Dodaj do ulubionych

"Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lubliniankę"

01.09.13, 20:44
niech ktoś pokaże palcem miasto w Polsce które wspiera kilka drużyn. Lublin już robi mega głupotę wspierając piłkę nożną i ręczną i żużel i start. Pytanie czy chcemy mieć kilku 3-4 ligowców czy 1-2 kluby 1-2 ligowe. Skończmy z sentymentami w krakowie nikt nie ładuje kasy w hutnika czy garbarnię w poznaniu odpuszczono wartę a w gdyni bałtyk. Nawet wawa czy łódź nie wytrzymają utrzymania kilku klubów. Lublin stać na 2 dobre kluby. Budujemy stadion stawiajmy na piłkę nożną. Żużel jest za drogi na dzisiaj w zasadzie nie mający nic wspólnego z Lublinem.
Montex jest tani, ma łatwą drogę do osiągania dobrych wyników mały kosztem finansowym.
Lublinianka powinna być klubem młodzieżowym i współpracować z Motorem tak jak Jaga w Białystoku współpracuje ze swoją szkółką na bazie Hetmana Białystok.
Tu nie ma innej drogi no chyba że tą droga będzie rozdawanie kilku klubom po kilkaset tys żeby wegetowały.
A Motor potrzebuje trenera bo poza Baniakiem w Lublinie od kilkunastu lat dobrego trenera nie było. Kilka tygodni temu mówiliście że juz awansują przegrali kilka razy już spadną.
Opanujcie się
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej.filipowicz Paradygmat nad paradygmaty IP: 89.167.0.* 01.09.13, 21:26
      on1950 napisał:

> niech ktoś pokaże palcem miasto w Polsce które wspiera kilka drużyn. Lublin już
      > robi mega głupotę wspierając piłkę nożną i ręczną i żużel i start. Pytanie czy
      > chcemy mieć kilku 3-4 ligowców czy 1-2 kluby 1-2 ligowe. Skończmy z sentymenta
      > mi w krakowie nikt nie ładuje kasy w hutnika czy garbarnię w poznaniu odpuszczo
      > no wartę a w gdyni bałtyk. Nawet wawa czy łódź nie wytrzymają utrzymania kilku
      > klubów. Lublin stać na 2 dobre kluby. Budujemy stadion stawiajmy na piłkę nożną
      > . Żużel jest za drogi na dzisiaj w zasadzie nie mający nic wspólnego z Lublinem
      > .
      > Montex jest tani, ma łatwą drogę do osiągania dobrych wyników mały kosztem fina
      > nsowym.
      > Lublinianka powinna być klubem młodzieżowym i współpracować z Motorem tak jak J
      > aga w Białystoku współpracuje ze swoją szkółką na bazie Hetmana Białystok.
      > Tu nie ma innej drogi no chyba że tą droga będzie rozdawanie kilku klubom po ki
      > lkaset tys żeby wegetowały.
      > A Motor potrzebuje trenera bo poza Baniakiem w Lublinie od kilkunastu lat dobre
      > go trenera nie było. Kilka tygodni temu mówiliście że juz awansują przegrali ki
      > lka razy już spadną.
      > Opanujcie się

Z racji tej, że mamy XXI wiek i dostęp online do sprawozdań finansowych, to Twój komentarz trzeba zaliczyć do tych obarczonych potworną indolencją, bo ani o głupotę ani o prowokację Cię nie posądzam.

Działania radnego Nowaka są natomiast nacechowane potworną inercją, bo o faktach przez niego podawanych informowałem całą radę miejską już rok temu.

Przyczyna dokapitalizowań, a wcześniej dotacji celowych dla wybranych klubów "sportowych" wynika z ilości potencjalnego elektoratu wyborczego.

Dotowanie i dokapitalizowywanie z publicznych środków podmiotów, które z mocy prawa handlowego powinny być już dawno podane procesowi upadłości ma swoje wyjaśnienie w kalendarzu wyborczym - wystąpienie radnego Nowaka wydaje się być również tym kalendarzem wyborczym podyktowane, bo jakże inaczej tłumaczyć roczną inercję w reakcji na informacje wysłane mu e-mailem?

Można założyć również tezę wyprowadzania publicznych pieniędzy przez powołane do tego celu spółki ale ta teza upada całkowicie wobec tarczy antykorupcyjnej rozpostartej przez służby specjalne nad Lublinem...

Poziom strat i zaległości wobec zawodników czyli pracowników wymienionych przez Ciebie spółek świadczy jednoznacznie, że jest to maszynka wyborcza, a nie żaden klub "sportowy", bo tak jak nie można usprawiedliwiać pracodawcy za brak wypłat dla pracowników wtedy kiedy zarząd pieniądze bierze, tak tym bardziej nie można usprawiedliwiać i dokapitalizowywać "pracodawcy", który płaci sobie, a nie pracownikom, a na dodatek korzysta nie tylko ze środków publicznych ale ze sprzedaży biletów i wpłat sponsorów.

Za zapaść problemy i zapaść finansową miejskich spółek "sportowych" z powodu zaniechania ponosi odpowiedzialność również radny Nowak, a Ty możesz sobie teraz przypisać współudział.
      • Gość: pin Re: Paradygmat nad paradygmaty IP: 10.20.70.* 02.09.13, 08:12
        To ja proponuję, żeby grała Lublinianka, a Motor był tylko szkółką. Skończyły by sobie chamskie mordy w dresach dorabiać ideologię do swojego chuligaństwa.
    • Gość: obywatel Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.13, 22:00
      Najlepiej jakby "miasto" nikomu nie dawało ale z dwojga złego już wolę Lubliniankę
      • Gość: Andrzej Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 11:56
        Miasto nie powinno dotować sportu w ogóle, w piłce nożnej jest tak dużo kasy dla działaczy, że starczy im!
    • Gość: T. Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 08:33
      Pokazuję palcem : Rzeszów. Tam przez miasto wspierana jest zarówno Stal (odpowiednik Motoru), jak i Resovia (odpowiednik Lublinianki).

Popieram działania Marcina Nowaka w tej kwestii, tym bardziej że coraz bardziej staje się realny scenariusz, że Motor z Lublinianką już w przyszłym sezonie będą grać w jednej lidze.
      • qqbek Fantasta! 02.09.13, 12:11
        Gość portalu: T. napisał(a):

> Popieram działania Marcina Nowaka w tej kwestii, tym bardziej że coraz bardziej
        > staje się realny scenariusz, że Motor z Lublinianką już w przyszłym sezonie bę
        > dą grać w jednej lidze.

Jak tak dalej pójdzie, to "Motór" będzie grać w III (dawna IV) a Lublinianka w II.
        Źle życzysz najstarszemu klubowi piłkarskiemu w tym mieście, skoro mówisz, że "jak dobrze pójdzie" będzie grał w jednej lidze z "Motorem". Jak dobrze pójdzie, to "miną się"... Motor spadnie, Lublinianka awansuje. Wtedy dopiero pojawi się pytanie - po co czwartoligowemu "M" stadion za 100 baniek?

Co do radnego Nowaka - tak jak gościa nie lubię (powiem to nawet dosadniej - mam na niego alergię), tak tutaj ma rację.
        • Gość: T. Re: Fantasta! IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 12:33
          Nie mam nic przeciwko Twojemu scenariuszowi i naprawdę dobrze życzę Lubliniance. Ale chyba zauważyłeś, że Motor rokrocznie utrzymuje się, mimo że zanosi się na spadek, a w tym sezonie z III ligi jest niezwykle ciężko się wydostać z uwagi na reformę rozgrywek. Lublinianka ma możniejszych od siebie rywali - nomen omen finansowanych przez miasta więc pewnie skończy sezon gdzieś na 3-4 miejscu, podczas gdy nawet 1 miejsce nie gwarantuje awansu.
          • Gość: pin Re: Fantasta! IP: 10.20.70.* 02.09.13, 12:56
            Natomiast bardzo łatwo będzie spaść (10 drużyn)
      • Gość: andrzej.filipowicz I tak jak w Lublinie na bazie kłamstwa? IP: 89.167.0.* 02.09.13, 13:31

> Pokazuję palcem : Rzeszów. Tam przez miasto wspierana jest zarówno Stal (odpow
        > iednik Motoru), jak i Resovia (odpowiednik Lublinianki).
        >
        > Popieram działania Marcina Nowaka w tej kwestii, tym bardziej że coraz bardziej
        > staje się realny scenariusz, że Motor z Lublinianką już w przyszłym sezonie bę
        > dą grać w jednej lidze.

Nie wiem jak w Rzeszowie, bo tam nie płacę podatków, ale w Lublinie ten klub "sportowy" powinien już co najmniej trzy razy złożyć w KRS wniosek o upadłość.
        Zamiast tego mamy socjotechnikę i medialne informacje, że udziałowcami stali się dwaj znani w całym kraju byli piłkarze.

Scenariusz był i jest jeden - wszelkimi środkami utrzymać klub do kolejnych wyborów i oficjalnego otwarcia stadionu.

Cóż z tego, że pan radny Nowak ma rację w/s dofinansowania Lublinianki jak wcześniej głosował w/s dokapitalizowania tej miejskiej spółki "sportowej" i to pomimo braku sprawozdań finansowych, na które sam się wszak powołuje, że o niemal 0,5 milionowych zaległościach finansowych oraz ponad milionowych stratach nie wspomnę.

Podobnie jak i inni kibice jesteś im tylko potrzebny jako uzasadnienie dla kolejnych dokapitalizowań(czytaj zamulenia braku kolejnego wniosku o upadłość) oraz do oddania głosu na tego, który doskonale zna koszmarną sytuację tej miejskiej spółki "sportowej", a mimo to ma już gotowy kolejny wniosek o dokapitalizowanie...
        • Gość: T. Re: I tak jak w Lublinie na bazie kłamstwa? IP: *.ip.netia.com.pl 02.09.13, 14:20
          Ma Pan rację.

Tylko nie rozumiem, dlaczego Pan tak negatywnie wypowiada się o radnym Nowaku. To chyba dobrze, że wreszcie ktoś odważył się wziąć za ten problem. Z tego co pamiętam (mogę się mylić) jako jeden z nielicznych głosował przeciwko dotacji dla Motoru. Poza tym przecież nie tylko on jest radnym, a z jakichś względów tylko on dostaje on zbiera tu cięgi.
          • Gość: andrzej.filipowicz Czy ja się wypowiadam o kimkolwiek negatywnie? IP: 89.167.0.* 02.09.13, 20:25

> Ma Pan rację.
            >
            > Tylko nie rozumiem, dlaczego Pan tak negatywnie wypowiada się o radnym Nowaku.
            > To chyba dobrze, że wreszcie ktoś odważył się wziąć za ten problem. Z tego co p
            > amiętam (mogę się mylić) jako jeden z nielicznych głosował przeciwko dotacji dl
            > a Motoru. Poza tym przecież nie tylko on jest radnym, a z jakichś względów tylk
            > o on dostaje on zbiera tu cięgi.

Czy ja się wypowiadam o kimkolwiek negatywnie?

Jeżeli za negatywną wypowiedź można uznać moją reakcję w rok po wysłaniu do rzeczonego radnego zatrważającej informacji związanej z przepływem pieniędzy pomiędzy miastem, a jego wybranymi spółkami, to przyzna Pan, że i tak jestem w wyrażanych opiniach bardzo, bardzo, bardzo, bardzo łagodny.

Tak w ogóle, to radny Nowak, moja skromna osoba, Pan i czytający ten wpis internauci będę mieli wkrótce poważny problem, bo dzisiaj opieramy się o dokumenty, które nie są dokumentami bieżącymi...

Reasumując, nie tylko w przypadku tego planowanego przez ratusz dokapitalizowania pan radny Nowak kieruje się raczej kalendarzem wyborczym niż skutkami ekonomicznymi dla miasta.

Suseł, który ma swoją norkę w KRS w Świdniku, na liczydłach otrzymał wynik strat ukrytych w miejskich spółkach na takim poziomie, że chyba nawet upadłe Detroit mogłoby ich wysokości nam po zazdrościć.

Przepraszam, ale z przyczyn merytorycznych muszę na dzisiaj zakończyć, bo w mojej domenie nie ma miejsc na podawania informacji niesprawdzonych, a to co zobaczyłem dzisiaj zwala z nóg nawet najbardziej zaprawionych w wizytach w KRS.
    • Gość: esdf Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 13:44
      A może tak i jeden i drugi klub łaskawie odessie się od moich pieniędzy i poszuka sobie sponsora?

Motór ma tylu kibiców, oddanych, gotowych zginąć za niego (lub zatłuc sztachetą kibica innej drużyny) - to czemu ci kibice nie robią regularnych zrzutek na klub?

Gdyby 1000 kibiców złożyło się na klub po 3000 rocznie (to zaledwie 250 zł miesięcznie, ok 8.30 dziennie), nie trzeba byłoby dokładać nic.

A tak dlaczego osoby, którym Motór zwisa kalafiorem muszą płacić na utrzymanie tego trupa, który nadal nie złożył sprawozdania?
      • Gość: folkatka Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 14:44
        Człowqieku,
        250 zeta /mies to kupa kasy przy przecietnych zarobkach w naszym kraju. Mnie nie byłoby stac na cos takiego.
        A tak w ogóle to się ciesze ze ktoś sie o to spytał. Też mnie wkurzało faworyzowanie jednego z klubów. Od lat kibicuje Lubliniance.
    • Gość: bosman moim zdanie albo... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.13, 15:12
      obydwa kluby otrzymują wsparcie albo żaden. A w ogóle to motór na szczaw.
      • Gość: konrad Re: moim zdanie albo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 22:09
        Lublinianka w locie Resovia w kłopocie Lublin Lublin górą jest.
        To moja melodia młodości.[dotyczy koszykówki]
        Pamiętam jeszcze z dzieciństwa Lubliniankę na czele drugiej ligi piłkarskiej chyba trenował ją Kazimierz Górski na bramce stał Kokowicz a w ataku Ciupa i Olszówka.
        Kilkanaście tysięcy kibiców było na każdym meczu.
        Dzisiaj jestem od ponad trzydziestu lat rzeszowianinem i gorącym zwolennikiem połączenia potencjałów rywalizujących klubów Stali i Resovii.
        Myślę że i moja kochana Lublinianka mogła by się na taki mariaż z Motorem zdecydować.
        • Gość: Lubel Re: moim zdanie albo... IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 22:40
          nie ma takiej opcji ponieważ uświęcona tradycją nazwa "Lublinianka" musi pozostać niezmieniona, podobnie jak herb i barwy
        • Gość: bosman a dlaczego Lublinianka... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.13, 15:23
          ma popełnić mezalians i wchodzić w mariaż z plebejskim "motórem"?
          Pamiętam czasy o których piszesz. Mój ojciec grał w Lubliniance w hokeja na lodzie, Kokowicz też. Grał tez Cieśliński, późniejszy właściciel cukierni z rurkami i koktajlami na Krakowskim Przedmieściu 39.
    • Gość: leonss Re: "Dlaczego ratusz wspiera Motor, a nie Lublini IP: *.icpnet.pl 02.09.13, 23:18
      całkowicie zgadzam się z internautą on 1950 .Jeżeli Motor nie wykorzysta szansy dajemy szanse Lubliniance .Nie porównujcie Lublina do Rzeszówka -porównujcie do Szczecina i Bydgoszczy ,dlaczego na każdym kroku zaniżacie swoja wartość.Stawiamy na piłkę Motor 1 Lublinianka 3 liga 2.Pilkę ręczna MKS Lublin .Start 1liga ? i żuzel tylko nie wyżej ,gdyż Gniezno ma duże problemy finansowe około 2 mil zł ,jak i Bydgoszcz za Ekstra klasę to bardzo wiele kosztuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka