05.07.13, 22:28
Wygraliście przetarg na mojej dzielnicy (Dziesiąta).
Poprzedni odbiorca śmieci miał być dziś.
Ulicę obok jeździliście, śmiecie (to o was, a nie o tym co zbieracie), kiedyś we wtorki... kontenery sąsiadów stoją po dziś dzień pełne.
Mieliście każdego związanego cyrografem (tzw. "deklaracja") z cyrkuszem poinformować najpóźniej dzisiaj (5 dni po terminie ustawowym), kiedy zamierzacie zjawić się po śmieci - rzecz jasna nie uczyniliście tego (sprawdzałem skrzynkę o 22, jak wracałem z psem ze spaceru, żeby mieć pewność).
Wiecie co?
Mój kontener stoi na podjeździe, jutro wzywam Sanepid, bo sierściuch (marki dachowiec, primo voto "Rysiu") już przedwczoraj na strych po szczura był wpuszczany, taki burdel na dzielnicy zaprowadziliście.
Obserwuj wątek
    • qqbek Nikt inny? 06.07.13, 07:50
      Nikt inny w tym mieście, z tego forum, nie został upupiony przez MPO z kontenerem, z którego śmieci powoli zaczynają się wylewać?
      Bo Dziesiątą zaczyna być czuć, zanim ją widać :-/
      • wampir-wampir Re: Nikt inny? 06.07.13, 14:18
        Przez MPO nie, przez Kom Eko owszem. Nie u mnie na Węglinie, ale na Czubach, gdzie wynajmuję mieszkanie. Pojemnik na frakcję suchą był dotychczas jeden i tak pozostało. Obowiązek segregacji odpadów spowodował, że zapełnił się znacznie szybciej niż dotąd, a kartony, butelki i inne badziewie walały się wokół. Nie wiem czy to jednorazowy wyskok, czy będą przyjeżdżać po te śmieci częściej - inaczej się nie da, jeśli ma być porządek. Harmonogramu oczywiście nie dostałem, ale jest ponoć na ich stronie.
        • qqbek Z harmonogramu z ich strony wynika... 06.07.13, 14:39
          ...że dziś mieli być po gabaryty.
          Ch.ja byli.
          Ale dzięki za pomysł - no tak, jak zawalili swój ustawowy obowiązek, to dobrze, że choć na stronie www udostępnili "rozpiskę".
          Żal tylko dupę ściska, że będę przez tydzień musiał sobie jakoś dawać radę... z pełnym już dziś pojemnikiem.
          • wampir-wampir Re: Z harmonogramu z ich strony wynika... 06.07.13, 14:46
            Udostępnili tym, którym mają net, a póki co nie jest to w tym kraju obowiązkowe. Koło mnie mieszka sporo starszych samotnych osób, które nie wiedzą na czym stoją.
          • Gość: andrzej.filipowicz Królewska 2 IP: 89.167.0.* 06.07.13, 16:22
            qqbek napisał:

> ...że dziś mieli być po gabaryty.
            > Ch.ja byli.
            > Ale dzięki za pomysł - no tak, jak zawalili swój ustawowy obowiązek, to dobrze,
            > że choć na stronie www udostępnili "rozpiskę".
            > Żal tylko dupę ściska, że będę przez tydzień musiał sobie jakoś dawać radę... z
            > pełnym już dziś pojemnikiem.

Zawsze możesz oddać właścicielowi. Adres masz w tytule. Jak trzeba, to użyczę drona do transportu POwietrznego. Dzięsiąta jest dzielnicą mojej młodości więc masz to ode mnie gratis.

Ps. Na os. Kruczkowskiego już byli...
    • Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 18:08
      ...i kto by się spodziewał, że mój wpis o niezabranych przez MPO śmieciach zostanie wykasowany... żałosne - nie tylko MPO... :///... bleee...

ps.: ...wpis napisany piękną polszczyzną i na temat... komu tak rączyna drży?... no, komu?... bleee...
      • empi Re: ...do wykasowania... 24.07.13, 21:04
        znowu masz zwidy :)
        pzdr.
        • Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 21:36
          ...sam widzisz, jak pąsowiejesz... a i z refleksem - kiepściutko... ale dziękuję za pamięć... :)... bleee...
    • Gość: bosman qubqu - nie jesteś sam... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.13, 19:50
      mam to samo.
    • Gość: kpina z ludzi, Re: MPO! IP: *.play-internet.pl 24.07.13, 20:38
      u mnie mpo (2 dzielnica ul lotnicza) mialo odebrac smieci we wtorek 23 lipca, jest sroda 23 lipca smieci stoją wzdluz całej ulicy i smierdza. Cos nie działa ten wasz system, wygrala firma która nie ma pracownikow i smieciarek.
    • Gość: bosman do dzisiaj nie dostałem worków na ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.07.13, 21:41
      suchą. I mam w dupie. Wystawiam sucha w moich workach na ulicę, niech stoją, przecież to nie mój syf tylko gminy.
      • qqbek Re: do dzisiaj nie dostałem worków na ... 24.07.13, 22:21
        Ja miałem więcej szczęścia, worki są.
        Ale mieli "sukcesywnie uzupełniać" a dwa tygodnie temu wzięli pełne worki (zielone i suche) a nic nie zostawili. W razie czego fakturę za "uzupełnienia" prześlę do UM ;)
        • Gość: mat Re: do dzisiaj nie dostałem worków na ... IP: *.opera-mini.net 11.08.13, 16:57
          bosman wiele razy pisał jak to on wywali swe śmiecie przed ratusz...no i nic...a ja swoje suche odpady owszem-przywiozłem pod ratusz bo spod mojego domu przez 4 dni po tetminie nie zabierali.zostawiłem je przy wejściu na schodach.no i po pół godzinie już worka nie było;-)
          zatem bosmanie zamiast gdakać naprawdę przynoś śmieci pod ratusz-znikną szybciej niż spod domu.innych też do tego zachęcam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka