Dodaj do ulubionych

Dziób do góry!!!

02.05.13, 07:25
Akcja "Orzeł może"... "Polaku nie bądź ponury. Rozwiń skrzydła. Dziób do góry"
Kiedy jak kiedy, ale w dniu dzisiejszym mamy okazję wspólnie świętować, bo to Dzień Flagi Narodowej.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Dziób do góry!!! 02.05.13, 08:57
      Cóż empi, jako nauczony "w poprzedniej epoce" odczytywania podtekstów, odebrałem Twe wezwanie dwuznacznie... jakoś tak odruchowo.
      Bo ORP "Orzeł", to znany z naszej historii wojenny okręt podwodny , a "dziób do góry" ustawia się często w sytuacjach gdy okręt lub statek tonie. Sorry, za te pesymistyczne skojarzenia.
      • Gość: aneta Bo z czego tu się cieszyć IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 09:42
        skoro Polska już tylko igrzyskami stoi? Nas się zubaża, każe zdychać w kolejkach do lekarza, oddawać coraz młodsze dzieci do przepełnionych szkół, a jak się nie podoba to won z kraju. W rewanżu zaś dostajemy obrazek zdziecinniałego Pana Prezydenta i jego WSIowej świty w korowodzie z pokracznym wyrobem czekoladopodobnym...
        • qqbek No tak... 02.05.13, 11:42
          ...za (zimnego) Lecha i Jarkacza, brata jego, wiecznie dziewicę, to był cud-miód.
          Cukrowni nie wywożono właśnie w kawałkach, drogi były proste, równe i dopiero wybudowane, w MPK jeździły roczne autobusy i trajtki a przy budowie siedziby koncernu PGE pracę miało 2.000 mieszkańców Lublina.
          Benzyna była po 50 groszy a płaca minimalna 2.500 netto.

Szanowna Amebo... pamięć masz krótką i wybiórczą.
        • Gość: marzof10 Re: Bo z czego tu się cieszyć IP: *.dynamic.mm.pl 02.05.13, 12:43
          Ja wolę zdziecinniałego Prezydenta niż zgorzkniałą malkontentkę. Optymiści żyją dłużej i lepiej, choćby dlatego, że nie czekają aż im spadnie z nieba, czego i Tobie życzę
          • wampir-wampir Re: Bo z czego tu się cieszyć 02.05.13, 15:40
            Mnie się akcja podoba, a flagę dziś powiesiłem na chałupie, a co!
            • Gość: bosman na mojej też... IP: *.dynamic.lte.plus.pl 02.05.13, 17:14
              wisi. I powiewa :-)
            • Gość: marzof10 Re: Bo z czego tu się cieszyć IP: *.dynamic.mm.pl 02.05.13, 17:15
              Mnie też akcja się podoba. Mogłabym zjeść orzełkowi kawałek pórka , bo nie uważam, że to profanacja czy takie tam.
              Z rozbawieniem przeczytałam komentarz pajaca z salonu24, który nawet tego orła by zaakceptował, ale nieodpowiedie środowisko go promuje, bez kwalifikacji patriotycznych...Rzuciwszy parę epitetów... informuje:

A ja dzisiaj zacząłem majowe i przez cały maj mam szczery zamiar radośnie to nabożeństwo celebrować. To dla mnie ze wszech miar optymistyczne przeżycie i nie wyobrażam sobie tego miesiąca bez codziennego śpiewania Litanii Loretańskiej. Nie potrzeba mi do tego żadnych akcesoriów ani czekoladowych maszkaronów. Chwalmy łąki umajone, a nie wymyślne pokraki.

Taaaaaaaa, prawdziwy Polak patriota i katolik ;-))))))))))))))))))))))))))

Ps. Na niektórych balkonach ciężko zawiesić flagę :-((( ............
              • wampir-wampir Re: Bo z czego tu się cieszyć 02.05.13, 17:28
                Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> Ps. Na niektórych balkonach ciężko zawiesić flagę :-((( ............

Ja nie mam balkonu, mam dom. A flagi powinny wisieć na blokach przy wejściach do klatek. Są tam odpowiednie uchwyty, ale administracje, ech...
                W jednym miejscu tylko widziałem, pewnie mieszkańcy powiesili swoją.
                • Gość: marzof10 Re: Bo z czego tu się cieszyć IP: *.dynamic.mm.pl 02.05.13, 17:45
                  Tak, ja o swoim balkonie... Ludzie jakoś wieszają flagi, ale to nie zawsze się prezentuje... Trzeba by się z uchwytem wwiercać w beton..

Kiedyś na 1-go maja przy klatkach obowiązkowo wisiały flagi. Oj pilnowano tego i tego, żeby szybciutko drugiego zniknęły..
            • Gość: aneta no i super IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 11:14
              bo powiesiłeś flagę, a nie różowy balonik
        • joannabarska Re: Bo z czego tu się cieszyć 02.05.13, 16:20
          aneta,gdzie te przepelnione szkoly? A ze mozna wyjechac z kraju to niby zle?Krytyka jak kulą w plot.
          • gilgamesz Myli się Pani 03.05.13, 11:05
            Rząd spycha na samorządy coraz więcej obowiązków bez dodatkowych pieniędzy, a te wszystkiego nie są w stanie udźwignąć jak należy. Efekt jest taki, że wiele szkół dostaje mniej pieniędzy. Kiedy 2 lata temu wybierałam szkołę dla mojego dziecka, rozmawiałam m.in. z panią dyrektor mojej rejonowej szkoły, ta niemal płakała, bo miała dostać pieniądze na 3 klasy. Dostała na 2, a miała 60 dzieci. Wybrałam szkołę prywatną, drugie dziecko chodzi do prywatnego przedszkola. Nawet nie składałam podania do państwowego. Takich rodziców jak ja przecież trochę w Lublinie jest, a proszę sprawdzić ile dzieci nie dostało się do tych miejskich przedszkoli. Wiem, z przedszkolami zawsze tak było, ale skoro wszyscy płacimy podatki, to dlaczego tych miejsc brakuje?
            Co do wyjazdów. Stosuje Pani pokręconą komunistyczną demagogię. Coś na zasadzie "nie mówcie towarzyszu, że koło w traktorze się urwało i traktor nie może jeździć. Mówcie " wprawdzie jedno koło w traktorze nie działa, ale przecież 3 są sprawne." Pewnie, że fajnie, że każdy kto ma na to ochotę wyjeżdża, ale emigracja za chlebem, co jasno wynikało z mojej wypowiedzi, powodem do radości dla wyjeżdżających nie jest.
            • Gość: aneta Re: Myli się Pani IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 11:12
              Poszło z konta męża. Pisała Aneta.
              • wampir-wampir Re: Myli się Pani 03.05.13, 11:29
                Dobraliście się. Jak w korcu maku ;-)))
                Ja byłem na emigracji niedługo po studiach. Zarabiałem na mieszkanie i na kolejne, które dały mi rynkowy zawód, a które w końcu i tak opłacił pracodawca.
                To nie było dla mnie żadne nieszczęście, a naturalna kolej rzeczy. Wiele się nauczyłem, podszlifowałem dwa języki, zwiedziłem sporo.
                Postaraj się mówić za siebie i ewentualnie za męża, a nie wypowiadaj się w imieniu innych, bo nie masz pojęcia ani o ich odczuciach, ani motywacjach.
                • Gość: aneta Jasne IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 13:00
                  bo Ty jesteś jedynym wyjeżdżającym, a świat kręci się tylko wokół Ciebie...
                  • wampir-wampir Re: Jasne 04.05.13, 13:34
                    Wyjeżdżających jest wielu, wiele jest powodów i motywacji. Twierdzenie jakoby był to dopust boży dla wszystkich jest nieuprawnione. Większość wyjeżdża, bo chce.
                    Nie jest tak, że w Polsce nie można znaleźć dobrej pracy. Czasem wymaga to przekwalifikowania, ale da się. Na emigracji też niewielu pracuje w wyuczonych zawodach. Tyle, że zarabia się tam szybciej na mieszkania, samochody i takie tam nowoczesne gadżety bez których w dobie konsumpcjonizmu trudno się obyć młodym zwłaszcza ludziom.
                    To jest główny powód wyjazdów.
    • Gość: elle Re: Dziób do góry!!! IP: *.ennet.pl 05.05.13, 20:44
      Komorowski o raz kolejny pokazał, że jest skończonym idiotą i nie nadaje się na urząd prezydenta RP. Swoim głupawym występem całkowicie się skompromitował. Zachowanie tego pajaca budzi zażenowanie.

fakty.interia.pl/galerie/kraj/orzel-odsloniety-przed-palacem-prezydenckim-zdjecie,iId,1118532,iAId,80621?f=l

• Gość: bleee... Re: Dziób do góry!!! IP: 213.146.55.* 05.05.13, 21:13
        ...zażenowanie?... budzisz nie tylko zażenowanie... lepiej zamilcz, jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia... bleee...
    • Gość: andrzej.filipowicz Na zdarwie! IP: 89.167.0.* 05.05.13, 21:44
      empi napisał:

> Akcja "Orzeł może"... "Polaku nie bądź ponury. Rozwiń skrzydła. Dziób do góry"
      > Kiedy jak kiedy, ale w dniu dzisiejszym mamy okazję wspólnie świętować, bo to D
      > zień Flagi Narodowej.
      > pzdr.

Każdy ornitolog wie kiedy orły i inne ptaki rozwijają skrzydła i podnoszą dzioby do góry...

Na zdarowie!

Ps. Swoją drogą po cóż mylić orła z lemingiem?
      • Gość: bleee... Re: Na zdarwie! IP: 213.146.55.* 05.05.13, 22:01
        ...kiedy?... powiedz, bo ja nie wiem... bleee...
        • Gość: andrzej.filipowicz Re: Na zdarwie! IP: 89.167.0.* 05.05.13, 22:14
          Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...kiedy?... powiedz, bo ja nie wiem... bleee...

Błąd w tytule każdego mógłby zmylić, bo chodziło oczywiście o toast i picie, które u ptaków związane jest z podnoszeniem dzioba, a u ludzi z podnoszeniem do góry głowy.

Skrzydła u ptaka zaś jak ręce u człowieka rozpościerane są zazwyczaj nie do lotu, a obrony i odstraszania intruzów - szczególnie kiedy połączone są z podnoszeniem do góry dzioba.

Tylko leming udaje, że wymienione gesty oznaczają dumę i wzniosłość...
          • Gość: bleee... Re: Na zdarwie! IP: 213.146.55.* 05.05.13, 22:55
            > Skrzydła u ptaka zaś jak ręce u człowieka rozpościerane są zazwyczaj nie do lotu, a obrony i odstraszania intruzów

...dziwnie prawisz... odnoszę wrażenie, że pomyliłeś orła z kogutem... jeśli chodzi o "ręce u człowieka rozpościerane", to pogląd na celowość "rąk rozpościerania" dla obrony jest jeszcze bardziej oryginalny... odnoszę wrażenie, że tym razem pomyliłeś człowieka z atakującym niedźwiedziem... ja - dla obrony - raczej zaciskam pięści... jak czynią to np. bokserzy, trzymając gardę... ;)))... bleee...

ps.: ...zdarzało się ongiś, że bogini Kali (...wieloręka bogini...) rozpościerała ręce nie dla obrony, ale by hołd przyjąć... ale też jej uścisk mógł się zakończyć ciosem w plecy hołdującego nieszczęśnika... nożem trzymanym przez boginię... bleee...

ps.: ...prezydent Komorowski nie ma - o ile wiem, atrybutów boskości... i chyba nie jest boginią Kali... może chciał się przywitać - także z tobą... bleee...
            • Gość: marzof10 Re: Na zdarwie! IP: *.dynamic.mm.pl 05.05.13, 23:22
              Oj bleee... chyba dyskutujesz z kimś, kto za dużo razy dziób podnosił i teraz może nawet nie pomóc rozpościeranie rąk.
              Zresztą co by nie zrobił nie uleci... najwyżej padnie na...
              • Gość: bleee... Re: Na zdarwie! IP: 213.146.55.* 05.05.13, 23:38
                ...warto rozmawiać... bo jeśli nie - co pozostaje?... ludzie po to mają otwór gębowy i narządy mowy... między innymi po to... ;)))... bleee...
                • Gość: marzof10 Re: Na zdarwie! IP: *.dynamic.mm.pl 05.05.13, 23:42
                  no to rozmawiaj.....na zdrowie ;-)))
                  • Gość: bleee... Re: Na zdarwie! IP: 213.146.55.* 06.05.13, 00:00
                    ...nie pogadam... idę spać... ;)))... bleee...
                    • Gość: marzof10 Re: Na zdarwie! IP: 212.182.31.* 06.05.13, 09:32
                      Bleee... wyspaqło sie??? ;-))))
                      • Gość: bleee... Re: Na zdarwie! IP: 213.146.55.* 06.05.13, 13:05
                        ...nie do końca się wyspało... bo - od dawna - sypia dobrze, ale zbyt krótko... :)))... bleee...
                        • Gość: marzof10 Re: Na zdarwie! IP: 212.182.31.* 06.05.13, 13:35
                          dobrze chociaż, że dobrze :-)))), bo gdyby było krótko i niedobrze...to by było całkiem niedobrze...;-((((

• Gość: andrzej.filipowicz Obserwuj naturę IP: 89.167.0.* 06.05.13, 09:50
              > ...dziwnie prawisz... odnoszę wrażenie, że pomyliłeś orła z kogutem... jeśli ch
              > odzi o "ręce u człowieka rozpościerane", to pogląd na celowość "rąk rozpościera
              > nia" dla obrony jest jeszcze bardziej oryginalny... odnoszę wrażenie, że tym ra
              > zem pomyliłeś człowieka z atakującym niedźwiedziem... ja - dla obrony - raczej
              > zaciskam pięści... jak czynią to np. bokserzy, trzymając gardę... ;)))... bleee

> ps.: ...zdarzało się ongiś, że bogini Kali (...wieloręka bogini...) rozpościera
              > ła ręce nie dla obrony, ale by hołd przyjąć... ale też jej uścisk mógł się zako
              > ńczyć ciosem w plecy hołdującego nieszczęśnika... nożem trzymanym przez boginię
              > ... bleee...
              >
              > ps.: ...prezydent Komorowski nie ma - o ile wiem, atrybutów boskości... i chyba
              > nie jest boginią Kali... może chciał się przywitać - także z tobą... bleee...

Sugeruję obserwację natury - na ten przykład online na wolności bielika z krwi i kości, a nie orła odlanego czy też ulepionego z czekolady...

Jeżeli nic w naturze nie stanie na przeszkodzie, to będzie okazja obserwować orlika grubodziobego, który bardziej podobny jest w swojej barwie do czekolady niż bielik, a przy tym jest ich w naszym kraju nie więcej niż 15-20 par...

Tak jak gatunek ludzki wzorował się w zachowaniach obronnych na zwierzętach i ptakach, tak socjotechnicy próbują dać nam substytut naturalności w postaci białej słodkiej sztuczności ;)

Ps. Nie wiem czy on by chciał, bo ja bym szybciej bez skrzydeł odleciał do ciepłych krajów niż z tym pierwszym zrobił niedźwiedzia.
              • Gość: bleee... Re: Obserwuj naturę IP: 213.146.55.* 06.05.13, 13:20
                "Skrzydła u ptaka zaś jak ręce u człowieka rozpościerane są zazwyczaj nie do lotu, a obrony"

...powtórzę - to nazbyt oryginalny pogląd na fruwanie... może ty pomyliłeś obserwację natury z obserwacją naturystów?... bo oprócz drobiu skrzydła w podobny sposób wykorzystują pingwiny (...chyba...)... a struś pędziwiatr - do pędzenia... zastrzegam od razu, że nie bimbru, tylko do przodu... no i zdarzają się jeszcze obiekty latające bez użycia skrzydeł, np. balony... i podobno też UFO - zakładając, że istnieje... i to by było na tyle... jeśli chodzi o prezydenta obecnego, to opozycja oczekuje od niego, żeby udowodnił, że wielbłądem nie jest... a jak on to może udowodnić ludziom, którzy równo mają mu wszystko za złe, a w dodatku sami się reklamują, że nie znają się nawet na 2 podstawowych kolorach (...białym i czarnym...) - na szczęście jest ich mniejszość... ;)... bleee...
                • Gość: marzof10 Re: Obserwuj naturę IP: 212.182.31.* 06.05.13, 13:41
                  Wiesz...moim zdaniem niektóre nieloty mogą odlecieć do ciepłych krajów... może tylko szkoda tych krajów....
                  A prezydent kiedyś już udowodnił kim jest, w czasach kiedy odwaga kosztowała, niektórych patriotów jeszcze nie było w planach, a niektórzy siedzieli pod wycieraczką....
                  • Gość: bleee... Re: Obserwuj naturę IP: 213.146.55.* 06.05.13, 13:52
                    ...najprawdziwsza to prawda... obecnie to mąż stanu, pierwszy po 1990 r. prezydent nie skandalista... i ma poczucie humoru, cięty język... tego mu niektórzy zakompleksieni nie darują... bleee...
                    • Gość: andrzej.filipowicz Zdarta płyta IP: 89.167.0.* 06.05.13, 22:30

> ...najprawdziwsza to prawda... obecnie to mąż stanu, pierwszy po 1990 r. prezyd
                      > ent nie skandalista... i ma poczucie humoru, cięty język... tego mu niektórzy z
                      > akompleksieni nie darują... bleee...

Z szacunku do Ciebie "bohatera" przemilczę.
                      • Gość: marzof10 Re: Zdarta płyta IP: *.dynamic.mm.pl 06.05.13, 23:10
                        No bo i cóż Ty biedaku mógłbyś powiedzieć...Najlepiej według sprawdzonego wzorca udać, że cós się wie, ale nie powie i dać w długą... też sprawdzona metodą... ostał ci sie jeno sznur...
                        • Gość: andrzej.filipowicz pętle i pętelki IP: 89.167.0.* 06.05.13, 23:20
                          Gość portalu: marzof10 napisał(a):

> No bo i cóż Ty biedaku mógłbyś powiedzieć...Najlepiej według sprawdzonego wzorc
                          > a udać, że cós się wie, ale nie powie i dać w długą... też sprawdzona metodą...
                          > ostał ci sie jeno sznur...

Jak zapewne wiesz dobrze się zabezpieczyłem przed wizyta weekendowego seryjnego samobójcy więc daruj sobie te pętle i pętelki...
                          • Gość: marzof10 Re: pętle i pętelki IP: *.dynamic.mm.pl 06.05.13, 23:44
                            Oj, przepraszam, zapomniało mi się do kogo to piszę. Niechcący podejrzewałam Cię o znajomość literatury i rozumienie przenośni..Niesłusznie...
                            A tu pospolitość skrzeczy...
                      • Gość: bleee... Re: Zdarta płyta IP: 213.146.55.* 06.05.13, 23:15
                        ...szacunek?... jako odmieniec - spędzam życie bez szacunku... niektóre bowiem wyrazy szacunku sprawiałyby mi wielką przykrość - ze względu na powód owego szacunku... ale za intencje dobre - dziękuję... bleee...
    • qqbek Obserwacja "ex post" 06.05.13, 13:42
      Namnożyło się nam przedstawicielstw dyplomatycznych.
      Co drugi dom z flagą to najwyraźniej placówka konsularna, okręt RP albo właśnie tam wujek Bronek przyjechał.

Czy ktoś wie, o czym piszę?
      • Gość: aneta Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 17:25

Na terenie Polski tylko biało-czerwona, bez godła.
        Mniej mnie jednak rażą te wypasione flagi kupowane przez ludzi z braku wiedzy, niż różowe baloniki i różowe okulary na oficjalnej imprezie (bo trudno to nazwać uroczystościami) z Panem Prezydentem w roli głównej.
        • Gość: marzof10 Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 18:38
          O, bystrzacha... Jeśli coś razi to, pozwolę sobie zasugerować, wskazane jest założyć okulary ochronne. Mogą być nawet biało-czerwone (bez godła).
          • wampir-wampir Re: Obserwacja "ex post" 07.05.13, 18:42
            To była impreza radiowej Trójki i GW, a nie żadne oficjalne obchody. Każdy ma prawo zorganizować sobie, co chce w dniu wolnym od pracy i świętować jak mu się podoba, a prezydent może przyjmować zaproszenia do udziału w rozmaitych imprezach. Mnie to nie razi, natomiast transparenty ludu smoleńskiego na tej imprezie tak. Można sobie urządzić własną imprezke, a nie wpieprzać się nachalnie.
            • Gość: marzof10 Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 19:52
              Wyjaśnij jeszcze, bo pewnie trzeba, że właśnie te różowe kolory są barwami Trójki.
              Dodaj może jeszcze, że to niekoniecznie transparenty ludu smoleńskiego, ale nasze narodowe barwy pomazane różnymi hasłami, jakimi to "wygląda" z telewizora, zwłaszcza każdego 10..

Ale mów sobie.. w odpowiedzi usłyszysz rezolutną odpowiedź, że każdy ma prawo do krytyki i chodzenia gdzie chce... a już zwłaszcza prawdziwy .....
              • wampir-wampir Re: Obserwacja "ex post" 07.05.13, 19:56
                Prawdziwy cham?
                • Gość: marzof10 Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 20:11
                  No wiesz!!!:-)))))))))))))))))))))))))).
                  • wampir-wampir Re: Obserwacja "ex post" 07.05.13, 20:22
                    No co? :-))))))))))))))
                    • Gość: marzof10 Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 20:46
                      Jak co...pogrążasz się w otchłani, prawdziwi...... nie zapominają :-)))))))
                      • wampir-wampir Re: Obserwacja "ex post" 07.05.13, 20:51
                        Fakt, Bóg wybacza, oni nigdy!

:-)))
                        • Gość: marzof10 Re: Obserwacja "ex post" IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 21:07
                          Widzisz to na dole? Już Ci kręgosłup prostują... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • Gość: andrzej.filipowicz Gdyby jeszcze zapłacili za to z własnych budżetów IP: 89.167.0.* 07.05.13, 21:02
              wampir-wampir napisał:

> To była impreza radiowej Trójki i GW, a nie żadne oficjalne obchody. Każdy ma p
              > rawo zorganizować sobie, co chce w dniu wolnym od pracy i świętować jak mu się
              > podoba, a prezydent może przyjmować zaproszenia do udziału w rozmaitych impreza
              > ch. Mnie to nie razi, natomiast transparenty ludu smoleńskiego na tej imprezie
              > tak. Można sobie urządzić własną imprezke, a nie wpieprzać się nachalnie.

Prywatna impreza radiowej państwowej Trójki i GW oblepionej reklamami państwowych firm i instytucji. Co prawda oficjalnie czekoladowego orła sfinansował zagraniczny właściciel byłej polskiej fabryki czekolady ale po cóż czepiać się szczegółów?
              • Gość: marzof10 Re: Gdyby jeszcze zapłacili za to z własnych budż IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 21:10
                Zapytam nieśmiało... Czy prezes imprezki na Krakowskim urządza z kieszonkowego??
                • wampir-wampir Re: Gdyby jeszcze zapłacili za to z własnych budż 07.05.13, 21:16
                  Nie, no coś Ty. Sponsoruje go jednoosobowa telewizornia Filipowicza :-)))))))
                  • Gość: marzof10 Re: Gdyby jeszcze zapłacili za to z własnych budż IP: *.dynamic.mm.pl 07.05.13, 21:24
                    No przecież, też się wyrwałam z pytaniem :-))))))))))))))))))) aż mi wstyd ;-)))))))
    • tajnos.agentos Re: Dziób do góry!!! 07.05.13, 23:59
      Przykro mi ale muszę: pie... wszystkie akcje. Dziś "orzeł nie może", jutro psie kupki a pojutrze Polska na rowerki albo noga z gazu panie kierowco albo jakiś tam inny pajacyk. Mam to w dupie.
      • wampir-wampir Re: Dziób do góry!!! 08.05.13, 00:24
        Akcyjność leży w naturze tego narodu, a Ty jesteś Żyd albo anarchista :P
        Kopę lat... :-)))
        • tajnos.agentos Re: Dziób do góry!!! 08.05.13, 17:19
          Nie narodu, tylko pismaków, polityków oraz niewydarzonych działaczy. Takie działania świadczą o braku pomysłu i chęci na solidną uczciwą robotę oraz o totalnej bezradności. Cała para w gwizdek. :(((
          • Gość: bosman jedyne lekarstwo: IP: *.dynamic.lte.plus.pl 08.05.13, 22:10
            Kryterium uliczne!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka