Dodaj do ulubionych

KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r...

16.07.13, 08:57
Dębiński koniecznie powinien iść na wojnę z CK. Na pewno przysporzy mu to kolejnych zwolenników, a studenci będą się pchali drzwiami i oknami na KUL, by podziwiać tak genialnego rektora. Gratuluję rektorowi jasności umysłu i niebywałej inteligencji.
Obserwuj wątek
    • Gość: d. Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 09:49
      Jak widać ty pozostałeś wiernym czytelnikiem GW, więc nie grozi jej bankructwo.
      • Gość: sdf Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: 148.81.118.* 16.07.13, 12:13
        jak widać nie miałeś nic do powiedzenia na temat, więc zacząłeś trollować. Z braku argumentów ad rem, zaczęło sie ad hominem. Symptomatyczne;)
      • lecho65 Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma 16.07.13, 12:15
        Jak widać Ty pozostałeś wiernym czytelnikiem GP lub ND czemu wieszcze im dotychczasowej miernoty.
    • drakaina KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 11:16
      "W październiku ubiegłego roku Rada Wydziału Nauk Humanistycznych zajęła się habilitacją Sabiny Bober. Wcześniej pracę doktorską oceniało troje recenzentów. Wynik? Dwie recenzje pozytywne, jedna negatywna. Mimo to rada wydziału uznała, że pani doktor habilitacji dostać nie powinna."

Może się zdecydujcie, o jaką pracę chodzi... Wiem, że media mają naukę i sprawy akademickie w dość głębokim poważaniu, ale trochę pomyślunku przy pisaniu nie zaszkodzi.

• meg303 KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 11:53
      Kolejna lekcja miłości bliżniego w wykonaniu kościelnej wierchuszki:)
      • Gość: fanka rektorów Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 12:02
        Racja, najwięcej miłości i dobroci ta pani doświadczyła od zacnych księży rektorów. Obaj panowie zapewne przechodzili jakąś specjalną szkołę moralności chrześcijańskiej, gdzie na pierwszym miejscu jest niszczenie nieposłusznych pracowników naukowych.
    • harpaga KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 12:34
      Legendarna sprawiedliwość według Kościoła.
    • bokaj KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 12:46
      to naprawdę smutne i żenujące: zasłużona uczelnia zamienia się w jakiś zapyziały folwark pseudonaukowy, zwaśniony, małostkowy, nie trzymający standardów elementarnej kultury. plagiaty, bójki, wyzwiska wobec inaczej myślących, brak otwartości na różnice poglądów (na uniwersytecie!!!!!).
      co to w ogóle jest?
      i temu przyglądają się Papież z kard.Wyszyńskim na cokole!
      wystarczyło nieco ponad dwadzieścia lat i Kościół polski tak skarlał, tak zmarniał!

a pamiętam, jak jeden z moich profesorów za czasów komuny mawiał, że o głupocie komunizmu świadczy fakt, iż walczy on z Kościołem. Bo Kościołowi wystarczy dać wszystkie przywileje, jakie by chciał - a sam się wykończy. Sądziliśmy wtedy, że to taka złośliwość niezależnego indywidualisty.
      A to niestety prawda.

Ale! Wierni parafianie: nie bój nic! KUL padnie, wszelako Szkoła Wyższa dra Rydzyka, naczelnego intelektualisty polskich katolików, znakomicie się rozwija. Nie zostaniecie bez umysłowego zaplecza - szytego na Waszą miarę, niestety...
    • Gość: d. [...] IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 12:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: myslacy Re: KUL znowu na deskach. IP: *.bethere.co.uk 16.07.13, 12:55
      to nie ma zadnego znaczenia !!! nic nie tlumaczy uzycia sily !!! to moze jeszcze mozna zgwalcic jak spodniczka jest za krotka ?
    • evergreen111 Re: KUL znowu na deskach. 16.07.13, 12:56
      "Żydowski sposób pisania artykułów"??? A twoja wypowiedź jest napisana na sposób mamelucki, wiesz? Nie wstydzisz się tego?
      Jak i dlaczego ten katolicki cham wyrzucił kobietę z sali, obszernie w swoim czasie pisano. Ale skoro na codzień czytasz tylko Twoje Imperium, to skąd miałbyś o tym wiedzieć?
      • Gość: aga [...] IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 13:05
    • Gość: patrycja Bober jest nawiedzona!! miałam z nią zajęcia. IP: 67.213.218.* 16.07.13, 13:05
      Nie wiem czy ma ona jakieś poparcie gdzieś w ministerstwach czy mediach, ale tak butnej i traktującej z góry innych ludzi, osoby nie spotkałam w życiu. Nieprzyjemna i nawiedzona. Jej dziwne teorie i podejście do studentów były nie do przyjęcia. Wszyscy plotkowali ,że pewnie jakaś krewna rektora czy przysyłana z polecenia i dziwiliśmy się ,że ją trzymają na uczelni.

Mania grandiosa. Wredna i wyrachowana, wszyscy moi znajomi, którzy mieli z nią styczność mają takie same zdanie. Karierowiczka, która pójdzie po trupach do celu.
      • Gość: gutek [...] IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 13:13
      • rlnd Re: Bober jest nawiedzona!! miałam z nią zajęcia. 16.07.13, 13:15
        I dlatego wlasnie nalezy ja sila wypychac z sali i przy pozytywnych recenzjach uwalac habilitacje ?

• Gość: gosciówa Re: Bober jest nawiedzona!! miałam z nią zajęcia. IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.13, 22:45
        Głupiaś. Znam ją i nie mogłabym potwierdzić Twoich słów.
    • Gość: KUL-owiec Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.itsa.net.pl 16.07.13, 13:08
      Co Ty chcesz od Debińskiego. Jest to fantastyczny człowiek, niezwykle inteligentny i nigdy nie robił nikomu żadnych problemów. Załatwienie sprawy trwało u Niego jakieś 10 sekund. (kiedy był prodziekanem na prawie) .Jak nie znasz człowieka to się nie odzywaj. To że jest księdzem nie oznacza nic złego. Jakby było więcej takich Dębińskich na KUL-u to KUL byłby Oxfordem i to naprawdę nie jest żart.
      • Gość: h. [...] IP: *.play-internet.pl 16.07.13, 13:28
        • empi netykieta 16.07.13, 13:45
          Nie mnóż opinii pod różnymi nickami w tym samym wątku.
          pzdr.
      • Gość: er Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 18:45
        od bycia prodziekanem minelo lat a lat a teraz rektor ma okazje się pokazac i co.KUL rozkłada jakas wierchuszka która pozatrudniał.rozwalaja wszystko.Zebralo się towarzystwo i twierdza,ze wszystko na kul-u jest zle i oni to naprawia.Efekt jest jeszcze bardziej zle.mase ludzi traci prace a kul to korporacja polityczna.
    • totapis213 KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 13:15

Z naszych podatków finansuje się jakieś KULululu, uczelnia która propaguje idee głebokiego średniowiecza,a za jedno godne pochwały i wkuwania dzieło pod tytułem " biblia "
    • prof-antoni Katolicka uczelnia, ksieża i takie bagno 16.07.13, 13:21
      niczym się nie różni od innych uczelni
    • onemescal Re: KUL znowu na deskach. 16.07.13, 13:28
      Co rozumiesz, pragnący obiektywizmu, Ksenofobie drogi, przez "żydowski" sposób pisania?

od: Absolwent Historii Sztuki KUL.
      • mentice Re: KUL znowu na deskach. 16.07.13, 14:03
        "Zydowski sposob" (a moze polsi?) mam na mysli bez podania argumentow stron. Nie ma znaczenia czy argumenty sa "sluszne" czy nie. Zydzi mysla, ze wszyscy wszystko wiedza, szczegolnie o nich.
        W tym artykule brakuje mi dwoch-trzech zdan mowiacych dlaczego doszlo do przepychanki. Co uwaza Bober a co ten typek ktory ja wypychal. Nie jest to zadne usprawiedliwianie czynow tego typka, tylko dobrze wiedziec jak mysli, jak rozumuje. Zeby usprawiedliwic fizyczne usuniecie to ta pani rzeczywiscie musialaby dopuscic sie jakichs strasznych rzeczy (jak to bydlo na wykladzie we Wroclawiu).
        • Gość: meg3o3 Re: KUL znowu na deskach. IP: *.welnowiec.net 16.07.13, 15:53
          Ten typek nie wypowiada się na temat incydentu, nie ma więc możliwości poznać jego wersji wydarzeń.
          Co tez moze być wymowne. jeśli racja byłaby po jego stronie to powinien wytoczyć proce o zniesławienie . Nie zrobil tego.
          • Gość: bosman czy sugerujesz, że Pani Doktor... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.13, 18:50
            zanim ja wyrzucił Pan Profesor za drzwi rzekła mu: spierd.......j stary ch.......u, a on nie miał świadków?
            • Gość: meg303 Re: czy sugerujesz, że Pani Doktor... IP: *.welnowiec.net 16.07.13, 19:44
              Sugeruję coś dokładnie odwrotnego. Oglądałam i czytałam dużo na ten temat i uważam że to ona jest stroną pokrzywdzoną.
              Może przy okazji przypomnę od czego zaczął sie konflikt z ks. prof. Pani doktor nie zgodziła sie pisać artykułów, które on publikowałby pod własnym nazwiskiem.
              Czyli ks prof oprócz tego że cham to jeszcze oszust.
              • Gość: bosman moje pytanie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.13, 21:56
                było z przymrużeniem oka :-) Tez popieram tę kobitkę.
                Ksiądz Profesor oszust? - cała ta zgraja jest zakłamana to jaki on ma być? To wynoszą już z seminarium :-)
              • Gość: Można Re: czy sugerujesz, że Pani Doktor... IP: *.instalnet.com.pl 17.07.13, 08:09
                Przed obroną skrzywdzonej pani doktor propnuję zapoznać się z jej dorobkiem oraz recenzjami. Z tego co ja wyczytałem to osobą z którą jest skonfliktowana nie jest żaden ks profesor tylko profesor, bo chyba że w ostatnich dniach księdzem został. Mam nadzieję że w Poznaniu dokładnie zapoznają się z jej dorobkiem i faktycznie nie najlepszą książką habilitacyjną. A czy po tej aferze ktokolwiek zechce ją zatrudnić szczerze wątpię. Najgorszym problemem tej pani jest to że ktoś jej kiedyś wmówił iż powinna robić karierę naukową oraz że jej doktorat jest niestety z teologii i co tu się dziwić?
                • Gość: UAMek Re: Mam nadzieję że w Poznaniu zapoznają się IP: *.icpnet.pl 24.02.14, 17:45
                  Zapoznali się ;->

> czy po tej aferze ktokolwiek ze chce ją zatrudnić

A sprawdź sobie ;)
    • angrusz1 To kolejny sgnał 16.07.13, 21:34
      że coś złego dziej się na KUL .
      Będzie to miało swoje odbicie w czasie zbierania datków na KUL na tace w całej Polsce .
    • meandmyuncle w kwestii formalnej 16.07.13, 21:42
      Rada wydziału nie ma obowiązku głosowania za nadaniem stopnia dr hab. Znam przypadki, gdy nie zostali dopuszczani do kolokwium habilitanci, gdy stosunku 3:1 (pozytywne recenzji do negatywnych). Pani doktor miała dużo szczęścia albo zaradności. Centralna komisja ds stopni i tytułów bez nagłośnienia sprawy przez media pewnie podtrzymałaby decyzję rady.
    • togo13 KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 16.07.13, 22:09
      Damski bokser.
    • puella31 KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma r... 17.07.13, 07:18
      A książka habilitacyjna jest poprostu kiepska i tyle. Świadczy nienajlepiej o stanie wiedzy i umiejętnościach pani doktor.
      • Gość: fanka rektorów Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 16:34
        To ty umiesz czytać, a ja myślałam że na tym waszym instytucie dopiero składacie litery
        • Gość: of Re: KUL znowu na deskach. Bezprawnie zwolniona ma IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.13, 17:09
          Tak, na instytucie składają....
    • angrusz1 Spadek liczby kandydatów 27.07.13, 08:27
      do studiowania na KUL o 30 % - może to skutek takich zdarzeń jak to .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka