mirrorsun 12.07.13, 07:52 jeżeli ta osoba mówi " że zależy jej na przyjaznej obywatelowi polityce ", to po prostu kpi i obraża obywateli. ale, czego się można spodziewać po urzędniku ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zwykly czlowiek Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 08:08 Przecież właśnie urzędnicze podejście próbuje zmieniać. Walczy z układem swojskie, to próbują ją dyskredytowac. Prosze sie trzymać Pani Wojewodo! Zwyczajni ludzie są po Pani stronie i to innych boli (a których, to widać po artykule: zmijan/PO, tokarska/oczywiście PSL i jadczak/OPZZ. Widać wymienieni bardzo przestraszeni i z desperacji najlepiej poprosić o wsparcie sluzakczych dziennikarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 08:30 Nie szanuje ludzi ....tokarskiej i zmijana A czy pani tokarska nie pamięta, ze pułkownik stańczyk to emerytowany żołnierz ludowego wojska polskiego? I zapomniała chyba co naprawdę działo sie w trakcie powodzi 2010 i kto kierował akcja. Amnezja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 08:33 ...chyba masz rację... zwolniła dyrektora obsługującego pięciu wojewodów?... słusznie uczyniła... jest w UW sporo takich świętych krów, które przez lata robiły co chciały... brawo... czas na zmiany - także inspektorów od budownictwa... :)))... układzik się boi?... słusznie... się boi... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Już powinna szukać miejsca poza granicami IP: 89.167.0.* 12.07.13, 08:50 Gość portalu: bleee... napisał(a): > ...chyba masz rację... zwolniła dyrektora obsługującego pięciu wojewodów?... sł > usznie uczyniła... jest w UW sporo takich świętych krów, które przez lata robił > y co chciały... brawo... czas na zmiany - także inspektorów od budownictwa... : > )))... układzik się boi?... słusznie... się boi... bleee... Już jest skasowana i czym prędzej powinna szukać sobie miejsca poza granicami kraju jak na ten przykład były prokurator Andrzej Czyżewski. Alternatywnie szukać pracy w innym charakterze jak na ten przykład prokurator Wiesław Tulikowski, który pozwolił sobie skierować do sądu akt oskarżenia przeciwko byłem marszałkowi, a obecnie wicemarszałkowi naszego województwa reprezentującego w samorządzie PO... Masz w 100% rację, że do wykasowania, bo "układ zamknięty" nigdy nie darowuje niesubordynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: ...do wykasowania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.13, 10:54 a może by się przyjrzała zarządzającemu cmentarzem na ul.Lipowej tzw.ksiądz zwany jako czarny książę i wojewoda razem dopiero by działali pewnie po nich nawet kamień na kamieniu by się nie ostał , naburmuszony i napuszony pseudo ksiądz kostro nie ma za nic nikogo ! zaznaczam nikogo no może oprócz siebie bo ludzi traktuje gorzej jak kapo na Majdanku taki belzebób z piekła rodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: ...do wykasowania... IP: *.karnet.lublin.pl 12.07.13, 14:12 A skąd to ktoś podał ? Święte słowa ten człek to faszysta nie ksiądz !!! Ludzie na cmentarzu nazywają go belzebób - czarny książe - a ja bym powiedział diabeł wcielony to prawdziwe ! Tak jak traktuje ludzi, jak i tych co przychodzą na cmentarz odwiedzić groby woła o pomstę do nieba. Kontakt z nim to jak poddany z jaśnie panem ! A to zwykły napuszony prostak jakich można spotkać w czarnym gajerze. Myślę, że jest szansa żeby arcybiskup usunął tego drania bo to szkodnik kościoła i wiary. Tacy odsuwają ludzi od kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 23:33 CEZARY jest władny i na cmetarzu Unicka nie może być dwóch dysonentów jednego grobu, bo ja i moja siostra musimy u NOTARIUSZ jedna z nas musi zrezygnować z grob na rzecz drugiej A ZAPYTAM CZY TE GRUNTY CMENTARNE TO PRYWATNA WLASNOŚĆ ??????? KIEDY ZAKOŃCZĄ WŁADZE MIASTA ????podział cmentarz katolicki? ?? cmentarz komunalny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 13:09 To nie są święte krowy, tylko urzędnicy służby cywilnej. Kojarzysz Pan (Pani) kto to jest i jaką rolę wyznaczyła im ustawa o służbie cywilnej? Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: ...do wykasowania... 12.07.13, 13:13 Gość portalu: neo napisał(a): > To nie są święte krowy, tylko urzędnicy służby cywilnej. Kojarzysz Pan (Pani) k > to to jest i jaką rolę wyznaczyła im ustawa o służbie cywilnej? Ciekawe, czy większość z nich sama kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ...do wykasowania... IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 23:49 PAN ŻUK zagubił się z obsadą stanowisk kobiecych ,bo nie "było USG "INTELEKT????JAK DORWIE SIĘ!!!!! do władzy prostak /można być i generałem,a pólka pisać pułka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 15:16 ...aż za dobrze kojarzę, jaka jest różnica między pracownikiem służby cywilnej, a "urzędnikiem" UWL... niestety - kojarzę... i dlatego powtarzam - słusznie uczyniła pani Wojewoda... mam nadzieję, że nie zatrzyma się w pół drogi... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insider i tak wlasnie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 08:44 stado klakierow ruszylo do obrony swojej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Skąd wiesz? IP: 89.167.0.* 12.07.13, 09:00 Gość portalu: insider napisał(a): > stado klakierow ruszylo do obrony swojej pani. Skąd wiesz, że klakierów? Może po prostu udało im się dobrnąć w tym tekście do ostatniego zdania, które cytując w najbardziej znamiennych aspektach pogrubię: "cenię każdego człowieka i z zasady obdarzam daleko idącym zaufaniem - podkreśla Jolanta Szołno-Koguc. I na koniec dodaje, że zależy jej na przyjaznej obywatelowi polityce zorientowanej na "realizację interesu publicznego i racjonalne gospodarowanie pieniędzmi podatników". Mam więc dylemat czy to pani wojewoda się wybiela i sugeruje nam, że coś złego się dzieje z tzw. interesem publicznym i racjonalnym gospodarowaniem pieniędzmi podatników oraz zaufaniem do innych ludzi - czy raczej ktoś narusza interes publiczny i źle gospodaruje pieniędzmi podatników, a zaporą jest rzeczona pani wojewoda? Ps. Jedną z osób oceniających aktualną wojewodę jest jej poprzedniczka, która tak prowadziła w urzędzie wojewódzkim politykę informacyjną, że obowiązek publikacji w BiP wybranych dokumentów trzeba było egzekwować przez ówczesne MSWiA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Skąd wiesz? IP: 173.233.222.* 12.07.13, 23:18 "cenię każdego człowieka i z zasady obdarzam daleko idącym zaufaniem - podkreśla Jolanta Szołno-Koguc. I na koniec dodaje, że zależy jej na przyjaznej obywatelowi polityce zorientowanej na "realizację interesu publicznego i racjonalne gospodarowanie pieniędzmi podatników"." Frazesy, frazesy, frazesy.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz A jeżeli jednak nie? 13.07.13, 20:21 Gość portalu: Maxx napisał(a): > "cenię każdego człowieka i z zasady obdarzam daleko idącym zaufaniem - podkreśl > a Jolanta Szołno-Koguc. I na koniec dodaje, że zależy jej na przyjaznej obywate > lowi polityce zorientowanej na "realizację interesu publicznego i racjonalne go > spodarowanie pieniędzmi podatników"." > > Frazesy, frazesy, frazesy.... Nie twierdzę, że jest inaczej i to pomimo, że cały "układ zamknięty" jest przeciwko i ani jednego sprawiedliwego... Tak się składa, że kiedyś czasami bywałem służbowo w tym miejscu za przeproszeniem publicznym i w zasadzie do czasu nastania tej pani nic tam się nie zmieniało. Przytoczony przeze mnie fakt konieczności egzekwowania przez MSWiA publikacji w BiP UWL dokumentów za poprzedniczki, która obecną wojewodę publicznie postponuje jest niczym przy tym jak zachowywali się wojewodowie w latach 90 ubiegłego wieku... Być może obecna pani wojewoda głosi frazesy - ale jeżeli nie, to co oznacza ten "salonowy" na nią atak??? Odpowiedz Link Zgłoś
mirrorsun Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" 12.07.13, 09:13 gdyby wojewoda chciała walczyć z układami itp. plagami wśród urzędników, korzystałaby z art. 231 kk. jakoś o tym nie słyszałem. bo zwolnić urzędnika i zatrudnić gdzieś indziej, również jako urzędnika, to o tym słyszałem. może to taka polityka zawracania kijem wisły ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 08:29 Nie wiem jak jest naprawdę , jaką sosbą jest pani wojewoda - ale jak czytam ten artykuł to kojarzy mi sie z pudelkiem. Żadnych merytorycznych argumentów poza wymianą dyrektorów ( co niestety/stety ma miejsce po każdych wyborach) nie stwierdziłam, jedynie plotki nie poparte słowami głównych zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ryzej malpy Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 08:33 A kto jest zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 09:56 Gość portalu: ryża małpa napisał(a): > Nie wiem jak jest naprawdę , jaką sosbą jest pani wojewoda - ale jak czytam te > n artykuł to kojarzy mi sie z pudelkiem. Żadnych merytorycznych argumentów poza > wymianą dyrektorów ( co niestety/stety ma miejsce po każdych wyborach) nie stw > ierdziłam, jedynie plotki nie poparte słowami głównych zainteresowanych. No, to ja użyję koronnego argumentu merytorycznego: TA BABA JUŻ "NA OKO" JEST PO PROSTU NIESYMPATYCZNA !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Kolejna niespodzianka IP: *.jmdi.pl 12.07.13, 08:33 wojewoda robi czystki ( znajomków, kolesi, podłych partyjniaków ) albo jest wredną, przemądrzałą małpą. Kto to rozsądzi ????A tak na marginesie po wyborze ta Pani mnie nie przekonała do swojej funkcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dar10ko Wojewoda wycofała poparcie dla marsz nacjonalistów 12.07.13, 09:34 Zapewne ocena stylu i efektów pracy pani wojewody powinna być wypadkową opinii z różnych środowisk, chyba że istotnie obraża i pogardza ludźmi. Co do zarzutu "....kontemplowaniem decyzji w iście akademickim tempie", to miałem inne wrażenie, po tym jak pani wojewoda jako pierwsza, jeszcze przed lubelskim marszem 'Światło - Życie' wycofała swoje poparcie dla tej demonstracji przeciwników in vitro i zwolenników ruchów nacjonalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tsedom Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 09:49 pani wojewoda jest: Dobrym Urzędnikiem Panstwowej Administracji , a skrocie D U P A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakuka szanuje szanuje IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.13, 09:57 W UW zwalnia, ale nie zapomniala zeby zostawic na UMCS swoja chrześnice:) pozdrowienia dla prawej Panie wojewody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzedas Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.azoty.pulawy.pl 12.07.13, 10:17 Nie "Dobry" a "Dyplomowany". Reszta się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.marsoft.net 12.07.13, 09:54 akurat jestem urzędnikiem i myślę, nawet wiem, że należy się po urzędniku spodziewać wiele i jestem przekonany, że swoja wypowiedzią obraziłeś sporo ludzi uczciwie pracujących. no ale skoro tak uważasz to jestes zwykłym bucem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman co nie zmienia faktu... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 11:47 że ty DUPĄ - :-D Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Podzielę zdanie ryżej małpy. 12.07.13, 10:55 Nacisnęła na odcisk "wielce kompetentnym" z lokalnej sitwy najwyraźniej. Tylko czekać kolejnych sensacyjnych artykułów GWL, do której z płaczem pobiegną "pokrzywdzeni i kompetentni". Z góry zaznaczam, że nie znam pani profesor i nie dane mi było spotkać się z nią, tak więc piszę z perspektywy postronnego obserwatora. A, że GWL pragnie jak najszybciej osiągnąć poziom "Pudelka" to nie od wczoraj wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podzielę zdanie ryżej małpy. IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 13:03 Proszę poznać, a potem napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 15:23 ...może prawdą jest, że wielu mieszkańcom Lubelszczyzny nie udało się osobiście poznać pani Wojewody... ale jednocześnie stwierdzić należy, że wielu mieszkańcom "udało się" poznać niektórych urzędników UWL... i dlatego można stwierdzić: słusznie czyni pani Wojewoda... jak będzie potem?... zobaczymy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
keroll Re: Podzielę zdanie ryżej małpy. 12.07.13, 17:23 W każdym zawodzie są ludzie, którzy się do tego nadają i kompletne nieuki. Dla JSz-K nie to jednak znaczenia. Każde słowo z jej ust staje się prawem objawionym i jedynie słusznym, a plebs (jej zdaniem przez przypadek nazywany pracownikami) ma psi obowiązek stać na baczność i słuchać z uśmiechem na mordzie. Prawo, procedury są nieważne, Jola rządzi i basta! Najpierw tam popracuj, a potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Jak tu odpisać, skoro walisz taki oksymoron: 13.07.13, 00:33 keroll napisał: > > Najpierw tam popracuj, a potem pisz. To w urzędach się pracuje? Novum jakieś ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik SC dla niedowiarka IP: *.centertel.pl 13.07.13, 12:22 :Tak pracuje, ale widac jakimi stereotypami sie poslugujesz. Sa wydzialy, ktore wrecz sa zawalone praca. Pewnie w to nie uwierzysz. To jednak nie moj problem;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Wolny wybór! 13.07.13, 20:25 Gość portalu: urzednik SC napisał(a): > :Tak pracuje, ale widac jakimi stereotypami sie poslugujesz. Sa wydzialy, ktore > wrecz sa zawalone praca. Pewnie w to nie uwierzysz. To jednak nie moj problem; > ) Mam podpowiadać jak się na własny rachunek działalność gospodarczą zakłada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon neon Re: Wolny wybór! IP: *.centertel.pl 13.07.13, 20:53 Jesli masz na mysli biurokravje to pretensje miej do naszych poslow. Niestety to oni stanowia takie buble prawne, a urzedy musza je egzekwowac. O tym jak niespojne jest nasze prawo mowia juz o tym na studiach. Sam tego doswiadczylem. Rzymianie mawiali dura lex sed lex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Niewolnictwo zostało zniesione! IP: 89.167.0.* 13.07.13, 22:30 Gość portalu: leon neon napisał(a): > Jesli masz na mysli biurokravje to pretensje miej do naszych poslow. Niestety t > o oni stanowia takie buble prawne, a urzedy musza je egzekwowac. O tym jak nies > pojne jest nasze prawo mowia juz o tym na studiach. Sam tego doswiadczylem. > Rzymianie mawiali dura lex sed lex Albo jesteś wolnym człowiekiem albo niewolnikiem "bubli prawnych" i ich twórców. W swoim czasie byłem jednym z członów wojewódzkiej rady zatrudnienia powoływanej przez wojewodę. W chwili kiedy stwierdziłem, że rada jest marionetką, która ma legitymizować "buble prawne" i ich autorów oraz wyalienowany ze wszystkiego rząd, to mandat radnego wojewódzkiej rady zatrudnienia złożyłem w raz ze stosownym oświadczeniem w instytucji, która mnie tam delegowała. Są na świecie ludzie wolni i są mentalni niewolnicy i to pomimo, że instytucjonalnie niewolnictwo zostało zniesione 180 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon neon zapomniales... IP: *.centertel.pl 14.07.13, 00:29 Jednak ze urzednicy poruszaja sie w granicach ustanowionego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita57 Re: zapomniales... IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.13, 01:45 Czyżby?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ja Ciebie szanuję, a Ty? IP: 89.167.0.* 14.07.13, 08:08 Gość portalu: leon neon napisał(a): > Jednak ze urzednicy poruszaja sie w granicach ustanowionego prawa. Tak jest! Żołnierze, policjanci, funkcjonariusz służb wykonują tylko rozkazy... Ps. Nadmieniałem już chyba, że publikację w BiP LUW dokumentów związanych z pozwoleniem na budowę lotniska pod Świdnikiem trzeba było egzekwować przez organ nadrzędny nad wojewodą, bo urząd byłej pani wojewody łamał ustanowione w tym zakresie prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
keroll Re: Jak tu odpisać, skoro walisz taki oksymoron: 13.07.13, 21:53 qqbek napisał: > To w urzędach się pracuje? > Novum jakieś ;) Wiesz co? Nawet lubię takich "ekspertów" jak Ty. Jesteście tacy żarliwi w swoich sądach aż żal d.....ę ściska. Umiecie gotować i prowadzić restaurację bo oglądacie Kuchenne Rewolucje. Wiecie, że prawnicy to oszuści, Lekarze to łapownicy, a urzędnicy to banda nierobów bo przecież oglądacie Uwaga TVN czy programy Eli Jaworowicz. Macie wiedzę wielką jak Pacyfik, a głęboką jak kałuża po rozbitej flaszce jabola. Tak to wygląda, kolego qqubek. Nie masz pojęcia o czym piszesz, ale nic nie szkodzi. Ciemny lud wszystko łyknie. Twoje pier......ły rodem z Faktu i Superekspresu także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman kerollu - każda pliszka... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.13, 22:24 własny ogon chwali. Może masz szczęście w "obcowaniu" z urzędniczą klasa próżniaczą. Niestety, większość obywateli ma doświadczenia złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 552013 Re: Podzielę zdanie ryżej małpy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 21:11 Chyba nadepnęła wielu urzędasów. Nie mają pojęcia o robocie, dyscyplinie pracy i o tym, że coś musi być zrobione na określony termin. I to nie może się podobać "świętym krowom" z urzędu. Znam doskonale mentalność i sposób pracy tych ludzi więc wiem o czym piszę. Niech ci wszyscy pokrzywdzeni pójdą popracować do jakiejkolwiek korporacji - za tydzień poproszą o zwolnienie bo takiej pracy "nikt nie wytrzyma". Pani Wojewodo, uszy do góry, gonić nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KW Re: Podzielę zdanie ryżej małpy. IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 09:43 Rozumiem Pana podejscie, ale jako była studentka wydziału ekonomicznego w pełni podzielam opinie zawarte w artykule. Ta Pani potrafi robic z wszytskiego problemy- nie miala szacunku do swoich wspolpracownikow ani do studentow- sfrustrowana, znerwicowana, nie podchodzic bez kija Odpowiedz Link Zgłoś
led47 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 11:27 To my mamy jakiegoś/jakąś wojewodę? Pierwsze słyszę...jakby nikogo nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" 12.07.13, 11:32 led47 napisał: > To my mamy jakiegoś/jakąś wojewodę? > Pierwsze słyszę...jakby nikogo nie było... Też mam takie wrażenie. Odkąd "Genowefa" przestała pełnić te funkcję, jakoś nie jestem w stanie zapamiętać nazwiska jej następcy. Tak rzadko się pojawia w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
andread61 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 11:35 Pani Wojewoda nie szanuje czy nie chce się podporządkować sitwie lub jest zbyt wymagająca zabrakło spektakli UW. więc oburzenie aktorów Odpowiedz Link Zgłoś
andread61 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 11:43 zaraz będą odwoływać robić listy tj .ostatnio na topie . jak odchodzą tzn , ze wymagania oczekiwania Pani Wojewody ich przerosły ciupkum sie skończyło wiec rozgoryczenie .przyjdą inni nie ma dzisiaj ludzi nie zastąpionych wszystko się kiedyś zużywa więc w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman artykuł nieodparcie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 11:52 nasuwa wniosek , że Pani Wojewoda faktycznie kopnęła układ w jaja, a że przy tym ma wredny charakter? - no cóż, zdarza się. Poczekajmy na rozwój wypadków. PS: wypowiedź gumofilcowej Tokarskiej jest, moim zdaniem argumentem na korzyść Wojewody. Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: artykuł nieodparcie... 12.07.13, 11:56 Śpiewanie na wezwanie TVP - Leszcze - Genowefa Z dedykacją dla ex-wojewody :) Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco1954-54 jag Genowefa to Genowefa 12.07.13, 12:06 Genowefa Pigwa-Przedbórz 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: jag Genowefa to Genowefa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.07.13, 12:09 niestety Genowefa ma rację. Wg. mnie obecna wojewoda jest fatalna. Nie przez przypadek opuszczają ją najbliżsi współpracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: jag Genowefa to Genowefa 12.07.13, 12:14 Gość portalu: niestety napisał(a): > niestety Genowefa ma rację. Wg. mnie obecna wojewoda jest fatalna. Nie przez pr > zypadek opuszczają ją najbliżsi współpracownicy. A czy w Lublin i na Lubelszczyźnie kiedykolwiek były niefatalne władze? Wyjątkiem jest chyba tylko Zamość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: jag Genowefa to Genowefa IP: *.neospot.pl 12.07.13, 22:22 Stasiu! Gieniu! Nie idźcie tą drogą! I jak powiedziałby marszałek J. Piłsudski: "Wam kury szcz... prowadzić, nie politykę robić!" Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp w sumie to gazeta dała świadectwo jakości 12.07.13, 14:08 wróg gazety - to musi być ktoś porządny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: w sumie to gazeta dała świadectwo jakości IP: *.neospot.pl 12.07.13, 21:35 Czy to prawda, że Karol Adamaszek to przyszły rzecznik PSL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel Re: w sumie to gazeta dała świadectwo jakości IP: *.marsoft.net 13.07.13, 10:58 Nie to Piotr Adamczyk specjalnie odszedł od Kate Ross dla Joli po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... ...do wykasowania... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 15:27 ...to przykre, ale... zgadzam się z twoim zdaniem... ;)))... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
sylda Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 13:05 Profesor Jolanta (...) ma jedynie tytuł doktora hab. - profesor uczelniany to nie to samo, co profesor zwyczajny (belwederski)... Jeżeli ktoś wiązał nadzieje z jej profesorskim przygotowaniem to może się bardzo przeliczyć, bo UMCS to nie Harvard... Podobno to obciach studiować ekonomię i finanse w Polandzie, własnie ze względu na ubogą inelektualnie kadrę wykładowców... blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/671243,co-studiowac-na-uniwersytecie-–-strzezcie-sie-studiow-pedagogicznych.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman profesor uniwersytecka? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.13, 13:16 to zupełnie jak Kaczyński :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do bosmana Re: profesor uniwersytecka? IP: *.neospot.pl 12.07.13, 21:19 I Balcerowicz, i ... wielu innych. I każdy na uniwersytetach amerykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: profesor uniwersytecka? IP: 173.233.222.* 12.07.13, 23:24 Wlasnie... na uniwersytetach w USA i w Kanadzie "profesor" to tylko uczelniane stanowisko pracy. Nie wymyslili zadnego odpowiednika "profesury belwederskiej"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: profesor uniwersytecka? 13.07.13, 06:43 Bardzo dobre określenie inaczej jeszcze nazywa się "profesorem zagrodowym" i to właśnie śmieszy bo profesor to tylko stanowiska a w Polsce zrobiło się boga i mędrca tylko nie wiadomo w jakiej dziedzinie. Tytuł profesora pozostaje w miejscu pracy , ale nie w Polsce tu raz bywać na stanowisku dyrektora , prezesa, ministra to bałwochwalcze peany do śmierci . Bardzo ciesze się że robi porządek z "geniuszami inaczej" z PSL czyli stołko trzymaczami rodzinnymi. Wiedzy żadnej umiejętności tym bardziej. Niech przewietrzy ten urząd bo w sejmiku wyboczy nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Myślisz, że ona również jest... IP: 89.167.0.* 13.07.13, 23:21 Gość portalu: bosman napisał(a): > to zupełnie jak Kaczyński :-) Myślisz, że ona również jest w około 5% populacyjnej grupie defekciarzy? Wiesz już zapewne, że "defekciarze" tym się różnią od reszty społeczeństwa, że posiadają strukturę genetyczną uodparniającą na korupcję i narzucającą bezwzględną uczciwość w dążeniu do celu - różnicę tę nazwano defektem genetycznym Einhorne'a. Jeżeli tak jest faktycznie, to wkrótce czekają ją bardzo długie wakacje...polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Cicho być! IP: 89.167.0.* 13.07.13, 23:15 > Profesor Jolanta (...) ma jedynie tytuł doktora hab. - profesor uczelniany to nie to samo, co profesor zwyczajny (belwederski)... Jeżeli ktoś wiązał nadzieje z jej profesorskim przygotowaniem to może się bardzo przeliczyć, bo UMCS to nie Harvard... Podobno to obciach studiować ekonomię i finanse w Polandzie, własnie ze względu na ubogą inelektualnie kadrę wykładowców... rel="nofollow">blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/671243,co-studiowac-na-uniwersytecie-–-strzezcie-sie-studiow-pedagogicznych.html Znaczy się ten tytuł to coś gorszego niż brak tytułów u wojewodów, którzy wcześniej działaczami związkowymi byli? Gdzie byłaś jak wojewodą zostawał przewodniczący struktur regionalnych ogólnopolskiego związku zawodowego? Osobiście nie mam nic przeciwko profesorom niezwyczajnym i nadzwyczajnym czy też przewodniczącym takich czy innych związków zawodowych, bo zawsze uważałem, że wojewodą( i nie tylko) powinien być uczciwy człowiek, a nie taki czy inny uczony albo i człowiek bez tytułów naukowych. Ps. Nie pisz tak głośno o tych naukowych uchybieniach, bo śmiertelnie obrazisz bardzo szerokie grono doradców prezydenta i premiera... Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarella Urzędnicy nie odchodzą tylko zmieniają stołki 12.07.13, 13:58 ,dla nich nie do pomyślenia jest normalna praca . Tak więc zapewne posady w sejmiku , cyrkuszu , oddz.urzędów centralnych , agencjach i dziesiątkach innych czekają.Na ich miejsce przyjdą koledzy z tamtych instytucji + nowi ( koledzy partyjni i rodziny).I nie dotyczy to wyłącznie PO ale całego popisu z przystawkami typu psl i sld.Krzywdy sobie nawzajem nie zrobią - wszak wybory do władz lokalnych za rok . Odpowiedz Link Zgłoś
1b_adamek Pracownik odpowiedzialny za promocję wydarzeń z 12.07.13, 15:50 jej udziałem??? to jest właśnie władza, nie ma nic do powiedzenia, nie robi niczego dobrego ale do lansowania się powoluje specjalnego pracownika. Proponuję powołać kolejnego, który będzie pisał o Pani wiersze i hymny pochwalne a kilku kolejnych wytypuje puste skwery na których staną Pani pomniki ku uciesze maluczkich. Wielkie brawa dla partii rządzącej w kraju. Brawo i owacje na stojąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Poznajmy polityka po wrogach jego IP: *.ennet.pl 12.07.13, 15:54 Pani wojewoda pogoniła zieloną mafię, przekonaną, że ma od Boga daną władzę nad Lubelszczyzną. Nie słucha kolesi partyjnych z PO, nie staje na baczność przed posłami, a przerośniętym, bezwładnym i z gruntu niepotrzebnym Lubelskim Urzędem Wojewódzkim zarządza w sposób racjonalny i korporacyjny. Nic dziwnego, że staje się wrogiem publicznym numer jeden partyjniaków i nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ty? Re: Poznajmy polityka po wrogach jego IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.07.13, 16:40 jola, to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesławnieśpiewa Re: Poznajmy polityka po wrogach jego IP: *.lublin.mm.pl 12.07.13, 16:58 Żartujesz?????????? To nie ona, pewnie jakiś jej przy......as. Pani Jola nie zniży do polemizowania z motłochem. Ona jest piękna, mądra, ma zawsze rację. Zgrywa wielką damę, a ma mentalność kuchty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż P. Jaka Jola? Chart to chłopak. IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 18:41 Kiedyś zabawił się w politykę z dość kompromitującym skutkiem, a teraz robi za cnotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
leszczyna Re: Jaka Jola? Chart to chłopak. 13.07.13, 08:31 Robi za cnotkę? Alez skad! Próbuje raczej załapać się na zwolnione własnie stanowisko niedorzecznika. To takie charakterystyczne dla Rękasa. Ciekawe czy ma szanse i ilu znajomych od razu zatrudni w urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz "Układ zamkniety" nigdy nie daruje IP: 89.167.0.* 13.07.13, 23:05 Gość portalu: chart napisał(a): > Pani wojewoda pogoniła zieloną mafię, przekonaną, że ma od Boga daną władzę nad > Lubelszczyzną. Nie słucha kolesi partyjnych z PO, nie staje na baczność przed > posłami, a przerośniętym, bezwładnym i z gruntu niepotrzebnym Lubelskim Urzędem > Wojewódzkim zarządza w sposób racjonalny i korporacyjny. Nic dziwnego, że staj > e się wrogiem publicznym numer jeden partyjniaków i nierobów. Moim skromnym zdaniem nie ma już i tak nic do stracenia, a więc powinna złożyć publiczne oświadczenie jaka jest przyczyna tego ataku, który ma swoje źródło w niedawnych działaniach lokalnych samorządów. Ja mam na imię Andrzej więc nie oczekuję od Joli, że zrobi to co ja bym zrobił, ale na każdą próbę wymuszenia decyzji trzeba odpowiadać własnymi ustami - szczególnie jak nagle znikły usta rzecznika... Odpowiedz Link Zgłoś
68a1 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 18:02 Proponuję aby o Pani Profesor Wojewodzie wypowiedzieli się studenci. Oni najlepiej zobrazują jak jest. Kiedyś czytałam z ich ust bardzo niepochlebne opinie o tej Pani i właśnie większość zarzucała brak szacunku do innych..... zresztą nie tylko studenci tak uważali, ale jak widać też ci którzy na co dzień obcują z Panią Wojewodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były student Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 19:22 Akurat mam bardzo pozytywne wrażenia z zajęć z Panią Profesor: wiedza, kompetencja, a do tego miła i sympatyczna osoba. Wymagająca - a zatem cenią ją ci, którzy szukają prawdziwej wiedzy, a nie próbują prześliznąć się przez studia. Miałem zajęcia z Panią Profesor jak akurat została prodziekanem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była_studentka Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.nplay.net.pl 12.07.13, 20:13 Miałam z panią profesor do czynienia dziekanem ds studenckich. Jedno mogę powiedzieć - ta kobieta potrafi człowieka zmieszać z błotem, żaden prowadzący a tym bardziej dziekan mnie tak nie upokorzył. Wydzierała się na mnie nie wysłuchując mnie wcześniej (pracownik dziekanatu powiedziała jej w jakiej sprawie przyszłam). Jestem a raczej byłam wzorową studentką studiującą kilka kierunków, ze stypendium naukowym i rektora i uważam, że trochę szacunku jako do człowieka mi się należało. Minęło 4 lata a ja ciągle mam wstręt do tej kobiety. Nie dziwię się jej współpracownikom, że rezygnują z pracy. Mam tylko nadzieję, że pani prof. trochę zastanowi się nad swoim postępowaniem i zacznie szanować ludzi. Lepiej późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studentki Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 20:41 Twój wpis jest tak samo wymyślony, jak artykuł Karola Śledczego. Może umówcie się na spotkanie. Będziecie mieli sobie dużo do pogadania. A może Studentka i autor artykułu to ta sama osoba? Tak mi przyszło na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: 173.233.222.* 12.07.13, 23:45 Twój wpis jest tak samo wymyślony, jak artykuł Karola Śledczego ````````````````````````````````````````````````````` Czy "Do studentki" to nowe wcielenie paranoidalnego osobnika podpisujacego sie zazwyczaj na forum GW jako "karolsledczy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studentki Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neospot.pl 12.07.13, 20:45 Droga koleżanko, czy ty w ogóle wiesz o kogo chodzi? Mam wrażenie, że nie. Też byłam studentką WE. I miałam styczność z Panią Profesor zarówno jako dziekanem, jak i wykładowcą. Przeciwnie miłą, życzliwa, z ogromna wiedzą. Nie pisz na forum, jeśli nie wiesz o kim, bo się ośmieszasz wzorowa (?) studentko (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla_studentka Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.nplay.net.pl 13.07.13, 08:49 Nie wiem jak się odnosiła do studentów jeżeli była ich prowadzącą. Miałam z nią do czynienia jako dziekanem. Mówię jak traktowała studentów jak mieli jakąś sprawę do załatwienia u niej. Czy się zgadzała ze mną czy nie grunt, że nie powinna się wydzierać i traktować jak śmiecia, zwłaszcza że rozmówca w ogóle nie podnosił głosu. A obrażania mnie jako studenta, czy autora artykułu jest nie na miejscu. Trochę kultury wypowiedzi by się niektórym przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
schyderca Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" 17.07.13, 10:48 Gość portalu: byla_studentka napisał(a): > Nie wiem jak się odnosiła do studentów jeżeli była ich prowadzącą. Miałam z nią > do czynienia jako dziekanem. Mówię jak traktowała studentów jak mieli jakąś sp > rawę do załatwienia u niej. Czy się zgadzała ze mną czy nie grunt, że nie powin > na się wydzierać i traktować jak śmiecia, zwłaszcza że rozmówca w ogóle nie pod > nosił głosu. A obrażania mnie jako studenta, czy autora artykułu jest nie na mi > ejscu. Trochę kultury wypowiedzi by się niektórym przydało. Widzisz "studentko". Jeśli tak samo P. Profesor krzyczała na Ciebie, jak jesteś tu obrażana, to już Ci nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.marsoft.net 13.07.13, 10:44 Ile w ramach oszczędności Pani Wojewoda zapłaciła z pieniędzy podatników za zerwanie terakoty w hollu UW na parterze z powodu banalnego koloru. czy to było ujęte w budżecie zadaniowym? Kobieto wróć na uczelnię bo tam cenią panią profesor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insider Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.centertel.pl 13.07.13, 12:34 ,Kolor kolorem, widocznie miala inna koncepcje. Tylko jesli moglaby ja wyrazic w sposob spokojny i jasniejszy, a nie wydzierajac sie na wszystkich.urzad to nie prywatny folwark, gdzie mozna mieszac ludzi z blotem. . Ciekawe czy pamieta swoje zachowanie wobec jednego z gosci spoza urzedu, dosc waznego przedstawiciela panstwa polskiego poza granicami. Swoja droga mowa o pracy z ludzmi wcale nie swiadczy ze ma sie ku temu predyspozycje. Wazne sa kompetencje miekkie, by wspolpraca byla udana. A te niestety u tej pani sa niewidoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tyPOwa prominentka z PO- bezduszna propagandz IP: 77.252.156.* 12.07.13, 19:18 A czy ona jest z PO? Przecież PO w koalicji z PSL ja właśnie krytykuję. Czytaj tekst ze zrozumieniem, zanim skomentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" 12.07.13, 19:33 Opinia ewidentnie adekwatna, niezależnie od podchodów wrogów i konkurentów zmierzających do odcięcia pani profesor od stołka. Jest jeszcze jeden aspekt zawartego w artykule charakterystycznego opisu postawy i zachowań. Mianowicie, gdyby podstawić w miejsce nazwiska bohaterki artykułu, jakieś inne, związane z uniwersytetem, tj. z osobą, która choć przez chwilę doznała "potęgi stołka", choćby najniższego, to opis pasowałby do bardzo dużej grupy spośród obecnych pracowników uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemoss Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.lublin.mm.pl 12.07.13, 20:07 Oj, tak, tak. Jako student widziałem na własne oczy jak na Wydziale Prawa UMCS pewien profesorek kazał asystentowi skoczyć na dół do portierni po zapasowe klucze do gabinetu bo swoich niby zapomniał. Asystent rzeczywiście "skoczył" po schodach kilka pięter w dół nie czekając na windę. Za chwilę był z powrotem z trudem walcząc o tlen, a pan profesor ze złośliwym uśmiechem powiedział "Oj, przepraszam znalazłem w drugiej kieszeni, proszę tamte odnieść". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 19:36 oj... sama prawda... - tyle, że UWL raczej się powinien utrzymać nawet przy totalnym rozdawnictwie inaczej może być z uczelnią a to jest smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
karolsledczy Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 20:17 Ten dziennikarz lubi wbić kij w mrowisko, nie inaczej jest tym razem. Do tego niezły cham i wszystko mu się należy: "Kiedyś zadzwoniłem na komórkę wojewody Szołno-Koguc. Odebrała i zrugała mnie, jak śmiem korzystać z jej prywatnego numeru." szkoda bardzo że nie przyjechał do jej domu na wizytę. Z artykułu wynika że sama pani zachowuje się jak gbur, jako szef powinna szanować pracowników, chyba że uważa ich za podludzi. Chyba że artykuł nie jest rzetelny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: 173.233.222.* 12.07.13, 23:41 "Ten dziennikarz lubi wbić kij w mrowisko, nie inaczej jest tym razem. Do tego niezły cham i wszystko mu się należy" Czy osobnik podpisujacy sie "karolsledczy" cierpi na jakas manie przesladowcza, lub chorobe spowodowana przez "tego dziennikarza"... Pytam albowiem "karolsledczy" nie moze przeoczyc (i ostro skrytykowac) praktycznie zadnego tesktu sygnowanego przez "tego (wlasnie) dziennikarza"... I dziesiatki tego typu wpisow na roznych forach odbieraja "karolowi-sledczemu" resztki wiarygodnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikomis Ta wojewoda-dziwadło to pomysł Żuka 12.07.13, 21:53 kto z kim przestaje takim się staje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ta wojewoda-dziwadło to pomysł Żuka IP: *.neospot.pl 12.07.13, 21:59 Czy to pisze sympatyk Żmijana czy pasjonat Tokarskiej? Cóż to co dla normalnych jest normalne, dla oszołomów dziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikomis Re Ta wojewoda-dziwadło to pomysł Żuka 12.07.13, 22:42 to pisze ktoś kto widział wojewodę na paru uroczystościach i słyszał jak mówiła np. o 6 tysiącach ofiar Powstania Warszawskiego. Widać zera mogą się mylić szczególnie ekonomistą. Ale przy okazji wiadomym się staje dlaczego lubelskie uczelnie są najmarniejsze w kraju. Premierze kończ z tym eksperymentem - wstydu oszczędź. Wiadomym jednoczęsnie sie staje dlaczego Zuk tak zadłużył Lublin. Też mu się pomyliły zera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riposter Re: Re Ta wojewoda-dziwadło to pomysł Żuka IP: *.neospot.pl 12.07.13, 23:37 Tak, najlepiej na prezydenta Lublina pasuje pruszkowski i wasilewski, obaj genialni w nicnierobieniu. A na wojewodę - gienia z biszczy: klasa, elokwencja, elegancja, doświadczenie ( w końcu co za różnica urząd gminy czy urząd wojewódzki, i tu i tu rodzina na swoim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Re Ta wojewoda-dziwadło to pomysł Żuka IP: 173.233.222.* 12.07.13, 23:50 Ile jeszcze mozna na tym forum wysmazyc wpisow pod roznymi pseudonimami? To uwaga skierowana do osobnika piszacego z "neospot.pl"... Odpowiedz Link Zgłoś
rita57 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 12.07.13, 23:55 (..)I na koniec dodaje, że zależy jej na przyjaznej obywatelowi polityce zorientowanej na "realizację interesu publicznego i racjonalne gospodarowanie pieniędzmi podatników". Pani Wojewoda ma dobre samoPOczucie , szczególnie w kwestii "przyjaznej obywatelowi polityce":) Cały hol UW jest , a przynajmniej był , oklejony plakatami o prawach obywateli. Kiedy przyszło do umówienia spotkania z Panią Wojewodą zgodnie z harmonogramem przyjęć obywateli, nie miałam szans na audiencję przed Obliczem. Pracownicy Sekretariatu Biura Wojewody przeczołgali mnie przez 3 dni w 5-ciu rozmowach na temat tego czego oczekuję od Pani Wojewody, PO czym spławili mnie i odmówili zapisania na rozmowę.Chyba nie wypadłam dobrze?:) Czyżby Pani Wojewoda rozmawiała tylko na tematy wybrane i POżądane? A takie piękne i sugerujące trzymanie europejskich standardów ma CV. Czy to tylko pierwsze wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.icpnet.pl 13.07.13, 01:26 Jeżeli odchodzi aż 13 osób to coś tu nie gra ?.Pani profesor nie znam ale dyktat jest bardzo duży .Natomiast co do Tokarskiej ,pracusia 16 godzin na dobę nie ma co porównywać p.Szogun .Wojewoda Lubelski nie musi być piękna ,ale mądra i pracowita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 09:36 Do obrońców "wspaniałej Pani Wojewody". Podajcie chociaż jedna dobrą rzecz, jaką zrobiła ona dla naszego województwa. Ja nie potrafię takowej znaleźć. A odnośnie jej działalności na rzecz naszego województwa to podaję dla przykładu: www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130329/LECZNA/130329454 Polityka kadrowa: lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,12234957,Legitymacja_PO_zastepuje_dyplom__Nowy_doradca_wojewody.html I to ma być ta wspaniałą praca, jaką Wojewoda wykonuje?????? Jeżeli tak wg Was ma wyglądać wsparcie naszego regionu i wprowadzanie porządków kadrowych w LUW przez Panią Wojewodę, to tylko pogratulować..... Odpowiedz Link Zgłoś
s_k_06 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 13.07.13, 12:04 Po przyjsciu do urzędu powinna wymienić załogę.Tak robią w U.S.A.A z drugiej strony to z nauczyciela nie ma gospodarza.On za nic nie odpowiada.Wg hasła "jedna dwója,druga dwója i masz H**a" Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 13.07.13, 18:21 Kiedyś pracowałem w LUW. Odszedłem bo mało płacili (1400 zł na miesiąc po 5 latach pracy). Odszedłem jeszcze za jej poprzedniczki Pani Tokarskiej. Nie lubię PSLu ale tą Panią wspominam bardzo pozytywnie. Od tamtej pory płace się nie zmieniły ale nowa Wojewodzina zaprowadziła nowe porządki. Od znajomych, którzy nadal tam pracują wiem że bardzo źle się dzieje. Pani Wojewoda ma cały czas nowe pomysły i wprowadza je w życie, ale nie wie na czym polega praca administracji. Panuje chaos i strach o pracę nawet merytorycznych pracowników którzy od lat robią swoją pracę bez względu na opcję polityczną za psie pieniądze. Na początku nie dowierzałem i myślałem że może nastąpiła komuś na piętę ale później dowiedziałem się że zwolniła najbardziej wartościowych ludzi, właśnie takich jak dyrektorzy Stańczyk czy Jankowski. A na ich miejsce awansowała ludzi, którzy w mojej opinii niczym się nie dotychczas wyróżniali. To do niczego dobrego nie doprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman "niczym się nie wyróżniali"? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.13, 20:10 może o to chodzi? Może miernota boi się osobowości, specjalistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ma dbać o interesy państwa IP: 89.167.0.* 13.07.13, 22:53 s_mi napisał: > Kiedyś pracowałem w LUW. Odszedłem bo mało płacili (1400 zł na miesiąc po 5 lat > ach pracy). Odszedłem jeszcze za jej poprzedniczki Pani Tokarskiej. Nie lubię P > SLu ale tą Panią wspominam bardzo pozytywnie. Od tamtej pory płace się nie zmie > niły ale nowa Wojewodzina zaprowadziła nowe porządki. > Od znajomych, którzy nadal tam pracują wiem że bardzo źle się dzieje. Pani Woje > woda ma cały czas nowe pomysły i wprowadza je w życie, ale nie wie na czym pole > ga praca administracji. Panuje chaos i strach o pracę nawet merytorycznych prac > owników którzy od lat robią swoją pracę bez względu na opcję polityczną za psie > pieniądze. > Na początku nie dowierzałem i myślałem że może nastąpiła komuś na piętę ale póź > niej dowiedziałem się że zwolniła najbardziej wartościowych ludzi, właśnie taki > ch jak dyrektorzy Stańczyk czy Jankowski. A na ich miejsce awansowała ludzi, kt > órzy w mojej opinii niczym się nie dotychczas wyróżniali. To do niczego dobrego > nie doprowadzi. Pamiętasz takich, którzy za Twojej kadencji odchodzili nie dlatego, że za mało zarabiali, a patrzeć nie mogli na to co się tam wyprawia wobec całej masy byłych już firm skarbu państwa? Pracowałeś tam już wtedy kiedy decyzje o likwidacji firm państwowych zapadały nie ze względu na interesy państwa, a partyjnej nomenklatury? Twoim zdaniem przełożony, a więc i wojewoda ma być miły, reprezentacyjny, uśmiechnięty i przez wszystkich lubiany czy godnie reprezentujący interesy państwa w terenie? Pisząc o państwie nie mam oczywiście na myśli w żadnym razie premiera czy prezydenta, bo to są tylko pochodzący z wyboru namiestnicy, a wojewoda jest urzędnikiem, którego w każdej chwili może odwołać jeden albo drugi przeze mnie wcześniej wymieniony... Nie mam najmniejszego zamiaru bronić wojewody, która jest przedstawicielem w terenie premiera Donalda Tuska, bo to nie mój premier, nie mój rząd i nie moja piaskownica - ale jako człowieka, który ma przeciwko sobie niemal wszystkich bronic wypada. Jeżeli jest natomiast tak jak podaje Gazeta w oparciu o wyznania polityków koalicji PO-PSL, którym i Ty wtórujesz to wypada zapytać gdzie im się tak spieszy, że nawet nie poczekali na zarzuty jakie postawiono szefowi lubelskiej delegatury NIK - zarzuty mobbingu i wykorzystywania samochodu służbowego do celów prywatnych? Jeżeli natomiast jest tak jak powiedziała, że broni pieniędzy podatników, to chyba pora żeby do LUW wszedł NIK i to zanim ten dyrektor zostanie odwołany... Jako były częsty gość tamtej instytucji już ponad 20 lat czekam żeby ktoś otworzył na oścież okna i drzwi w Lubelskim Urzędzie Wojewódzkim i wywietrzył to miejsce z tych, którzy brali udział w systemowej likwidacji lokalnego przemysłu i uwłaszczaniu staro-nowej partyjnej nomenklatury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman filipku, znasz bajkę o łodzi? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.13, 23:37 nie łudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Defekciarze są wśród nas... IP: 89.167.0.* 14.07.13, 08:15 Gość portalu: bosman napisał(a): > nie łudź się. Czytając to co wyżej wystukane przez człowieka wód, łudził się nie będę, a wierzył, że tę łódź prowadzi fachowiec i to niezależnie od wiejących politycznych wiatrów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Re: Ma dbać o interesy państwa 14.07.13, 18:06 Nie pracowałem nigdy w wydziale, który zajmował się prywatyzacjami i nie wiem co się tam działo. Kiedyś to było może 5% całej działalności LUW a teraz pewnie poniżej 1%. Żadna z osób które pracowały w tym wydziale kiedy miał pełne ręce roboty nie pracuje już pewnie z 10 lat. Więc to co piszesz nie ma w tej chwili żadnego znaczenia dla sprawy aktualnej Wojewodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman wojewodzina to... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.13, 22:40 żona wojewody. A kobieta wojewoda to ...wojewoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedny polak Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" IP: 80.51.138.* 14.07.13, 22:27 1400 zł po 5 latach to i tak dużo, bo ja po 34 latach pracy mam 1450 zł netto i to w instytucji państwowej obecnie zarządzającej też przez wojewodę, Odpowiedz Link Zgłoś
jozek46 Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi". ... 14.07.13, 09:36 Ta pani swoimi gabarytami wyjątkowo nadaje się do taczki na metalowym kółku!!!Związkowcy powinni to co żywo wykorzystać i zrealizować.I dłużej zabawa w wojewodę będzie trwać tym gorzej dla otoczenia i decyzji.Jedna podstawowoa sprawa:nigdy profesor uczelniany nie powinien piastować stanowiska decyzyjnego.To jest udowodnione w całym świecie,tylko nasi partyjni tego nie rozumieją.Profesor ma być doradcą w jego specjalności poproszony okazjonalnie.Koniec kropka! Profesor ma zakodowane w swojej podświadomości,że to jest najważniejsze co on umie i on jest najważniejszy.Życie jest jednak inne,potrzebna jest wytrawna znajomość faktów w określonej sytuacji ,a to umie zrobić wytrawny polityk i organizator.Jako żywo Tusk powinien zdymisjonować osobę o jeszcze nie zapmiętanym nazwisku.Ale szkód już zdążyła narobić.!Coż hazardziści i gumo filcowi nie mają kadr,a jak mają to z lepkimi palcami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Kolejni od niej odchodzą, "nie szanuje ludzi" 14.07.13, 10:59 Najwyższa pora przegonić pszenno-buraczanych na ich miejsce a nie trzymać na urzędach jak jest to w Urzędzie Marszałkowskim , gdzie Czereśniaki opanowali wszystko i panoszą się jak zaraza Odpowiedz Link Zgłoś