratusz gazety rzuciły się do ataku. A przecież poseł zajmuje się albo sprawami, które wyczytał w tych samych gazetach, albo takimi - którymi winni zajmować się dziennikarzami, gdyby na krytykę Żuka nie obowiązywał zapis autocenzury. Może to więc wstyd za swoją dyspozycyjność jest przyczyną ataków prasowych na Kabacińskiego?
      • krusnik02 Re: Bezczelność 05.04.13, 11:35
        chart, poseł powinien reprezentować wyborców i region, z którego startował. Kabacińskiego poparło 7 tys. osób - być może swoimi wyskokami gra pod swoich wyborców, niemniej jednak przyznasz mi chyba rację, że dla Lubelszczyzny wartość jego działań jest znikoma - można śmiało rzec, że żadna. Skoro pan poseł postanowił "łapać" punkty jeżdżąc po Żuku (na drugim miejscu są katolicy - vide sprawa z podstawówką im. Jana Pawła II), to po jaką jasną ciasną pchał się do sejmu? Trzeba było startować na radnego miejskiego i konkurować w tym temacie z radnym Tułajewem :) Poseł ma lobbować za regionem i w Warszawie walczyć o sprawy Lubelszczyzny - na tym polu nie słyszałem o sukcesach posła Kabacińskiego.
        • Gość: chart Re: Bezczelność IP: *.lublin.hypnet.pl 05.04.13, 14:51
          Moim skromnym zdaniem posłowie są w ogóle zbędni, więc w tym zakresie dyskusja jest bezprzedmiotowa.

Natomiast akurat Kabaciński jak pijany płotu czepia się właśnie lobbowania za Lubelszczyzną i niewielkie ma w tym wsparcie - skoro np. z PO w głosowaniu nad środkami dla regionu umie się wyłamać tylko Raniewicz. A że bije w te nieprawidłowości, które widzi - to właśnie od tego jest posłem. Całkowicie zanikło interwencyjne i kontrolne rozumienie sprawowanego mandatu, dlatego młodemu posłowi warto kibicować, nawet, jeśli się w szczegółach myli czy nie ma precyzyjnych informacji. Zresztą nie ma ich przeważnie dlatego, że akurat w sprawach miejskich lokalne media (włącznie, a raczej na czele z GW) zachowują charakterystyczną wstrzemięźliwość...
          • Gość: bleee... ...i mizerność... IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.13, 21:50
            ...kto w czyich butach chodzi?... coraz częściej można odnieść wrażenie, że rzecznikiem ratusza nie jest pan Kieliszek... rolę tę świetnie pełni gwl... a przecież - statystycznie rzecz biorąc - nie jest możliwe, by obóz rządzący nie popełniał żadnych błędów... tak, jak - statystycznie rzecz biorąc - nie jest możliwe, by opozycja popełniała same błędy... gwl przydałoby się więcej wagi i rozwagi...bleee...

lehardi.wordpress.com/2013/04/05/nie-smierdza/
    • ad2009 Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi, prok... 05.04.13, 12:51
      Jednak Ruch Palikota to naprawdę POWAŻNE ZAGROŻENIE !!
      • carrera4 Re: Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi, pr 05.04.13, 16:15
        No proszę. Można obiektywnie przedstawić sytuację w Gazecie Wybiórczej. Zgadzam się z treścią artykułu w 100%. Prezydent Żuk nie jest święty, ale ostatnie zarzuty posła Kabacińskiego są śmieszne.

Jeśli ważniejsze są dla posła Kabacińskiego happeningi, to powinien zostać np. jakimś animatorem kultury albo clownem, a nie posłem. Przy okazji ktoś widział albo słyszał ostatnio o dokonaniach posłanki Popiołek?
      • Gość: MaXX Re: Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi? IP: 173.233.209.* 05.04.13, 16:48
        "Jednak Ruch Palikota to naprawdę POWAŻNE ZAGROŻENIE !!"

Dla kogo???
    • simonh Skoro ma babe z magla i picera za szefa to nic 05.04.13, 16:23
      dziwnego. Postepuje tak samo ja jego biłgorajski przybłęda
    • Gość: MaXX Re: Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi... IP: 173.233.209.* 05.04.13, 16:46
      Widze, ze na forum pojawil sie juz ten (smieszny) paranoik "karolsledczy"... Witamy, witamy!
    • dociek Wszedł w buty Palikota. Hucpy, happeningi, prok... 05.04.13, 18:42
      Dobrze, że chce cokolwiek robić i, być może w sposób szczeniacki, ale to robi. Reaguje tam gdzie go boli i często, gdzie nas samych boli. To prawda, że ma parcie na szkło oraz większą ambicję niż możliwości, wiedzę i doświadczenie, ale młodzi zostali tego nauczeni przez starsze pokolenie. Że tylko "na wydrę" - byleby do przodu i do góry. Typowa, szczeniacka choroba tzw. działaczy młodzieżowych. Choć w zestawieniu z tuzami, sorry z guzami politycznymi, których głównym celem jest trzymanie się koryta i przetrwanie w tym stanie, czasami tylko "krzykiem" udaje pokazać, że są tylko obłudnymi pierdzistołkami, trenującymi międzypartyjne kolesiostwo i nepotyzm gdy barykadują się w "Twierdzy Władzy i Szmalu" i kręcą własne lody.
      Zostać posłem w tym wieku, to jednak wielki sukces.
    • Gość: J-k Na aferę! IP: *.ok.shawcable.net 06.04.13, 03:14
      Całe obecne polskie dziennikarstwo to czysta hucpa. W istocie rzeczy polega ono na kreowaniu afer. Być może poseł Kabaciński nie jest dobrym parlamentarzystą, być może? Nie wiem. Ale sobie myślę, że dobrze byłoby gdyby pan redaktor Karol Adamaszek odnalazł takiego "pracowitego" lubelskiego parlamentarzystę i przedstawił jego osiągnięcia. Może jest to np. lubelska jedynka PO pani Gąsior Bufetowa lub PiS pani Kruk Coś Tam Coś Tam. A może to któryś z plejady lubelskich chłopów i chłopek z PSL-u. Następnie z typową dla GW solidnością i swadą opisał tą tytaniczną pracę przykładowego posła (nki) na rzecz lubelskich wyborców. A następnie udał się do posła Kabacińskiego i np. zapytał; widzi pan na przykład taki poseł PO Karpiński swoją pracą, uporem i dyplomatycznym talentem sprawił, że Puławy (a nie Tarnów) stały się siedzibą polskiej chemii, a panu co tylko te happeningi w głowie! Wstyd! Wykładów profesora Hartmana się panu zachciewa! Nie podoba się panu pensja prezesa Tarasa itd., itd. A do roboty ty sejmowy leniu!
      • Gość: kpr2 Re: Na aferę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 19:20
        Czytam lubelską prasę od 40 lat, ale tak tendencyjnego i zmanipulowanego artykułu nie pamiętam od czasów niesławnej pamięci "Trybuny Ludu". Adamaszek wykonał zlecenie na Kabacińskiego. Ohydny bez etyki dziennikarskiej prasowy wyrobnik. Atak na młodego posła niesprawiedliwy, argumenty żałosne, na poziomie inwektyw. A może Adamaszek by zapytał co nam z tak znakomitego posła jak kopacz Kucharski? A może by przedstawił wybitne osiągnięcia chytrej baby z Biszczy, czyli babci posłanki Tokarskiej. A może by coś napisał ten mediaworker wychowany na "Trybunie Ludu" on niezwykłych dokonaniach dla Lubelszczyzny europosłanki Leny Kolarskiej-Bobińskiej (nota bene czy ktoś wie, że taka osoba w ogóle istnieje?). A europoseł Piotrowski czym zasłużył sobie na milczenie czyli pochwałę Adamaszka? Może Pulizer lubelskiej GW by nas oświecił, co zrobił dla Lublina poseł Karpiński, albo poseł Łopata? Czy Adamaszek pamięta, że Lublin w Brukseli reprezentuje wybitny "naukowiec z PSL" czyli niejaki Bratkowski? A cóż on tam robi poza pobieraniem 30 tys zł miesięcznie?
        A dlaczego to Adamaszek nie napisze, że budowa stadionu w Lublinie, to inwestycja z cyklu SPA w Lidzbarku Warmińskim. Czyż prof. Gorzelak i inni nie mówią, że to wydawanie środków europejskich na bezdurno, bo stadion na siebie nie zarobi, a będzie tylko niesamowitym obciążeniem budżetu miejskiego. Adamaszek to wie, ale łże, bo Żuk utrzymuje GW swoimi ogłoszeniami. Tak wygląda dziś "Wolna" prasa, za judaszowe srebrniki sprzedająca się urzędnikom i biznesowi.
        Adamaszek tym artykułem zapisał się do tej mafii dziennikarskiej, która sprzedaje się władzy za pieniądze. I jeszcze jedno, dawno też nie czytałem tak żenujących blogów jak nowej naczelnej lubelskiego dodatku GW. Infantylizm niesamowity, ile ta panienka ma lat? 15? I skąd się urwala? Z kosmosu?
        • Gość: J-k Re: Na aferę! IP: *.ok.shawcable.net 07.04.13, 02:42
          Zgadzam się prawie we wszystkim. Z wyjątkiem pani Leny Kolarskiej - Bobińskiej. Byłem zbulwersowany gdy Tusk zrzucił naszemu regionowi "spadochroniarkę". Czas pokazał, że "spadochroniarka" lepiej dba o interesy naszego regionu niż "swojaki".
          www.lenalubelska.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka